Korisliiga-ennakko: Nokia lähtee pantterijahtiin itänaapurista loikanneen komentajan johdolla

9.10.2020 14:00 BC Nokia sai kokemusta takakentälleen, kun Tampereen paikallisikoni Antero Lehto vaihtoi seuraa. Nyt Nokialla on tasapainoinen kokoonpano, joka vastaa vastustajan kokoon nopeudellaan.

Antero Lehto on yksi uuden Ruutu-mediasopimuksen mainoskasvoista. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

– Odottavan aika on ollut kyllä pitkä, Antero Lehto toteaa.

BC Nokia on päässyt vihdoin harjoittelemaan viiden pelaajan kentällisillä, amerikkalaisvahvistukset ovat kokoonpanossa, ja koko joukkue puhkuu intoa alkavan kauden alla. Kuten kaikkialla muuallakin kauden käynnistys on ollut tavallista hankalampi, eikä joukkueen potentiaalia pysty kunnolla arvioimaan muutoin kuin paperilla, mutta Lehdon mukaan ainakaan motivaatiosta ei nokialaisten menestys jää kiinni.

Kohta 20 vuotta Korisliigaa pelannut Lehto saapui Nokian riveihin pelattuaan noin puolentoista kauden poikkeuksia lukuun ottamatta koko uransa kasvattajaseurassaan Tampereen Pyrinnössä.

– Nokia halusi minut mukaan lähinnä siksi, että heiltä on aiempina kausina puuttunut kokoonpanosta juuri tällaisia kokeneita pelaajia, mutta totta kai lähden tekemään myös tulosta.

Kokeneilta ja strategisesti taitavilta pelaajilta odotetaan usein joukkueessa nimenomaan johtamisen taitoa ja äänekästä esimerkin näyttämistä nuoremmille pelaajille. Rooli on Lehdolle tuttu vanhasta joukkueestaan, mutta Nokialla hän joutuu hyppäämään näihin isoveljen saappaisiin täysin uutena jäsenenä, mikä toki muuttaa asetelmaa vanhasta.

– Enkä minä sentään ainoa kokeneesta päästä siellä ole kuitenkaan. Mukana on parhaillaan esimerkiksi Matias Ojala ja Lauri Toivonen, jotka vastaavat omalta osaltaan myös tästä kokemuksen tuomisesta joukkueeseen.

Ikämiesten läsnäolosta huolimatta joukkueen yleisilme on varsin nuori. Vetreyttä ja liikettä toki tarvitaan, sillä Lehto muistuttaa, että heidän joukkueensa ei ole pelaajien koon puolesta kovin iso vaan sen vahvuudet tulevat muualta. Jo viime kaudella Nokia pyrki vastaamaan vastustajan kokoon omalla nopeudellaan, ja samaa on varmasti luvassa.

– Tämä on ehkä vähän kliseisesti sanottu, mutta meillä on hyvä tasapaino, kun joka pelipaikalle on tarjolla sekä kokemusta että nuorta nälkää. Saman paikan pelaajilta löytyy erilaisia ominaisuuksia ja lahjoja, ja valmennus pystyy käyttämään pelaajia heille sopivissa tilanteissa.

Lehto nostaa nuorista esille itsensä kanssa samaa pelinjohtajan tonttia hoitavan Lassi Nikkarisen. Tietynlainen mentorointi on yhteistyössä paikallaan, koska pelaajat ovat ominaisuuksiltaan ja pelityyliltään osin hyvinkin samankaltaisia, mutta tästä huolimatta Lehto muistuttaa, että Nikkarisen kaltainen HBA-polun läpikäynyt pelaaja on Korisliigaan saapuessaan jo poikkeuksellisen valmis paketti.

– Jos itseäni muistelen samassa iässä ja vertaan ihan ylipäätään tämän päivän parikymppisiin pelaajiin, niin kyllä meininki on ihan eri. Nikkarinen tulee aivan varmasti olemaan meille avainpelaajia takakentällä, Lehto sanoo.

Mutta Nikkarinen ei ole ainoa, joka ansaitsee Lehdon kehut. Nuoret amerikkalaisvahvistukset Jeff Garrettin ja Daeshon Francisin kehuttuaan tämä intoutuu nostamaan silmällä pidettävien listalle myös vasta 18-vuotiaan Hugo Bomaninkin.

– Hän on antropometrialtaan suorastaan koripalloilijan prototyyppi, joten toivon todella, että hän ottaa tulevalla kaudella taas enemmän jalansijaa Korisliigassa, toteaa Lehto.

BC Nokia 20-21 pähkinänkuoressa

Korisliiga käynnistyy 13.10., kun avausottelussa Seagulls kohtaa Kauhajoen. Kaikki Korisliigan ottelut ovat katsottavissa maksullisen Ruutu+-palvelun kautta. 

Henkilöt

 
21.10.2020 20:11 Korisliiga

Kobrat yllätysvoittoon hallitsevasta mestarista – illan kierroksella viisi kotivoittoa, joista neljä reippaalla piste-erolla

Illan viiden ottelun Korisliiga-kierroksella voittajiksi selvisivät Kobrat, Seagulls, Pyrintö, Lahti ja Kataja.

20.10.2020 20:49 Korisliiga

KTP:n Greg Mangano hurjasteli Vilppaan kumoon

KTP-Basket vei kotikentällään Salon Vilppaasta voiton. Gregory Mangano upotti 32 pistettä.

20.10.2020 14:29 Korisliiga

Jordan Semple Katajan etukentälle – kokenut laituri voittanut Euroopassa levypallokuninkuuksia

Uusi ulkomaalaisvahvistus Jordan Semple saapuu piakkoin Kataja Basketin riveihin. Nelospaikalla viihtyvä pelaaja kirjautti viime kaudella vakuuttavat tilastot Ruotsin liigassa.

18.10.2020 20:27 Korisliiga

Lahti aloitti vahvasti, mutta Karhu kiri ja ohitti – Okko Järvellä tehokas ilta

Karhu Basket otti voiton ensimmäisestä kotiottelustaan. Lahti Basketball avasi hyvin mutta taipui toisella puoliajalla.

17.10.2020 21:21 Korisliiga

Vilpas avausvoittoon viime sekunneilla – KTP, Pyrintö ja Seagulls voittoputkessa

Vilpas kaatoi Kobrat tiukan trillerin pääteeksi 95-94. Illan muissa otteluissa Tampereen Pyrintö, Seagulls ja KTP-Basket ottivat jo kauden toiset voittonsa.

16.10.2020 20:48 Korisliiga

Tuomas Hirvosen pelisilmä tarkkana – Kouvot kunnioitti Ville Kaunistoa sekä paitaseremonialla että kotivoitolla

Ville Kauniston pelipaita nousi tänään ”Manskarin” kattoon. Seremonian perään pelatussa Korisliigan runkosarjaottelussa Kouvot kukisti vieraana käyneen Uran.

14.10.2020 21:26 Korisliiga

Nokian Lehto veti Uran Nuutista pidemmän korren – Korisliigassa nyt ensimmäinen kierros pelattu

Miesten Korisliigassa kaikki joukkueet ovat nyt pelanneet oman avausottelunsa. Tänään voittajiksi selvisivät BC Nokia, Lahti Basketball, KTP-Basket, Kobrat ja Tampereen Pyrintö.

14.10.2020 14:15 Koripalloliitto tiedottaa

Pääsarjat pyörähtäneet käyntiin – tehdään ottelutapahtumasta yhdessä turvallinen

Suomen Koripalloliitto on yhdessä pääsarjaseurojen sekä asiantuntijoiden kanssa valmistellut yhteisen toimintaohjeen, jonka avulla halutaan tehdä ottelutapahtumasta mahdollisimman turvallinen niin pelissä mukana oleville kuin katsojillekin.

14.10.2020 13:30 Korisliiga

Korisliigojen avauskierroksilla nostetaan punainen kortti kiusaamiselle jo kolmatta kertaa

Punainen kortti kiusaamiselle -kampanjalla koko suomalainen koripalloyhteisö haluaa vastustaa kiusaamisen eri muotoja sekä kentällä että sen ulkopuolella.

13.10.2020 20:56 Korisliiga

Korisliiga-avaus äityi jännitysnäytelmäksi – Helsinki Seagullsille täpärä voitto

Helsinki Seagulls taivutti kotonaan Kauhajoen Karhu Basketin luvuin 84–82. Ottelun yllättäjä oli ensimmäistä Korisliiga-otteluaan pelannut Max Besselink.

13.10.2020 11:30 Korisliiga

Korisliigassa ja muissa koripallon pääsarjoissa katsojilta edellytetään jatkossa kasvomaskin käyttöä

Suomen Koripalloliitto on päättänyt tarkentaa ohjeistusta kasvomaskin käytöstä ottelutapahtumissa koronapandemian aikana.

13.10.2020 08:17 Korisliiga

Osku Heinonen on Tampereen Pyrinnön uusi keulakuva

Kun Petri Heinonen lopetti mittavan koripallouransa ja Antero Lehto siirtyi BC Nokiaan, Tampereen Pyrinnön kokenein paljasjalkainen pyrintöläinen on Osku Heinonen, 28. Nyt tarkkakätinen Heinonen on se, joka edustaa pyrintöläisyyttä sekä parketilla että parketin ulkopuolella.

12.10.2020 19:00 Korisliiga

Miesten Korisliigan infopaketti 2020-21

Miesten Korisliiga-kausi käynnistyy tiistaina 13.10., kun Helsinki Seagulls isännöi kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanutta Kauhajokea. Keskiviikkona ohjelmassa on viisi ottelua.

12.10.2020 13:15 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Antti Kanervo luottaa Helsinki Seagullsiin siinä missä viime kaudellakin – huolet ovat nyt muualla

Helsinki Seagulls jäi viime kauden keskeytyessä tasapisteisiin Korisliigan ykkössijan kanssa. Antti Kanervo pitää joukkueensa voiton mahdollisuuksia varmempina kuin tulevan kauden mutkatonta onnistumista.

12.10.2020 08:14 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Vilppaan uusi päävalmentaja Sami Toiviainen tietää, että ainoa järkevä tavoite on mestaruus

Vilpas vaihtoi valmentajaa ja menetti Henri Kantosen kauas etelään, mutta kortit eivät pakasta lopu. Sami Toiviaisella on käytössään laaja ja tasapainoinen kokoonpano.

11.10.2020 10:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Okko Järvi totuttelee Kauhajoella vanhemman pelaajan rooliin

Okko Järven mielestä Korisliigan hallitsevan mestarin täytyy nyt vain jatkaa siitä, mihin katkennut kausi joukkueen jätti.

10.10.2020 15:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: KTP:n Joonas Lehtoranta sanoo, että mestaruudet voitetaan puolustamalla

KTP-Basket jäi katkenneella kaudella Korisliigan neljännelle sijalle, ja Joonas Lehtorannan mukaan nyt tavoitellaan tasaisempaa onnistumista.

10.10.2020 08:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Shawn Hopkins saa Pyrinnössä entistä suuremman roolin ja näkee joukkueessa toimivaa kemiaa

Länsinaapuri Nokialta Tampereelle siirtynyt takamies Shawn Hopkins kertoo, että Pyrinnölle on tehnyt hyvää päästä harjoittelemaan hyvissä ajoin.

8.10.2020 20:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Jamar Wilsonin tärkein tehtävä on johtaa Katajan nuoret entistä parempiin peliesityksiin

Jamar Wilson on kokenut konkari poikkeuksellisen nuoressa Kataja Basketin joukkueessa, ja tämä nimenomainen rooli on hänelle uusi koetinkivi.

8.10.2020 17:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Tuomas Oja on uuden kauden kynnyksellä tyytyväinen Kouvojen nuoreen joukkueeseen

Kouvoilla on käytössään potentiaalinen kokoonpano pullollaan nuorta verta. Päävalmentaja Tuomas Oja toivoo viime kauteen nähden lähinnä tasaisempaa onnistumista.

Näytä lisää vastaavia