Korisliigan ennakkokatsaus 3/4: Nuori Kouvot nuortui entisestään, Pyrintö ja Karhu suoraan kultajahtiin

3.10.2013 09:35 Korisliigan nuorimpana joukkueena mallikkaasti puolivälieriin viime keväänä edennyt Kouvolan Kouvot lähtee uuteen kauteen entistä nuoremmalla, mutta sitäkin potentiaalisemmalla kokoonpanolla. Kauhajoella puolestaan tavoitellaan kultamitalia viime kevään pronssiottelun jälkeen ja Pyrintö aloittaa kultajahdin uusvanhan valmentajansa Pieti Poikolan opein.

Kouvojen Metusalem Ilari Seppälä, 20, on liigan nuorimman joukkueen kokeneimpia pelaajia.

Vasta 18-vuotias Alexander Madsen kuuluu Kouvojen suurlupauksiin.

Pyrintö mielii paluuta mitaleille Pieti Poikolan johdolla.

Paluumuuttaja Alex Vaenrberg on oiva lisä Baltian liigaa pelaavan Pyrinnön takakentälle.

Matias Ojalan Karhu tallusteli viime keväänä mitalipeleihin.

Täysin uutena miehenä lakeuksilla nähdään Kotkasta siirtyvä Bojan Sarcevic. Kuvat: Matti O. Koskinen, Francois Perthuis & Tytti Nuoramo.

Kouvolan Kouvot on kantanut Korisliigan nuorimman joukkueen lippaa jo viimeisen kolmen kauden ajan ja sama tahti jatkuu yhä kiihtyvällä vauhdilla.

 

Joukkueen 1990–92 syntyneet avainpelaajat Antto Nikkarinen, Samuli Vanttaja, Atte Perttu ja Aleksi Akpaso jättivät Kouvolan taakseen ja jättivät ”ikämies” Jere Luomalle (202 cm/20 v) joukkueen vanhimman suomalaispelaajan arvonimen. Kouvojen suomalaisten keski-ikä kaudella 2013/14 on hulppeat 18,2 vuotta.

 

– Pitkä ja urheilullinen porukka, ja varmasti nopeimpia Kouvojen edustusjoukkueita aikoihin. Samalla varmasti kaikkien aikojen nuorin Kouvojen edustusjoukkue kasassa. Välillä sitä tuntee itsensä aika vanhaksi, naurahtaa joukkueen nestoriryhmään kuuluva Ilari Seppälä (188/20).

 

Seppälällä on isot saappaat täytettävänään takamiehen tontilla Antto Nikkarisen lähdön jälkeen. Vanttajan sekä Pertun korvaajiksi puolestaan odotetaan Luoman lisäksi Hongasta siirtyneen Daniel Dolencin (205/20) esiinnousua. Laituri Alexander Madsenia (205/18) ja pelinrakentaja Tuomas Hirvosta (178/17) on suitsutettu huippulupauksina, eikä suotta.

 

– Alexilla ja Tuomaksella on molemmilla sekä selkeitä vahvuuksia että selkeitä kehityskohteita. Meiltä lähti muutama aika hyvä pelaaja, mutta paikkaajat löytyivät omasta takaa. Lisäksi nuoret pelaajamme ovat viime vuosina tavanneet olla parempia kuin ennakkoarvioissa on kaavailtu, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen kertailee.

 

Etunsa on silläkin, että Kouvojen amerikkalaiskolmikko Lawrence Wright (195/29)-Frankie Sullivan (185/23)-Delvon Johnson (206/24) on osoittautunut kelpo valinnaksi.

 

– Hyviä pelaajia ilman muuta, Lehtonen kuittaa kyselyt amerikkalaispelaajien tasosta.

 

Lisätietoja: Kouvolan Kouvot


Poikola luotsaa ”tamperelaisemman” Pyrinnön kohti Baltiaa

 

Pieti Poikolan menestyksekäs neljän vuoden aikakausi Tampereen Pyrinnön päävalmentajana päättyi keväällä 2012 välierätappioon Bisonsia vastaan sekä pronssiottelutappioon ToPoa vastaan. Nyt Poikola on palannut Pyynikille tarkoituksenaan palauttaa Pyrintö loistoonsa.

 

”Vanhasta” kaartista Pyrinnössä jatkavat seuraikoni Damon Williams (201/39), korinaluskolossi Antti Nikkilä (210/35) ja ikipyrintöläinen Antero Lehto (185/29), kun taas lähtöpuolella ovat mm. Olli Ahvenniemi, Kenneth Lowe ja Jesse Niemi.

 

Amerikkalaiset BJ Raymond (198/26) ja Kelvin Lewis (195/25) tuovat monipuolisuutta Pyrinnön peliin, ja paluumuuttajat Petri Heinonen (207/25) ja Alex Vaenerberg (183/21) tekevät joukkueesta entistä tamperelaisemmat.

 

– Pyrintö on kehittynyt organisaationa todella paljon poissaoloaikanani. Tekemisen taso ja vaatimustaso ovat erittäin korkealla. Kaikki toimii kentällä ja sen ulkopuolella, joten fiilis on todella korkealla, kuuden kauden tauon jälkeen Pyrinnön pelipuvun taas ylleen vetävä Heinonen kertoo.

 

– Joukkueen tamperelaisuus on ollut yksi merkittävä asia paluussani. Täällä on tehty määrätietoisesti ja pitkään töitä sen eteen, että kahdestakymmenestä ringissä olevasta pelaajasta 14 on tamperelaisia. Kun nuorestakin porukasta nousee Topias Palmin (194/19) kaltaisia huippulahjakkuuksia, meillä on todella hyvä tilanne, Poikola kiittelee.

 

– Myös valmennusjohdossa on tapahtunut muutoksia ja olen saanut avukseni Lasse Rantalan, jota pidän yhtenä älykkäimmistä koripalloihmisistä Suomessa. Lassella on päävastuu hyökkäyksemme kehittämisessä, kun taas minä saan keskittyä kokonaisvaltaisesti puolustuspelimme kehittämiseen, jatkaa Poikola.

 

Lisämielenkiintoa Pyrinnön kauteen tuo joukkueen osallistuminen Baltian liigaan. Pyrinnön pelit BBL:ssa alkavat 13. lokakuuta.

 

– Kansainväliset pelit ovat pelaajalle aina mittari nähdä oman tekemisen taso ja arvioida, missä mennään ja missä on kehitysvaraa. Loistava tilaisuus, Heinonen uhkuu.

 

Lisätietoja: Tampereen Pyrintö


 

Mitalipelit motivoivat Karhun kultajahtiin

 

Kauhajoella elettiin keväällä 2013 ennennäkemätöntä koripallohuumaa, kun Karhu rynnisti ensimmäistä kertaa seurahistoriansa aikana tiensä Korisliigan välieriin selvittäen tieltään edellisten vuosien kestomenestyjän Tampereen Pyrinnön.

 

Päävalmentaja Ari Tammivaaran vetämä pitkäaikainen projekti on siis kantanut hedelmää ja Pohjanmaalla puhutaan myös uuden kauden alkaessa suuria. Paikka pronssiottelussa ei pitkällä tähtäimellä tyydytä, vaan Karhu kaipaa kultamitalia.

 

– Olemme tehneet muutaman vuoden ajan suunniteltua projektina, jonka tavoite on ollut pelaaminen kirkkaammista mitaleista. Näen, että meillä on alkavallakin kaudella kilpailukykyinen joukkue, jolle tämä tavoite on täysin saavutettavissa, Tammivaara linjaa.

 

Viime kauden Karhusta kaikki amerikkalaispelaajat sekä tehokaksikko Ilkka Vuori-Eldar Skamo ovat jättäneet lakeudet. Kotimaisista rotaatiopelaajista jäljellä ovat Korisliigan vuoden puolustajana palkittu Henri Hirvikoski (191/27), heittokone Jussi Eskola (189/26), monipuolinen iso mies Matias Ojala (197/24) ja takamieslupaus Niko Mattila (192/19).

 

Useamman kauden Suomessa pelannut Antwine Williams (192/38) tuo rutiinia nuorehkoon joukkueeseen, hänen maanmiehensä Quincy Haskins-Cole (203/23), Akeem Johnson (198/23) ja Andre Williamson (202/24) ovat ensimmäistä kauttaan Suomessa.

 

Vuoren ja Skamon korvaajiksi Karhu on hankkinut KTP:n finaaleihin johtaneen pelinrakentaja Bojan Sarcevicin (190/25) ja FoKoPossa mainion kauden pelanneen Markus Moleniuksen (202/21). Vuoden pituiselta Lapuan kiinnitykseltä siirtyvä Aleksi Huuskonen (188/25) tuo ryhmään entistä enemmän heittovoimaa.

 

– Vuoren ja Skamon saappaat ovat isot, mutta Bojanin ja Makken jalat kyllä täyttävät ne. Molemmat pelaajat haluavat tehdä töitä ja harjoitella, mitkä ovat organisaatiossamme tärkeitä asioita, Tammivaara arvioi.

 

Korisliiga-avauksen ollessa vain yhden yön päässä ovat Karhulla asiat paremmin kuin hyvin.

 

– Olemme harjoitelleet terveenä koko joukkueella kesän ajan ja toivottavasti saamme juosta alkavalla kaudella entistä kovemmin ja pidempään, Matias Ojala miettii.

 

Lisätietoja: Kauhajoen Karhu
 
6.1.2021 20:54 Korisliiga

Trey Zeigler johti Korihait kauden ensimmäiseen voittoon – Ura taipui Matti Nuutisen kuumasta kolmoskädestä huolimatta

Miesten Korisliigan viiden ottelun kierros tarjoili toinen toistaan tiukempia vääntöjä, joissa voittajiksi selvisivät KTP-Basket, Salon Vilpas, Kouvot, Tampereen Pyrintö ja kauden ensimmäisen kerran myös Korihait.

30.12.2020 20:02 Korisliiga

Jeremiah Woodilla sensaatioilta – vuoden viimeinen Korisliiga-ottelu päättyi Vilppaan voittoon

Salon Vilpas puolusti kotikenttäänsä KTP:tä vastaan konkari Jeremiah Woodin ja ensimmäistä Korisliiga-otteluaan pelanneen Deondre Parks Jr:n johdolla.

28.12.2020 20:06 Korisliiga

Korisliigassa putket jatkuvat – voittoja Seagullsille ja KTP:lle

Helsinki Seagulls venytti voittoputkensa 11:een ja Korihait tappioputkensa 12:een, kun miesten Korisliiga palasi ottelutauolta. Korihaiden havittelemat sarjapisteet vei KTP-Basket.

23.12.2020 12:15 Korisliiga

Jussi Laakso on tyytyväinen joukkueen alkukauteen, yleinen tilanne kuitenkin huolestuttaa mestarivalmentajaa

Sarjajohtaja Helsinki Seagulls on marssinut alkukaudella voitosta voittoon. Korisliigassa on nähty paljon uusia piristysruiskeita, mutta poikkeustilanne ja sen tuomat vaikutukset etenkin harrastustoimintaan vetävät Laakson mielen kuitenkin mietteliääksi.

17.12.2020 17:45 Korisliiga

Korisliigan kilpailujärjestelmään muutoksia loppukauden osalta: jatkosarjoista luovutaan, mestari selvillä huhtikuussa

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt kokouksessaan Korisliigan seurakokouksen esityksen, jonka mukaisesti Korisliigan kauden 2020–21 kilpailujärjestelmää muutetaan luopumalla jatkosarjoista. 22 ottelun runkosarjan jälkeen käynnistyy kahdeksan joukkueen pudotuspelivaihe.

17.12.2020 13:16 Korisliiga

Henri Ventoniemen osakekurssi hurjassa nousussa – Lahden 25-vuotias sentteri tähyää vielä maailmalle ja maajoukkueuralle

Lahti Basketball pelasi ennen ottelutaukoa itsensä miesten Korisliigan neljännelle sijalle. Joukkueen kotimainen sentteri Henri Ventoniemi viettää uransa parasta kautta.

16.12.2020 12:38 Pääjuttu

Korisliigan tunnetuin riimittelijä Tomi Kaminen kertoo, että KTP on ottelutauolla saanut alle kauden parhaita harjoituksia

KTP-Basketin päävalmentaja Tomi Kaminen on sitä mieltä, että joukkueen suunta on ottelutauolla kääntynyt selkeästi ylöspäin. Loukkaantuneiden pelaajien paluu kokoonpanoon näkyy harjoituksissa uutena intona.

10.12.2020 17:15 Korisliiga

Karhu Basket rakennuttaa oman monitoimiareenan, 2300-paikkainen areena valmistuu 2022

Korisliigan kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Karhu Basket kertoi torstaina tiedotustilaisuudessaan uudesta monitoimiareenasta.

4.12.2020 17:00 Korisliiga

Korisliiga jää tauolle 4.-23.12. väliseksi ajaksi

Miesten Korisliiga on päätetty asettaa pelitauolle 4.-23.12 väliseksi ajaksi Aluehallintovirastojen asettamien rajoituksien johdosta. Korisliiga-seurat päättivät asiasta perjantaina pitämässään seurakokouksessa.

4.12.2020 08:56 Korisliiga

Helsinki Seagulls kiinnitti valmennusjohtonsa pitkillä jatkosopimuksilla

"Kerrassaan mahtavaa, että meillä oli mahdollisuus tämän kaiken synkkyyden keskellä kiinnittää koko valmennustiimimme pitkäksi aikaa eteenpäin", Helsinki Seagullsin toimitusjohtaja iloitsee valmennusjohdon jatkosopimuksista.

3.12.2020 14:45 Korisliiga

Korisliigan ensimmäiseksi Kuukauden Valopilkuksi on nimetty Pyrinnön Marcus Lewis

Tuhoisaa jälkeä tehnyt Tampereen Pyrinnön Marcus Lewis on nimetty miesten Korisliigassa marraskuun pelaajaksi. Palkinto kantaa vastaisuudessa nimeä Kuukauden Valopilkku.

3.12.2020 08:15 Korisliiga

Korisliigan kuukauden pelaaja on jatkossa Kuukauden Valopilkku

Korisliigan ja Taksi Helsingin solmiman markkinointiyhteistyön myötä Korisliigan kuukauden pelaaja on jatkossa Kuukauden Valopilkku. Valopilkku on Taksi Helsingin omistama taksintilaussovellus, millä kuluttajat voivat tilata taksin vuorokauden ympäri, lähes koko maassa.

2.12.2020 20:11 Pääjuttu

Alanen ja Wilson huippuvireessä maajoukkueviikon jälkeen – Korisliiga-ilta tarjosi kaksi tiukkaa kamppailua

Miesten Korisliiga-illan voittajat olivat Kataja Basket ja Kauhajoki. EM-karsinnoista palanneet Aapeli Alanen ja Jamar Wilson esittivät vakuuttavia otteita.

1.12.2020 19:57 Korisliiga

Shawn Hopkins liekeissä Pyrinnön kotivoitossa – kolmoset upposivat Korihaita vastaan virheettömästi

Illan ainoassa miesten Korisliigan ottelussa Tampereen Pyrintö taivutti Korihait 128–67.

1.12.2020 18:17 Korisliiga

Otteluiden peruutuksia miesten Korisliigassa – perjantain seurakokouksessa päätetään jatkosta

Miesten Korisliigan otteluohjelmaan on tulossa pikaisia muutoksia. Neljä ottelua on peruttu toistaiseksi. Jatkosta tiedotetaan perjantain seurakokouksen jälkeen.

26.11.2020 09:30 Korisliiga

Lokakuun pelaaja Kendale McCullum elää Korisliiga-arkea päivä kerrallaan – kärkijoukkue pysyy valmiina kaikkiin uhrauksiin, joihin tilanne heidät pakottaa

Miesten Korisliigan lokakuun pelaaja Kendale McCullum on yhä tyytyväinen, että valitsi tarjolla olleista mahdollisuuksista työnantajakseen Helsinki Seagullsin. Nuori virtuoosi käyttää nyt maajoukkuetauon kätensä kuntouttamiseen ja valmistautuu henkisesti sekä Suomen pimeyteen että pandemian pakottamiin rajoituksiin.

22.11.2020 19:19 Korisliiga

Kataja haki pisteet Lahdesta – miesten Korisliiga maajoukkuetauolle

Miesten Korisliigassa pelattiin viimeinen ottelu ennen EM-karsintojen aiheuttamaa maajoukkuetaukoa. Lahti Basketball kaatui kotonaan Kataja Basketille 92–109.

21.11.2020 20:21 Korisliiga

Kobrat yllätti KTP:n – Korihaiden Nuhu revitteli 21 levypallolla

Miesten Korisliigassa pelattiin kolmen ottelun kierros, jossa voittajiksi selvisivät Kobrat, Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas.

20.11.2020 22:14 Korisliiga

Kauhajoki kaatoi Kouvot Severi Kaukiaisen piste-ennätyksestä huolimatta

Karhu Basket kävi hakemassa sarjapisteet Kouvojen kotikentältä Kauhajoelle.

20.11.2020 19:45 Korisliiga

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

Näytä lisää vastaavia