Korihait aikoo katkaista 14 vuoden mittaisen kuivan kautensa Espoossa

24.3.2006 Yksinomaan tilastoja silmäiltäessä maanantaina Espoossa taistelunsa aloittavan puolivälieriparin Honka-Uudenkaupungin Korihait voittajasta ei pitäisi olla epäselvyyttä. Runkosarjassa toiseksi sijoittunut Honka voitti kauden keskinäiset ottelut puhtaasti 4-0.

Lisäksi Korihailla on takanaan jo yli 14 vuoden mittainen kuiva pääsarjakausi Tapiolan urheilutalossa. Vuosien varrella 17 ottelua peräkkäin Espoossa hävinnyt Korihait voitti Hongan viimeksi Tapiolassa 12. tammikuuta vuonna 1992 numeroin 112-92.

Ukin voiton arkkitehteina olivat silloin Gordon Herbert ja Gerald Lee senior. Mutta tilastot ovat tilastoja, menneet menneitä ja pudotuspelit aina oma maailmansa kuluneen, joskin edelleen pintansa pitävän sanonnan mukaan.

“Tapiolaan on aina mukava tulla”

Korihaiden valmentaja Ray Ailus ei vaivaa ajatuksiaan Tapiolan taialla, eikä siihen ole syytäkään.

Ainakin Hongan päävalmentaja Mihailo Pavicevic pitää Korihaita vaarallisempana vastustajana, kuin vielä runkosarjan päätöskierroksella tarjolla ollutta toista vaihtoehtoa, eli ToPoa.

- Korihait valmistautuu hyvillä mielin Hongan kohtaamiseen. Tapiolaan on aina mukava tulla pelaamaan entistä seuraa ja entisiä kavereita vastaan, sanoo Ailus.

- Mestariehdokas Honka on varmasti ennakkosuosikki. Korihait saapuu kuitenkin Espooseen iloisella ilmeellä ja voitto mielessään, lupaa Ailus.

Pavicevic painottaa, että runkosarjan otteluilla ei ole välttämättä enää mitään painoarvoa playoff-pelien alkaessa.

- Kuten ennenkin on nähty, kaikkea voi tapahtua. Lisäksi tämän kauden sarja on ollut varsin tasainen. Kohtaamme heti ensimmäisellä kierroksella erittäin kovan vastustajan.

- Päällimmäisin toiveeni on se, että saan terveen joukkueen jalkeille. Nyt kaikki näyttää hyvältä. Ainoastaan Tuomas Iisalolla on ollut pieni vamma kantapäässään.

Myös Korihaiden terveystilanne alkaa olla kohdallaan. Pasi Kauha on poissa, mutta toinen kokenut pelimies, aikoinaan myös Hongassa heitoillaan hurmannut Jarno Nikula on kuntoutumassa tositoimiin.

- Nikula on saanut kauden aikana siksi paljon piikkejä erilaisiin vaivoihinsa, että seurauksena oli tulehdus. Hän on kuitenkin taistelija, kehaisee Ailus.

Hongan nopeat hyökkäykset ovat myrkkyä Korihaille

Runkosarjassa eniten pisteitä tehnyt Honka on yksi liigan parhaista, ellei jopa paras joukkue hyökkäyksessä. Tulivoimaa riittää laajalla rintamalla. Tim Kisner rankaisi vastustajia runkosarjassa 19,7:n, Monte Cummings 16,9:n, Kimmo Muurinen 14,1:n ja esityksiään lupaavasti parantanut Danny Horace 13,9 pisteen keskiarvolla.

- Olemme vaikeuksissa, jos Honka pääsee juoksemaan nopeita ja puolinopeita hyökkäyksiä. Meidän on saatava Honka mukaan 5 vastaan 5 -peliin, korostaa Ailus.

Horacen lisäksi erityisesti kapteeni Markus Hemdahl ja Heikki Zitting tuovat fyysisyyttä Hongan korinaluspeliin. Myös siihen vakkasuomalaisten on pystyttävä vastaamaan.

Isoon rooliin nousee tässä mielessä Korihaiden kaksimetrinen Boakai Lalugba, joka oli runkosarjan kolmanneksi paras piste- ja levypallomies keskiarvoilla 22,3/10,6.

- Lalugba on erinomainen sisäpelaaja. Unohtaa ei tietenkään sovi myöskään Rashard Leetä, Bethuel Fletcheriä, Gerald Lee junioria, Martti Kuismaa kuin Jarno Nikulaakaan, luettelee Pavicevic.

- Kuisma on kokenut pelaaja, jota kunnioitan todella paljon. Lee jr on puolestaan yksi Suomen potentiaalisimmista lupauksista, joka tuntuu tulevan paremmaksi peli peliltä.

Ray Ailus odotti Mihailo Pavicevilta vastausta ja perusteluita siihen, miksi montenegrolaisluotsi pitää Korihaita niin vaikeana vastustajana. Turhaan. Hongan 2000-luvulla kolme kertaa Suomen mestariksi hioneen Pavicevicin pokka pitää.

- Toivon, että joukkueeni on valmis pudotuspeleihin. Ensisijaisesti se tarkoittaa, että Hongan tavaramerkki, aggressiivinen puolustus toimii. Ray Ailuksen mainitsemat nopeat ja puolinopeat hyökkäykset perustuvat siihen.

Lisäksi Hongan on pyrittävä ratkaisemaan ottelut edukseen varsinaisen peliajan kuluessa. Honka pelasi runkosarjassa neljä jatkoaikaottelua ja hävisi ne kaikki.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/
 
18.2.2020 10:59 Korisliiga

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson Kataja Basketiin

Alkukaudella Ranskan Pro A:ssa Bourg-en-Bresseä edustanut Susijengin pelinrakentaja Jamar Wilson, 35, palaa kahdeksan ja puolen vuoden jälkeen Suomeen ja Korisliigaan. 185-senttisen, kaksissa arvokisoissa Suomea edustaneen Wilsonin uusi osoite on joensuulainen Kataja Basket, jota hän edustaa loppukauden ajan. Sopimukseen sisältyy optio kaudesta 2020-21.

17.2.2020 10:42 Susijengi

Katsaus Susijengin pelaajien seurajoukkuekauteen 2019-2020

Susijengin pelaajat kerääntyvät yhteen ensimmäisen EM-karsintaikkunan merkeissä tänään maanantaina. Susipelaajien kausi 2019-20 seurajoukkueissaan on ollut tuloksellinen niin kansainvälisillä kentillä kuin kotoisessa Korisliigassakin, arvioi Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann.

12.2.2020 21:28 Korisliiga

Korisliigan kärkikolmikko kasvattaa eroaan muihin – Seagulls ja Vilpas murskavoittoihin

Miesten Korisliigan runkosarjan kolmen korkeimmalla olevan joukkueen ero muihin kasvaa kasvamistaan.

10.2.2020 21:07 Korisliiga

KTP taivutti Katajan Samuli Vanttajan monipuolisesta esityksestä huolimatta

KTP-Basket onnistui kaatamaan Kataja Basketin tiukassa ottelussa 84–80.

10.2.2020 09:48 Korisliiga

Korismaanantai: KTP kohtaa kintereillä juoksevan Katajan

Elisa Viihteen Korismaanantaissa seurataan tänään, kun KTP-Basket isännöi Kataja Basketia.

9.2.2020 19:52 Korisliiga

Pyrinnöstä ei vastusta Vilppaalle – Nokian ilta tuotteliaampi

Pirkanmaan molemmat joukkueet pelasivat ottelun Korisliiga-illassa. Tampereen Pyrintö jäi kotonaan Salon Vilppaan jyrän alle. BC Nokia puolestaan kävi ruhtinaallisella ryöstöretkellä Uudessakaupungissa.

7.2.2020 21:13 Korisliiga

Ennakkosuosikit pärjäsivät Korisliiga-illassa – Seagulls ja KTP hakivat mukaansa vierasvoitot

Helsinki Seagulls haki pisteet Lapualta, ja KTP-Basket teki saman Kouvolassa.

5.2.2020 14:20 Korisliiga

Korisliigan tammikuun pelaaja on Karhu Basketin Cameron Jones

Loistavia otteita tammikuussa esittänyt Kauhajoen Karhu Basketin takamies Cameron Jones on valittu Korisliigan kuukauden pelaajaksi.

4.2.2020 20:45 Korisliiga

KTP:n ja Uran kohtaamisessa ei epäselvyyksiä – lopputulos murskaava 113–78

KTP-Basket hoiteli Ura Basket eGame Starsin jo ensimmäisessä jaksossa, ja lopun aikaa ottelusta ero vain kasvoi.

4.2.2020 08:05 Korisliiga

Korisliiga Tough Calls #3: teatraalista virheen näyttelemistä ja IRS-tarkistus

Erotuomariyksikkö analysoi viikoittain Korisliigan ottelut ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

3.2.2020 09:15 Korisliiga

Korismaanantai: Näädät haastamaan sarjakärkeä – Nokia vahvistunut Larry Andersonilla

Elisa Viihteen Korismaanantaissa seurataan, kun BC Nokia haastaa Helsingissä sarjakärki Seagullsin. Nokian uuden vahvistuksen Larry Andersonin osallistuminen vielä epävarmaa.

1.2.2020 20:21 Korisliiga

Korihait yllätti KTP:n – Kobrat ei pystynyt samaan Vilppaan kanssa

Illan Korisliiga-kierroksen molempien otteluiden isäntänä toimi joukkue sarjan hänniltä. Viimeisellä sijalla oleva Korihait pystyi omassa ottelussaan yllätykseen, mutta toiseksi viimeistä sijaa pitävä Kobrat ei.

28.1.2020 21:20 Korisliiga

Illan otteluissa kunnioitettiin Kobe Bryantin muistoa – KTP kiilasi Pyrinnön edelle murskavoitolla

Joensuussa ja Kotkassa kunnioitettiin Kobe Bryantin muistoa NBA:sta lainatulla eleellä. Illan otteluiden voittajiksi selvisivät Kataja, KTP ja Vilpas.

28.1.2020 12:00 Pääjuttu

Tuore cup-mestari Timo Heinonen: ”Kiva välietappi matkalla kevääseen”

Lähes neljällä vuosikymmenellä Korisliigaa pelannut Pussihukkien kasvatti ja Helsinki Seagulls-ikoni Timo Heinonen, 38, sai lauantaina kaulaansa pitkän uransa ensimmäisen kultamitalin, kun Seagulls peittosi Suomen cupin finaalissa Salon Vilppaan 94-93. Kolmesti SM-hopeaa hakeneen Heinosen katse on nyt vahvasti kevään 2020 tosipeleissä.

27.1.2020 11:28 Korisliiga

Jeremiah Wood palaa Korisliigaan – osoitteena vajaalukuinen Vilpas

Aiemmin Joensuun Katajaa ja Kauhajoen Karhu Basketia edustanut Jeremiah Wood tekee paluun Korisliigaan.

27.1.2020 08:56 Korisliiga

Korismaanantai: Kobrat hakee Kouvolasta toista perättäistä voittoa Kouvoja vastaan

Elisa Viihteen Korismaanantaissa nähdään illan otteluna Kouvot–Kobrat ja jälkiruokana Alba Berlin–Crailsheim Merlins.

25.1.2020 22:05 Suomen Cup

Suomen Cupin finaali tarjosi huiman jatkoaikatrillerin, Seagullsille seurahistorian ensimmäinen mestaruus

Helsinki Seagulls ja Vilpas Vikings taistelivat Suomen Cupin mestaruudesta pitkän kaavan mukaan Töölön Kisahallissa. Kotijoukkue vei trillerin nimiinsä jatkoajan jälkeen 94-93 huiman koripalloillan pääteeksi.

24.1.2020 13:20 Suomen Cup

Ennakko: Kaksi parasta taistelee mestaruudesta, Vilpas lähtee kiusaamaan Seagullsia cup-finaaliin

Lauantaina pelattavassa Suomen Cupin finaalissa kohtaavat Korisliigan kaksi parasta joukkuetta, kun sarjakärki Helsinki Seagulls isännöi viime vuoden cup-mestari Vilpas Vikingsiä.

22.1.2020 21:21 Korisliiga

Pyrintö murskasi Lahden lähes 40 pisteen erolla – Vilpas vahvisti kakkossijaansa sarjassa

Illan murskavoittaja oli Tampereen Pyrintö, joka kaatoi Lahti Basketballin 101–65. Salon Vilpas puolestaan vahvisti kakkossijaansa voittamalla niskaan hengittävän Kauhajoen. Illan muita voittajia olivat BC Nokia, Ura Basket eGame Stars ja sarjakärki Helsinki Seagulls.

21.1.2020 09:17 Korisliiga

Korisliiga Tough Calls #2: heittäjän häiritsemistä huutamalla ja vääriä päätöksiä sattuu tuomareillekin

Erotuomariyksikkö analysoi viikoittain Korisliigan ottelut ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

Näytä lisää vastaavia