Korisliigan ennakkokatsaus 1/4: Honka tähtää pudotuspeleihin, Lahden ja Lapuan tavoite parantaa viime kaudesta

1.10.2013 11:00 Perinteikäs Tapiolan Honka kesti Divarin ennakkosuosikin paineet ja palasi kokeneen päävalmentajansa Pekka Salmisen johdolla viime keväänä liigaparketeille. Liigakaudella 2013/14 Hongan tavoitteena on pudotuspelipaikka. Ilkka Palviaisen Namika Lahti ja Terence Stansburyn Korikobrat pyrkivät myös kevääseen 2013 nähden pykälää korkeammalle.

Anthony Tucker johdattaa liiganousija Hongan pudotuspelikamppailuun.

Hongan nuoren Anton Odabasin otteita kannattaa pitää silmällä.

Vesa Heinosen Namika Lahti on tällä kaudella "urheilullinen ja tasapainoinen".

Kauhajoelta siirtynyt Eldar Skamo tuo Namikaan monipuolisuutta.

Lahdesta siirtynyt Cedric Latimer on Korikobrien kotimainen syömähammas.

Jussi Turja kuuluu lapualaisten kotimaisiin nimimiehiin. Kuvat: Francois Perthuis, Tytti Nuoramo & Kai Kilappa.

Hongan liigajoukkueen paidassa on koko tukku divarinousun takuumiehiä aina 57 miesten maaottelun Tuomas Iisalosta (195 cm/31 v) puolustuspään erikoismies Tero Laitiseen (201/25) ja divarikonkari Ilkka Sirolaan (198/27). Pistenikkari ja Honka-kasvatti Villematti Kopion (182/21) paluu Uudestakaupungista Espooseen tuo Hongalle heti kosolti tulivoimaa.

 

Ulkomaalaisosastolla laituri Ronnie Clark (195/32) on jo monivuotinen tuttu liiga- ja divarikentiltä, kun taas takamies Anthony Tucker (193/24) ja huippuatleettinen bahamalaissentteri Jaraun Burrows (203/28) ovat uusia miehiä Espoossa.

 

– Paljon on tuttuja aineksia viime kaudesta, mutta pelimme on varmasti erilaista viime kauteen verrattuna, paluun Korisliigaan tekevä Tuomas Iisalo arvioi.

 

– Yritämme käyttää materiaaliamme mahdollisimman paljon hyödyksemme, eli haluamme pitää pelin leveänä. Puolustuksessa pyrimme nopeudella verottamaan vastustajien kokoylivoimaa.

 

Oman mielenkiintonsa kauteen tuo myös lahjakkaiden kotimaisten pelaajien esiinnousu. Viime kaudella Euroliigan Fenerbahce Istanbulin junioriakatemiassa oppia hakenut Anton Odabasi (206/18) on mielenkiintoinen tuttavuus liigakartalla, ja mm. 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen avauspelinrakentaja Joni Herrala (191/18) on pelannut harjoitusotteluissa lupaavasti.

 

– Kyllä Hongalla junioreita riittää – sinänsä turha nostaa erikseen tapetille nuorten miesten nimiä. Luodaan kuitenkin vähän paineita tätä kautta sanomalla, että Odabasia kannattaa pitää silmällä, Hongan päävalmentaja Pekka Salminen sommittelee.

 

Lisätietoja: Tapiolan Honka

 

Suurhalliin siirtyvällä Namikalla ”urheilullinen, tasapainoinen” joukkue

 

Namika Lahden paikka Korisliigassa varmistui vasta viime runkosarjakevään aivan viimeisillä kierroksilla, mutta lahtelaisjoukkueen tilanne on tällä hetkellä parempi kuin vuosiin.


Namika siirtyy Lahden perinteikkäältä Urheilutalolta uuden, hulppean Suurhallin suojiin ja voi marssittaa kentälle yllätyskypsän joukkueen. Nuoret Vesa Heinonen (194/22) ja Aleksi Alanen (194/22) näyttivät kyntensä viime kaudella ja Valtteri Mäkäläinen (190/21) on pelikuntoinen.

 

Vilppaasta siirtynyt Tommi Huolila (198/20) on nakuttanut kovia pistelukemia harjoituspeleissä ja Kauhajoelta matkannut kaksikko Ilkka Vuori (181/27)-Eldar Skamo (198/26) on moneen kertaan näyttänyt kyntensä liigatasolla.

 

Kun estradille vielä marssitetaan hyväksi havaitut amerikkalaispelaajat Robert Arnold (198/24), Storm Warren (200/24) ja Dan Oppland (203/29), on Namikalta lupa odottaa paljon.

 

– Meillä on parempi tiimi kuin viime kaudella ja pyrimme jatkamaan siitä mihin viime keväänä jäätiin. Itselläni on tavoitteena nousta seuraavalle tasolle ja kehittää joukkuetta entisestään, Korisliigan kehittyneimpänä pelaajana viime keväänä palkittu Vesa Heinonen arvioi.

 

– Joukkueemme on huomattavasti viime kautta urheilullisempi ja tasapainoisempi. Puolustuksessa tulemme olemaan paljon parempia. Hyökkäyksessä aiomme pitää vauhtia ja olemme hankkineet Eldar Skamon kaltaisia luovia pelaajia porukkaan. ”Ede” on toistaiseksi kiittänyt saamistaan vapauksista erinomaisilla otteillaan, päävalmentaja Ilkka Palviainen kertoo.

 

Namika Lahden kauden alkua varjostaa joukkueen kapteenin Ilkka Vuoren loukkaantuminen, josta kuntoutuminen vie seuran antamien ennakkotietojen mukaan kuukausia. Namika kartoittaa paraikaa mahdollisia muutoksia kokoonpanoonsa.

 

Lisätietoja: Namika Lahti

 

Lapualla odotetaan joukkueen yhteensulautumista

 

Lapuan Korikobrat sai vuosi sitten takaportin kautta paikan Korisliigassa ja onnistui kasaamaan liigaparketeille Samuel Haanpään johtaman tulivoimaisen joukkueen, joka käväisi parhaimmillaan kevättalvella pudotuspeliviivan paremmalla puolen.

 

Viime kauden joukkueesta poissa ovat Korisliigan arvokkaimpana pelaajana palkitun Haanpään lisäksi koko amerikkalaisnelikko sekä Aleksi Huuskonen, joten palapelin rakentaminen on alkanut lakeuksilla tavallaan alusta. Uutena miehenä Korikobrien penkin päässä nähdään aiemmin Äänekoskella ja Jyväskylässä valmentanut Terence Stansbury.

 

– Meillä on nuori ja nopea jengi. Pelaamme kovaa, pyrimme juoksemaan mahdollisimman paljon. Vähän on ollut syksyn mittaan loukkaantumisia, mutta hyvin on muuten lähtenyt käyntiin, mestari-Bisonsista Lapualle siirtynyt Emil Djeen (183/18) arvioi.

 

Haanpään paikan joukkueen kotimaisena syömähampaana on ottanut monipuolinen Cedric Latimer (198/26), joka hakee uransa ensimmäistä paikkaa Korisliigan pudotuspeleissä.

 

Amerikkalaiset Brad Reese (199/25) ja Lawrence Kinnard (203/27) saavat Latimerin lisäksi suomalaisosastolla rinnalleen nopeiden hyökkäyksen viimeistelijän Tuomas Viertolan (193/23), nuorten maajoukkuesentteri Marcel Liukon (200/21) ja viime keväänä Korisliigan vuoden tulokkaana palkitun Jussi Turjan (194/23).

 

Lisäksi eksotiikkaa Lapualle tuovat Georgian nuorten maajoukkuepelaajat Givi Bakradze (180/22) ja Archili Puluzashvili (202/18), joista Bakradzelle on kaavailtu avauspelinrakentajan paikkaa.

 

– Haluamme pelata kontrolloitua, järjestelmällistä ja nopeaa koripalloa. Joukkueessa on 8-9 täysin uutta pelaajaa ja jos haluamme edetä pudotuspeleihin, on amerikkalaistemme onnistuttava illasta toiseen, Latimerin ja Viertolan kannettava vastuunsa joukkueen kokeneimpana suomalaisina ja Bakradzen osoitettava tasonsa pelinrakentajana, Stansbury tuumailee.

 

– Tähtäimemme on pudotuspeleissä, mutta sitä ennen uusien pelaajien on sulauduttava yhteen ja tultava joukkueeksi.

 

Lisätietoja: Lapuan Korikobrat
 
28.1.2023 19:44 Korisliiga

Liigajumbo Korihait avasi alemman jatkosarjan näyttävällä voitolla

Korihait selätti Kobrat 25 pisteen erolla.

27.1.2023 21:16 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käynnistyivät – Heinonen ja Sajantila ottivat tiukassa väännössä kolmoskilpailun

Miesten Korisliigan ensimmäisenä jatkosarjailtana ylemmän portaan voitot menivät Kouvoille, KTP:lle ja Seagullsille. Alemmassa sen sijaan juhlivat Pyrintö ja Nokia.

26.1.2023 09:16 Korisliiga

Joulukuun vahvin Jeffrey Carroll: ”Täällä ei laiteta yhtä tai kahta kaveria voittamaan otteluita viiden puolesta”

Yhdysvaltalainen laituri Jeffrey Carroll valittiin joulukuussa 2022 miesten Korisliigan Kuukauden vahvimmaksi.

25.1.2023 22:19 FIBA Europe Cup

Hurja toinen puoliaika johdatti Kauhajoen vierasvoittoon – puolivälieräpaikka askeleen lähempänä

Kauhajoki jatkoi upeita otteitaan FIBA Europe Cupissa, kun se kaatoi slovakialaisen Patrioti Levicen vieraskentällä 55–86 (31–28). Kauhajoki jatkaa jatkolohkonsa kärjessä puhtaalla pelillä.

24.1.2023 16:00 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma on vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät perjantaina 27. tammikuuta. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

24.1.2023 12:00 Korisliiga

Oikeusturvalautakunta hyväksyi Korihaiden valituksen – uusintaottelua Korihait-Pyrintö ei pelata

Urheilun oikeusturvalautakunta käsitteli maanantaina 23.1. Korisliiga-joukkue Korihaiden tekemän valituksen Suomen Koripalloliiton hallituksen päätöksestä määrätä liigaottelu Korihait-Pyrintö uudelleen pelattavaksi. Oikeusturvalautakunta hyväksyi valituksen, jonka myötä tiistaille 24.1. aikataulutettua uusintaottelua ei pelata.

21.1.2023 20:45 Korisliiga

Kouvot otti Taylorin johdolla viimeisen paikan ylemmästä jatkosarjasta – Sarcevicin hurja tilastorivi toi Korihaille neljännen voiton

Miesten Korisliigassa pelattiin varsinaisen runkosarjan viimeinen kierros. Tiistai-iltana pelattavan Pyrinnön ja Korihaiden uusintaottelun jälkeen käynnistyvät jatkosarjat.

20.1.2023 20:46 Pääjuttu

KTP varmisti voitolla paikkansa ylemmässä jatkosarjassa – Vili Nyman kentän tehokkain

KTP-Basket jatkaa runkosarjan jälkeen pelejä ylemmässä jatkosarjassa. Yksi paikoista on yhä ratkaisematta.

20.1.2023 13:15 Korisliiga

Korisliigojen päätöskierroksilla riittää rutkasti panosta – näin eri skenaariot vaikuttavat paikkoihin jatkosarjoissa

Korisliigassa KTP-Basket ja BC Nokia eivät tarvitse apua muilta joukkueilta, vaan heille riittää ylempään jatkosarjaan voitto runkosarjan päätöskierroksen ottelusta. Naisten Korisliigassa Forssan Alku voi varmistaa paikkansa ylemmässä jatkosarjassa voittamalla oman ottelunsa.

20.1.2023 12:20 Korisliiga

Korihaiden ja Tampereen Pyrinnön Korisliiga-ottelu uusitaan

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on kokouksessaan hyväksynyt Tampereen Pyrinnön valituksen Korisliigan ottelusta Korihait-Pyrintö 30.12.2022, jonka myötä ottelu pelataan uudelleen.

18.1.2023 20:36 Korisliiga

Nokia hukutti Pyrinnön haaveet ylemmästä jatkosarjasta – Vilpas varmisti oman paikkansa

Salon Vilpas ja BC Nokia ottivat kumpikin tärkeän voiton tavoitellessaan ylemmän jatkosarjan paikkoja tiukassa sumpussa. Voiton sai myös ykkössijansa jo varmistanut Kauhajoki.

17.1.2023 20:32 Korisliiga

KTP katkaisi tappioputkensa kovalla päänahalla – Kobrat kesti Korihaiden paineen

Miesten Korisliigassa viedään runkosarjan viimeisiä kierroksia. Tänään voiton ottivat KTP, Kobrat ja Honka.

14.1.2023 19:41 Korisliiga

Kataja vei kultamitalit Hirvosen hurjien syöttötilastojen siivittämänä – miesten Suomen Cup -finaalia jännitettiin jatkoajalle asti

Kataja Basket kaatoi Helsinki Seagullsin jatkoajalla miesten Suomen Cup -finaalissa.

14.1.2023 09:21 Suomen Cup

Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Suomen Cupin finaalissa klo 17

Miesten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa lauantaina, kun Helsinki Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Seagulls tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

13.1.2023 21:57 Pääjuttu

Seagulls ja Kataja miesten Suomen Cup -finaaliin – Tuomas Hirvosella tehokas ilta välierävoitossa

Kumpikin miesten Suomen Cup -välieristä ratkesi selkeällä erolla. Huomiseen finaaliin etenevät Kataja Basket ja Helsinki Seagulls.

12.1.2023 13:00 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Helsingissä - perjantaina luvassa kaksi huimaa välierää

Miesten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan perjantaina ja lauantaina Urhea-hallissa Helsingissä. 10 000 euron rahapalkinnosta mittelevät BC Nokia, Helsinki Seagulls, Kataja Basket ja Kauhajoki.

10.1.2023 21:58 FIBA Europe Cup

Kauhajoki jatkaa hurjana eurokentillä – haki arvokkaan vierasvoiton Israelista lohkon kärkiottelusta

Kauhajoen vierassaldo FIBA Europe Cupissa pysyi puhtaana, kun joukkue kaatoi tiistaina jatkolohkon kärkiottelussa israelilaisen Hapoel Haifan 59–66 (30–41). Kauhajoki jatkaa lohkon kärjessä puhtaalla pelillä.

10.1.2023 20:30 Korisliiga

LJ Thorpen lähes koko kentän kolmonen siivitti Pyrinnön voittoon – Katajalle kotivoitto Nokiasta

Miesten Korisliigassa nähtiin tänä iltana kaksi kotivoittoa, kun sarjapisteet menivät Tampereen Pyrinnölle ja Kataja Basketille.

10.1.2023 12:00 Korisliiga

Seagullsin Jeffrey Carroll on Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia. Joulukuussa 2022 miesten Korisliigan Kuukauden vahvimmaksi valittiin Helsinki Seagullsin Jeffrey Carroll.

8.1.2023 18:55 Korisliiga

Kauhajoki otti vierasvoiton Kouvoista – pitää kiinni paalupaikastaan

Illan ainoa Korisliiga-ottelu päättyi Kauhajoen vierasvoittoon Severi Kaukiaisen johdolla.

Näytä lisää vastaavia