Korisliiga-ennakko: Antto Nikkarinen tahtoo johtaa Kobrien peliä äänekkäämmin

7.10.2020 15:00 Uuden sopimuksen Lapualle tehnyt Korisliiga-konkari Antto Nikkarinen haluaa saada huikeat henkilökohtaiset tilastorivinsä kääntymään vihdoin myös joukkueen voitoiksi.

Nikkarinen valittiin keväällä 2017 Korisliigan Vuoden pelaajaksi, kun hän siivitti Helsinki Seagullsin SM-pronssille. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Lapuan Kobrien viime kausi keskeytyi Korisliigan toiseksi viimeisellä sijalla. Uuden sopimuksen tehnyt pelinjohtaja Antto Nikkarinen ei voi sanoa olevansa tyytyväinen tilanteeseen, jossa pelit paketoitiin. Joukkue olisi pystynyt parempaan.

– Mielestäni alisuoritimme koko kauden ajan. Meillä oli edellytykset pelata paljon parempaa koripalloa ja päästä sarjassa paljon paremmalle sijoitukselle, Nikkarinen sanoo.

Kobrilla tie on nyt ainoastaan ylöspäin, ja pelaajien on löydettävä tilanteesta motivaatiota. 11 voitosta ja 25 tappiosta ei helpolla ammenneta intoa, mutta tilannetta piristää se, että Nikkarinen on erittäin tyytyväinen häntä ympäröivään organisaatioon.

– Viime kaudesta jäi vähän hampaankoloon, mutta kaikin puolin muutoin lähden kauteen hyvillä mielin. Hommat Lapualla ovat nyt lähteneet käyntiin kaikilta osin loistavasti.

Nikkarinen on joutunut pohtimaan kesän aikana tosissaan, mikä teki viime kaudesta niin vaikean. Hän on kuitenkin löytänyt tiettyjä asioita, joita voi lähteä kehittämään välittömästi.

– Olimme todella kurittomia. Emme missään vaiheessa pelanneet kovin hyvin yhteen.

Henkilökohtaisia tilastoja katsoessa Nikkariselta ei voi vaatia viime kauteen nähden enää merkittävästi parantamista. Hän tilastoi koko viime kauden keskiarvoiksi 11,2 pistettä, 4,0 levypalloa ja 7,7 syöttöä. Tämän lisäksi hän rekisteröi marraskuun ottelussa KTP:tä vastaan ensimmäisenä suomalaissyntyisenä pelaajana Korisliigassa triplatuplan – 13 pisteellä, 11 levypallolla ja kymmenellä syötöllä – mutta silloinkaan suoritus ei kääntynyt voitoksi. 

Tärkeimpiä mietinnän aiheita on ollut, miten vaikuttavat numerorivit käännetään joukkueen menestykseksi. 29-vuotias takamies ymmärtää kokemuksensa vuoksi vastuukseen kehittää erityisesti omia johtajanominaisuuksiaan.

– Olen kesän aikana treenannut vähemmän kuin normaalisti, mutta eiköhän se vanha pelikunto sieltä löydy. Jos jotain voin viime kaudesta parantaa, niin yritän nimenomaan kehittää johtamisen puolta. Voin olla enemmän äänessä ja pitää ohjia enemmän hyppysissä.

 

Uuteen joukkueeseen Nikkarinen on ehdottomasti tyytyväinen. Harjoittelu on ollut koronarajoitusten takia toistaiseksi erittäin vaikeaa ja yksi amerikkalaisvahvistuksista saapui mukaan vasta aivan syyskuun lopussa, mutta pelaajien välinen kemia vaikuttaa lupaavalta.

– On todella tärkeää, että uudet ja vanhat jäsenet ovat tulleet välittömästi hyvin toimeen keskenään, vaikka jouduimme todella pitkään harjoittelemaan kolmella tai neljällä miehellä ennen kuin kaikki pääsivät paikkakunnalle. Onhan tämä vähän hakemista vielä meille kaikille.

Joukkueessa on Nikkarisen mukaan toimiva sekoitus kokeneita ja nuorempia pelaajia. Kokoonpanosta löytyy huomattavasti heittovoimaa, ja pelipaikat ovat tasapainossa ainakin niin pitkälle kuin tässä vaiheessa vielä voi arvioida. Nuoremmista jäsenistä häneen on tehnyt erityisen vaikutuksen vesi kielellä odotettu nimi suoraan Yhdysvaltain yliopistosarjasta.

– Kyllä Remu Raitanen tulee olemaan kova tekijä aivan välittömästi, Nikkarinen toteaa.

Kobrat 20-21 pähkinänkuoressa

Henkilöt

 
21.10.2020 20:11 Korisliiga

Kobrat yllätysvoittoon hallitsevasta mestarista – illan kierroksella viisi kotivoittoa, joista neljä reippaalla piste-erolla

Illan viiden ottelun Korisliiga-kierroksella voittajiksi selvisivät Kobrat, Seagulls, Pyrintö, Lahti ja Kataja.

20.10.2020 20:49 Korisliiga

KTP:n Greg Mangano hurjasteli Vilppaan kumoon

KTP-Basket vei kotikentällään Salon Vilppaasta voiton. Gregory Mangano upotti 32 pistettä.

20.10.2020 14:29 Korisliiga

Jordan Semple Katajan etukentälle – kokenut laituri voittanut Euroopassa levypallokuninkuuksia

Uusi ulkomaalaisvahvistus Jordan Semple saapuu piakkoin Kataja Basketin riveihin. Nelospaikalla viihtyvä pelaaja kirjautti viime kaudella vakuuttavat tilastot Ruotsin liigassa.

18.10.2020 20:27 Korisliiga

Lahti aloitti vahvasti, mutta Karhu kiri ja ohitti – Okko Järvellä tehokas ilta

Karhu Basket otti voiton ensimmäisestä kotiottelustaan. Lahti Basketball avasi hyvin mutta taipui toisella puoliajalla.

17.10.2020 21:21 Korisliiga

Vilpas avausvoittoon viime sekunneilla – KTP, Pyrintö ja Seagulls voittoputkessa

Vilpas kaatoi Kobrat tiukan trillerin pääteeksi 95-94. Illan muissa otteluissa Tampereen Pyrintö, Seagulls ja KTP-Basket ottivat jo kauden toiset voittonsa.

16.10.2020 20:48 Korisliiga

Tuomas Hirvosen pelisilmä tarkkana – Kouvot kunnioitti Ville Kaunistoa sekä paitaseremonialla että kotivoitolla

Ville Kauniston pelipaita nousi tänään ”Manskarin” kattoon. Seremonian perään pelatussa Korisliigan runkosarjaottelussa Kouvot kukisti vieraana käyneen Uran.

14.10.2020 21:26 Korisliiga

Nokian Lehto veti Uran Nuutista pidemmän korren – Korisliigassa nyt ensimmäinen kierros pelattu

Miesten Korisliigassa kaikki joukkueet ovat nyt pelanneet oman avausottelunsa. Tänään voittajiksi selvisivät BC Nokia, Lahti Basketball, KTP-Basket, Kobrat ja Tampereen Pyrintö.

14.10.2020 14:15 Koripalloliitto tiedottaa

Pääsarjat pyörähtäneet käyntiin – tehdään ottelutapahtumasta yhdessä turvallinen

Suomen Koripalloliitto on yhdessä pääsarjaseurojen sekä asiantuntijoiden kanssa valmistellut yhteisen toimintaohjeen, jonka avulla halutaan tehdä ottelutapahtumasta mahdollisimman turvallinen niin pelissä mukana oleville kuin katsojillekin.

14.10.2020 13:30 Korisliiga

Korisliigojen avauskierroksilla nostetaan punainen kortti kiusaamiselle jo kolmatta kertaa

Punainen kortti kiusaamiselle -kampanjalla koko suomalainen koripalloyhteisö haluaa vastustaa kiusaamisen eri muotoja sekä kentällä että sen ulkopuolella.

13.10.2020 20:56 Korisliiga

Korisliiga-avaus äityi jännitysnäytelmäksi – Helsinki Seagullsille täpärä voitto

Helsinki Seagulls taivutti kotonaan Kauhajoen Karhu Basketin luvuin 84–82. Ottelun yllättäjä oli ensimmäistä Korisliiga-otteluaan pelannut Max Besselink.

13.10.2020 11:30 Korisliiga

Korisliigassa ja muissa koripallon pääsarjoissa katsojilta edellytetään jatkossa kasvomaskin käyttöä

Suomen Koripalloliitto on päättänyt tarkentaa ohjeistusta kasvomaskin käytöstä ottelutapahtumissa koronapandemian aikana.

13.10.2020 08:17 Korisliiga

Osku Heinonen on Tampereen Pyrinnön uusi keulakuva

Kun Petri Heinonen lopetti mittavan koripallouransa ja Antero Lehto siirtyi BC Nokiaan, Tampereen Pyrinnön kokenein paljasjalkainen pyrintöläinen on Osku Heinonen, 28. Nyt tarkkakätinen Heinonen on se, joka edustaa pyrintöläisyyttä sekä parketilla että parketin ulkopuolella.

12.10.2020 19:00 Korisliiga

Miesten Korisliigan infopaketti 2020-21

Miesten Korisliiga-kausi käynnistyy tiistaina 13.10., kun Helsinki Seagulls isännöi kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanutta Kauhajokea. Keskiviikkona ohjelmassa on viisi ottelua.

12.10.2020 13:15 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Antti Kanervo luottaa Helsinki Seagullsiin siinä missä viime kaudellakin – huolet ovat nyt muualla

Helsinki Seagulls jäi viime kauden keskeytyessä tasapisteisiin Korisliigan ykkössijan kanssa. Antti Kanervo pitää joukkueensa voiton mahdollisuuksia varmempina kuin tulevan kauden mutkatonta onnistumista.

12.10.2020 08:14 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Vilppaan uusi päävalmentaja Sami Toiviainen tietää, että ainoa järkevä tavoite on mestaruus

Vilpas vaihtoi valmentajaa ja menetti Henri Kantosen kauas etelään, mutta kortit eivät pakasta lopu. Sami Toiviaisella on käytössään laaja ja tasapainoinen kokoonpano.

11.10.2020 10:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Okko Järvi totuttelee Kauhajoella vanhemman pelaajan rooliin

Okko Järven mielestä Korisliigan hallitsevan mestarin täytyy nyt vain jatkaa siitä, mihin katkennut kausi joukkueen jätti.

10.10.2020 15:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: KTP:n Joonas Lehtoranta sanoo, että mestaruudet voitetaan puolustamalla

KTP-Basket jäi katkenneella kaudella Korisliigan neljännelle sijalle, ja Joonas Lehtorannan mukaan nyt tavoitellaan tasaisempaa onnistumista.

10.10.2020 08:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Shawn Hopkins saa Pyrinnössä entistä suuremman roolin ja näkee joukkueessa toimivaa kemiaa

Länsinaapuri Nokialta Tampereelle siirtynyt takamies Shawn Hopkins kertoo, että Pyrinnölle on tehnyt hyvää päästä harjoittelemaan hyvissä ajoin.

9.10.2020 14:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Nokia lähtee pantterijahtiin itänaapurista loikanneen komentajan johdolla

BC Nokia sai kokemusta takakentälleen, kun Tampereen paikallisikoni Antero Lehto vaihtoi seuraa. Nyt Nokialla on tasapainoinen kokoonpano, joka vastaa vastustajan kokoon nopeudellaan.

8.10.2020 20:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Jamar Wilsonin tärkein tehtävä on johtaa Katajan nuoret entistä parempiin peliesityksiin

Jamar Wilson on kokenut konkari poikkeuksellisen nuoressa Kataja Basketin joukkueessa, ja tämä nimenomainen rooli on hänelle uusi koetinkivi.

Näytä lisää vastaavia