Korisliigan ennakkokatsaus 3/4: Nuori Kouvot nuortui entisestään, Pyrintö ja Karhu suoraan kultajahtiin

3.10.2013 09:35 Korisliigan nuorimpana joukkueena mallikkaasti puolivälieriin viime keväänä edennyt Kouvolan Kouvot lähtee uuteen kauteen entistä nuoremmalla, mutta sitäkin potentiaalisemmalla kokoonpanolla. Kauhajoella puolestaan tavoitellaan kultamitalia viime kevään pronssiottelun jälkeen ja Pyrintö aloittaa kultajahdin uusvanhan valmentajansa Pieti Poikolan opein.

Kouvojen Metusalem Ilari Seppälä, 20, on liigan nuorimman joukkueen kokeneimpia pelaajia.

Vasta 18-vuotias Alexander Madsen kuuluu Kouvojen suurlupauksiin.

Pyrintö mielii paluuta mitaleille Pieti Poikolan johdolla.

Paluumuuttaja Alex Vaenrberg on oiva lisä Baltian liigaa pelaavan Pyrinnön takakentälle.

Matias Ojalan Karhu tallusteli viime keväänä mitalipeleihin.

Täysin uutena miehenä lakeuksilla nähdään Kotkasta siirtyvä Bojan Sarcevic. Kuvat: Matti O. Koskinen, Francois Perthuis & Tytti Nuoramo.

Kouvolan Kouvot on kantanut Korisliigan nuorimman joukkueen lippaa jo viimeisen kolmen kauden ajan ja sama tahti jatkuu yhä kiihtyvällä vauhdilla.

 

Joukkueen 1990–92 syntyneet avainpelaajat Antto Nikkarinen, Samuli Vanttaja, Atte Perttu ja Aleksi Akpaso jättivät Kouvolan taakseen ja jättivät ”ikämies” Jere Luomalle (202 cm/20 v) joukkueen vanhimman suomalaispelaajan arvonimen. Kouvojen suomalaisten keski-ikä kaudella 2013/14 on hulppeat 18,2 vuotta.

 

– Pitkä ja urheilullinen porukka, ja varmasti nopeimpia Kouvojen edustusjoukkueita aikoihin. Samalla varmasti kaikkien aikojen nuorin Kouvojen edustusjoukkue kasassa. Välillä sitä tuntee itsensä aika vanhaksi, naurahtaa joukkueen nestoriryhmään kuuluva Ilari Seppälä (188/20).

 

Seppälällä on isot saappaat täytettävänään takamiehen tontilla Antto Nikkarisen lähdön jälkeen. Vanttajan sekä Pertun korvaajiksi puolestaan odotetaan Luoman lisäksi Hongasta siirtyneen Daniel Dolencin (205/20) esiinnousua. Laituri Alexander Madsenia (205/18) ja pelinrakentaja Tuomas Hirvosta (178/17) on suitsutettu huippulupauksina, eikä suotta.

 

– Alexilla ja Tuomaksella on molemmilla sekä selkeitä vahvuuksia että selkeitä kehityskohteita. Meiltä lähti muutama aika hyvä pelaaja, mutta paikkaajat löytyivät omasta takaa. Lisäksi nuoret pelaajamme ovat viime vuosina tavanneet olla parempia kuin ennakkoarvioissa on kaavailtu, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen kertailee.

 

Etunsa on silläkin, että Kouvojen amerikkalaiskolmikko Lawrence Wright (195/29)-Frankie Sullivan (185/23)-Delvon Johnson (206/24) on osoittautunut kelpo valinnaksi.

 

– Hyviä pelaajia ilman muuta, Lehtonen kuittaa kyselyt amerikkalaispelaajien tasosta.

 

Lisätietoja: Kouvolan Kouvot


Poikola luotsaa ”tamperelaisemman” Pyrinnön kohti Baltiaa

 

Pieti Poikolan menestyksekäs neljän vuoden aikakausi Tampereen Pyrinnön päävalmentajana päättyi keväällä 2012 välierätappioon Bisonsia vastaan sekä pronssiottelutappioon ToPoa vastaan. Nyt Poikola on palannut Pyynikille tarkoituksenaan palauttaa Pyrintö loistoonsa.

 

”Vanhasta” kaartista Pyrinnössä jatkavat seuraikoni Damon Williams (201/39), korinaluskolossi Antti Nikkilä (210/35) ja ikipyrintöläinen Antero Lehto (185/29), kun taas lähtöpuolella ovat mm. Olli Ahvenniemi, Kenneth Lowe ja Jesse Niemi.

 

Amerikkalaiset BJ Raymond (198/26) ja Kelvin Lewis (195/25) tuovat monipuolisuutta Pyrinnön peliin, ja paluumuuttajat Petri Heinonen (207/25) ja Alex Vaenerberg (183/21) tekevät joukkueesta entistä tamperelaisemmat.

 

– Pyrintö on kehittynyt organisaationa todella paljon poissaoloaikanani. Tekemisen taso ja vaatimustaso ovat erittäin korkealla. Kaikki toimii kentällä ja sen ulkopuolella, joten fiilis on todella korkealla, kuuden kauden tauon jälkeen Pyrinnön pelipuvun taas ylleen vetävä Heinonen kertoo.

 

– Joukkueen tamperelaisuus on ollut yksi merkittävä asia paluussani. Täällä on tehty määrätietoisesti ja pitkään töitä sen eteen, että kahdestakymmenestä ringissä olevasta pelaajasta 14 on tamperelaisia. Kun nuorestakin porukasta nousee Topias Palmin (194/19) kaltaisia huippulahjakkuuksia, meillä on todella hyvä tilanne, Poikola kiittelee.

 

– Myös valmennusjohdossa on tapahtunut muutoksia ja olen saanut avukseni Lasse Rantalan, jota pidän yhtenä älykkäimmistä koripalloihmisistä Suomessa. Lassella on päävastuu hyökkäyksemme kehittämisessä, kun taas minä saan keskittyä kokonaisvaltaisesti puolustuspelimme kehittämiseen, jatkaa Poikola.

 

Lisämielenkiintoa Pyrinnön kauteen tuo joukkueen osallistuminen Baltian liigaan. Pyrinnön pelit BBL:ssa alkavat 13. lokakuuta.

 

– Kansainväliset pelit ovat pelaajalle aina mittari nähdä oman tekemisen taso ja arvioida, missä mennään ja missä on kehitysvaraa. Loistava tilaisuus, Heinonen uhkuu.

 

Lisätietoja: Tampereen Pyrintö


 

Mitalipelit motivoivat Karhun kultajahtiin

 

Kauhajoella elettiin keväällä 2013 ennennäkemätöntä koripallohuumaa, kun Karhu rynnisti ensimmäistä kertaa seurahistoriansa aikana tiensä Korisliigan välieriin selvittäen tieltään edellisten vuosien kestomenestyjän Tampereen Pyrinnön.

 

Päävalmentaja Ari Tammivaaran vetämä pitkäaikainen projekti on siis kantanut hedelmää ja Pohjanmaalla puhutaan myös uuden kauden alkaessa suuria. Paikka pronssiottelussa ei pitkällä tähtäimellä tyydytä, vaan Karhu kaipaa kultamitalia.

 

– Olemme tehneet muutaman vuoden ajan suunniteltua projektina, jonka tavoite on ollut pelaaminen kirkkaammista mitaleista. Näen, että meillä on alkavallakin kaudella kilpailukykyinen joukkue, jolle tämä tavoite on täysin saavutettavissa, Tammivaara linjaa.

 

Viime kauden Karhusta kaikki amerikkalaispelaajat sekä tehokaksikko Ilkka Vuori-Eldar Skamo ovat jättäneet lakeudet. Kotimaisista rotaatiopelaajista jäljellä ovat Korisliigan vuoden puolustajana palkittu Henri Hirvikoski (191/27), heittokone Jussi Eskola (189/26), monipuolinen iso mies Matias Ojala (197/24) ja takamieslupaus Niko Mattila (192/19).

 

Useamman kauden Suomessa pelannut Antwine Williams (192/38) tuo rutiinia nuorehkoon joukkueeseen, hänen maanmiehensä Quincy Haskins-Cole (203/23), Akeem Johnson (198/23) ja Andre Williamson (202/24) ovat ensimmäistä kauttaan Suomessa.

 

Vuoren ja Skamon korvaajiksi Karhu on hankkinut KTP:n finaaleihin johtaneen pelinrakentaja Bojan Sarcevicin (190/25) ja FoKoPossa mainion kauden pelanneen Markus Moleniuksen (202/21). Vuoden pituiselta Lapuan kiinnitykseltä siirtyvä Aleksi Huuskonen (188/25) tuo ryhmään entistä enemmän heittovoimaa.

 

– Vuoren ja Skamon saappaat ovat isot, mutta Bojanin ja Makken jalat kyllä täyttävät ne. Molemmat pelaajat haluavat tehdä töitä ja harjoitella, mitkä ovat organisaatiossamme tärkeitä asioita, Tammivaara arvioi.

 

Korisliiga-avauksen ollessa vain yhden yön päässä ovat Karhulla asiat paremmin kuin hyvin.

 

– Olemme harjoitelleet terveenä koko joukkueella kesän ajan ja toivottavasti saamme juosta alkavalla kaudella entistä kovemmin ja pidempään, Matias Ojala miettii.

 

Lisätietoja: Kauhajoen Karhu
 
10.10.2018 21:07 Korisliiga

Pyrintö tulitti Ura Basketin nurin – KTP vei Kymenlaakson derbyn

Helsinki Seagulls aloitti kautensa vahvasti Korihaiden kustannuksella.

6.10.2018 11:13 Korisliiga

Korisliiga 2018-19 ennakko 1/3: Viime kauden finalistit ottavat varaslähdön kauteen – Ottelu sunnuntaina suorana Yle TV2:lla

Muutoksia kokenut Karhu Basket ja hyvin kasassa pysynyt Salon Vilpas hakevat jälleen paikkaa loppuotteluissa.

4.10.2018 14:59 Ajankohtainen

Kotimainen koriskausi vahvasti esillä Elisa Viihde Sportilla

Uutuutena katsottavissa on myös suomalaisia vilisevä Saksan Bundesliiga.

Rene Rougeau vei Karhu Basketin Korisliigan finaaleihin

Kauhajoen Karhu Basket selvitti ensimmäistä kertaa seurahistoriansa aikana tiensä Korisliigan finaaleihin, joukkueen kaadettua BC Nokian välierissä otteluvoitoin 4-1. Ratkaisevassa ottelussa Kauhajoen liikuntahallilla BC Nokia johti ottelua vielä päätösjakson puolivälin jälkeen, mutta Karhu Basket käänsi ottelun nimiinsä Rene Rougeaun viime hetken korilla numeroin 84-82 (34-42).

Karhu Basket venyi jatkoajan kautta 3-1 -johtoon

Kauhajoen Karhu Basket nousi voiton päähän Korisliigan finaaleista, joukkueen kairattua jatkoajan kautta tiensä voittoon perjantai-illan neljännessä välieräottelussa BC Nokiaa vastaan. Takamatkalta neljännelle jaksolle lähtenyt Karhu Basket voitti varsinaisen peliajan viimeisen neljänneksen yhdeksällä pisteellä ja venyi jatkoajan jälkeen 105-102 (42-46, 93-93) -vierasvoittoon.

Vilpas suorin 4-0 voitoin finaaleihin

Salon Vilpas suoritti tyylipuhtaan lakaisun, viikinkipurren selvittäessä tiensä Korisliigan finaaleihin 4-0 -voitoin ohi Helsinki Seagullsin. Torstai-illan ottelussa lokkipaidat hallitsivat tapahtumien kulkua avausjakson, mutta viimeiset kolme neljännestä menivät salolaismerkeissä, Vilppaan juostua lopulta 86-69 (33-29) -vierasvoittoon.

25.4.2018 22:22 Huippu- ja kilpaurheilu

Karhu Basket jatkoi kotivoittojen sarjaa

Karhu Basketin ja BC Nokian välinen välieräsarja jatkoi keskiviikkona tutulla kaavalla, joukkueiden ottaessa kolmannen kerran mittaa toisistaan. Kauhajoen liikuntahallin 1147-päinen kotiyleisö sai todistaa Karhu Basketin karatessa vierailijoilta päätösjaksolla, mesikämmenten venyessä lopulta kotivoittoon lukemin 78-72 (38-34). Karhu Basket johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1.

Salon Vilpas voiton päähän finaalipaikasta

Salon Vilpas kaatoi tiistaina Helsinki Seagullsin jo kolmatta kertaa peräkkäin välieräsarjassa. Vilpas kaatoi helsinkiläisvieraat numeroin 79–71.

BC Nokia tasoitti välieräsarjan

Sunnuntai-illan välieräkamppailu pelattiin Nokian palloiluhallissa, jossa näätäpaitainen BC Nokia onnistui tasoittamaan välieräsarjan Kauhajoen Karhu Basketia vastaan. Tasaisen avauspuolikkaan jälkeen BC Nokia nousi kuskin paikalle kolmannella jaksolla, pysytellen loppuun asti kuskin paikalla matkalla 89-84 (38-37) -voittoon.

Vilpas venyi jatkoajan kautta 2-0 -johtoon

Salon Vilpas otti tuiki tärkeän vierasvoiton lauantai-iltana, joukkueen matkattua välieräsarjan toisessa ottelussa Helsinki Seagullsin vieraaksi Töölön Kisahalliin. Kisiksen parketilla tahtipuikkoa heilutti pitkään Seagulls, mutta jatkoajalle venynyt Vilpas otti kuskin paikan ylimääräisellä viisiminuuttisella ja karkasi 77-86 (35-35, 72-72) -vierasvoittoon.

Lapuan Kobrat liigakarsinnan voittoon – jatkaa Korisliigassa kaudella 2018/19

Lapuan Kobrat päihitti HBA-Märskyn suoraan kahdessa ottelussa kuluvan vuoden liigakarsinnoissa. Paikka ensi kauden Korisliigassa varmistui Kobrien perjantaisella 84–72-voitolla.

BC Nokia ja Karhu Basket vääntämään finaalipaikasta

Korisliigan toinen välieräsarja käynnistyy perjantai-iltana, kun runkosarjan kolmanteen sijaan päättänyt BC Nokia matkustaa sarjataulukon toisen sijan valloittaneen Karhu Basketin vieraaksi. Molemmat joukkueet selvittivät tiensä puolivälierien läpi suoraan kolmessa ottelussa ja ottelusarjasta onkin ennakoitavissa äärimmäisen tasainen.

Karhu Basket säilytti kotiedun

Kauhajoen Karhu Basket otti komealla tavalla välieräsarjan avausvoiton BC Nokiaa vastaan perjantai-iltana Kauhajoen liikuntahallilla. Jokaisen jakson nimiinsä vieneet mesikämmenet karkasivat lopulta 92-78 (39-31) -voittoon, kauhajokisten pitäessä täten tiukasti kiinni sarjasijoituksen tuomasta kotiedusta.

Timo Heinonen kaikkien aikojen ykkönen pudotuspeliotteluissa

Helsinki Seagullsin ja Kouvolan Kouvojen välisen puolivälieräsarjan ratkaisuottelussa tehtiin viime sunnuntaina liigahistoriaa. Lokkipaitojen laituri ja puolustuspelaamisen kulmakivi Timo Heinonen siirtyi nimittäin kaikkien aikojen listalla ykköseksi pelatuissa pudotuspeliotteluissa.

Vilppaalle ensimmäinen kiinnitys finaalipaikkaan

Salon Vilpas otti ensimmäisenä välieräjoukkueena askeleen kohti finaalipaikkaa, joukkueen aloittaessa välieräsarjan Helsinki Seagullsia vastaan torstai-iltana Salohallissa. Päätösjakson alkupuolella vielä tasoissa ollut ottelu kääntyi lopulta Vilppaan aavistuksen leveämmän materiaalin ansiosta isännille lukemin 78 -71 (37-38).

Seagulls haastaa Vilppaan taistelussa finaalipaikasta

Korisliigan välierät polkaistaan käyntiin torstaina, kun Salon Vilppaan ja Helsinki Seagullsin välinen ottelusarja saa alkunsa Salohallin täpötäysien lehtereiden edessä. Runkosarjan ykkösjoukkue Vilpas eteni 3-1 -otteluvoitoin finaaliin, kuten myös lokkipaitainen runkosarjan nelonen.

Korisliigan välierien otteluohjelma

Miesten Korisliiga on edennyt välierävaiheeseen. Salon Vilpas saa vastaansa Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen Karhu Basket kohtaa BC Nokian. Kotiedut itselleen runkosarjassa pelasivat sarjataulukon ykkönen Vilpas ja kakkonen Karhu Basket. Välierät alkavat Salohallissa torstaina 19.4.

Seagulls Korisliigan välieriin

Helsinki Seagulls selvitti tiensä neljäntenä joukkueena Korisliigan välieriin, lokkipaitojen tiputtaessa Kouvolan Kouvot kesälomille otteluvoitoin 3-1. Ottelusarjan katkaisuottelu Kouvolassa suoritti ratkaisevan irtioton kolmannella jaksolla, matkaten lopulta 83-74 (35-33) -vierasvoittoon.

Näytä lisää vastaavia