Korisliiga-ennakko: Tuomas Oja on uuden kauden kynnyksellä tyytyväinen Kouvojen nuoreen joukkueeseen

8.10.2020 17:00 Kouvoilla on käytössään potentiaalinen kokoonpano pullollaan nuorta verta. Päävalmentaja Tuomas Oja toivoo viime kauteen nähden lähinnä tasaisempaa onnistumista.

Tuleva kausi on Tuomas Ojalle toinen päävalmentajana Korisliigassa. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

– Hyvä.

Näin ytimekkäästi kuuluu päävalmentaja Tuomas Ojan vastaus, kun häneltä kysytään, minkälainen kokoonpano Kouvoilla on alkavaa kautta varten koossa.

– Kokoonpanomme on aavistuksen laajempi kuin viime vuonna, ja se mahdollistaa pelityylin puolesta vähän aiempaa enemmän. Meillä on jokaiselle pelipaikalle useampi kova tekijä, ja se on aina hieno tilanne.

Hän on pohjimmiltaan tyytyväinen siihen, kuinka alkuvalmistelut ovat sujuneet karanteeneista ja muista hankaloittavista tekijöistä huolimatta, ja harjoituksia on saatu alle ennen ensimmäisiä pelejä jo kiitettävästi.

Osa valmentajista tapaa kertoa kauden alussa joukkueenjohdon asettamista tavoitteista ja siitä, kuinka niihin vastataan. Kouvojen filosofia aiheen kohdalla puolestaan on harvinaisen itsevarma ja selkeä.

– Joukkueenjohto ei aseta meille tavoitteita, vaan me asetamme ne ihan itse, Oja toteaa.

Vielä on liian aikaista keskustella myöskään joukkueen sisäisten tavoitteiden saavuttamisesta, sillä niitä asetetaan sitä mukaa, kun työ lähtee käyntiin. Strategian puolesta Oja aikoo alkavalla kaudella luottaa pohjimmiltaan samaan pelikirjaan, jonka varassa hän on Kouvoja viime kaudellakin valmentanut, mutta pieniä muutoksia erityisesti puolustuspäähän on luvassa.

– Katsotaan, miten se lähtee rullaamaan, mutta ainakin näin ennakkoon minulla on siihen ihan vakaa luotto, hän kertoo.

 

Kouvot tunnetaan tasokkaana kasvattajaseurana, ja edustusjoukkueen kokoonpanossa on nytkin vaikuttava liuta nuoria kotimaisia nousijoita. Muiden muassa vasta hieman yli parikymppiset takamies Severi Kaukiainen ja laitahyökkääjät Teemu Knihtinen ja Vili Nyman ovat ehtineet pelata Korisliigassa jo useita vuosia ja ottavat varmasti taas uusia kehitysaskeleita. Mutta remmistä löytyy vielä nuorempiakin nimiä, joiden potentiaali on tullut valmennusjohdolle selväksi.

– Seuraavat nimet, jotka eivät vielä ole suurelle yleisölle niin tuttuja, mutta jotka ovat siihen tietoisuuteen varmasti tulossa, ovat Henri Permanto ja Oscar Storgård, päävalmentaja Oja kertoo.

Permanto ja Storgård ovat kumpikin 19-vuotiaita takamiehiä, jotka ovat aiemmin tehneet vakuuttavaa jälkeä Kouvojen divarijoukkueen puolella. He tuovat uutta syvyyttä Kouvojen rotaatioon, jossa Oja näki selkeää potentiaalia jo ennestään.

– Aina niinä hetkinä, kun viime kaudella pystyimme viiden pelaajan voimin toteuttamaan harjoiteltuja asioita hyökkäyspäässä, se näytti hyvältä. Nyt täytyy tuoda peliin sellaista tasaisuutta, jolla niitä hetkiä saadaan aikaan viime kautta enemmän.

 

Kouvot 20-21 pähkinänkuoressa

 
21.10.2020 20:11 Korisliiga

Kobrat yllätysvoittoon hallitsevasta mestarista – illan kierroksella viisi kotivoittoa, joista neljä reippaalla piste-erolla

Illan viiden ottelun Korisliiga-kierroksella voittajiksi selvisivät Kobrat, Seagulls, Pyrintö, Lahti ja Kataja.

20.10.2020 20:49 Korisliiga

KTP:n Greg Mangano hurjasteli Vilppaan kumoon

KTP-Basket vei kotikentällään Salon Vilppaasta voiton. Gregory Mangano upotti 32 pistettä.

20.10.2020 14:29 Korisliiga

Jordan Semple Katajan etukentälle – kokenut laituri voittanut Euroopassa levypallokuninkuuksia

Uusi ulkomaalaisvahvistus Jordan Semple saapuu piakkoin Kataja Basketin riveihin. Nelospaikalla viihtyvä pelaaja kirjautti viime kaudella vakuuttavat tilastot Ruotsin liigassa.

18.10.2020 20:27 Korisliiga

Lahti aloitti vahvasti, mutta Karhu kiri ja ohitti – Okko Järvellä tehokas ilta

Karhu Basket otti voiton ensimmäisestä kotiottelustaan. Lahti Basketball avasi hyvin mutta taipui toisella puoliajalla.

17.10.2020 21:21 Korisliiga

Vilpas avausvoittoon viime sekunneilla – KTP, Pyrintö ja Seagulls voittoputkessa

Vilpas kaatoi Kobrat tiukan trillerin pääteeksi 95-94. Illan muissa otteluissa Tampereen Pyrintö, Seagulls ja KTP-Basket ottivat jo kauden toiset voittonsa.

16.10.2020 20:48 Korisliiga

Tuomas Hirvosen pelisilmä tarkkana – Kouvot kunnioitti Ville Kaunistoa sekä paitaseremonialla että kotivoitolla

Ville Kauniston pelipaita nousi tänään ”Manskarin” kattoon. Seremonian perään pelatussa Korisliigan runkosarjaottelussa Kouvot kukisti vieraana käyneen Uran.

14.10.2020 21:26 Korisliiga

Nokian Lehto veti Uran Nuutista pidemmän korren – Korisliigassa nyt ensimmäinen kierros pelattu

Miesten Korisliigassa kaikki joukkueet ovat nyt pelanneet oman avausottelunsa. Tänään voittajiksi selvisivät BC Nokia, Lahti Basketball, KTP-Basket, Kobrat ja Tampereen Pyrintö.

14.10.2020 14:15 Koripalloliitto tiedottaa

Pääsarjat pyörähtäneet käyntiin – tehdään ottelutapahtumasta yhdessä turvallinen

Suomen Koripalloliitto on yhdessä pääsarjaseurojen sekä asiantuntijoiden kanssa valmistellut yhteisen toimintaohjeen, jonka avulla halutaan tehdä ottelutapahtumasta mahdollisimman turvallinen niin pelissä mukana oleville kuin katsojillekin.

14.10.2020 13:30 Korisliiga

Korisliigojen avauskierroksilla nostetaan punainen kortti kiusaamiselle jo kolmatta kertaa

Punainen kortti kiusaamiselle -kampanjalla koko suomalainen koripalloyhteisö haluaa vastustaa kiusaamisen eri muotoja sekä kentällä että sen ulkopuolella.

13.10.2020 20:56 Korisliiga

Korisliiga-avaus äityi jännitysnäytelmäksi – Helsinki Seagullsille täpärä voitto

Helsinki Seagulls taivutti kotonaan Kauhajoen Karhu Basketin luvuin 84–82. Ottelun yllättäjä oli ensimmäistä Korisliiga-otteluaan pelannut Max Besselink.

13.10.2020 11:30 Korisliiga

Korisliigassa ja muissa koripallon pääsarjoissa katsojilta edellytetään jatkossa kasvomaskin käyttöä

Suomen Koripalloliitto on päättänyt tarkentaa ohjeistusta kasvomaskin käytöstä ottelutapahtumissa koronapandemian aikana.

13.10.2020 08:17 Korisliiga

Osku Heinonen on Tampereen Pyrinnön uusi keulakuva

Kun Petri Heinonen lopetti mittavan koripallouransa ja Antero Lehto siirtyi BC Nokiaan, Tampereen Pyrinnön kokenein paljasjalkainen pyrintöläinen on Osku Heinonen, 28. Nyt tarkkakätinen Heinonen on se, joka edustaa pyrintöläisyyttä sekä parketilla että parketin ulkopuolella.

12.10.2020 19:00 Korisliiga

Miesten Korisliigan infopaketti 2020-21

Miesten Korisliiga-kausi käynnistyy tiistaina 13.10., kun Helsinki Seagulls isännöi kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanutta Kauhajokea. Keskiviikkona ohjelmassa on viisi ottelua.

12.10.2020 13:15 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Antti Kanervo luottaa Helsinki Seagullsiin siinä missä viime kaudellakin – huolet ovat nyt muualla

Helsinki Seagulls jäi viime kauden keskeytyessä tasapisteisiin Korisliigan ykkössijan kanssa. Antti Kanervo pitää joukkueensa voiton mahdollisuuksia varmempina kuin tulevan kauden mutkatonta onnistumista.

12.10.2020 08:14 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Vilppaan uusi päävalmentaja Sami Toiviainen tietää, että ainoa järkevä tavoite on mestaruus

Vilpas vaihtoi valmentajaa ja menetti Henri Kantosen kauas etelään, mutta kortit eivät pakasta lopu. Sami Toiviaisella on käytössään laaja ja tasapainoinen kokoonpano.

11.10.2020 10:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Okko Järvi totuttelee Kauhajoella vanhemman pelaajan rooliin

Okko Järven mielestä Korisliigan hallitsevan mestarin täytyy nyt vain jatkaa siitä, mihin katkennut kausi joukkueen jätti.

10.10.2020 15:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: KTP:n Joonas Lehtoranta sanoo, että mestaruudet voitetaan puolustamalla

KTP-Basket jäi katkenneella kaudella Korisliigan neljännelle sijalle, ja Joonas Lehtorannan mukaan nyt tavoitellaan tasaisempaa onnistumista.

10.10.2020 08:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Shawn Hopkins saa Pyrinnössä entistä suuremman roolin ja näkee joukkueessa toimivaa kemiaa

Länsinaapuri Nokialta Tampereelle siirtynyt takamies Shawn Hopkins kertoo, että Pyrinnölle on tehnyt hyvää päästä harjoittelemaan hyvissä ajoin.

9.10.2020 14:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Nokia lähtee pantterijahtiin itänaapurista loikanneen komentajan johdolla

BC Nokia sai kokemusta takakentälleen, kun Tampereen paikallisikoni Antero Lehto vaihtoi seuraa. Nyt Nokialla on tasapainoinen kokoonpano, joka vastaa vastustajan kokoon nopeudellaan.

8.10.2020 20:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Jamar Wilsonin tärkein tehtävä on johtaa Katajan nuoret entistä parempiin peliesityksiin

Jamar Wilson on kokenut konkari poikkeuksellisen nuoressa Kataja Basketin joukkueessa, ja tämä nimenomainen rooli on hänelle uusi koetinkivi.

Näytä lisää vastaavia