Korisliigan ennakkokatsaus 3/3: Viisi edellistä mestaruutta voittaneet Bisons ja Pyrintö kultamitalijahdissa – Katajalla uusi, nuori ilme

1.10.2014 Viisi edellistä Suomen mestaruutta voittaneet Bisons Loimaa ja Tampereen Pyrintö aloittavat tänään kultamitalijahtinsa, kun kumpikin joukkue aloittaa kauden 2014/2015 kotikentällään. Kevään hopeamitalisti joensuulainen Kataja Basket taas nuorentui huomattavasti kesän aikana ja tavoitteet ovat muuttuneet maltillisemmin kehittymiseen.

Tuukka Kotin mukaan Bisonsissa on "hyviä jätkiä ja Mäkäläisen Ville".

Yksi näistä "hyvistä jätkistä" on maajoukkuetakamies Roope Ahonen, joka tekee debyyttinsä Bisons-paidassa.

Teemu Rannikko kuuluu Katajan konkariosastoon...

.... mutta nuoruutta joukkueeseen tuo Suomen 20-vuotiaiden maajoukkueen Marcel Moore.

Korisliigan arvokkain pelaaja Antero Lehto pyörittää Pyrinnön peliä.

Joulukuussa 41-vuotta täyttävä Damon Williams on pelannut jo yhdeksän kautta Korisliigassa. Kuvat: Kai Kilappa, Ville Vuorinen & Francois Perthuis.


Pronssille yltänyt ja Eurocupissa säväytttänyt Bisonsin katse kääntyi kesällä itään ja joukkue päätti liittyä Venäjän ja Itä-Euroopan koripalloseurojen täyttämään kovatasoiseen VTB-liigaan.

Päävalmentaja Greg Gibson onkin mielenkiintoisen haasteen edessä, kun Bisons joutuu pelaamaan lähes NBA-mittaisen runkosarjan, kun Korisliiga ja VTB-liiga lasketaan yhteen, eli 70 ottelua.

- Ei tämänlaisen otteluruuhkan ratkaisemiseksi ole mitään salaisuutta. Valmennuksen pitää olla tarkkana pelaajiemme minuuttien kanssa ja pitää huolta, että kaikki saavat tarpeeksi lepoa, Gibson kertoo.

- Tavoitteemme on parantaa pelaamistamme ja esiintyä tasaisemmin kuin viime kaudella. Me haluamme olla parhaimmillamme kauden loppupuolella, kun peleillä on oikeasti väliä.

Pelaajamateriaali loimaalaisilla on todella kova, kun jo ennestään tähtipitoinen ryhmä Tuukka Kotti (205 cm/33 vuotta), Antto Nikkarinen (185/23), Matti Nuutinen (200/24) ja Ville Mäkäläinen (194/29) sai täytettä huipputaitavalla Roope Ahosella (187/24), lupaavalla Erkka Lahdella (205/19) ja Loimaan omalla pojalla Eero Aaltosella (194/23).

Ottelumäärä kuulostaa hurjalta. Sitä ei tiedä, että miten siitä selviää, koska en ole ikinä pelannut vastaavaa kautta, mutta se selviää kauden aikana. Meillä on joukkueessa hyviä jätkiä ja Mäkäläisen Ville, Kotti kommentoi kautta pilke silmäkulmassa.

Bisons lähtee kauteen neljällä amerikkalaisvahvistuksella, jotka ovat Will Harris (198/28), Travis Nelson (208/27), Aaron Johnson (173/24) ja Ian Hummer (201/24).

 

Lisätietoja: Bisons LoimaaKatajan kokoonpano nuorentui kesän aikana


Katajan monivuotinen valmentaja Jukka Toijala korvattiin kesällä Hongan viime kauden päävalmentaja Pekka Salmisella ja samassa rytäkässä suurin osa pelaajista vaihtui.

Antti Kanervon, Juho Lehtorannan, Vesa Mäkäläisen siirtyessä uusiin haasteisiin ja Sami Lehtorannan lopettaessa pääsarjauransa Kataja päätti aloittaa nuorennusleikkauksen, jonka myötä joukkueeseen liittyivät potentiaaliset nuorisomaajoukkuepelaajat Marius van Andringa (189/20) ja Marcel Moore (200/20) sekä Tommi Huolila (198/21).

Jäljelle kokeneemmasta kaartista jäivät vain ”kehäraakit” Petri Virtanen (183/34) ja Teemu Rannikko (189/34). Seuraavaksi vanhin suomalaispelaaja onkin 24-vuotias ja 194-senttinen Jesse Niemi.

- Nuori on joukkue. Peten (Virtanen) kanssa ollaan aika paljon vanhempia kuin muut. Melkein kymmenen vuoden ikäero. Ehkä se myös tulee näkymään kentällä. Nuorilla pojilla on intoa mennä kentällä lujaa, Rannikko kommentoi.

- Katajan pelissä liikkuvuus tulee olemaan hyökkäyspäässä se juttu. Yritämme saada pallon liikkeelle ja meillä on aika hyviä atleetteja joukkueessa. Rannikko ei tietenkään ole yksi heistä, mutta hän onkin joukkueen moottori, päävalmentaja Salminen kertoo.

EuroChallengeä Korisliigan lisäksi pelaava Katajan amerikkalaistrion muodostavat Robert Arnold (198/25), Ken Horton (198/25) ja tuoreimpana tulokkaana Tom Knight (208/23).

 

Lisätietoja: Kataja BasketMestari-Pyrinnön miehistö pääpiirteittäin sama


Hallitsevan Suomen mestarin Tampereen Pyrinnön kokoonpanossa tapahtui hieman muutoksia, kun vahvistuskaksikko B.J. Raymond ja Kelvin Lewis siirtyivät muualle ja sentteri Antti Nikkilä ei jatkanut joukkueessa.

Nikkilän paikan täyttäjäksi hankittiin nuori Mikael Sandberg (210/23) ja vahvistuksia korvaamaan atleettinen Asenso Ampim (203/25). Vielä kauden alkaessa Pyrintö etsii kolmatta ulkomaalaisvahvistustaan Korisliigan ikänestorin Damon Williamsin (201/40) jatkaessa uraansa ainakin vielä yhden kauden.

- Damon on tietyllä tapaa meidän sydän ja sielu. Vuosien varrella hänen johtajan roolinsa on ehkä noussut isommaksi kuin pelaaja rooli. Hän on upea esimerkki, että miten harjoitella ja pitää itsestään huolta, jos vielä 41-vuotiaan hän on yksi sarjan kovakuntoisimpia pelaajia, päävalmentaja Pieti Poikola kertoo.

- Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, ei hän missaa tälläkään kaudella yhtään peliä.

Kevään mestaruuden yksi pääarkkitehdeistä ja Korisliigan arvokkain pelaaja Antero Lehto (185/30) pyörittää Pyrinnön peliä tuttuun tapaan. Taustatukea antavat takamieskentällä Alex Vaenerberg (183/22), Ville Pekkola (190/25) sekä huippulupaus Topias Palmi (194/20). Korinalustoja vartio Petri Heinonen (207/26).

- Meillä on hieno joukkuehenki. Pelaamisemme lähtee joukkuepuolustuksen kautta. Jos olemme sarjan paras puolustusjoukkue, niin tulemme voittamaan myös mestaruuden, kolmosspesialisti Osku Heinonen (194/22) kertoo.

Mestaruuden uusimisen tavoitteekseen ilmoittanut Pyrintö pelaa ensi kaudella, viime kauden tapaan, myös Baltian liigaa. Siellä tamperelaisilla on tavoitteena mitali.

 

Lisätietoja: Tampereen Pyrintö
 
9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

Näytä lisää vastaavia