Korisliigan ennakkokatsaus 3/3: Viisi edellistä mestaruutta voittaneet Bisons ja Pyrintö kultamitalijahdissa – Katajalla uusi, nuori ilme

1.10.2014 Viisi edellistä Suomen mestaruutta voittaneet Bisons Loimaa ja Tampereen Pyrintö aloittavat tänään kultamitalijahtinsa, kun kumpikin joukkue aloittaa kauden 2014/2015 kotikentällään. Kevään hopeamitalisti joensuulainen Kataja Basket taas nuorentui huomattavasti kesän aikana ja tavoitteet ovat muuttuneet maltillisemmin kehittymiseen.

Tuukka Kotin mukaan Bisonsissa on "hyviä jätkiä ja Mäkäläisen Ville".

Yksi näistä "hyvistä jätkistä" on maajoukkuetakamies Roope Ahonen, joka tekee debyyttinsä Bisons-paidassa.

Teemu Rannikko kuuluu Katajan konkariosastoon...

.... mutta nuoruutta joukkueeseen tuo Suomen 20-vuotiaiden maajoukkueen Marcel Moore.

Korisliigan arvokkain pelaaja Antero Lehto pyörittää Pyrinnön peliä.

Joulukuussa 41-vuotta täyttävä Damon Williams on pelannut jo yhdeksän kautta Korisliigassa. Kuvat: Kai Kilappa, Ville Vuorinen & Francois Perthuis.


Pronssille yltänyt ja Eurocupissa säväytttänyt Bisonsin katse kääntyi kesällä itään ja joukkue päätti liittyä Venäjän ja Itä-Euroopan koripalloseurojen täyttämään kovatasoiseen VTB-liigaan.

Päävalmentaja Greg Gibson onkin mielenkiintoisen haasteen edessä, kun Bisons joutuu pelaamaan lähes NBA-mittaisen runkosarjan, kun Korisliiga ja VTB-liiga lasketaan yhteen, eli 70 ottelua.

- Ei tämänlaisen otteluruuhkan ratkaisemiseksi ole mitään salaisuutta. Valmennuksen pitää olla tarkkana pelaajiemme minuuttien kanssa ja pitää huolta, että kaikki saavat tarpeeksi lepoa, Gibson kertoo.

- Tavoitteemme on parantaa pelaamistamme ja esiintyä tasaisemmin kuin viime kaudella. Me haluamme olla parhaimmillamme kauden loppupuolella, kun peleillä on oikeasti väliä.

Pelaajamateriaali loimaalaisilla on todella kova, kun jo ennestään tähtipitoinen ryhmä Tuukka Kotti (205 cm/33 vuotta), Antto Nikkarinen (185/23), Matti Nuutinen (200/24) ja Ville Mäkäläinen (194/29) sai täytettä huipputaitavalla Roope Ahosella (187/24), lupaavalla Erkka Lahdella (205/19) ja Loimaan omalla pojalla Eero Aaltosella (194/23).

Ottelumäärä kuulostaa hurjalta. Sitä ei tiedä, että miten siitä selviää, koska en ole ikinä pelannut vastaavaa kautta, mutta se selviää kauden aikana. Meillä on joukkueessa hyviä jätkiä ja Mäkäläisen Ville, Kotti kommentoi kautta pilke silmäkulmassa.

Bisons lähtee kauteen neljällä amerikkalaisvahvistuksella, jotka ovat Will Harris (198/28), Travis Nelson (208/27), Aaron Johnson (173/24) ja Ian Hummer (201/24).

 

Lisätietoja: Bisons LoimaaKatajan kokoonpano nuorentui kesän aikana


Katajan monivuotinen valmentaja Jukka Toijala korvattiin kesällä Hongan viime kauden päävalmentaja Pekka Salmisella ja samassa rytäkässä suurin osa pelaajista vaihtui.

Antti Kanervon, Juho Lehtorannan, Vesa Mäkäläisen siirtyessä uusiin haasteisiin ja Sami Lehtorannan lopettaessa pääsarjauransa Kataja päätti aloittaa nuorennusleikkauksen, jonka myötä joukkueeseen liittyivät potentiaaliset nuorisomaajoukkuepelaajat Marius van Andringa (189/20) ja Marcel Moore (200/20) sekä Tommi Huolila (198/21).

Jäljelle kokeneemmasta kaartista jäivät vain ”kehäraakit” Petri Virtanen (183/34) ja Teemu Rannikko (189/34). Seuraavaksi vanhin suomalaispelaaja onkin 24-vuotias ja 194-senttinen Jesse Niemi.

- Nuori on joukkue. Peten (Virtanen) kanssa ollaan aika paljon vanhempia kuin muut. Melkein kymmenen vuoden ikäero. Ehkä se myös tulee näkymään kentällä. Nuorilla pojilla on intoa mennä kentällä lujaa, Rannikko kommentoi.

- Katajan pelissä liikkuvuus tulee olemaan hyökkäyspäässä se juttu. Yritämme saada pallon liikkeelle ja meillä on aika hyviä atleetteja joukkueessa. Rannikko ei tietenkään ole yksi heistä, mutta hän onkin joukkueen moottori, päävalmentaja Salminen kertoo.

EuroChallengeä Korisliigan lisäksi pelaava Katajan amerikkalaistrion muodostavat Robert Arnold (198/25), Ken Horton (198/25) ja tuoreimpana tulokkaana Tom Knight (208/23).

 

Lisätietoja: Kataja BasketMestari-Pyrinnön miehistö pääpiirteittäin sama


Hallitsevan Suomen mestarin Tampereen Pyrinnön kokoonpanossa tapahtui hieman muutoksia, kun vahvistuskaksikko B.J. Raymond ja Kelvin Lewis siirtyivät muualle ja sentteri Antti Nikkilä ei jatkanut joukkueessa.

Nikkilän paikan täyttäjäksi hankittiin nuori Mikael Sandberg (210/23) ja vahvistuksia korvaamaan atleettinen Asenso Ampim (203/25). Vielä kauden alkaessa Pyrintö etsii kolmatta ulkomaalaisvahvistustaan Korisliigan ikänestorin Damon Williamsin (201/40) jatkaessa uraansa ainakin vielä yhden kauden.

- Damon on tietyllä tapaa meidän sydän ja sielu. Vuosien varrella hänen johtajan roolinsa on ehkä noussut isommaksi kuin pelaaja rooli. Hän on upea esimerkki, että miten harjoitella ja pitää itsestään huolta, jos vielä 41-vuotiaan hän on yksi sarjan kovakuntoisimpia pelaajia, päävalmentaja Pieti Poikola kertoo.

- Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, ei hän missaa tälläkään kaudella yhtään peliä.

Kevään mestaruuden yksi pääarkkitehdeistä ja Korisliigan arvokkain pelaaja Antero Lehto (185/30) pyörittää Pyrinnön peliä tuttuun tapaan. Taustatukea antavat takamieskentällä Alex Vaenerberg (183/22), Ville Pekkola (190/25) sekä huippulupaus Topias Palmi (194/20). Korinalustoja vartio Petri Heinonen (207/26).

- Meillä on hieno joukkuehenki. Pelaamisemme lähtee joukkuepuolustuksen kautta. Jos olemme sarjan paras puolustusjoukkue, niin tulemme voittamaan myös mestaruuden, kolmosspesialisti Osku Heinonen (194/22) kertoo.

Mestaruuden uusimisen tavoitteekseen ilmoittanut Pyrintö pelaa ensi kaudella, viime kauden tapaan, myös Baltian liigaa. Siellä tamperelaisilla on tavoitteena mitali.

 

Lisätietoja: Tampereen Pyrintö
 
13.9.2021 23:18 Mestarien liiga

Vilpas taipui Mestarien liigan karsinnoissa

Salon Vilppaan historian ensimmäinen euro-ottelu päättyi karvaaseen tappioon romanialaista Cluj-Napocaa vastaan. Vastustajan salama-alusta toipunut Vilpas taisteli takaisin peliin, mutta taipui lopulta 106–97 (51–51).

12.9.2021 12:53 Mestarien liiga

Vilpas-leiri luottavaisena Mestarien liigan karsintaan

Hallitseva Suomen mestari Salon Vilpas matkasi perjantaina Ateenaan, jossa se aloittaa maanantaina Mestarien liigan karsinnan romanialaista Cluj Napocaa vastaan. VeikkausTV näyttää ottelun suorana.

17.8.2021 18:23 Susijengi

Hannes Pöllä Kouvojen paitaan

Viimeiset neljä kautta yliopistokoripalloa Yhdysvaltain NCAA-liigan Oklahomassa ja Tennessee-Martinissa pelannut Susijengin sentteri ja Lahti Basketball Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 211 cm ja 23 vuotta, edustaa alkavalla 2021-22 Korisliiga-kaudella Kouvoja.

16.8.2021 09:50 Korisliiga

Henri Kantonen, Cameron Jones ja Rene Rougeau tekevät paluun Korisliigaan ja Kauhajoelle

Susijengiin murtautunut ja viime kaudella Ranskan Pro B:ssä pelannut Henri Kantonen vahvistaa Karhu Basketia alkavalla kaudella. Edellisen mestaruuden takuumiehet Rene Rougeau ja Cameron Jones pukevat oranssin paidan jälleen.

13.8.2021 10:58 Korisliiga

Petteri Koponen Korisliigaan pitkän tauon jälkeen, vahvistaa Seagullsia

Korisliigasta keväällä 2008 Suomen mestarina ja liigan arvokkaimpana pelaajana lähtenyt MaSu-Basketin kasvatti Petteri Koponen, 33, palaa kotimaan pääsarjakentille kolmentoista ulkomaan ammattilaisvuoden jälkeen. Susijengin pitkäaikaisen keulakuvan, mm. Espanjassa, Venäjällä ja Italiassa uraa tehneen Koposen uusi seura on Helsinki Seagulls.

5.8.2021 13:34 Susijengi

Roope Ahonen Vilppaaseen kymmenen vuoden jälkeen

Korisliigan hallitseva mestarijoukkue, salolainen Vilpas Vikings sai haaviinsa yhden kesän siirtomarkkinoiden kovimmista pelaajista, kun Vilppaan oma kasvatti Roope Ahonen, 31, allekirjoitti seuran kanssa yksivuotisen sopimuksen. Keväällä Espanjan kakkosliigan mestaruutta juhlineen Ahosen sopimuksessa on ulkomaanoptio 15.8. asti.

23.7.2021 10:01 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2021-2022 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy lokakuussa alussa ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 9.5.2022. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

18.7.2021 12:03 Susijengi

Shawn Hopkinsille sopimus Islannin liigaan

Viimeisen kahden kauden ajan Korisliigan ystäviä Tampereen Pyrinnössä ja BC Nokiassa ihastuttanut BC Nokian kasvatti Shawn Hopkins, 26, on allekirjoittanut ensimmäisen Suomen ulkopuolisen ammattilaissopimuksensa. Susijengin vahvuuteen kuuluva 195-senttinen Hopkins edustaa ensi kaudella KK Stjarnania Islannin liigassa.

7.7.2021 09:00 Korisliiga

Joonas Lehtoranta palaa KTP-Basketiin

Kevään Hollannin liigassa Feyenoordissa pelannut Joonas Lehtoranta, 27, on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen kasvattajaseuransa KTP-Basketin kanssa. Lehtoranta siirtyi Korisliiga-kauden jälkeen juuri Kotkasta Hollantiin.

27.6.2021 08:34 Suomalaiset ulkomailla

Okko Järvi Belgian pääsarjan Phoenix Brysseliin

Korisliigan Vuoden pelaajaksi valittu Okko Järvi, 25, siirtyy urallaan ensimmäistä kertaa ulkomaille, kun hän solmi vuoden mittaisen sopimuksen belgialaisseuran kanssa. Järvi on kesän ajan kuulunut Susijengin Open Gym -leiritykseen.

24.6.2021 08:46 Korisliiga

Kobrat julkaisi ensi kauden joukkueensa rungon: Carter, Kilpinen ja JBA-kaksikko Lapualle

Korisliiga-kauteen valmistuva Kobrat on solminut sopimukset Paul Carterin, Justus Kilpisen, Henry Boydin ja Chrysostom Chukwuman kanssa. Lapualaisjoukkue luottaa jatkossakin Jussi Turjaan ja Juho Lehtorantaan.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

16.6.2021 13:08 Korisliiga

Vuoden ulkomaalaispelaaja Jeremiah Wood ja Vilpas jatkosopimukseen

Tuore Suomen mestari Salon Vilpas ja finaaleiden arvokkaimmaksi pelaajaksi sekä Vuoden ulkomaalaispelaajaksi valittu Jeremiah Wood solmivat yksivuotisen jatkosopimuksen.

9.6.2021 14:50 Korisliiga

Osku Heinoselle kahden vuoden jatkosopimus Pyrintöön

Tampereen Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen Osku Heinosen kanssa. Kokenut ja tarkkakätinen Heinonen aloittaa jo 12. kautensa Pyrinnön Korisliiga-joukkueessa.

7.6.2021 11:26 Korisliiga

Pyrinnölle merkittävä jatkosopimus, David Gonzalvez jatkaa Tampereella kevääseen 2023

Tampereen Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen kapteeninsa David Gonzalvezin, 33, kanssa. Tuleva kausi on amerikkalaisen kuudes Korisliigassa.

3.6.2021 10:00 Susijengi

Matti Nuutinen nostaa tossut naulaan

Kolmet arvokisat, kahdet EM-karsinnat ja yhdet MM-karsinnat Susijengin sinivalkopaidassa pelannut likaisen työn tekijä ja kaksinkertainen Suomen mestari, kaarinalaisen Ura Basketin kasvatti Matti Nuutinen, 31, lopettaa koripallouransa.

2.6.2021 15:00 Mestarien liiga

Suomen mestari Vilpas lähtee Mestarien liigan karsintoihin

Keväällä ensimmäisen koripalloilun Suomen mestaruutensa voittanut Salon Vilpas on päättänyt osallistua syyskuussa Mestarien liigan karsintoihin. Mestarien liigan karsinnat pelataan 13.–17. syyskuuta. Arvonta suoritetaan heinäkuussa ja otteluohjelma varmistetaan heinäkuun viimeinen päivä.

2.6.2021 13:00 Suomen Cup

Koripallon Suomen Cup Ylelle pitkällä sopimuksella

Suomen Koripalloliitto ja Yle solmivat kolmivuotisen sopimuksen miesten ja naisten Suomen Cupin finaaliviikonloppujen tv-oikeuksista.

2.6.2021 08:34 Korisliiga

Korisliigassa ja Susijengissä debytoinut Remu Raitanen siirtyy KTP:hen

KTP-Basket ja Susijengin nuorempaan osastoon kuuluva Remu Raitanen solmivat 1+1-mallisen sopimuksen. 206-senttinen Raitanen esiintyi viime kesänä ensimmäistä kertaa Susijengin paidassa.

30.5.2021 14:12 Korisliiga

Aatu Kivimäki Tigers Tübingenin vahvuuteen

Kevään 2021 Suomen mestaruuden salolaiselle Vilpas Vikingsille ratkaisseiden pelaajien eliittiin ryminällä kohonnut karkkilalaislähtöinen Aatu Kivimäki, 23, siirtyy ensi kaudeksi Saksan kakkostasolle Pro A:han. Kivimäen uusi työnantaja on suomalaisen valmentajakaksikon Daniel Jansson-Hussain Dassouki luotsaama Tigers Tübingen.

Näytä lisää vastaavia