Korisliigan ennakkokatsaus 2/4: Korihait, Vilpas ja Lappeenranta odottavat terveyttä ja tasaista kehitystä

2.10.2013 10:50 Uudenkaupungin Korihait, Salon Vilpas ja Namika Lappeenranta ovat viime kausina kuuluneet Korisliigan keskikastiin ja saaneet oman osansa pelaajarivejä heikentävistä loukkaantumisista. Uudessakaupungissa, Salossa ja Lappeenrannassa tähdätään nyt kohti tervettä Korisliiga-kautta 2013/14 ja tasapainoista jatkoa kehitysprojekteille.

Pyry Rainamaa kehittyi viime kaudella Korihaissa jättiharppauksin.

Värikäs Sami Ikävalko tuo korintekovoimaa Uuteenkaupunkiin.

Mikko Tupamäki on ohjannut Vilppaan viikingit kahtena perättäisenä keväänä puolivälieriin.

Eero Lehtinen on Tupamäen mukaan valmis entistä isompaan rooliin.

Antti Niskasen Namika on harjoitellut apuvalmentajansa Juha Stenin johdolla.

Sentteri Atte Perttu kuuluu Kouvojen uusiin kasvoihin. Kuvat: Francois Perthuis, Matti O. Koskinen & Tytti Nuoramo.

Korihaiden avainpelaajista mm. Petri Heinonen ja Mikael Herbert joutuivat jättämään viime kauden kesken loukkaantumisten johdosta ja ”haiparven” uintia sekoitti myös syyskauden mittainen epäonnistunut amerikkalaispelaajakokeilu.

 

Pilven kultareunuksena nähtiin kuitenkin Pyry Rainamaan ja Niko Malisen lopullinen läpilyönti Korisliigan tasolla. Uusien pelaajien esiinnousua tarvitaan taas uuden kauden alkaessa, sillä loukkaantumiset ovat kohdelleet joukkuetta kaltoin liigakauteen valmistavien viikkojen aikana.

 

– Olemme päässeet harjoittelemaan viidellä pelaajalla viittä vastaan preseasonin aikana kokonaiset 35 minuuttia. Tällä hetkellä kokoonpanossamme on seitsemän ehjää pelaajaa ja neljä loukkaantunutta, ja loukkaantuneista kaksi amerikkalaisia, Korihaiden tuore päävalmentaja Ari Mikkola kertoo tunnelmia Vakka-Suomesta.

 

– Vaikka emme ole varmastikaan kauden alkaessa siinä kunnossa kuin sopimuksen solmiessani kuvittelin meidän olevan, emme kuitenkaan aio missään vaiheessa mennä loukkaantumisten taakse. Kun saamme koko joukkueen jalkeille, pystymme pelaamaan hyvää koripalloa tässä äärettömän kovassa ”isojen poikien liigassa”, Mikkola jatkaa.

 

Mikäpä uskoessa. Uransa parhaan kauden pelanneen Mikko Jalosen (186 cm/31 v) lisäksi korintekovoimaa ja väriä Pohitulliin tuo Mikkolan pitkäaikainen luottopelaaja Sami Ikävalko (187/23). Rainamaa (194/22) ja Malinen (191/23) jatkavat siitä, mihin viime kaudella jäivät, ja divarijyrä Sami Mäntymaa (193/25) tekee liigadebyyttinsä.

 

Viime syksyn amerikkalaiskokeilun jälkeen Korihait on valinnut konservatiivisemman linjan, ja troikka Sam McLaurin (203/24)-Josh Dollard (203/27)-Chase Stanback (203/24) on osoittautunut iskukykyiseksi jo varhaisessa vaiheessa.

 

– Meillä on aika pienikokoinen joukkue, mutta pyrimme hyökkäämään nopeasti vastaiskuilla, pyörittämään organisoitua 5-5-hyökkäystä ja olemaan aggressiivisia puolustuspäässä. Kunhan saadaan enemmän kuin seitsemän jamppaa parketille, hyvä tästä tulee, Malinen vakuuttaa.

 


 

Vilpas siirtyy Tupamäen kolmannelle vuodelle

 

Korisliigan viime kauden toiseksi paras yleisöjoukkue Salon Vilpas aloittaa kolmannen kautensa Mikko Tupamäen valvovan silmän alla. ”Viikinkipursi” on yltänyt Tupamäen komennossa kahtena perättäisenä keväänä pudotuspeleihin, mutta Vilpas on saanut molempina kausina oman osansa turbulenssista.

 

– Suurin toiveeni olisi päättää liigakausi sillä joukkueella, millä me sen aloitamme. Laskeskelin, että jo pelkästään viime kauden aikana jouduimme erilaisten loukkaantumisten ja miehistönvaihdosten vuoksi pelaamaan neljä erilaista preseasonia. Nyt jos selviäisi vähän vähemmällä, Tupamäki naureskelee.

 

Viikinkipurressa asiat näyttävät olevan hyvällä mallilla. Amerikkalaiset Mikhail Torrance (196/25), Joseph Harris (196/26) ja James Padgett (203/22) ovat vakuuttaneet, mikä on mainio lähtökohta uuteen kauteen lähdettäessä.

 

– Meillä on nuori, mutta hyvä joukkue. Fanit ovat loistavia. Kahtena vuonna olemme edenneet puolivälieriin, ja meillä on täydet mahdollisuudet ottaa vielä harppaus eteenpäin, ensimmäistä kautta Salossaan pelaava Torrance kertoo.

 

Seuraikonit Jukka Kataja (197/31) ja Samu Kaaresvirta (192/32) tuovat johtajuutta ja vakautta ryhmään. Mikael Sandbergin (210/22) kesä miesten haastajamaajoukkueessa oli lupauksia herättävä. Joukkueen viime kauden paras kotimainen korintekijä Eero Lehtinen (194/28) on puolestaan ennakkotietojen mukaan kehittynyt edelleen.

 

– Eerolle viime kausi oli siinäkin mielessä koettelemus, että hän ei ollut koskaan aiemmin pelannut niin isoja minuutteja. Hän on rehkinyt kesällä todella kovaa kehittyäkseen ja näyttää, että hänen työnsä on tuottanut tulosta. Hän on valmis astumaan isompiin saappaisiin, Tupamäki vakuuttaa.

 

Ison loven purren kylkeen on sahannut pelinrakentaja Alex Vaenerbergin paluu Pirkanmaalle. Tupamäki kuitenkin uskoo, että korvaajia löytyy.

 

– Meillä on paljon nuoria pelaajia, joilta voi odottaa kehitystä alkavalla kaudella. Esimerkiksi Vesa-Pekka Laine (179/19) on nuori mies, jolla on täydet edellytykset nousta seuraavalle tasolle.

 

Lisätietoja: Salon Vilpas

 

Namika Lappeenranta on apuvalmentajansa näköinen joukkue

 

Salon lisäksi pudotuspelitunnelmaa on maistelu viimeisenä kahtena keväänä myös Lappeenrannassa, missä Suomen Susijengin nuori apuvalmentaja Lassi Tuovi, 26, aloittaa tuota pikaa kolmannen päävalmentajakautensa.

 

Susijengin kiireinen EM-kisakesä on kuitenkin pitänyt Tuovin kaukana Etelä-Karjalasta ja joukkue on valmistautunut uuteen kauteen apuvalmentajansa Juha Stenin komennuksessa. Pallorosvona ja ikitaistelijana tunnetun ”Jupen” kädenjälki näkyy.

 

– Juppe on vetänyt itsensä näköisiä treenejä, ja jokainen Jupen tunteva voi päätellä, mitä se tarkoittaa. Energiaa ja vauhtia on riittänyt, naurahtaa Namikan pomppuihme Antti ”Jumppa” Niskanen (188/27).

 

Namikan konsepti pysyy Tuovin kolmantena päävalmentajakautena vanhana tuttuna: hyvin roolitetut ja luotettavat ulkomaalaiset, kaksi kokenutta kotimaista aloitusviisikkoon sekä leveä rivi parikymppisiä kehityspelaajia.

 

Niskasen lisäksi Namikassa jatkavat viime kaudesta tutut sentterirouhija Clifton Jones (201/35), jatkopestin ansainnut amerikkalainen iso mies Greg Logins (201/25), uransa parhaan kauden pelannut Lasse Aavamäki (211/31) sekä oman kylän heittokone Anttoni Tapio (193/21).

 

Uusina miehinä Saimaan rantaan ovat saapuneet uransa seuraavalle kehitysportaalle tähtäävät Atte Perttu (202/23) ja Eero Aaltonen (194/22), amerikkalaislaituri Todd Brown (196/25) sekä monissa Euroopan huippusarjoissa kovaa jälkeä tehnyt pointti Brandon McKnight (186/30).

 

– Viikko sitten oltiin vielä maajoukkueen mukana, ja uuden projektin kimppuun on hypätty aika nopeasti. Tämä on tosiaan apuvalmentajansa näköinen joukkue ja Jupen käsittelyn seurauksena hyvässä kunnossa, Tuovi heittää.

 

– Uudet pelaajamme ovat päässeet mukaan kuvioihin, pelaajat ovat kunnossa ja porukka on alkanut tuntea toisensa. Uutta kautta kohti vaan.

 

Lisätietoja: Namika Lappeenranta
 
13.4.2021 12:00 Korisliiga

Korisliigan pelaajat valitsivat tähdistöpelaajat omaan Dream Teamiinsa Veikkausuutisissa

Korisliigan yhteistyökumppani Veikkauksen sivuilla Korisliigan tähtipelaajat valitsevat tämän kauden pelaajista ne suosikkinsa, jotka ottaisivat omaan tähdistökentälliseen.

12.4.2021 12:05 Korisliiga

Korisliigan finaalien otteluohjelma vahvistettu

Karhu Basket ja Salon Vilpas aloittavat finaalisarjan torstaina 15.4. kello 18.00 Kauhajoella. Mestariksi vaaditaan neljä voittoa. Ruutu-palvelu välittää kaikki finaalit kotikatsomoihin.

11.4.2021 19:29 Korisliiga

Vilpas finaaliin – Aatu Kivimäen kylmähermoinen ajo ratkaisi välierät

Salon Vilpas selätti vaikeat ennakkoasetelmat ja lähetti ennakkosuosikki Helsinki Seagullsin pronssipeliin.

9.4.2021 20:56 Korisliiga

Kauhajoki varmisti finaalipaikan – Seagulls kavensi Vilppaan johtoa ja sinnittelee yhä mukana

Kauhajoki eteni miesten Korisliigan välieristä finaaliin ja lähetti Pyrinnön pronssiotteluun. Seagullsin ja Vilppaan sarjassa johto kapeni.

8.4.2021 11:10 Susijengi

Teemu Rannikon muistelmateos ilmestyy syyskuussa

Suomi-koriksen kaikkien aikojen ikoneihin lukeutuvan, Susijengin pelinrakentajana vuosikausia ihastuttaneen turkulaislähtöisen ja Salon Vilpasta Korisliigassa edustavan Teemu Rannikon, 40, muistelmateos ilmestyy syksyllä. Valtteri Mörttisen kirjoittaman kirjan ”Teemu Rannikko – Pelin tekijä” julkaisee Docendo.

7.4.2021 20:20 Korisliiga

Vilppaan tarkka-ampujat pelasivat Seagullsin pään pyörälle – myös Kauhajoki voiton päässä finaalista

Miesten Korisliigassa molemmat välieräsarjat päätyivät kutkuttavaan 3–1-tilanteeseen.

6.4.2021 20:52 Korisliiga

Vesa Mäkäläisen upea pelaajaura päätökseen – näin entiset joukkuelaiset ja vastustajat häntä muistelevat

Lahden NMKY:n kasvatti Vesa Mäkäläinen, 34, on päättänyt lopettaa ansiokkaan uransa. Kaksi Suomen mestaruutta voittanut Mäkäläinen oli Susijengin EM-joukkueessa Liettuan kisoissa 2011.

5.4.2021 20:10 Korisliiga

Kauhajoki haki voiton Tampereelta – Anthony Hilliard johti taidokasta ryöstöretkeä

Kauhajoki otti välierissä Tampereen Pyrintöä vastaan 2–1-johdon illan tiukan taisteluvoiton seurauksena.

4.4.2021 20:15 Korisliiga

Vilpas näytti Seagullsille kaapin paikan palaamalla takaisin sarjajohtoon

Helsinki Seagullsin ja Salon Vilppaan kolmas välierävääntö venyi jatkoerään, josta vieraat poistuivat voittonsa ansainneina.

3.4.2021 08:50 Susijengi

Aapeli Alanen loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan

Vahvan kauden joensuulaisessa Kataja Basketissa pelannut 201-senttinen ja 25-vuotias lahtelaiskasvatti Aapeli Alanen siirtyy loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan. Susijengissäkin viisi ottelua pelanneen Alasen kevään työnantaja on Tshekin liigan viidennellä sijalla majaileva Basket Brno.

2.4.2021 19:39 Korisliiga

Kauhajoki löysi lääkkeen Pyrinnön paikkaa vastaan – Okko Järvi sai heittokoneensa käyntiin

Kauhajoki tasoitti välieräsarjan Tampereen Pyrintöä vastaan 1–1:een.

1.4.2021 20:12 Korisliiga

Seagulls tasoitti ottelusarjan loppuhetken trillerissä – Vilppaan takamiesten kaukoheittosade ei riittänyt hoitamaan hommaa kotiin

Korisliigan välierätaisto tiukkeni, kun Helsinki Seagulls tasoitti sarjansa Salon Vilpasta vastaan.

30.3.2021 21:19 Korisliiga

Pyrinnön kuuluisa paikka oli liikaa Kauhajoelle – välieräsarja 1–0 tamperelaisten hyväksi

Miesten Korisliigan toisessa välieräsarjassa Pyrintö isännöi Kauhajokea ja otti ensimmäisen voiton itselleen.

29.3.2021 20:08 Korisliiga

Vilpas ryösti Seagullsin kotiedun välieräavauksessa – kentän tähtinä takamiehet Rannikko ja Kivimäki

Runkosarjavoittaja Helsinki Seagulls joutui yllättäen taipumaan kotikentällään Salon Vilppaalle miesten Korisliigan ensimmäisessä välieräottelussa.

29.3.2021 14:21 Korisliiga

Hallitseva Suomen mestari Kauhajoki yrittää hidastaa Pyrinnön vauhtia

Korisliigan toisessa välieräsarjassa kohtaavat tämän kauden ehdoton valopilkku Tampereen Pyrintö ja kaksi edellistä mestaruutta voittanut Karhu Basket. Ennakossa äänessä joukkueiden tähtipelaajat Shawn Hopkins ja Bojan Sarcevic.

28.3.2021 11:45 Korisliiga

Korisliiga-välierässä kohtaa kaksi joukkuetta, jotka tavoittelevat seurahistorian ensimmäistä Suomen mestaruutta

Sekä Helsinki Seagulls että Salon Vilpas ovat kuuluneet miesten Korisliigan eliittiin jo muutaman vuoden, mutta kummallekaan ei ole tippunut mestaruutta. Nyt he kohtaavat toisensa jo välierissä.

26.3.2021 12:18 Korisliiga

Michael Pounds lopettaa ansiokkaan pelaajauransa

KTP:n kasvatti Michael Pounds, 32, on päättänyt ripustaa koripallokenkänsä naulaan. Päättynyt kausi oli ensiesiintymisensä Korisliigassa 2006–07 tehneelle Poundsille uran 15:s pääsarjassa.

24.3.2021 17:24 Korisliiga

Korisliigan välierien otteluohjelma vahvistettu

Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas aloittavat välieräsarjansa maanantaina 29.3. Tampereen Pyrintö ja Karhu Basket päivää myöhemmin. Kaikki välierät ovat katsottavissa Ruutu-palvelun kautta.

23.3.2021 20:46 Korisliiga

Korisliigan puolivälierät päätökseen – Kauhajoki ja Pyrintö etenevät

Kauhajoki ja Tampereen Pyrintö etenivät miesten Korisliigassa välieriin. Kesälomalle lähtevät Kataja Basket ja BC Nokia.

21.3.2021 18:50 Korisliiga

Kataja perui Pyrinnön voitonjuhlat – pari tuntia myöhemmin Nokia teki saman Kauhajoelle

Korisliigan viimeiset käynnissä olevat puolivälieräsarjat kaventuivat kumpikin 3–1-tilanteeseen.

Näytä lisää vastaavia