Korisliigan ennakkokatsaus 3/4: Nuori Kouvot nuortui entisestään, Pyrintö ja Karhu suoraan kultajahtiin

3.10.2013 09:35 Korisliigan nuorimpana joukkueena mallikkaasti puolivälieriin viime keväänä edennyt Kouvolan Kouvot lähtee uuteen kauteen entistä nuoremmalla, mutta sitäkin potentiaalisemmalla kokoonpanolla. Kauhajoella puolestaan tavoitellaan kultamitalia viime kevään pronssiottelun jälkeen ja Pyrintö aloittaa kultajahdin uusvanhan valmentajansa Pieti Poikolan opein.

Kouvojen Metusalem Ilari Seppälä, 20, on liigan nuorimman joukkueen kokeneimpia pelaajia.

Vasta 18-vuotias Alexander Madsen kuuluu Kouvojen suurlupauksiin.

Pyrintö mielii paluuta mitaleille Pieti Poikolan johdolla.

Paluumuuttaja Alex Vaenrberg on oiva lisä Baltian liigaa pelaavan Pyrinnön takakentälle.

Matias Ojalan Karhu tallusteli viime keväänä mitalipeleihin.

Täysin uutena miehenä lakeuksilla nähdään Kotkasta siirtyvä Bojan Sarcevic. Kuvat: Matti O. Koskinen, Francois Perthuis & Tytti Nuoramo.

Kouvolan Kouvot on kantanut Korisliigan nuorimman joukkueen lippaa jo viimeisen kolmen kauden ajan ja sama tahti jatkuu yhä kiihtyvällä vauhdilla.

 

Joukkueen 1990–92 syntyneet avainpelaajat Antto Nikkarinen, Samuli Vanttaja, Atte Perttu ja Aleksi Akpaso jättivät Kouvolan taakseen ja jättivät ”ikämies” Jere Luomalle (202 cm/20 v) joukkueen vanhimman suomalaispelaajan arvonimen. Kouvojen suomalaisten keski-ikä kaudella 2013/14 on hulppeat 18,2 vuotta.

 

– Pitkä ja urheilullinen porukka, ja varmasti nopeimpia Kouvojen edustusjoukkueita aikoihin. Samalla varmasti kaikkien aikojen nuorin Kouvojen edustusjoukkue kasassa. Välillä sitä tuntee itsensä aika vanhaksi, naurahtaa joukkueen nestoriryhmään kuuluva Ilari Seppälä (188/20).

 

Seppälällä on isot saappaat täytettävänään takamiehen tontilla Antto Nikkarisen lähdön jälkeen. Vanttajan sekä Pertun korvaajiksi puolestaan odotetaan Luoman lisäksi Hongasta siirtyneen Daniel Dolencin (205/20) esiinnousua. Laituri Alexander Madsenia (205/18) ja pelinrakentaja Tuomas Hirvosta (178/17) on suitsutettu huippulupauksina, eikä suotta.

 

– Alexilla ja Tuomaksella on molemmilla sekä selkeitä vahvuuksia että selkeitä kehityskohteita. Meiltä lähti muutama aika hyvä pelaaja, mutta paikkaajat löytyivät omasta takaa. Lisäksi nuoret pelaajamme ovat viime vuosina tavanneet olla parempia kuin ennakkoarvioissa on kaavailtu, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen kertailee.

 

Etunsa on silläkin, että Kouvojen amerikkalaiskolmikko Lawrence Wright (195/29)-Frankie Sullivan (185/23)-Delvon Johnson (206/24) on osoittautunut kelpo valinnaksi.

 

– Hyviä pelaajia ilman muuta, Lehtonen kuittaa kyselyt amerikkalaispelaajien tasosta.

 

Lisätietoja: Kouvolan Kouvot


Poikola luotsaa ”tamperelaisemman” Pyrinnön kohti Baltiaa

 

Pieti Poikolan menestyksekäs neljän vuoden aikakausi Tampereen Pyrinnön päävalmentajana päättyi keväällä 2012 välierätappioon Bisonsia vastaan sekä pronssiottelutappioon ToPoa vastaan. Nyt Poikola on palannut Pyynikille tarkoituksenaan palauttaa Pyrintö loistoonsa.

 

”Vanhasta” kaartista Pyrinnössä jatkavat seuraikoni Damon Williams (201/39), korinaluskolossi Antti Nikkilä (210/35) ja ikipyrintöläinen Antero Lehto (185/29), kun taas lähtöpuolella ovat mm. Olli Ahvenniemi, Kenneth Lowe ja Jesse Niemi.

 

Amerikkalaiset BJ Raymond (198/26) ja Kelvin Lewis (195/25) tuovat monipuolisuutta Pyrinnön peliin, ja paluumuuttajat Petri Heinonen (207/25) ja Alex Vaenerberg (183/21) tekevät joukkueesta entistä tamperelaisemmat.

 

– Pyrintö on kehittynyt organisaationa todella paljon poissaoloaikanani. Tekemisen taso ja vaatimustaso ovat erittäin korkealla. Kaikki toimii kentällä ja sen ulkopuolella, joten fiilis on todella korkealla, kuuden kauden tauon jälkeen Pyrinnön pelipuvun taas ylleen vetävä Heinonen kertoo.

 

– Joukkueen tamperelaisuus on ollut yksi merkittävä asia paluussani. Täällä on tehty määrätietoisesti ja pitkään töitä sen eteen, että kahdestakymmenestä ringissä olevasta pelaajasta 14 on tamperelaisia. Kun nuorestakin porukasta nousee Topias Palmin (194/19) kaltaisia huippulahjakkuuksia, meillä on todella hyvä tilanne, Poikola kiittelee.

 

– Myös valmennusjohdossa on tapahtunut muutoksia ja olen saanut avukseni Lasse Rantalan, jota pidän yhtenä älykkäimmistä koripalloihmisistä Suomessa. Lassella on päävastuu hyökkäyksemme kehittämisessä, kun taas minä saan keskittyä kokonaisvaltaisesti puolustuspelimme kehittämiseen, jatkaa Poikola.

 

Lisämielenkiintoa Pyrinnön kauteen tuo joukkueen osallistuminen Baltian liigaan. Pyrinnön pelit BBL:ssa alkavat 13. lokakuuta.

 

– Kansainväliset pelit ovat pelaajalle aina mittari nähdä oman tekemisen taso ja arvioida, missä mennään ja missä on kehitysvaraa. Loistava tilaisuus, Heinonen uhkuu.

 

Lisätietoja: Tampereen Pyrintö


 

Mitalipelit motivoivat Karhun kultajahtiin

 

Kauhajoella elettiin keväällä 2013 ennennäkemätöntä koripallohuumaa, kun Karhu rynnisti ensimmäistä kertaa seurahistoriansa aikana tiensä Korisliigan välieriin selvittäen tieltään edellisten vuosien kestomenestyjän Tampereen Pyrinnön.

 

Päävalmentaja Ari Tammivaaran vetämä pitkäaikainen projekti on siis kantanut hedelmää ja Pohjanmaalla puhutaan myös uuden kauden alkaessa suuria. Paikka pronssiottelussa ei pitkällä tähtäimellä tyydytä, vaan Karhu kaipaa kultamitalia.

 

– Olemme tehneet muutaman vuoden ajan suunniteltua projektina, jonka tavoite on ollut pelaaminen kirkkaammista mitaleista. Näen, että meillä on alkavallakin kaudella kilpailukykyinen joukkue, jolle tämä tavoite on täysin saavutettavissa, Tammivaara linjaa.

 

Viime kauden Karhusta kaikki amerikkalaispelaajat sekä tehokaksikko Ilkka Vuori-Eldar Skamo ovat jättäneet lakeudet. Kotimaisista rotaatiopelaajista jäljellä ovat Korisliigan vuoden puolustajana palkittu Henri Hirvikoski (191/27), heittokone Jussi Eskola (189/26), monipuolinen iso mies Matias Ojala (197/24) ja takamieslupaus Niko Mattila (192/19).

 

Useamman kauden Suomessa pelannut Antwine Williams (192/38) tuo rutiinia nuorehkoon joukkueeseen, hänen maanmiehensä Quincy Haskins-Cole (203/23), Akeem Johnson (198/23) ja Andre Williamson (202/24) ovat ensimmäistä kauttaan Suomessa.

 

Vuoren ja Skamon korvaajiksi Karhu on hankkinut KTP:n finaaleihin johtaneen pelinrakentaja Bojan Sarcevicin (190/25) ja FoKoPossa mainion kauden pelanneen Markus Moleniuksen (202/21). Vuoden pituiselta Lapuan kiinnitykseltä siirtyvä Aleksi Huuskonen (188/25) tuo ryhmään entistä enemmän heittovoimaa.

 

– Vuoren ja Skamon saappaat ovat isot, mutta Bojanin ja Makken jalat kyllä täyttävät ne. Molemmat pelaajat haluavat tehdä töitä ja harjoitella, mitkä ovat organisaatiossamme tärkeitä asioita, Tammivaara arvioi.

 

Korisliiga-avauksen ollessa vain yhden yön päässä ovat Karhulla asiat paremmin kuin hyvin.

 

– Olemme harjoitelleet terveenä koko joukkueella kesän ajan ja toivottavasti saamme juosta alkavalla kaudella entistä kovemmin ja pidempään, Matias Ojala miettii.

 

Lisätietoja: Kauhajoen Karhu
 
13.12.2019 20:56 Korisliiga

Kärkijoukkueet Seagulls ja Vilpas jälleen vahvoja, KTP kaatoi Korihait

Vilppaan maestro Teemu Rannikko heitti peräti 27 pistettä alle 25 minuutin peliajalla.

12.12.2019 19:45 Korisliiga

Katajan kuuden vierasottelun rupeama päättyi tappioon Kauhajoella

Karhu Basketille tusina voittoja täyteen 19 ottelun jälkeen.

9.12.2019 20:54 Korisliiga

Kataja käänsi kurssinsa toisella puoliajalla Kouvolassa

Kouvot johti kotiotteluaan parhaimmillaan jo 15 pisteellä. Katajan hahmo oli 30 pistettä takonut sentteri Brandon Walters.

9.12.2019 12:14 Korisliiga

Korismaanantai: Kouvot isännöi vieraspeliputkessa marssivaa Katajaa

Studiossa suurennuslasin alla ovat kotijoukkueen David Gonzalvez sekä vieraiden Jarred Ogungbemi-Jackson.

7.12.2019 20:50 Korisliiga

Lahti Basketball katkaisi seitsemän ottelun tappioputkensa Uudessakaupungissa

Vilpas ja Pyrintö pitivät vierasjoukkueet kurissa kotiparketeillaan.

6.12.2019 18:23 Korisliiga

Itsenäisyyspäivä toi tärkeät kotivoitot Kobrille ja Uralle

Ura katkaisi viiden ottelun tappioputkensa Katajan vierailtua Turussa.

4.12.2019 21:13 Korisliiga

Kolmen niukan kotivoiton keskiviikko: Seagulls, Kouvot ja Kobrat juhlivat

Jokaisella paikkakunnalla todistettiin melkoista trilleriä. Lapualla kotijoukkue nousi voittoon ilman päävalmentajaansa.

3.12.2019 10:47 Korisliiga

Korisliigan kuukauden pelaajaksi Vilppaan Tim Coleman

Marraskuun Korisliigan kuukauden pelaajaksi valittiin salolaisjoukkueen monipuolinen 196-senttinen laitahyökkääjä Tim Coleman.

2.12.2019 20:30 Korisliiga

KTP kukisti Kotkassa hieman siipirikkoisen Katajan

KTP:lle jobinpostia toi ison laiturin DeAndre Danielsin kauden päättyminen leikkaukseen.

2.12.2019 09:41 Korisliiga

Korismaanantai: Onnistuuko Kataja jatkamaan hyvää vierasotteluiden virettään Kotkassa?

KTP:llä on alla komea kotivoitto sarjakärki Seagullsista.

1.12.2019 21:30 Korisliiga

Kataja katkaisi Korihaiden voittoputken Uudenkaupungin sunnuntai-illassa

Joensuulaiset jatkavat hurjaa vierasotteluiden putkeaan jo maanantaina Kotkassa.

30.11.2019 19:28 Korisliiga

Karhu Basket voitti kotonaan tunteikkaassa illassa

Karhu Basket kunnioitti lauantaina seuran varapuheenjohtaja Mika Perälän muistoa.

29.11.2019 20:41 Korisliiga

Kouvot ja BC Nokia lunastivat kotivoitot perjantai-illassa

BC Nokia latasi Kobria vastaan yhden neljänneksen kauden ennätyslukemat, 40 pistettä.

28.11.2019 14:31 Suomen Cup

Miesten Suomen Cupin puolivälieräparit ovat selvillä

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään Helsingissä. Korisliigan runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

27.11.2019 21:36 FIBA Europe Cup

Kataja päätti FIBA Europe Cupin riemukkaaseen kotivoittoon

Unkarilaisen BC Körmendin kaataminen ei riittänyt Katajalle jatkopaikkaan. Kuudesta lohkovaiheen ottelustaan joensuulaisjoukkue voitti kaksi.

27.11.2019 20:33 Korisliiga

Korihait kääntänyt kelkkansa Nikulan johdolla, kolmesta ottelusta kolme voittoa

Kouvot oli Uudessakaupungissa takaa-ajaja alusta loppuun saakka.

26.11.2019 21:10 Korisliiga

BC Nokia katkaisi hallitsevan mestarin voittokulun – Vilpas mätti Kotkassa peräti 129 pistettä

Seagulls jatkaa sarjakärjessä. Kobrat otti marraskuun ensimmäisen voittonsa.

25.11.2019 20:59 Korisliiga

Kataja nappasi kauden ensimmäisen vierasvoittonsa huimalta 22 pisteen takamatkalta

BJ Raymond ja Osku Heinonen johtivat kaikessa rauhassa Pyrinnön heittojuhlaa Pyynikillä, kunnes Kataja hurjistui komeaan kiriin.

25.11.2019 10:29 Korisliiga

Korismaanantai: Kataja hakee kauden ensimmäistä vierasvoittoaan Pyynikiltä

Studiossa suurennuslasin alla ovat Pyrinnön Osku Heinonen sekä Katajan Matias Ojala.

24.11.2019 19:13 Korisliiga

Vilppaalle tusina voittoja täyteen, Lahti Basketballin tuska kotikentällä sai jatkoa

Hieman vajaamiehinen kotijoukkue ei saanut otetta Teemu Rannikon johtamaan hyökkäykseen.

Näytä lisää vastaavia