Koposen kovuus on tullut yllätyksenä Toiviaisellekin

31.3.2008 Espoon Hongan pelintekijä Petteri Koponen, 19, on ollut vahvassa roolissa Korisliigan kahdessa ensimmäisessä puolivälieräottelussa Namika Lahtea vastaan. Jopa niin vahvassa, että Lahden päävalmentaja Sami Toiviainen myöntää yllättyneensä.

Koponen ja hallitseva mestari Honka ovat jatkaneet Lahtea vastaan siitä, mihin he viime keväänä jäivät johtamalla puolivälieräsarjaa otteluvoitoin 2-0. Hongan välieräpaikka ja Namika Lahden kesäloma ovat siten ensimmäisen kerran katkolla tiistaina Tapiolan Urheiluhallissa.

- Tiesin toki Koposen taidot, mutta hänen kovuutensa on tullut silti minullekin pienenä yllätyksenä tässä puolivälieräsarjassa. Koponen on nostanut tasoaan, vaikka Ilkka Vuori onkin tehnyt aivan tuhottomasti töitä häntä puolustaessaan, korostaa Lahden päävalmentajan roolissa playoff-tulikasteensa saanut Sami Toiviainen.

Koponen on häärinyt kentällä molemmissa otteluissa miltei täydet minuutit masentamalla Lahtea 20 pisteen ja 4,5 koriin johtaneen syötön keskiarvoilla.

- Puolivälierässä on nähty erilainen Koponen kuin vielä runkosarjan viimeisissä otteluissa. "Petsku" on tunnetusti kova ratkaisija ja nyt hän on myös osannut tarvittaessa luopua fiksusti pallosta löytämällä kaverin viereltään, toteaa Toiviainen.

Hongan joukkuepeli on hioutunut yhteen

Heinäkuussa jälleen Las Vegasissa pelattavassa NBA:n kesäliigassa lisänäyttöjä Portland Trail Blazersille tarjoava Koponen on Hongan pelin sielu, mutta hänen rooliaan ei sovi ylikorostaa.

Hongasta ylsi viisi pelaajaa kaksinumeroisille teholukemille Lahdessa sunnuntaina pelatussa ottelussa, mikä kertoo paljon joukkueen tasaisuudesta. Tulivoimaa ja ratkaisijoita löytyy laajalta rintamalta.

- Viimeisin voitto haettiin kuitenkin nimenomaan hyvän joukkuepuolustuksen kautta. Meidän on oltava ehdottomasti myös tiistain ottelussa alusta lähtien hereillä, sillä Lahti on aina vaarallinen vastustaja. Pleijareissa ei ole varaa jäädä juhlimaan voittoja, eikä toisaalta suuremmin suremaan tappioitakaan, painottaa perjantaina armeijan riveistä siviiliin siirtynyt Koponen.

Pudotuspelien paritanssin kiihkeissä pyörteissä viihtyvä ikitaistelija Kimmo Muurinen on hänkin kokenut ärhäkän Namikan aggressiivisuuden ihollaan.

- Kovia vääntöjähän nämä ovat olleet, eikä Lahdelta irtoa tosiaankaan mitään helpolla. Eka matsi oli vielä aika vaikea, mutta muutimme toiseen otteluun hieman puolustustamme ja se toimi. Kunhan jatkamme sillä tiistaina, niin olemme vahvoilla, vakuuttaa Lahti-ottelujen ilmatilaa kymmenen levypallon keskiarvoilla lennokkaasti hallinnut Muurinen.

Toiviainen ei muuta pelikirjaansa

Selkä seinää vasten tiistaina Tapiolaan saapuva Lahti tekee varmuudella kaikkensa ja tarvittaessa vielä vähän enemmänkin välttääkseen värikkäiden rantapallojen räiskeen parketille. Se on vielä turhankin tuoreessa muistissa viime keväältä ja samalta estradilta.

- Valmistaudumme otteluun aivan normaalisti. Tietenkin tässä tilanteessa pitää kehitellä jotain pieniä uusi asioita, mutta en ala muuttaa pelikirjaani. Ei näiden ottelun kääntäminen eduksi ole sittenkään niin isoista seikoista kiinni, sanoo Toiviainen.

Toiviaisen mukaan Namika ei ole poikennut pahemmin hänen laatimastaan käsikirjoituksesta.

- Olemme pelanneet otteluista 80 prosenttia hyvin. Se 20 prosenttia on tosin jäänyt uupumaan ja siksi Hongan kaltainen hyvä joukkue on ottanut voittonsa.

Korisliigan kolmannet puolivälierät Honka-Lahti, LrNMKY-Pyrintö, ToPo-Tarmo ja Kouvot-Korihait pelataan tiistaina 1.4. klo 18.30 alkaen. Otteluparin Pyrintö-LrNMKY toinen osaottelu pelataan maanantaina 31.3. klo 18.30. Otteluiden tilastoja voi seurata livenä Koripalloliiton tilastopalvelussa, osoitteessa www.basket.fi.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

Asiat

 
1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Koripalloliitto ja Rantalainen yhteistyösopimukseen

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen johtavan talous- ja palkkahallintoalan asiantuntijaorganisaation kanssa. Rantalainen tarjoaa seuroille jatkossa taloushallinnan palveluita ja osaamista.

27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

26.4.2024 10:13 Korisliiga

Salon Vilpas naarasi Vili Nymanin siirtomarkkinoilta

Vilpas on solminut yksivuotisen sopimuksen 26-vuotiaan Vili Nymanin kanssa. Päättyneellä kaudella KTP-kasvatti tilastoi KTP-Basketille 10,6 pistettä ottelua kohti.

26.4.2024 10:03 Korisliiga

Darko Mihajlovic KTP-Basketin päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella Korihaita luotsannut Darko Mihajlovic on solminut 1+1-vuotisen sopimuksen kotkalaisseuran kanssa. Seura tiedotti samalla, että Michael Pounds toimii joukkueen apuvalmentajana.

26.4.2024 08:10 Korisliiga

Ivan Ivanovic Korihaiden päävalmentajaksi

Uudenkaupungin Korihaiden Korisliiga-joukkueen päävalmentajaksi on nimitetty kahden vuoden sopimuksella viime syksynä Uuteenkaupunkiin saapunut montenegrolainen Ivan Ivanovic, 43.

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

25.4.2024 11:40 Korisliiga

Greg Gibson tiimeineen jatkaa Nokian peräsimessä

BC Nokia tiedottaa valmennusryhmänsä pysyvän ennallaan myös ensi kaudelle.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

Näytä lisää vastaavia