Korisliiga-ennakko: Nokia lähtee pantterijahtiin itänaapurista loikanneen komentajan johdolla

9.10.2020 14:00 BC Nokia sai kokemusta takakentälleen, kun Tampereen paikallisikoni Antero Lehto vaihtoi seuraa. Nyt Nokialla on tasapainoinen kokoonpano, joka vastaa vastustajan kokoon nopeudellaan.

Antero Lehto on yksi uuden Ruutu-mediasopimuksen mainoskasvoista. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

– Odottavan aika on ollut kyllä pitkä, Antero Lehto toteaa.

BC Nokia on päässyt vihdoin harjoittelemaan viiden pelaajan kentällisillä, amerikkalaisvahvistukset ovat kokoonpanossa, ja koko joukkue puhkuu intoa alkavan kauden alla. Kuten kaikkialla muuallakin kauden käynnistys on ollut tavallista hankalampi, eikä joukkueen potentiaalia pysty kunnolla arvioimaan muutoin kuin paperilla, mutta Lehdon mukaan ainakaan motivaatiosta ei nokialaisten menestys jää kiinni.

Kohta 20 vuotta Korisliigaa pelannut Lehto saapui Nokian riveihin pelattuaan noin puolentoista kauden poikkeuksia lukuun ottamatta koko uransa kasvattajaseurassaan Tampereen Pyrinnössä.

– Nokia halusi minut mukaan lähinnä siksi, että heiltä on aiempina kausina puuttunut kokoonpanosta juuri tällaisia kokeneita pelaajia, mutta totta kai lähden tekemään myös tulosta.

Kokeneilta ja strategisesti taitavilta pelaajilta odotetaan usein joukkueessa nimenomaan johtamisen taitoa ja äänekästä esimerkin näyttämistä nuoremmille pelaajille. Rooli on Lehdolle tuttu vanhasta joukkueestaan, mutta Nokialla hän joutuu hyppäämään näihin isoveljen saappaisiin täysin uutena jäsenenä, mikä toki muuttaa asetelmaa vanhasta.

– Enkä minä sentään ainoa kokeneesta päästä siellä ole kuitenkaan. Mukana on parhaillaan esimerkiksi Matias Ojala ja Lauri Toivonen, jotka vastaavat omalta osaltaan myös tästä kokemuksen tuomisesta joukkueeseen.

Ikämiesten läsnäolosta huolimatta joukkueen yleisilme on varsin nuori. Vetreyttä ja liikettä toki tarvitaan, sillä Lehto muistuttaa, että heidän joukkueensa ei ole pelaajien koon puolesta kovin iso vaan sen vahvuudet tulevat muualta. Jo viime kaudella Nokia pyrki vastaamaan vastustajan kokoon omalla nopeudellaan, ja samaa on varmasti luvassa.

– Tämä on ehkä vähän kliseisesti sanottu, mutta meillä on hyvä tasapaino, kun joka pelipaikalle on tarjolla sekä kokemusta että nuorta nälkää. Saman paikan pelaajilta löytyy erilaisia ominaisuuksia ja lahjoja, ja valmennus pystyy käyttämään pelaajia heille sopivissa tilanteissa.

Lehto nostaa nuorista esille itsensä kanssa samaa pelinjohtajan tonttia hoitavan Lassi Nikkarisen. Tietynlainen mentorointi on yhteistyössä paikallaan, koska pelaajat ovat ominaisuuksiltaan ja pelityyliltään osin hyvinkin samankaltaisia, mutta tästä huolimatta Lehto muistuttaa, että Nikkarisen kaltainen HBA-polun läpikäynyt pelaaja on Korisliigaan saapuessaan jo poikkeuksellisen valmis paketti.

– Jos itseäni muistelen samassa iässä ja vertaan ihan ylipäätään tämän päivän parikymppisiin pelaajiin, niin kyllä meininki on ihan eri. Nikkarinen tulee aivan varmasti olemaan meille avainpelaajia takakentällä, Lehto sanoo.

Mutta Nikkarinen ei ole ainoa, joka ansaitsee Lehdon kehut. Nuoret amerikkalaisvahvistukset Jeff Garrettin ja Daeshon Francisin kehuttuaan tämä intoutuu nostamaan silmällä pidettävien listalle myös vasta 18-vuotiaan Hugo Bomaninkin.

– Hän on antropometrialtaan suorastaan koripalloilijan prototyyppi, joten toivon todella, että hän ottaa tulevalla kaudella taas enemmän jalansijaa Korisliigassa, toteaa Lehto.

BC Nokia 20-21 pähkinänkuoressa

Korisliiga käynnistyy 13.10., kun avausottelussa Seagulls kohtaa Kauhajoen. Kaikki Korisliigan ottelut ovat katsottavissa maksullisen Ruutu+-palvelun kautta. 

Henkilöt

 
18.5.2022 20:16 Korisliiga

Remu Raitanen on Korisliigan Vuoden pelaaja, Suomen mestari Karhu Basketille kosolti tunnustusta

KTP-Basketia edustava Remu Raitanen on äänestetty Korisliigan Vuoden pelaajaksi. Kauhajoen Karhu Basket kahmi palkintoja viidessä eri kategoriassa.

17.5.2022 09:55 Korisliiga

Perttu Blomgren ja Vilpas jatkosopimukseen

Salon Vilpas ja Perttu Blomgren ovat solmineet yksivuotisen jatkosopimuksen. 20-vuotias takamies oli suuressa roolissa hopeaan päättyneellä kaudella.

16.5.2022 16:55 Korisliiga

Jussi Savolainen Vilppaan päävalmentajaksi, Sami Toiviaisesta seuran uusi toiminnanjohtaja

Päättyneellä kaudella SM-hopeaa saavuttanut Salon Vilpas on maanantaina kertonut uusista tulevaisuuden kuvioistaan. Päävalmentajaksi nousee seuran oma kasvatti Jussi Savolainen. Sami Toiviainen puolestaan siirtyy toimiston puolelle.

14.5.2022 11:55 Korisliiga

Mestarivalmentaja Janne Koskimies: ”En olisi koskaan uskonut tällaiseen viiden vuoden pätkään”

Kun Janne Koskimies saapui syksyllä 2017 Kauhajoelle, hän ei voinut kuvitella mitä seuraavat vuodet pitävät sisällään. Neljän edellisen loppuun asti pelatun kauden aikana Karhu Basket on juhlinut Suomen mestaruutta kolmesti ja noussut kotimaiset koripallon ehdottomaksi voimataloksi.

12.5.2022 15:19 Korisliiga

Vesa Ojala: ”Rima on nyt eurokentillä ja siellä menestymisessä”

Karhu Basketin puheenjohtaja Vesa Ojala odottaa innolla seuran uutta aikakautta, kun uusi areena valmistuu ja seura ammattimaistuu entisestään. Puheenjohtajalle mestaruuden jälkeinen aamu tuntui jälleen ikimuistoiselle.

11.5.2022 20:20 Korisliiga

Kauhajoki vei mestaruuden ennätysyleisön edessä – finaalien MVP Cameron Jones varmisti voiton

Viimekautinen mestari Salon Vilpas joutui luopuman Pantterista ja tyytymään tällä kertaa hopeamitaleihin, kun kauden sensaatiotapaus Kauhajoki selätti finaalisarjan voitoin 4–1.

10.5.2022 12:22 Korisliiga

Henri Kantonen: ”On etuoikeutettua olla tässä tilanteessa ja päästä kotiyleisön eteen”

Kauhajoki pääsee keskiviikkona kotiyleisönsä eteen tilanteessa, jossa voitto toisi seuralle kolmannen Suomen mestaruuden. Henri Kantonen kokee olevansa etuoikeutettu tilanteesta, jollaista kaikki pelaajat urallaan eivät pääse kokemaan.

10.5.2022 09:47 Korisliiga

Remu Raitanen jatkaa KTP-Basketissa

Viime kauden kovin kotimainen pistenikkari Remu Raitanen on tehnyt jatkosopimuksen seuransa KTP-Basketin kanssa.

9.5.2022 20:34 Korisliiga

Korisliiga-finaalit: Roope Ahonen sytytti Vilppaan, mutta Cameron Jones ilmoitti, että ei käy

Kauhajoki taivutti huikean taistelun päätteeksi Salon Vilppaan ja otti 3–1 johtoaseman Korisliiga-finaaleissa.

6.5.2022 20:33 Korisliiga

Vihdoin tasaväkinen vääntö – kolmas Korisliiga-finaali ratkesi epäonnistuneeseen voittoheittoon

Kauhajoki piti pintansa Salon Vilppaan loppukiriä vastaan ja nousi Korisliiga-finaaleissa 2–1-johtoon.

4.5.2022 20:02 Korisliiga

Vilpas tuli otteluun täysin uudella varmuudella – Korisliiga-finaalit tasan

Salon Vilpas tasoitti miesten Korisliigan finaalisarjan Kauhajokea vastaan 1–1:een.

2.5.2022 20:56 Korisliiga

Korisliiga-finaalit ryminällä käyntiin – Kauhajoki otti rajun avausvoiton

Rene Rougeau ja Lee Skinner dominoivat kentällä, kun Kauhajoki kaatoi Salon Vilppaan miesten Korisliiga-finaalien avauksessa.

2.5.2022 09:30 Korisliiga

Korisliigan finaalit tänään käytiin – avausfinaali vapaasti katsottavissa Jimiltä

Kauhajoki ja Vilpas huipentavat Pantterijahdin tänään käynnistyvässä finaalisarjassa. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa. Avausfinaalin ennakkostudio käynnistyy tänään klo 18.00.

1.5.2022 16:50 Korisliiga

Janne Koskimies: ”Viime vuosien ylivoimaisesti kovimmat kilpakumppanit kohtaavat finaalisarjassa”

Kauhajoki lähtee neljänteen peräkkäiseen finaalisarjaan ennakkosuosikin viitta harteillaan. Päävalmentaja Koskimies myöntää, että vastus on pahin mahdollinen, kuten kauden aikaiset keskinäiset kohtaamiset ovat osoittaneet.

1.5.2022 10:15 Korisliiga

Sami Toiviainen: ”Kauhajoki herättää suuria tunteita Salossa”

Hallitseva Suomen mestari lähtee monissa papereissa finaalisarjaan hienoisena altavastaajana, mutta se sopii paremmin kuin hyvin salolaisjoukkueelle, joka runkosarjassa aiheutti Kauhajoella harmaita hiuksia.

30.4.2022 20:50 Korisliiga

Kauhajoen Severi Kaukiainen luottaa joukkueensa kykyyn käsitellä ennakkosuosikin paineet: ”Valmentaja ja vahvistukset pitävät huolta, ettei jengi lähde leijumaan”

Kauhajoki esitti yhden kaikkien aikojen runkosarjasuorituksista miesten Korisliigassa. Finaalissa vastaan asettuu vanha tuttu ja hallitseva mestari, Salon Vilpas, mutta takamies Severi Kaukiainen tietää, miten tilanne pitää kohdata.

30.4.2022 08:45 Korisliiga

Vilppaan Juho Nenosella edessään kymmenennet Korisliiga-finaalit – muistaa yhä uransa raskaimmat loppuottelut

Juho Nenonen on juossut parketille Korisliigan loppuotteluissa jo yhdeksän kertaa. Maanantaina 2. toukokuuta juhlitaan pyöreitä, kun hänen edustamansa hallitseva mestari Salon Vilpas kohtaa kauden ennakkosuosikin Kauhajoen.

29.4.2022 20:46 Korisliiga

Huffin ja Koposen seurataipaleelle huima päätös – Seagulls pronssille 30 pisteen voitolla

Helsinki Seagulls kaatoi Kataja Basketin Korisliigan pronssiottelussa pistein 84–54.

29.4.2022 09:01 Korisliiga

Shawn Huffin ja Petteri Koposen huimat seurajoukkueurat päätökseen

Kaksi suomalaisen koriksen legendaa päättävät seurajoukkueuransa perjantaina Korisliigan pronssiottelussa Seagulls-Kataja Basket. Susijengin ja Seagullsin luottokaksikon ura ulkomaan ammattilaiskentillä käynnistyi 2008.

24.4.2022 19:52 Korisliiga

Finaalirevanssi luvassa – Kauhajoki ja Vilpas samana iltana välieristä voittoon

Miesten Korisliigan molemmat välieräsarjat päättyivät tänään, kun Kauhajoki ja Salon Vilpas sinetöivät itselleen 4–1-voiton.

Näytä lisää vastaavia