Korisliigan ennakkokatsaus 2/4: Korihait, Vilpas ja Lappeenranta odottavat terveyttä ja tasaista kehitystä

2.10.2013 10:50 Uudenkaupungin Korihait, Salon Vilpas ja Namika Lappeenranta ovat viime kausina kuuluneet Korisliigan keskikastiin ja saaneet oman osansa pelaajarivejä heikentävistä loukkaantumisista. Uudessakaupungissa, Salossa ja Lappeenrannassa tähdätään nyt kohti tervettä Korisliiga-kautta 2013/14 ja tasapainoista jatkoa kehitysprojekteille.

Pyry Rainamaa kehittyi viime kaudella Korihaissa jättiharppauksin.

Värikäs Sami Ikävalko tuo korintekovoimaa Uuteenkaupunkiin.

Mikko Tupamäki on ohjannut Vilppaan viikingit kahtena perättäisenä keväänä puolivälieriin.

Eero Lehtinen on Tupamäen mukaan valmis entistä isompaan rooliin.

Antti Niskasen Namika on harjoitellut apuvalmentajansa Juha Stenin johdolla.

Sentteri Atte Perttu kuuluu Kouvojen uusiin kasvoihin. Kuvat: Francois Perthuis, Matti O. Koskinen & Tytti Nuoramo.

Korihaiden avainpelaajista mm. Petri Heinonen ja Mikael Herbert joutuivat jättämään viime kauden kesken loukkaantumisten johdosta ja ”haiparven” uintia sekoitti myös syyskauden mittainen epäonnistunut amerikkalaispelaajakokeilu.

 

Pilven kultareunuksena nähtiin kuitenkin Pyry Rainamaan ja Niko Malisen lopullinen läpilyönti Korisliigan tasolla. Uusien pelaajien esiinnousua tarvitaan taas uuden kauden alkaessa, sillä loukkaantumiset ovat kohdelleet joukkuetta kaltoin liigakauteen valmistavien viikkojen aikana.

 

– Olemme päässeet harjoittelemaan viidellä pelaajalla viittä vastaan preseasonin aikana kokonaiset 35 minuuttia. Tällä hetkellä kokoonpanossamme on seitsemän ehjää pelaajaa ja neljä loukkaantunutta, ja loukkaantuneista kaksi amerikkalaisia, Korihaiden tuore päävalmentaja Ari Mikkola kertoo tunnelmia Vakka-Suomesta.

 

– Vaikka emme ole varmastikaan kauden alkaessa siinä kunnossa kuin sopimuksen solmiessani kuvittelin meidän olevan, emme kuitenkaan aio missään vaiheessa mennä loukkaantumisten taakse. Kun saamme koko joukkueen jalkeille, pystymme pelaamaan hyvää koripalloa tässä äärettömän kovassa ”isojen poikien liigassa”, Mikkola jatkaa.

 

Mikäpä uskoessa. Uransa parhaan kauden pelanneen Mikko Jalosen (186 cm/31 v) lisäksi korintekovoimaa ja väriä Pohitulliin tuo Mikkolan pitkäaikainen luottopelaaja Sami Ikävalko (187/23). Rainamaa (194/22) ja Malinen (191/23) jatkavat siitä, mihin viime kaudella jäivät, ja divarijyrä Sami Mäntymaa (193/25) tekee liigadebyyttinsä.

 

Viime syksyn amerikkalaiskokeilun jälkeen Korihait on valinnut konservatiivisemman linjan, ja troikka Sam McLaurin (203/24)-Josh Dollard (203/27)-Chase Stanback (203/24) on osoittautunut iskukykyiseksi jo varhaisessa vaiheessa.

 

– Meillä on aika pienikokoinen joukkue, mutta pyrimme hyökkäämään nopeasti vastaiskuilla, pyörittämään organisoitua 5-5-hyökkäystä ja olemaan aggressiivisia puolustuspäässä. Kunhan saadaan enemmän kuin seitsemän jamppaa parketille, hyvä tästä tulee, Malinen vakuuttaa.

 


 

Vilpas siirtyy Tupamäen kolmannelle vuodelle

 

Korisliigan viime kauden toiseksi paras yleisöjoukkue Salon Vilpas aloittaa kolmannen kautensa Mikko Tupamäen valvovan silmän alla. ”Viikinkipursi” on yltänyt Tupamäen komennossa kahtena perättäisenä keväänä pudotuspeleihin, mutta Vilpas on saanut molempina kausina oman osansa turbulenssista.

 

– Suurin toiveeni olisi päättää liigakausi sillä joukkueella, millä me sen aloitamme. Laskeskelin, että jo pelkästään viime kauden aikana jouduimme erilaisten loukkaantumisten ja miehistönvaihdosten vuoksi pelaamaan neljä erilaista preseasonia. Nyt jos selviäisi vähän vähemmällä, Tupamäki naureskelee.

 

Viikinkipurressa asiat näyttävät olevan hyvällä mallilla. Amerikkalaiset Mikhail Torrance (196/25), Joseph Harris (196/26) ja James Padgett (203/22) ovat vakuuttaneet, mikä on mainio lähtökohta uuteen kauteen lähdettäessä.

 

– Meillä on nuori, mutta hyvä joukkue. Fanit ovat loistavia. Kahtena vuonna olemme edenneet puolivälieriin, ja meillä on täydet mahdollisuudet ottaa vielä harppaus eteenpäin, ensimmäistä kautta Salossaan pelaava Torrance kertoo.

 

Seuraikonit Jukka Kataja (197/31) ja Samu Kaaresvirta (192/32) tuovat johtajuutta ja vakautta ryhmään. Mikael Sandbergin (210/22) kesä miesten haastajamaajoukkueessa oli lupauksia herättävä. Joukkueen viime kauden paras kotimainen korintekijä Eero Lehtinen (194/28) on puolestaan ennakkotietojen mukaan kehittynyt edelleen.

 

– Eerolle viime kausi oli siinäkin mielessä koettelemus, että hän ei ollut koskaan aiemmin pelannut niin isoja minuutteja. Hän on rehkinyt kesällä todella kovaa kehittyäkseen ja näyttää, että hänen työnsä on tuottanut tulosta. Hän on valmis astumaan isompiin saappaisiin, Tupamäki vakuuttaa.

 

Ison loven purren kylkeen on sahannut pelinrakentaja Alex Vaenerbergin paluu Pirkanmaalle. Tupamäki kuitenkin uskoo, että korvaajia löytyy.

 

– Meillä on paljon nuoria pelaajia, joilta voi odottaa kehitystä alkavalla kaudella. Esimerkiksi Vesa-Pekka Laine (179/19) on nuori mies, jolla on täydet edellytykset nousta seuraavalle tasolle.

 

Lisätietoja: Salon Vilpas

 

Namika Lappeenranta on apuvalmentajansa näköinen joukkue

 

Salon lisäksi pudotuspelitunnelmaa on maistelu viimeisenä kahtena keväänä myös Lappeenrannassa, missä Suomen Susijengin nuori apuvalmentaja Lassi Tuovi, 26, aloittaa tuota pikaa kolmannen päävalmentajakautensa.

 

Susijengin kiireinen EM-kisakesä on kuitenkin pitänyt Tuovin kaukana Etelä-Karjalasta ja joukkue on valmistautunut uuteen kauteen apuvalmentajansa Juha Stenin komennuksessa. Pallorosvona ja ikitaistelijana tunnetun ”Jupen” kädenjälki näkyy.

 

– Juppe on vetänyt itsensä näköisiä treenejä, ja jokainen Jupen tunteva voi päätellä, mitä se tarkoittaa. Energiaa ja vauhtia on riittänyt, naurahtaa Namikan pomppuihme Antti ”Jumppa” Niskanen (188/27).

 

Namikan konsepti pysyy Tuovin kolmantena päävalmentajakautena vanhana tuttuna: hyvin roolitetut ja luotettavat ulkomaalaiset, kaksi kokenutta kotimaista aloitusviisikkoon sekä leveä rivi parikymppisiä kehityspelaajia.

 

Niskasen lisäksi Namikassa jatkavat viime kaudesta tutut sentterirouhija Clifton Jones (201/35), jatkopestin ansainnut amerikkalainen iso mies Greg Logins (201/25), uransa parhaan kauden pelannut Lasse Aavamäki (211/31) sekä oman kylän heittokone Anttoni Tapio (193/21).

 

Uusina miehinä Saimaan rantaan ovat saapuneet uransa seuraavalle kehitysportaalle tähtäävät Atte Perttu (202/23) ja Eero Aaltonen (194/22), amerikkalaislaituri Todd Brown (196/25) sekä monissa Euroopan huippusarjoissa kovaa jälkeä tehnyt pointti Brandon McKnight (186/30).

 

– Viikko sitten oltiin vielä maajoukkueen mukana, ja uuden projektin kimppuun on hypätty aika nopeasti. Tämä on tosiaan apuvalmentajansa näköinen joukkue ja Jupen käsittelyn seurauksena hyvässä kunnossa, Tuovi heittää.

 

– Uudet pelaajamme ovat päässeet mukaan kuvioihin, pelaajat ovat kunnossa ja porukka on alkanut tuntea toisensa. Uutta kautta kohti vaan.

 

Lisätietoja: Namika Lappeenranta
 
22.7.2022 09:57 Korisliiga

Kolminkertainen Korisliiga-mestari René Rougeau Seagullsiin

Helsinki Seagulls on tehnyt sopimuksen 36-vuotiaan yhdysvaltalaisen René Rougeaun kanssa. Kolminkertainen Korisliiga-mestari on edustanut aiemmin urallaan Kauhajoen Karhu Basketia yhteensä 139 ottelussa.

21.7.2022 08:24 Korisliiga

Katajalle kaksi uutta pelaajaa: Christian Keeling vahvistukseksi, Thomas Exaucia Korisliiga-tulokkaaksi

Kataja Basket on tehnyt kaksi uutta pelaajasopimusta, kun joukkuetta täydentävät yhdysvaltalainen Christian Keeling, 24, ja Suomen nuorisomaajoukkueista tuttu Thomas Exaucia, 21.

19.7.2022 19:44 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2022-2023 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 10.5.2023. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

15.7.2022 17:00 FIBA Europe Cup

FIBA Europe Cup -arvonnat suoritettu – Kataja Basketin ensimmäinen karsintavastus on israelilainen Hapoel Haifa

FIBA Europe Cupin syyskuun lopussa pelattaviin karsintaturnauksiin ja alkulohkoihin suoritettiin eilen Münchenissä. Joensuulainen Kataja Basket eteni suoraan välierävaiheeseen, jossa vastustajaksi arvottiin israelilainen Hapoel Haifa.

13.7.2022 16:49 Korisliiga

Quin Cooper tuo heittovoimaa Korihaihin

Korisliigaa pelaava Uudenkaupungin Korihait on tehnyt pelaajasopimuksen 30-vuotiaan yhdysvaltalaislaituri Quin Cooperin kanssa. Cooper tulee Uuteenkaupunkiin Belgian ja Hollannin yhteisliigassa pelaavasta Aris Leeuwardenista.

13.7.2022 16:41 Susijengi

Susijengin laituriveteraani Carl Lindbom vahvistaa Tapiolan Honkaa

Viimeiset viisi vuotta Puolan, Ranskan, Liettuan, Kroatian ja Islannin sarjoissa viihtynyt Susijengin laituriveteraani Carl Lindbom, 30, palaa kotimaan kentille. 206-senttinen Lindbom on solminut tulevan kauden kattavan sopimuksen kasvattajaseuransa Tapiolan Hongan edustusjoukkueen kanssa.

11.7.2022 20:26 Susijengi

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson lyö pelitossut naulaan

Susijengin sähikäinen, kesästä 2015 asti Suomea maajoukkuetasolla edustanut Bronxin kasvatti Jamar ”Jammu” Wilson, 38, on ilmoittanut lyövänsä tossut naulaan. Wilson edusti Susijengiä viimeisen kerran helmikuun voitokkaassa MM-karsintaikkunassa ja pelasi seurajoukkuekaudella 2021-22 Kataja Basketin ja ranskalaisen Boulazacin paidassa.

8.7.2022 10:16 Mestarien liiga

Mestarien liigan karsintaparit arvottu – Kauhajoki suoraan toiselle kierrokselle

Mestarien liigan tulevan kauden lohkoarvonnat sekä karsintaparit arvottiin torstaina. Hallitseva Suomen mestari Kauhajoki kohtaa karsinta-avauksessaan voittajan parista Egis Körmend (HUN) – Patrioti Levice (SVK).

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

20.6.2022 10:41 Korisliiga

Finaalien MVP Cameron Jones jatkaa Kauhajoella – Jeffrey Crockett uutena oranssipaitoihin

Viime kauden parhaimmaksi ulkomaalaispelaajaksi sekä finaalien arvoikkaamksi valittu Cameron Jones ja hallitseva Suomen mestari Kauhajoki ovat solmineet vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

15.6.2022 16:00 Koripalloliitto tiedottaa

Johannes Sarekoski Koripalloliiton huippuerotuomarivalmentajaksi

Suomen Koripalloliiton uudeksi huippuerotuomarivalmentajaksi on valittu pitkän linjan Korisliiga-erotuomari Johannes Sarekoski, 47. Sarekoski aloittaa uudessa pestissään kesällä 2022.

14.6.2022 19:36 Susijengi

Hannes Pöllälle jatkosopimus Kouvoihin

Korisliigan vuoden tulokkaaksi keväällä äänestetty Susijengin nuori sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 24, jatkaa Kouvolassa. 211-senttinen ja 123-kiloinen Pöllä takoi Kouvoille viime kaudella 10,4 pistettä ja 6,8 levypalloa ottelua kohden.

14.6.2022 18:57 Korisliiga

Mubashar Ali KTP-Basketin korien alle

Vuosi sitten Susijengissä debytoinut ja viime vuodet yliopistokoripalloa Yhdysvalloissa pelannut helsinkiläisen Warriorsin kasvatti Mubashar Ali, 25, debytoi syksyllä Korisliigassa. 213-senttinen Ali on solminut yksivuotisen sopimuksen perinteikkään kotkalaisjoukkueen KTP-Basketin kanssa.

10.6.2022 16:57 Korisliiga

Tuukka Kotti vahvistamaan Tapiolan Honkaa

Korisliiga-paluuseen valmistautuva Tapiolan Honka on solminut sopimuksen 226 miesten maaottelua pelanneen Tuukka Kotin, 41, kanssa, joka tuo suuren annoksen kokemusta joukkueeseen.

6.6.2022 15:31 Korisliiga

Okko Järvi Seagullsin takalinjoille kaksivuotisella sopimuksella

Korisliigan kevään 2021 arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP) palkittu Tapiolan Hongan kasvatti Okko Järvi, 26, palaa Suomeen. Susijengi-debyyttinsä viime kesänä tehnyt ja päättyneellä kaudella belgialaista Phoenix Brusselsia edustanut 193-senttinen Järvi on solminut kaksivuotisen sopimuksen Helsinki Seagullsin kanssa.

31.5.2022 15:03 Susijengi

Max Besselink pitkällä sopimuksella Würzbürgiin

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Helsingin NMKY:n kasvatti ja Suomi-koriksen suurlupaus Max Besselink, 202 cm ja 20 vuotta, siirtyy kolmivuotisella sopimuksella Saksan Bundesliigaa edustavan s.Oliver Würzbürgin riveihin.

26.5.2022 10:32 Susijengi

Daniel Dolenc mestari-Karhun korin alle, Carter jatkaa Kauhajoella

Espoo Basket Teamin kasvatti ja Susijengin korinalusduunarina kunnostautunut Daniel Dolenc, 28, liittyy Suomen mestari Karhu Basketin vahvuuteen kaksivuotisella sopimuksella. Kauhajokisten korinalusta tulee olemaan ensi kaudella väkivahva, sillä myös mestaruuden takuumiehiin lukeutunut Simeon Carter jatkaa seurassa.

24.5.2022 09:55 Korisliiga

Ventoniemi ja Waxlax jatkavat Lahti Basketballin paidassa

Lahtelaisseura on käyttänyt sopimuksien optiovuodet Henri Ventoniemen, 26, ja Ricky Waxlaxin, 22, kanssa.

20.5.2022 11:11 Korisliiga

Korisliigan Vuoden pelaaja Remu Raitanen arvostaa saamaansa tunnustusta – ”Henkilökohtaisiin palkintoihin kannattaa suhtautua ennen kaikkea motivaattoreina”

24-vuotias Remu Raitanen pelasi KTP-Basketissa onnistuneen kauden, joka toi hänelle torstai-illan gaalassa Korisliigan vuoden pelaajan palkinnon. Ura jatkuu syksyllä joko KTP:ssä tai ulkomailla.

18.5.2022 20:16 Korisliiga

Remu Raitanen on Korisliigan Vuoden pelaaja, Suomen mestari Karhu Basketille kosolti tunnustusta

KTP-Basketia edustava Remu Raitanen on äänestetty Korisliigan Vuoden pelaajaksi. Kauhajoen Karhu Basket kahmi palkintoja viidessä eri kategoriassa.

Näytä lisää vastaavia