Koripallomuseotyöstä hopeinen ansiomerkki Jari Toivoselle

20.8.2021 13:36 Lähes kaksitoista vuotta Koripallomuseon työtehtävissä mukana ollut ja toimintaa kehittänyt Jari Toivonen palkittiin Koripalloliiton hopeisella ansiomerkillä.

Koripallomuseoyhdistyksen toiminnanjohtaja Jari Toivonen on ollut tärkeässä roolissa museotoiminnan ammattimaistumisessa Suomessa, samoin kuin Hall of Fame -kunniagallerian ja alumnitoiminnan synnyssä, sekä kehittymisessä, osaksi suomalaista koripallokulttuuria. Perjantaina ansiomerkkiä Toivoselle olivat ojentamassa Hall of Fame -legendat Anja Suomalainen ja Pentti Salmi, sekä Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann.

- Palkitseminen osui kohdilleen ansiokkaasta Koripallomuseon työstä ja vanhan arvomaailman henkiin herättämisestä jo vuosien ajan. Olen läheltä seurannut Jarin hommia ja kunnioitan sitä työtä aivan sanattomasti., korostaa suomalaisen koripallohistorian läpikotaisin tunteva Pentti Salmi.
 

Koripallomuseo on laajentunut vuosien varrella kattamaan myös Hall of Famen ja alumnitoiminnan mentoriohjelmineen. Työ on ollut pitkäjänteistä lajikulttuurin kehittämistä ja arvojenkin muokkaamista.

- Koripallomuseo ja Toivonen tekevät tärkeää työtä syventäessään suomalaista urheilukulttuuria tuomalla historiaa ja sitä tehneitä ihmisiä takaisin parrasvaloihin. Omalta osaltani arvostan suuresti tätä tehtyä työmäärää ja sitoutuneisuutta koripallon edistämiseen Suomessa historian kautta., kiitteli Henrik Dettmann ansiomerkin jakotilaisuudessa.
 

Palkitsemisyksikkö päättää hopeisen ansiomerkin myöntämisestä henkilölle, joka menestyksellisesti on toiminut liiton tai sen alueiden ja seurojen hyväksi. Toimintavuosia lajin parissa edellytetään olevan vähintään kahdeksan.

- Palkitseminen tuntuu erityisen hyvältä ja kannustaa jatkamaan niin minua kuin toivoakseni kaikkia mukana olevia ihmisiä paiskimaan töitä monipuolisen lajikulttuurin eteen. Tekemistä selvästi arvostetaan ja se auttaa jaksamaan ajoittaisten haasteidenkin edessä. Haluan omalta osaltani kannustaa myös kaikkia seuroja hakemaan Koripalloliiton ansiomerkkejä palkitaksenne ansioituneita henkilöitä seuroissanne. Kiitoksia jaetaan harvoin liikaa ja onkin tärkeää, että nämä palkitsemiset otetaan huomioon tasapuolisesti seuroissa ympäri Suomen., muistuttaa Jari Toivonen, jolla tulee 1.10. täyteen 12 vuotta Koripallomuseon parissa.


 

Lue lisää palkitsemismenettelyistä ja ansiomerkeistä TÄSTÄ.

 
16.5.2023 13:59 Koripallomuseo

Suomen koripallon isähahmon Robert "Petteri" Petersenin syntymäpäivä 16.5

Petterin syntymäpäivään on liittynyt aina koripalloa. Tämäkään päivä ei tee poikkeusta. Töölön Kisahallissa pelataan miesten Korisliigan kuudes finaali Helsinki Seagullsien ja Kauhajoen Karhu Basketin välillä.

16.2.2023 09:00 Koripallomuseo

Uusin Ribari-lehden digiversio nyt luettavissa ilmaiseksi

Uusimmassa lehdessä juhlistetaan 70 vuotta täyttänyttä naisten maajoukkuetta. Mukana on muun muassa legenda Hilkka Hakolan haastattelu sekä Anja Suomalaisen muistelmia Amerikan vuosiltaan.

2.12.2022 14:55 Koripallomuseo

Kohti unelmien naiskorista -seminaaritallenne nähtävissä Youtubessa

Ennen Susiladiesin sunnuntaina 27.11. pelattua EM-karsintaottelua Liettuaa vastaan Urhea-hallissa järjestettiin Kohti unelmien naiskorista -seminaari. Koripallomuseon järjestämä seminaaritallenne on nyt nähtävissä Koripalloliiton Youtube-kanavalla.

26.11.2022 20:30 Koripallomuseo

Koriksen Hall of Fame täydentyi viidellä lajilegendalla

Koripallomuseon järjestämä Alumnigaala 2022 vietettiin lauantaina Hilton Kalastajatorpalla. Hienossa tapahtumassa Hall of Fame -kunniagalleria sai viisi uutta jäsentä.

3.11.2022 11:00 Koripallomuseo

Koripallon Alumnigaalaa juhlitaan 26.11. Hilton Kalastajatorpalla - ilmoittaudu mukaan

Alumnigaala kokoaa korisihmiset yhteiseen illanviettoon, jossa mm. julkistetaan Hall of Fame 2022. Tule viettämään ikimuistoinen ilta loistavassa seurassa upean korisaiheisen ohjelman ympärillä.

3.11.2022 11:00 Koripallomuseo

Kohti unelmien naiskorista -seminaari Urhea-hallissa 27.11. – ilmoittaudu nyt

Naisten maajoukkue viettää juhlavuotta, kun ensimmäisestä maaottelusta tuli kesällä kuluneeksi 70 vuotta. Nyt on aika kerätä ihmiset tärkeän asian äärelle, kun Koripallomuseo järjestää naiskorisseminaarin. Seminaarin jälkeen käynnistyy Susiladiesin EM-karsintaottelu Liettuaa vastaan.

19.8.2022 12:31 Koripallomuseo

Suomen Koripallomuseoyhdistys ry joutuu lomauttamaan toiminnanjohtajan

Suomen Koripallomuseoyhdistys ry:n hallitus on joutunut tekemään erittäin ikävän ja vaikean päätöksen toiminnanjohtajan lomauttamisesta taloudellisin perustein alkaen 15.8.2022. Lomautuksen on ilmoitettu jatkuvan toistaiseksi.

11.8.2022 09:10 Koripallomuseo

Alumnilisenssi on oiva tapa edistää suomalaista koriskulttuuria – Stay in the game!

Alumnilisenssi on matalan kynnyksen tapa tukea yhteisön toimintaa. 22 euroa kustantavan lisenssin tuotto tulee kokonaisuudessaan alumnitoiminnan ja mentoriohjelman kehittämisen hyväksi.

2.7.2022 11:43 Koripallomuseo

Koripallolehti Ribari 1/2022 on ilmestynyt ja ilmaiseksi luettavissa verkossa

Uusimmassa lehdessä mm. Leena Vestalan (nyk. Martin) haastattelu ja Lassi Tuovin ajatuksia niin valmentamisesta kuin elämästä, sekä Oppikoulucupien historiaa.

30.5.2022 12:39 Koripallomuseo

70 vuotta naiskorista Suomessa - tule mukaan tukemaan juhlavuoden kirjaprojektia!

Kirja toteutetaan sponsorien ja yksityislahjoittajien tuella. Koripallomuseon pienkeräykseen lahjoittamalla tuet kirjahankkeen toteutumista!

Näytä lisää vastaavia