Korisliigan ennakkokatsaus 1/4: Honka tähtää pudotuspeleihin, Lahden ja Lapuan tavoite parantaa viime kaudesta

1.10.2013 11:00 Perinteikäs Tapiolan Honka kesti Divarin ennakkosuosikin paineet ja palasi kokeneen päävalmentajansa Pekka Salmisen johdolla viime keväänä liigaparketeille. Liigakaudella 2013/14 Hongan tavoitteena on pudotuspelipaikka. Ilkka Palviaisen Namika Lahti ja Terence Stansburyn Korikobrat pyrkivät myös kevääseen 2013 nähden pykälää korkeammalle.

Anthony Tucker johdattaa liiganousija Hongan pudotuspelikamppailuun.

Hongan nuoren Anton Odabasin otteita kannattaa pitää silmällä.

Vesa Heinosen Namika Lahti on tällä kaudella "urheilullinen ja tasapainoinen".

Kauhajoelta siirtynyt Eldar Skamo tuo Namikaan monipuolisuutta.

Lahdesta siirtynyt Cedric Latimer on Korikobrien kotimainen syömähammas.

Jussi Turja kuuluu lapualaisten kotimaisiin nimimiehiin. Kuvat: Francois Perthuis, Tytti Nuoramo & Kai Kilappa.

Hongan liigajoukkueen paidassa on koko tukku divarinousun takuumiehiä aina 57 miesten maaottelun Tuomas Iisalosta (195 cm/31 v) puolustuspään erikoismies Tero Laitiseen (201/25) ja divarikonkari Ilkka Sirolaan (198/27). Pistenikkari ja Honka-kasvatti Villematti Kopion (182/21) paluu Uudestakaupungista Espooseen tuo Hongalle heti kosolti tulivoimaa.

 

Ulkomaalaisosastolla laituri Ronnie Clark (195/32) on jo monivuotinen tuttu liiga- ja divarikentiltä, kun taas takamies Anthony Tucker (193/24) ja huippuatleettinen bahamalaissentteri Jaraun Burrows (203/28) ovat uusia miehiä Espoossa.

 

– Paljon on tuttuja aineksia viime kaudesta, mutta pelimme on varmasti erilaista viime kauteen verrattuna, paluun Korisliigaan tekevä Tuomas Iisalo arvioi.

 

– Yritämme käyttää materiaaliamme mahdollisimman paljon hyödyksemme, eli haluamme pitää pelin leveänä. Puolustuksessa pyrimme nopeudella verottamaan vastustajien kokoylivoimaa.

 

Oman mielenkiintonsa kauteen tuo myös lahjakkaiden kotimaisten pelaajien esiinnousu. Viime kaudella Euroliigan Fenerbahce Istanbulin junioriakatemiassa oppia hakenut Anton Odabasi (206/18) on mielenkiintoinen tuttavuus liigakartalla, ja mm. 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen avauspelinrakentaja Joni Herrala (191/18) on pelannut harjoitusotteluissa lupaavasti.

 

– Kyllä Hongalla junioreita riittää – sinänsä turha nostaa erikseen tapetille nuorten miesten nimiä. Luodaan kuitenkin vähän paineita tätä kautta sanomalla, että Odabasia kannattaa pitää silmällä, Hongan päävalmentaja Pekka Salminen sommittelee.

 

Lisätietoja: Tapiolan Honka

 

Suurhalliin siirtyvällä Namikalla ”urheilullinen, tasapainoinen” joukkue

 

Namika Lahden paikka Korisliigassa varmistui vasta viime runkosarjakevään aivan viimeisillä kierroksilla, mutta lahtelaisjoukkueen tilanne on tällä hetkellä parempi kuin vuosiin.


Namika siirtyy Lahden perinteikkäältä Urheilutalolta uuden, hulppean Suurhallin suojiin ja voi marssittaa kentälle yllätyskypsän joukkueen. Nuoret Vesa Heinonen (194/22) ja Aleksi Alanen (194/22) näyttivät kyntensä viime kaudella ja Valtteri Mäkäläinen (190/21) on pelikuntoinen.

 

Vilppaasta siirtynyt Tommi Huolila (198/20) on nakuttanut kovia pistelukemia harjoituspeleissä ja Kauhajoelta matkannut kaksikko Ilkka Vuori (181/27)-Eldar Skamo (198/26) on moneen kertaan näyttänyt kyntensä liigatasolla.

 

Kun estradille vielä marssitetaan hyväksi havaitut amerikkalaispelaajat Robert Arnold (198/24), Storm Warren (200/24) ja Dan Oppland (203/29), on Namikalta lupa odottaa paljon.

 

– Meillä on parempi tiimi kuin viime kaudella ja pyrimme jatkamaan siitä mihin viime keväänä jäätiin. Itselläni on tavoitteena nousta seuraavalle tasolle ja kehittää joukkuetta entisestään, Korisliigan kehittyneimpänä pelaajana viime keväänä palkittu Vesa Heinonen arvioi.

 

– Joukkueemme on huomattavasti viime kautta urheilullisempi ja tasapainoisempi. Puolustuksessa tulemme olemaan paljon parempia. Hyökkäyksessä aiomme pitää vauhtia ja olemme hankkineet Eldar Skamon kaltaisia luovia pelaajia porukkaan. ”Ede” on toistaiseksi kiittänyt saamistaan vapauksista erinomaisilla otteillaan, päävalmentaja Ilkka Palviainen kertoo.

 

Namika Lahden kauden alkua varjostaa joukkueen kapteenin Ilkka Vuoren loukkaantuminen, josta kuntoutuminen vie seuran antamien ennakkotietojen mukaan kuukausia. Namika kartoittaa paraikaa mahdollisia muutoksia kokoonpanoonsa.

 

Lisätietoja: Namika Lahti

 

Lapualla odotetaan joukkueen yhteensulautumista

 

Lapuan Korikobrat sai vuosi sitten takaportin kautta paikan Korisliigassa ja onnistui kasaamaan liigaparketeille Samuel Haanpään johtaman tulivoimaisen joukkueen, joka käväisi parhaimmillaan kevättalvella pudotuspeliviivan paremmalla puolen.

 

Viime kauden joukkueesta poissa ovat Korisliigan arvokkaimpana pelaajana palkitun Haanpään lisäksi koko amerikkalaisnelikko sekä Aleksi Huuskonen, joten palapelin rakentaminen on alkanut lakeuksilla tavallaan alusta. Uutena miehenä Korikobrien penkin päässä nähdään aiemmin Äänekoskella ja Jyväskylässä valmentanut Terence Stansbury.

 

– Meillä on nuori ja nopea jengi. Pelaamme kovaa, pyrimme juoksemaan mahdollisimman paljon. Vähän on ollut syksyn mittaan loukkaantumisia, mutta hyvin on muuten lähtenyt käyntiin, mestari-Bisonsista Lapualle siirtynyt Emil Djeen (183/18) arvioi.

 

Haanpään paikan joukkueen kotimaisena syömähampaana on ottanut monipuolinen Cedric Latimer (198/26), joka hakee uransa ensimmäistä paikkaa Korisliigan pudotuspeleissä.

 

Amerikkalaiset Brad Reese (199/25) ja Lawrence Kinnard (203/27) saavat Latimerin lisäksi suomalaisosastolla rinnalleen nopeiden hyökkäyksen viimeistelijän Tuomas Viertolan (193/23), nuorten maajoukkuesentteri Marcel Liukon (200/21) ja viime keväänä Korisliigan vuoden tulokkaana palkitun Jussi Turjan (194/23).

 

Lisäksi eksotiikkaa Lapualle tuovat Georgian nuorten maajoukkuepelaajat Givi Bakradze (180/22) ja Archili Puluzashvili (202/18), joista Bakradzelle on kaavailtu avauspelinrakentajan paikkaa.

 

– Haluamme pelata kontrolloitua, järjestelmällistä ja nopeaa koripalloa. Joukkueessa on 8-9 täysin uutta pelaajaa ja jos haluamme edetä pudotuspeleihin, on amerikkalaistemme onnistuttava illasta toiseen, Latimerin ja Viertolan kannettava vastuunsa joukkueen kokeneimpana suomalaisina ja Bakradzen osoitettava tasonsa pelinrakentajana, Stansbury tuumailee.

 

– Tähtäimemme on pudotuspeleissä, mutta sitä ennen uusien pelaajien on sulauduttava yhteen ja tultava joukkueeksi.

 

Lisätietoja: Lapuan Korikobrat
 
15.3.2023 21:07 FIBA Europe Cup

Kauhajoki raivasi tiensä neljän parhaan joukkoon FIBA Europe Cupissa yli 2000-päisen kotiyleisön edessä

IKH Areenalle saapuneet Karhu Basketin fanit pääsivät tuulettamaan, kun joukkue eteni toisena suomalaisseurana FIBA:n alaisen eurokilpailun neljän parhaan voittoon. Välieräpaikka tuli huiman puolustusnäytöksen päätteeksi FC Portosta lukemin 75–65 (42–28). Välierät pelataan maalis-huhtikuun vaihteessa.

15.3.2023 07:53 FIBA Europe Cup

Kauhajoki hamuaa FIBA Europe Cupin välieriin kotikentällä keskiviikkona - ottelu katsottavissa VeikkausTV:ltä

Kauhajoki pääsee toiseen osaotteluun FC Portoa vastaan pisteen johtoasemasta. Ratkaiseva puolivälierien toinen osa käynnistyy keskiviikkona klo 18.30 IKH Areenalla. Ottelu on katsottavissa VeikkausTV:n kautta.

11.3.2023 21:09 Korisliiga

Daniel Dolencin huippuilta siivitti Kauhajoen ylivoimaiseen voittoon KTP:stä

Korisliigan lauantain ainoassa ottelussa Kauhajoki voitti kotikentällään IKH Areenalla KTP-Basketin 102-65.

10.3.2023 20:36 Korisliiga

Nokia varmisti pudotuspelipaikkansa – Honka putoaa ykkösdivisioonaan

Miesten Korisliigassa ratkaistiin monta kohtaloa, kun BC Nokia sai varmistettua paikan playoffeissa ja Korihait pudotti Tapiolan Hongan sarjasta.

10.3.2023 09:00 Korisliiga

Helmikuun vahvin Chris Clarke putosi syksyllä G-liigasta loukkaantumisen takia ja palasi Lahteen – nyt hän rekisteröi nimiinsä kokonaisen triplatuplakuukauden

Korisliigan Kuukauden vahvin Chris Clarke oli jo murtanut Kaliforniassa tiensä Santa Cruz Warriorsiin, kun yhtäkkiä paljastui loukkaantuminen. Hän pakkasi laukkunsa ja palasi Lahteen – ja laittoi rytinällä Korisliigan ikivanhat ennätykset uusiksi.

9.3.2023 09:12 Korisliiga

Huima ura jatkuu: Timo Heinonen ja Seagulls jatkosopimukseen

Helsinki Seagullsia jo kaudesta 2015-16 asti edustanut 41-vuotias Timo Heinonen jatkaa joukkueessa 1+1-mittaisella sopimuksella myös tulevalla Korisliiga-kaudella 2023-24. Heinonen pelattujen otteluiden maratontaulukon kärkipaikalla.

9.3.2023 00:17 FIBA Europe Cup

Kauhajoki avasi puolivälierät pisteen voitolla – ”Tämä antaa meille tosi hyvät asetelmat kotikentälle”

FC Porto ei päästänyt Kauhajokea helpolla FIBA Europe Cupin puolivälierien ensimmäisessä osassa Portugalissa. Takaa-ajaksi joutuneet vieraat näyttivät lujuutensa loppuhetkillä punnertaen pisteen voittoon lukemin 80–81 (39–36). Ratkaiseva toinen osa pelataan keskiviikkona 15.3. Kauhajoella.

8.3.2023 12:00 FIBA Europe Cup

Kauhajoki aloittaa FIBA Europe Cupin puolivälierät keskiviikkona Portugalissa

Hallitseva Suomen mestari ja upeita otteita eurokentillä tällä kaudella esittänyt Kauhajoki kohtaa kaksiosaisessa puolivälieräsarjassa FC Porton. Välieriin edetään kahden ottelun yhteistuloksella. Ottelu on katsottavissa suorana FIBA:n YouTube-kanavalta.

4.3.2023 20:12 Korisliiga

Seagullsin Järvi liekeissä kaaren takaa – Kauhajoki ja Nokia vahvistivat paalupaikkojaan

Miesten Korisliigassa Kauhajoki vahvisti koko sarjan johtoasemaansa, mutta voiton otti myös toisena tuleva Helsinki Seagulls. Alemmassa jatkosarjassa BC Nokia pönkitti omaa paalupaikkaansa.

3.3.2023 20:31 Korisliiga

Lahti ja Pyrintö ottivat kriittiset voitot playoff-haaveidensa kannalta – KTP:n Brandonit toivat täpärän jatkoaikavoiton

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton otti KTP-Basket. Alemmassa sarjassa voitot menivät viimeisistä pudotuspelisijoista kamppaileville Tampereen Pyrinnölle ja Lahti Basketballille.

21.2.2023 09:38 Korisliiga

Vertio nousee ensi kaudeksi Seagullsin päävalmentajaksi, Laakso jättää tehtävänsä kauden jälkeen

Helsinki Seagullsin päävalmentajana kaudesta 2019–20 asti toiminut Jussi Laakso jättää tehtävänsä kuluvan kauden päätyttyä. Seagullsin uudeksi päävalmentajaksi astuu joukkuetta yhdessä Laakson kanssa jo neljättä kautta luotsaava Vesa Vertio 2+1-mittaisella sopimuksella.

18.2.2023 20:51 Korisliiga

KTP sai tappioputken katki Vili Nymanin johdolla – Lahden Chris Clarke rikkoi liigan triplatuplaennätyksen

Miesten Korisliigassa pelattiin täysi kuuden ottelun kierros. Ylemmässä jatkosarjassa voittivat KTP, Kauhajoki ja Seagulls. Alemmassa Nokia, Korihait ja Lahti.

15.2.2023 20:37 Korisliiga

Seagulls kirkkaaseen voittoon kärkikamppailussa – Vilppaalle ja Lahdelle pisteet tiukoista väännöistä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ottivat Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas. Alemmassa sarjassa juhli Lahti Basketball.

14.2.2023 20:03 Korisliiga

Mattila ja Heinonen jälleen liekeissä pirkanmaalaisseurojen voitoissa – Kouvot vei Kymenlaakson derbyn

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa Kouvot kaatoi KTP:n Kymenlaakson derbyssä. Alemmassa sarjassa puolestaan pisteet veivät pirkanmaalaisjoukkueet Nokia ja Pyrintö.

12.2.2023 19:01 Korisliiga

Osku Heinosen ennätystä sivuava ilta siivitti Pyrinnön voittoon Korihaista

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Tampereen Pyrintö päihitti Korihait.

12.2.2023 14:49 Korisliiga

Antero Lehto rikkoi maagisen 20 000 peliminuutin rajan Korisliigassa

BC Nokian Antero Lehto uurasti kentällä lauantaina Lahden kaadossa melkein 26 minuuttia, mikä tiesi samalla sitä, että hän ylitti ensimmäisenä pelaaja kautta aikain 20.000 peliminuutin rajan Korisliigan runkosarjassa.

11.2.2023 20:04 Korisliiga

Seagullsin Edosomwanilla todellinen tehoilta voitossa – Lahden Clarke sai Damon Williamsin kiinni triplatuplissa

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls, Kauhajoki ja Kataja Basket. Alemmassa jatkosarjassa pisteet keräsi BC Nokia.

10.2.2023 12:39 Korisliiga

Kuukauden vahvin Severi Kaukiainen menestyy kahdessa sarjassa: ”Välillä on rankkaa, mutta onnistumiset myös ruokkivat toisiaan”

Severi Kaukiainen valittiin tammikuussa 2023 miesten Korisliigan Kuukauden vahvimmaksi. Kaukiainen myöntää, että vaikka välillä onkin rankkaa, onnistumiset sekä Korisliigassa että eurosarjassa ruokkivat toisiaan.

8.2.2023 20:47 Korisliiga

Kobrat kaatoi espoolaiset Lapualla – Hongan riveissä nähtiin uusi vahvistus

Miesten Korisliigan alemman jatkosarjan ottelu päättyi Kobrien voittoon.

Näytä lisää vastaavia