Korihait julkaisi valmennusjohtonsa ja jatkosopimuksia

28.7.2010 Korisliigassa pelaava Uudenkaupungin Korihait luottaa valmennuksessa ensi kaudella tiimityöskentelyyn, sillä liigajoukkueen valmennuksesta vastaavat yhden vuoden sopimuksella Tom Westerholm, 38, Petri Helminen, 33, ja Ville Vuorinen, 30. Lisäksi Korihait on solminut jatkopestit Jussi Kumpulaisen ja Heikki Saariston kanssa.

Korihait-kapteeni Jussi Kumpulainen jatkaa uraansa Uudessakaupungissa.

Myös Heikki Saaristo jatkaa Korihait-miehistössä, joka sai uuden valmennustiimin. Kuvat: Kimmo Metsälä & Matti Koskinen.

Korihaiden tuoreen valmennustiimin vetäjänä ja päävalmentajana toimii seurajohtajan tehtävissä jatkava Tom Westerholm.

Vuonna 2001 Suomen koripalloliiton korkeimman valmentajatutkinnon suorittanut Westerholm on toiminut vuodesta 1988 saakka valmentajana Korihaiden eri juniorijoukkueiden parissa sekä luotsannut miesten joukkuetta syksyllä 2004 päävalmentajan paikalla ja toiminut vuosina 2002-05 liigajoukkueen toisena valmentajana.

Petri Helminen on toiminut viimeiset kaksi vuotta liigajoukkueen toisena valmentajana ja Vuorinen puolestaan samassa tehtävässä kausina 2000-2002 ja 2006-2007, jonka lisäksi molemmat ovat toimineet seurassa valmentajina eri juniorijoukkueissa aina 1990-luvulta saakka.

Vuonna 2007 Suomen koripalloliiton korkeimman valmentajatutkinnon suorittanut Vuorinen jatkaa lisäksi seuran valmennuspäällikkönä vastaten lisäksi miesten kakkosjoukkueen ja A-poikien valmennuksesta.

- Olemme kaikki seuran kasvatteina erittäin kiitollisia annetusta mahdollisuudesta. Nöyrin, mutta päättäväisin mielin lähdemme viemään joukkuetta eteenpäin ensi kauden minimitavoitteen ollessa pudotuspelipaikka, toteaa Westerholm tiimin yhteisen ajatuksen.

- Joukkue harjoittelee heinäkuun loppuun saakka asti omatoimisesta ja heti elokuun 2. päivänä alkaa tiukka kahdeksan viikon harjoitusjakso, jona aikana joukkue harjoittelee kymmenisen kertaa viikossa. Ensimmäinen harjoituspeli on vuorossa elokuun 28. päivä ja kaikkiaan tarkoituksena on pelata 7-8 harjoitusottelua, jotta kaikki on valmista syyskuun lopussa alkavaan liigakauteen.

Kumpulaiselle ja Saaristolle vuoden jatkosopimukset

Valmennustiiminsä lisäksi Korihait on solminut kevääseen 2011 ulottuvat sopimukset 204-senttisen ja 34-vuotiaan konkarisentteri Jussi Kumpulaisen sekä 190-senttisen ja 27-vuotiaan Heikki Saariston kanssa. Kumpulainen aloittaa Korihaissa neljännen peräkkäisen ja kaikkiaan kuudennen kauden, kun taas Saaristo aloittaa kasvattajaseurassaan kolmannen peräkkäisen ja kaikkiaan seitsemännen kautensa.

Viime kaudella 7,1 pistettä ja 5,2 levypalloa tilastoihin kirjauttanut Kumpulainen on pelannut urallaan kaikkiaan 401 liigaottelua sekä 30 miesten maaottelua. Korihaiden lisäksi Kumpulainen on pelannut ammattilaisena Saksassa ja Belgiassa sekä Suomessa ToPossa, Lappeenrannan NMKY:ssä ja kasvattiseurassaan nokialaisessa Kankaantaan Kisassa.

Heikki Saaristo nakutti viime kaudella keskimäärin 4,3 pistettä yhden ottelun korkeimman noteerauksen ollessa 22 tikkiä. Saariston kolmen pisteen heittoprosentti 39,4 oli koko liigan kuudenneksi ja suomalaispelaajista toiseksi paras noteeraus. Urallaan 218 liigaottelua Korihaissa ja Kauhajoen Karhussa pelannut Saaristo on odottavainen alkavaan liigakauteen.

Korihailla on ensi kaudesta sopimukset Kumpulaisen ja Saariston lisäksi miesten maajoukkueessa debytoineen Petri Heinosen, Mikko Jalosen sekä bosnialaisnuorukaisten Bojan Sarcévicin ja Ognjen Kuzmicin kanssa.

 
1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Koripalloliitto ja Rantalainen yhteistyösopimukseen

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen johtavan talous- ja palkkahallintoalan asiantuntijaorganisaation kanssa. Rantalainen tarjoaa seuroille jatkossa taloushallinnan palveluita ja osaamista.

27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

Näytä lisää vastaavia