Korisliiga-ennakko: KTP:n Joonas Lehtoranta sanoo, että mestaruudet voitetaan puolustamalla

10.10.2020 15:00 KTP-Basket jäi katkenneella kaudella Korisliigan neljännelle sijalle, ja Joonas Lehtorannan mukaan nyt tavoitellaan tasaisempaa onnistumista.

Joonas Lehtoranta on pelannut jo 389 Korisliiga-ottelua ja palkintokaapin kruununa on Kauhajoen paidassa voitettu Suomen mestaruus keväällä 2018. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

KTP-Basketin viimekautinen sijoitus Korisliigan sarjataulukossa ei näyttänyt alkuunkaan huonolta. Kun korona keskeytti pelaamisen, kotkalaiset pitivät sijaa neljä. Mutta todellisuudessa matkaa kärkeen saattoi olla paljon enemmän kuin mitä sijoitus antaa ymmärtää; kolmatta paikkaa pitänyt Karhu oli peräti 18 pistettä edellä.

Nyt Joonas Lehtoranta toivoo joukkueeltaan ensisijaisesti viime kautta tasaisempaa esiintymistä. Lehtorannalla on ikää vasta 26 vuotta, mutta hän on samalla jo kymmenen vuotta Korisliigaa pelannut seuraikoni. Oma roolinsa hänelle on jo selvä:

– Samaa teen kuin viime vuonnakin, vaikka vähän rooli saattaa kasvaa taas entisestään. Heittäminen on sellainen asia, jota pyrin vanhasta kehittämään taas ensi kaudelle.

Vastapainoksi kokenut Lehtoranta saa rinnalleen joukkueeseen taas rivin uusia Korisliiga-debytantteja suoraan KTP:n yhteistyöseura Munkkiniemen Kisapojista. Tarjolla on aimoannos kokemusta juniorimaajoukkueista, kun paikkaansa korkeimmalla sarjatasolla yrittävät ensi kaudella vakiinnuttaa Jan Novitsky, Markus Rautasalo, Joonas Timonen, Emil Uotila ja Robin Åvist.

KTP:n alkavan kauden joukkue on Lehtorannan mielestä kaiken kaikkiaan lupaava. Yhteiset harjoitukset koko porukalla ovat kuitenkin olleet poikkeuksellisten olosuhteiden vuoksi vielä vähissä.

– Kyllä tässä vähän aikaa vielä tarvitaan, että alamme kaikki tuntea toisemme paremmin ja saamme yhteiset kuviot kuntoon. Amerikkalaisetkin ovat päässeet joukkueeseen mukaan vasta ihan viime hetkillä.

Mutta onneksi amerikkalaisvahvistuksistakin löytyy yksi, joka on ollut pidempään mukana ja tuntee Korisliigan salat jo ennestään. Uusi laituri Greg Mangano on harvinaislaatuinen hyödyke, sillä hän on sekä maailmaa kiertänyt ammattilainen että kaksinkertainen Korisliigan mestari Kauhajoen ajoiltaanLehtoranta uskoo, että Manganosta tulee oleellinen osa KTP:n hyökkäysstrategiaa.

– Hänellä on todella paljon kokemusta ja vielä kaiken päälle tästä nimenomaisesta liigasta. Hyökkäyksessä hän laajentaa taktiikkaamme, koska hän on pick and rollissa niin monipuolinen ja vaikea puolustettava, Lehtoranta kertoo.

Tosin Lehtoranta toteaa, että hyökkäyspäässä hän oli joukkueeseensa varsin tyytyväinen viime kaudellakin, joten hyökkäys ei välttämättä ole se osatekijä, joka tänäkään vuonna osoittautuu KTP:n kovimmaksi koetinkiveksi.

– Mestaruudet voitetaan puolustamalla. Potentiaalia löytyi jo viime vuonna, ja oli mahdollisuus mennä pitkälle, mutta peli ailahteli liikaa.

KTP-Basket 20-21 pähkinänkuoressa

Korisliiga käynnistyy 13.10., kun avausottelussa Seagulls kohtaa Kauhajoen. Kaikki Korisliigan ottelut ovat katsottavissa maksullisen Ruutu+-palvelun kautta. 

Henkilöt

 
21.10.2020 20:11 Korisliiga

Kobrat yllätysvoittoon hallitsevasta mestarista – illan kierroksella viisi kotivoittoa, joista neljä reippaalla piste-erolla

Illan viiden ottelun Korisliiga-kierroksella voittajiksi selvisivät Kobrat, Seagulls, Pyrintö, Lahti ja Kataja.

20.10.2020 20:49 Korisliiga

KTP:n Greg Mangano hurjasteli Vilppaan kumoon

KTP-Basket vei kotikentällään Salon Vilppaasta voiton. Gregory Mangano upotti 32 pistettä.

20.10.2020 14:29 Korisliiga

Jordan Semple Katajan etukentälle – kokenut laituri voittanut Euroopassa levypallokuninkuuksia

Uusi ulkomaalaisvahvistus Jordan Semple saapuu piakkoin Kataja Basketin riveihin. Nelospaikalla viihtyvä pelaaja kirjautti viime kaudella vakuuttavat tilastot Ruotsin liigassa.

18.10.2020 20:27 Korisliiga

Lahti aloitti vahvasti, mutta Karhu kiri ja ohitti – Okko Järvellä tehokas ilta

Karhu Basket otti voiton ensimmäisestä kotiottelustaan. Lahti Basketball avasi hyvin mutta taipui toisella puoliajalla.

17.10.2020 21:21 Korisliiga

Vilpas avausvoittoon viime sekunneilla – KTP, Pyrintö ja Seagulls voittoputkessa

Vilpas kaatoi Kobrat tiukan trillerin pääteeksi 95-94. Illan muissa otteluissa Tampereen Pyrintö, Seagulls ja KTP-Basket ottivat jo kauden toiset voittonsa.

16.10.2020 20:48 Korisliiga

Tuomas Hirvosen pelisilmä tarkkana – Kouvot kunnioitti Ville Kaunistoa sekä paitaseremonialla että kotivoitolla

Ville Kauniston pelipaita nousi tänään ”Manskarin” kattoon. Seremonian perään pelatussa Korisliigan runkosarjaottelussa Kouvot kukisti vieraana käyneen Uran.

14.10.2020 21:26 Korisliiga

Nokian Lehto veti Uran Nuutista pidemmän korren – Korisliigassa nyt ensimmäinen kierros pelattu

Miesten Korisliigassa kaikki joukkueet ovat nyt pelanneet oman avausottelunsa. Tänään voittajiksi selvisivät BC Nokia, Lahti Basketball, KTP-Basket, Kobrat ja Tampereen Pyrintö.

14.10.2020 14:15 Koripalloliitto tiedottaa

Pääsarjat pyörähtäneet käyntiin – tehdään ottelutapahtumasta yhdessä turvallinen

Suomen Koripalloliitto on yhdessä pääsarjaseurojen sekä asiantuntijoiden kanssa valmistellut yhteisen toimintaohjeen, jonka avulla halutaan tehdä ottelutapahtumasta mahdollisimman turvallinen niin pelissä mukana oleville kuin katsojillekin.

14.10.2020 13:30 Korisliiga

Korisliigojen avauskierroksilla nostetaan punainen kortti kiusaamiselle jo kolmatta kertaa

Punainen kortti kiusaamiselle -kampanjalla koko suomalainen koripalloyhteisö haluaa vastustaa kiusaamisen eri muotoja sekä kentällä että sen ulkopuolella.

13.10.2020 20:56 Korisliiga

Korisliiga-avaus äityi jännitysnäytelmäksi – Helsinki Seagullsille täpärä voitto

Helsinki Seagulls taivutti kotonaan Kauhajoen Karhu Basketin luvuin 84–82. Ottelun yllättäjä oli ensimmäistä Korisliiga-otteluaan pelannut Max Besselink.

13.10.2020 11:30 Korisliiga

Korisliigassa ja muissa koripallon pääsarjoissa katsojilta edellytetään jatkossa kasvomaskin käyttöä

Suomen Koripalloliitto on päättänyt tarkentaa ohjeistusta kasvomaskin käytöstä ottelutapahtumissa koronapandemian aikana.

13.10.2020 08:17 Korisliiga

Osku Heinonen on Tampereen Pyrinnön uusi keulakuva

Kun Petri Heinonen lopetti mittavan koripallouransa ja Antero Lehto siirtyi BC Nokiaan, Tampereen Pyrinnön kokenein paljasjalkainen pyrintöläinen on Osku Heinonen, 28. Nyt tarkkakätinen Heinonen on se, joka edustaa pyrintöläisyyttä sekä parketilla että parketin ulkopuolella.

12.10.2020 19:00 Korisliiga

Miesten Korisliigan infopaketti 2020-21

Miesten Korisliiga-kausi käynnistyy tiistaina 13.10., kun Helsinki Seagulls isännöi kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanutta Kauhajokea. Keskiviikkona ohjelmassa on viisi ottelua.

12.10.2020 13:15 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Antti Kanervo luottaa Helsinki Seagullsiin siinä missä viime kaudellakin – huolet ovat nyt muualla

Helsinki Seagulls jäi viime kauden keskeytyessä tasapisteisiin Korisliigan ykkössijan kanssa. Antti Kanervo pitää joukkueensa voiton mahdollisuuksia varmempina kuin tulevan kauden mutkatonta onnistumista.

12.10.2020 08:14 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Vilppaan uusi päävalmentaja Sami Toiviainen tietää, että ainoa järkevä tavoite on mestaruus

Vilpas vaihtoi valmentajaa ja menetti Henri Kantosen kauas etelään, mutta kortit eivät pakasta lopu. Sami Toiviaisella on käytössään laaja ja tasapainoinen kokoonpano.

11.10.2020 10:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Okko Järvi totuttelee Kauhajoella vanhemman pelaajan rooliin

Okko Järven mielestä Korisliigan hallitsevan mestarin täytyy nyt vain jatkaa siitä, mihin katkennut kausi joukkueen jätti.

10.10.2020 08:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Shawn Hopkins saa Pyrinnössä entistä suuremman roolin ja näkee joukkueessa toimivaa kemiaa

Länsinaapuri Nokialta Tampereelle siirtynyt takamies Shawn Hopkins kertoo, että Pyrinnölle on tehnyt hyvää päästä harjoittelemaan hyvissä ajoin.

9.10.2020 14:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Nokia lähtee pantterijahtiin itänaapurista loikanneen komentajan johdolla

BC Nokia sai kokemusta takakentälleen, kun Tampereen paikallisikoni Antero Lehto vaihtoi seuraa. Nyt Nokialla on tasapainoinen kokoonpano, joka vastaa vastustajan kokoon nopeudellaan.

8.10.2020 20:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Jamar Wilsonin tärkein tehtävä on johtaa Katajan nuoret entistä parempiin peliesityksiin

Jamar Wilson on kokenut konkari poikkeuksellisen nuoressa Kataja Basketin joukkueessa, ja tämä nimenomainen rooli on hänelle uusi koetinkivi.

8.10.2020 17:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Tuomas Oja on uuden kauden kynnyksellä tyytyväinen Kouvojen nuoreen joukkueeseen

Kouvoilla on käytössään potentiaalinen kokoonpano pullollaan nuorta verta. Päävalmentaja Tuomas Oja toivoo viime kauteen nähden lähinnä tasaisempaa onnistumista.

Näytä lisää vastaavia