Koposen kovuus on tullut yllätyksenä Toiviaisellekin

31.3.2008 Espoon Hongan pelintekijä Petteri Koponen, 19, on ollut vahvassa roolissa Korisliigan kahdessa ensimmäisessä puolivälieräottelussa Namika Lahtea vastaan. Jopa niin vahvassa, että Lahden päävalmentaja Sami Toiviainen myöntää yllättyneensä.

Koponen ja hallitseva mestari Honka ovat jatkaneet Lahtea vastaan siitä, mihin he viime keväänä jäivät johtamalla puolivälieräsarjaa otteluvoitoin 2-0. Hongan välieräpaikka ja Namika Lahden kesäloma ovat siten ensimmäisen kerran katkolla tiistaina Tapiolan Urheiluhallissa.

- Tiesin toki Koposen taidot, mutta hänen kovuutensa on tullut silti minullekin pienenä yllätyksenä tässä puolivälieräsarjassa. Koponen on nostanut tasoaan, vaikka Ilkka Vuori onkin tehnyt aivan tuhottomasti töitä häntä puolustaessaan, korostaa Lahden päävalmentajan roolissa playoff-tulikasteensa saanut Sami Toiviainen.

Koponen on häärinyt kentällä molemmissa otteluissa miltei täydet minuutit masentamalla Lahtea 20 pisteen ja 4,5 koriin johtaneen syötön keskiarvoilla.

- Puolivälierässä on nähty erilainen Koponen kuin vielä runkosarjan viimeisissä otteluissa. "Petsku" on tunnetusti kova ratkaisija ja nyt hän on myös osannut tarvittaessa luopua fiksusti pallosta löytämällä kaverin viereltään, toteaa Toiviainen.

Hongan joukkuepeli on hioutunut yhteen

Heinäkuussa jälleen Las Vegasissa pelattavassa NBA:n kesäliigassa lisänäyttöjä Portland Trail Blazersille tarjoava Koponen on Hongan pelin sielu, mutta hänen rooliaan ei sovi ylikorostaa.

Hongasta ylsi viisi pelaajaa kaksinumeroisille teholukemille Lahdessa sunnuntaina pelatussa ottelussa, mikä kertoo paljon joukkueen tasaisuudesta. Tulivoimaa ja ratkaisijoita löytyy laajalta rintamalta.

- Viimeisin voitto haettiin kuitenkin nimenomaan hyvän joukkuepuolustuksen kautta. Meidän on oltava ehdottomasti myös tiistain ottelussa alusta lähtien hereillä, sillä Lahti on aina vaarallinen vastustaja. Pleijareissa ei ole varaa jäädä juhlimaan voittoja, eikä toisaalta suuremmin suremaan tappioitakaan, painottaa perjantaina armeijan riveistä siviiliin siirtynyt Koponen.

Pudotuspelien paritanssin kiihkeissä pyörteissä viihtyvä ikitaistelija Kimmo Muurinen on hänkin kokenut ärhäkän Namikan aggressiivisuuden ihollaan.

- Kovia vääntöjähän nämä ovat olleet, eikä Lahdelta irtoa tosiaankaan mitään helpolla. Eka matsi oli vielä aika vaikea, mutta muutimme toiseen otteluun hieman puolustustamme ja se toimi. Kunhan jatkamme sillä tiistaina, niin olemme vahvoilla, vakuuttaa Lahti-ottelujen ilmatilaa kymmenen levypallon keskiarvoilla lennokkaasti hallinnut Muurinen.

Toiviainen ei muuta pelikirjaansa

Selkä seinää vasten tiistaina Tapiolaan saapuva Lahti tekee varmuudella kaikkensa ja tarvittaessa vielä vähän enemmänkin välttääkseen värikkäiden rantapallojen räiskeen parketille. Se on vielä turhankin tuoreessa muistissa viime keväältä ja samalta estradilta.

- Valmistaudumme otteluun aivan normaalisti. Tietenkin tässä tilanteessa pitää kehitellä jotain pieniä uusi asioita, mutta en ala muuttaa pelikirjaani. Ei näiden ottelun kääntäminen eduksi ole sittenkään niin isoista seikoista kiinni, sanoo Toiviainen.

Toiviaisen mukaan Namika ei ole poikennut pahemmin hänen laatimastaan käsikirjoituksesta.

- Olemme pelanneet otteluista 80 prosenttia hyvin. Se 20 prosenttia on tosin jäänyt uupumaan ja siksi Hongan kaltainen hyvä joukkue on ottanut voittonsa.

Korisliigan kolmannet puolivälierät Honka-Lahti, LrNMKY-Pyrintö, ToPo-Tarmo ja Kouvot-Korihait pelataan tiistaina 1.4. klo 18.30 alkaen. Otteluparin Pyrintö-LrNMKY toinen osaottelu pelataan maanantaina 31.3. klo 18.30. Otteluiden tilastoja voi seurata livenä Koripalloliiton tilastopalvelussa, osoitteessa www.basket.fi.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

Asiat

 
17.5.2021 09:21 Korisliiga

Niilo Kärkkäinen kaksivuotisella sopimuksella Vilppaan riveihin

Tuore koripallon Suomen mestari Salon Vilpas on tehnyt kaksivuotisen pelaajasopimuksen JBA:ssa viime vuosina pelanneen Niilo Kärkkäisen kanssa.

12.5.2021 12:07 Korisliiga

Miikka Marttinen Karhu Basketiin, Rousku joukkueen valmennukseen

Kauhajoki on solminut kaksivuotisen sopimuksen 29-vuotiaan Miikka Marttisen kanssa. Apuvalmentajaksi saapuvan Risto-Matti Rouskun sopimus on 1+1-mallinen.

11.5.2021 21:55 Korisliiga

Juri Heinämäki KTP:n apuvalmentajaksi

Korisliigan pudotuspelien ulkopuolelle päättyneellä kaudella jäänyt KTP-Basket on sopinut valmentajasopimuksen Juri Heinämäen kanssa.

11.5.2021 21:42 Korisliiga

Mestarit pysyvät yhdessä - Juho Nenonen Vilppaan kanssa jatkosopimukseen

Tuore Suomen mestari Salon Vilpas on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen Juho Nenosen kanssa. Tuleva kausi on Nenoselle 17. Korisliigassa.

10.5.2021 13:52 Korisliiga

Daniel Rantapaju Kouvoihin

Kouvot on tehnyt pelaajasopimuksen 182-senttisen takamiehen Daniel Rantapajun kanssa. Sopimus on kestoltaan kaksivuotinen.

10.5.2021 08:24 Korisliiga

Brandon Peel jatkaa Lahti Basketballin riveissä

Lahtelaisseura on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen viime kaudella joukkueessa pelanneen 26-vuotiaan yhdysvaltaisen kanssa.

10.5.2021 08:16 Korisliiga

Vilpas ja seuran kasvatti Onni Mäkynen sopimukseen

Suomen mestari Salon Vilpas on solminut pelaajasopimuksen oman kasvattinsa Onni Mäkysen kanssa. Sopimus on 1+1-mallinen.

7.5.2021 17:00 Korisliiga

Okko Järvi on Korisliigan Vuoden pelaaja, Pyrinnölle rutkasti tunnustusta

Kauhajoen Karhu Basketia edustanut Okko Järvi äänestetty Korisliigan Vuoden pelaajaksi. Tampereen Pyrintö putsasi palkintopöytää kolmessa eri kategoriassa.

7.5.2021 14:13 Korisliiga

Sebastian Lindberg ja Korihait sopimukseen

Uudenkaupungin Korihait on solminut 1+1-mallisen sopimuksen viime kaudella HBA-Märskyssä pelanneen Sebastian Lindbergin kanssa.

7.5.2021 08:30 Korisliiga

Tomi Lommi jatkaa Kataja Basketissa seuraavat kaksi kautta

Puolivälierissä päättyneellä kaudella tippunut Kataja Basket solmi tarkkana kolmeen pisteen heittäjänä tunnetun Lommin kanssa jatkosopimuksen.

6.5.2021 08:34 Korisliiga

Severi Kaukiainen Kauhajoelle – Malcolm ja Innamaa jatkavat oranssipaidoissa

Karhu Basket on solminut kaksivuotisen sopimuksen edelliset neljä kautta Kouvoja edustaneen Kaukiaisen kanssa. Seura käytti optiovuoden Collin Malcolmiin sekä sorvasi vuoden jatkosopimuksen Eero Innamaan kanssa.

4.5.2021 21:38 Korisliiga

Tuomas Hirvonen ja Kouvot vuoden mittaiseen jatkosopimukseen

Kausi 2021–22 tulee olemaan Kouvolan Poikien kasvatille jo kymmenes Kouvojen paidassa. Hirvosen sopimus sisältää ulkomaan option.

3.5.2021 15:30 Korisliiga

Juho Nenonen: ”Vilppaan mestaruus on rakennettu yhdessä”

Juho Nenonen saapui Salon Vilppaaseen syksyllä 2015. Nenonen on nähnyt läheltä sen työn, mitä salolaisjoukkueessa on tehty menestymisen eteen. Viime viikolla voitettu Suomen mestaruus on palkinto pitkäjänteisestä työstä.

3.5.2021 13:30 Korisliiga

Korisliigojen parhaat palkitaan Korisliigan somekanavissa tämän viikon aikana

Joukkueiden kapteenit ja päävalmentajat ovat äänestäneet miesten ja naisten Korisliigan parhaat pelaajat kaudella 2020–21.

3.5.2021 12:43 Korisliiga

Bojan Sarcévic palaa Korihaihin pitkällä sopimuksella

Uudenkaupungin Korihait ja taiturimainen takamies Bojan Sarcévic on solminut kolmivuotisen sopimuksen. Sarcévicin ansiokas ura Suomessa käynnistyi juuri Korihaissa.

1.5.2021 15:18 Korisliiga

Kanadansuomalainen Tevaun Kokko liittyy BC Nokian vahvuuteen

BC Nokia ja kanadansuomalainen Tevaun Kokko, 25, ovat solmineet yhden kauden mittaisen pelaajasopimuksen. Ensimmäisen ammattilaiskautensa aloittava 180-senttinen takapelaaja saapuu Näätiin suoraan torontolaisesta Ryersonin yliopistosta.

30.4.2021 14:23 Korisliiga

Nokialaiskasvatti Antti Ahonen ja BC Nokia jatkosopimukseen

BC Nokia ja Antti Ahonen, 20, ovat solmineet jatkosopimuksen, joka kattaa seuraavat kaksi kautta, minkä lisäksi sopimuksesta löytyy pykälä, joka mahdollistaa molempien osapuolien optiovuoden myös kolmannelle kaudelle.

27.4.2021 20:25 Korisliiga

Pantteri jäi Saloon! Vilpas raskaan puolustusväännön jälkeen seurahistorian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen

Salon Vilpas nappasi seurahistoriansa ensimmäisen Suomen mestaruuden, ja hopeamitalit jaettiin Kauhajoelle. Korisliiga-finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Vilppaan sentteri Jeremiah Wood.

27.4.2021 09:05 Korisliiga

Atte Perttu jatkaa Korihaissa 1+1-mallisella sopimuksella

Korisliigassa pelaava Uudenkaupungin Korihait on tehnyt jatkosopimuksen Atte Pertun kanssa. Tuleva kausi on Pertulle 12. Korisliigassa ja toinen Korihaissa.

25.4.2021 19:46 Korisliiga

Kauhajoki perui kesälomat – Karhun huikea energia venytti Korisliiga-finaalit vähintään kuudenteen otteluun

Kauhajoki kavensi kotivoitollaan miesten Korisliigan finaalit 3–2-tilanteeseen. Pelejä jatketaan tiistaina Salossa.

Näytä lisää vastaavia