Korisliigan ennakkokatsaus 1/4: Honka tähtää pudotuspeleihin, Lahden ja Lapuan tavoite parantaa viime kaudesta

1.10.2013 11:00 Perinteikäs Tapiolan Honka kesti Divarin ennakkosuosikin paineet ja palasi kokeneen päävalmentajansa Pekka Salmisen johdolla viime keväänä liigaparketeille. Liigakaudella 2013/14 Hongan tavoitteena on pudotuspelipaikka. Ilkka Palviaisen Namika Lahti ja Terence Stansburyn Korikobrat pyrkivät myös kevääseen 2013 nähden pykälää korkeammalle.

Anthony Tucker johdattaa liiganousija Hongan pudotuspelikamppailuun.

Hongan nuoren Anton Odabasin otteita kannattaa pitää silmällä.

Vesa Heinosen Namika Lahti on tällä kaudella "urheilullinen ja tasapainoinen".

Kauhajoelta siirtynyt Eldar Skamo tuo Namikaan monipuolisuutta.

Lahdesta siirtynyt Cedric Latimer on Korikobrien kotimainen syömähammas.

Jussi Turja kuuluu lapualaisten kotimaisiin nimimiehiin. Kuvat: Francois Perthuis, Tytti Nuoramo & Kai Kilappa.

Hongan liigajoukkueen paidassa on koko tukku divarinousun takuumiehiä aina 57 miesten maaottelun Tuomas Iisalosta (195 cm/31 v) puolustuspään erikoismies Tero Laitiseen (201/25) ja divarikonkari Ilkka Sirolaan (198/27). Pistenikkari ja Honka-kasvatti Villematti Kopion (182/21) paluu Uudestakaupungista Espooseen tuo Hongalle heti kosolti tulivoimaa.

 

Ulkomaalaisosastolla laituri Ronnie Clark (195/32) on jo monivuotinen tuttu liiga- ja divarikentiltä, kun taas takamies Anthony Tucker (193/24) ja huippuatleettinen bahamalaissentteri Jaraun Burrows (203/28) ovat uusia miehiä Espoossa.

 

– Paljon on tuttuja aineksia viime kaudesta, mutta pelimme on varmasti erilaista viime kauteen verrattuna, paluun Korisliigaan tekevä Tuomas Iisalo arvioi.

 

– Yritämme käyttää materiaaliamme mahdollisimman paljon hyödyksemme, eli haluamme pitää pelin leveänä. Puolustuksessa pyrimme nopeudella verottamaan vastustajien kokoylivoimaa.

 

Oman mielenkiintonsa kauteen tuo myös lahjakkaiden kotimaisten pelaajien esiinnousu. Viime kaudella Euroliigan Fenerbahce Istanbulin junioriakatemiassa oppia hakenut Anton Odabasi (206/18) on mielenkiintoinen tuttavuus liigakartalla, ja mm. 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen avauspelinrakentaja Joni Herrala (191/18) on pelannut harjoitusotteluissa lupaavasti.

 

– Kyllä Hongalla junioreita riittää – sinänsä turha nostaa erikseen tapetille nuorten miesten nimiä. Luodaan kuitenkin vähän paineita tätä kautta sanomalla, että Odabasia kannattaa pitää silmällä, Hongan päävalmentaja Pekka Salminen sommittelee.

 

Lisätietoja: Tapiolan Honka

 

Suurhalliin siirtyvällä Namikalla ”urheilullinen, tasapainoinen” joukkue

 

Namika Lahden paikka Korisliigassa varmistui vasta viime runkosarjakevään aivan viimeisillä kierroksilla, mutta lahtelaisjoukkueen tilanne on tällä hetkellä parempi kuin vuosiin.


Namika siirtyy Lahden perinteikkäältä Urheilutalolta uuden, hulppean Suurhallin suojiin ja voi marssittaa kentälle yllätyskypsän joukkueen. Nuoret Vesa Heinonen (194/22) ja Aleksi Alanen (194/22) näyttivät kyntensä viime kaudella ja Valtteri Mäkäläinen (190/21) on pelikuntoinen.

 

Vilppaasta siirtynyt Tommi Huolila (198/20) on nakuttanut kovia pistelukemia harjoituspeleissä ja Kauhajoelta matkannut kaksikko Ilkka Vuori (181/27)-Eldar Skamo (198/26) on moneen kertaan näyttänyt kyntensä liigatasolla.

 

Kun estradille vielä marssitetaan hyväksi havaitut amerikkalaispelaajat Robert Arnold (198/24), Storm Warren (200/24) ja Dan Oppland (203/29), on Namikalta lupa odottaa paljon.

 

– Meillä on parempi tiimi kuin viime kaudella ja pyrimme jatkamaan siitä mihin viime keväänä jäätiin. Itselläni on tavoitteena nousta seuraavalle tasolle ja kehittää joukkuetta entisestään, Korisliigan kehittyneimpänä pelaajana viime keväänä palkittu Vesa Heinonen arvioi.

 

– Joukkueemme on huomattavasti viime kautta urheilullisempi ja tasapainoisempi. Puolustuksessa tulemme olemaan paljon parempia. Hyökkäyksessä aiomme pitää vauhtia ja olemme hankkineet Eldar Skamon kaltaisia luovia pelaajia porukkaan. ”Ede” on toistaiseksi kiittänyt saamistaan vapauksista erinomaisilla otteillaan, päävalmentaja Ilkka Palviainen kertoo.

 

Namika Lahden kauden alkua varjostaa joukkueen kapteenin Ilkka Vuoren loukkaantuminen, josta kuntoutuminen vie seuran antamien ennakkotietojen mukaan kuukausia. Namika kartoittaa paraikaa mahdollisia muutoksia kokoonpanoonsa.

 

Lisätietoja: Namika Lahti

 

Lapualla odotetaan joukkueen yhteensulautumista

 

Lapuan Korikobrat sai vuosi sitten takaportin kautta paikan Korisliigassa ja onnistui kasaamaan liigaparketeille Samuel Haanpään johtaman tulivoimaisen joukkueen, joka käväisi parhaimmillaan kevättalvella pudotuspeliviivan paremmalla puolen.

 

Viime kauden joukkueesta poissa ovat Korisliigan arvokkaimpana pelaajana palkitun Haanpään lisäksi koko amerikkalaisnelikko sekä Aleksi Huuskonen, joten palapelin rakentaminen on alkanut lakeuksilla tavallaan alusta. Uutena miehenä Korikobrien penkin päässä nähdään aiemmin Äänekoskella ja Jyväskylässä valmentanut Terence Stansbury.

 

– Meillä on nuori ja nopea jengi. Pelaamme kovaa, pyrimme juoksemaan mahdollisimman paljon. Vähän on ollut syksyn mittaan loukkaantumisia, mutta hyvin on muuten lähtenyt käyntiin, mestari-Bisonsista Lapualle siirtynyt Emil Djeen (183/18) arvioi.

 

Haanpään paikan joukkueen kotimaisena syömähampaana on ottanut monipuolinen Cedric Latimer (198/26), joka hakee uransa ensimmäistä paikkaa Korisliigan pudotuspeleissä.

 

Amerikkalaiset Brad Reese (199/25) ja Lawrence Kinnard (203/27) saavat Latimerin lisäksi suomalaisosastolla rinnalleen nopeiden hyökkäyksen viimeistelijän Tuomas Viertolan (193/23), nuorten maajoukkuesentteri Marcel Liukon (200/21) ja viime keväänä Korisliigan vuoden tulokkaana palkitun Jussi Turjan (194/23).

 

Lisäksi eksotiikkaa Lapualle tuovat Georgian nuorten maajoukkuepelaajat Givi Bakradze (180/22) ja Archili Puluzashvili (202/18), joista Bakradzelle on kaavailtu avauspelinrakentajan paikkaa.

 

– Haluamme pelata kontrolloitua, järjestelmällistä ja nopeaa koripalloa. Joukkueessa on 8-9 täysin uutta pelaajaa ja jos haluamme edetä pudotuspeleihin, on amerikkalaistemme onnistuttava illasta toiseen, Latimerin ja Viertolan kannettava vastuunsa joukkueen kokeneimpana suomalaisina ja Bakradzen osoitettava tasonsa pelinrakentajana, Stansbury tuumailee.

 

– Tähtäimemme on pudotuspeleissä, mutta sitä ennen uusien pelaajien on sulauduttava yhteen ja tultava joukkueeksi.

 

Lisätietoja: Lapuan Korikobrat
 
15.1.2021 20:39 Korisliiga

Vilpas otti vierasvoiton Kouvolassa – Koivisto–Nenonen-tandem iskussa

Miesten Korisliigassa Kouvot kärsi roiman kotitappion Salon Vilppaan käsittelyssä.

15.1.2021 17:00 Korisliiga

Sarjamääräyksiin muutoksia: Koripallon pääsarjoista ei putoa yksikään joukkue kauden 2020–21 päätteeksi

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt aikuisten pääsarjaryhmän esitykset naisten Korisliigan, miesten I divisioona A ja B:n sekä naisten I divisioonan seurakokousten muutosehdotukset liittyen sarjasta putoamiseen.

14.1.2021 09:40 Susijengi

Samuel Haanpään ansiokas pelaajaura päätökseen

Ikäpolvensa ansiokkaimpiin suomalaisiin koripalloilijoihin lukeutuva Keravan Kori-80:n kasvatti Samuel Haanpää, 34, on ilmoittanut lopettavansa koripallouransa. Haanpää ehti pitkän uransa aikana edustaa Suomea EM-kisoissa, rikkoa yliopistonsa kolmen pisteen heittoennätyksen ja pelata ammattilaisena mm. Espanjassa, Kyproksella ja Argentiinassa.

13.1.2021 20:20 Korisliiga

Aapeli Alanen toi penkiltä tehoa Katajan voitossa – Seagulls jatkoi vottokulkuaan Lahden loppukiristä huolimatta

Illan Korisliiga-kierroksella voittajiksi kruunattiin Kataja Basket, Helsinki Seagulls ja Kauhajoki.

12.1.2021 20:05 Korisliiga

Osku Heinonen laittoi satamaan – Pyrintö ryöväsi ilon Sami Toiviaisen 600. päävalmentajaottelusta

Tampereen Pyrintö otti tiukan ja tärkeän kotivoiton Salon Vilppaasta ja säilytti samalla kakkossijansa Korisliigan runkosarjassa.

6.1.2021 20:54 Korisliiga

Trey Zeigler johti Korihait kauden ensimmäiseen voittoon – Ura taipui Matti Nuutisen kuumasta kolmoskädestä huolimatta

Miesten Korisliigan viiden ottelun kierros tarjoili toinen toistaan tiukempia vääntöjä, joissa voittajiksi selvisivät KTP-Basket, Salon Vilpas, Kouvot, Tampereen Pyrintö ja kauden ensimmäisen kerran myös Korihait.

30.12.2020 20:02 Korisliiga

Jeremiah Woodilla sensaatioilta – vuoden viimeinen Korisliiga-ottelu päättyi Vilppaan voittoon

Salon Vilpas puolusti kotikenttäänsä KTP:tä vastaan konkari Jeremiah Woodin ja ensimmäistä Korisliiga-otteluaan pelanneen Deondre Parks Jr:n johdolla.

28.12.2020 20:06 Korisliiga

Korisliigassa putket jatkuvat – voittoja Seagullsille ja KTP:lle

Helsinki Seagulls venytti voittoputkensa 11:een ja Korihait tappioputkensa 12:een, kun miesten Korisliiga palasi ottelutauolta. Korihaiden havittelemat sarjapisteet vei KTP-Basket.

23.12.2020 12:15 Korisliiga

Jussi Laakso on tyytyväinen joukkueen alkukauteen, yleinen tilanne kuitenkin huolestuttaa mestarivalmentajaa

Sarjajohtaja Helsinki Seagulls on marssinut alkukaudella voitosta voittoon. Korisliigassa on nähty paljon uusia piristysruiskeita, mutta poikkeustilanne ja sen tuomat vaikutukset etenkin harrastustoimintaan vetävät Laakson mielen kuitenkin mietteliääksi.

17.12.2020 17:45 Korisliiga

Korisliigan kilpailujärjestelmään muutoksia loppukauden osalta: jatkosarjoista luovutaan, mestari selvillä huhtikuussa

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt kokouksessaan Korisliigan seurakokouksen esityksen, jonka mukaisesti Korisliigan kauden 2020–21 kilpailujärjestelmää muutetaan luopumalla jatkosarjoista. 22 ottelun runkosarjan jälkeen käynnistyy kahdeksan joukkueen pudotuspelivaihe.

17.12.2020 13:16 Korisliiga

Henri Ventoniemen osakekurssi hurjassa nousussa – Lahden 25-vuotias sentteri tähyää vielä maailmalle ja maajoukkueuralle

Lahti Basketball pelasi ennen ottelutaukoa itsensä miesten Korisliigan neljännelle sijalle. Joukkueen kotimainen sentteri Henri Ventoniemi viettää uransa parasta kautta.

16.12.2020 12:38 Pääjuttu

Korisliigan tunnetuin riimittelijä Tomi Kaminen kertoo, että KTP on ottelutauolla saanut alle kauden parhaita harjoituksia

KTP-Basketin päävalmentaja Tomi Kaminen on sitä mieltä, että joukkueen suunta on ottelutauolla kääntynyt selkeästi ylöspäin. Loukkaantuneiden pelaajien paluu kokoonpanoon näkyy harjoituksissa uutena intona.

10.12.2020 17:15 Korisliiga

Karhu Basket rakennuttaa oman monitoimiareenan, 2300-paikkainen areena valmistuu 2022

Korisliigan kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Karhu Basket kertoi torstaina tiedotustilaisuudessaan uudesta monitoimiareenasta.

4.12.2020 17:00 Korisliiga

Korisliiga jää tauolle 4.-23.12. väliseksi ajaksi

Miesten Korisliiga on päätetty asettaa pelitauolle 4.-23.12 väliseksi ajaksi Aluehallintovirastojen asettamien rajoituksien johdosta. Korisliiga-seurat päättivät asiasta perjantaina pitämässään seurakokouksessa.

4.12.2020 08:56 Korisliiga

Helsinki Seagulls kiinnitti valmennusjohtonsa pitkillä jatkosopimuksilla

"Kerrassaan mahtavaa, että meillä oli mahdollisuus tämän kaiken synkkyyden keskellä kiinnittää koko valmennustiimimme pitkäksi aikaa eteenpäin", Helsinki Seagullsin toimitusjohtaja iloitsee valmennusjohdon jatkosopimuksista.

3.12.2020 14:45 Korisliiga

Korisliigan ensimmäiseksi Kuukauden Valopilkuksi on nimetty Pyrinnön Marcus Lewis

Tuhoisaa jälkeä tehnyt Tampereen Pyrinnön Marcus Lewis on nimetty miesten Korisliigassa marraskuun pelaajaksi. Palkinto kantaa vastaisuudessa nimeä Kuukauden Valopilkku.

3.12.2020 08:15 Korisliiga

Korisliigan kuukauden pelaaja on jatkossa Kuukauden Valopilkku

Korisliigan ja Taksi Helsingin solmiman markkinointiyhteistyön myötä Korisliigan kuukauden pelaaja on jatkossa Kuukauden Valopilkku. Valopilkku on Taksi Helsingin omistama taksintilaussovellus, millä kuluttajat voivat tilata taksin vuorokauden ympäri, lähes koko maassa.

2.12.2020 20:11 Pääjuttu

Alanen ja Wilson huippuvireessä maajoukkueviikon jälkeen – Korisliiga-ilta tarjosi kaksi tiukkaa kamppailua

Miesten Korisliiga-illan voittajat olivat Kataja Basket ja Kauhajoki. EM-karsinnoista palanneet Aapeli Alanen ja Jamar Wilson esittivät vakuuttavia otteita.

1.12.2020 19:57 Korisliiga

Shawn Hopkins liekeissä Pyrinnön kotivoitossa – kolmoset upposivat Korihaita vastaan virheettömästi

Illan ainoassa miesten Korisliigan ottelussa Tampereen Pyrintö taivutti Korihait 128–67.

1.12.2020 18:17 Korisliiga

Otteluiden peruutuksia miesten Korisliigassa – perjantain seurakokouksessa päätetään jatkosta

Miesten Korisliigan otteluohjelmaan on tulossa pikaisia muutoksia. Neljä ottelua on peruttu toistaiseksi. Jatkosta tiedotetaan perjantain seurakokouksen jälkeen.

Näytä lisää vastaavia