Korisliigan videotarkistus kehittyy – tässä tulevan kauden tärkeimmät muutokset

30.9.2023 09:20 Tulevalla Korisliiga-kaudella 2023–24 nähdään muutamia muutoksia. Alapuolelle on koottu merkittävimmät. Korisliiga käynnistyy viidellä ottelulla tänään lauantaina 30.9.

Videotarkistus

Videotarkistukseen automaattikameroiden kuvan lisäksi tarjolla myös Ruudun manuaalituotannon kuvan. Korisliigaan hankitunkäyttöliittymän kautta myötä pystytään lähetyksen kuvaa kelaamaan kuva kuvalta eli erotuomareille on tarjolla tarkka kuva tapahtuneesta.

Ottelusiirrot

Sarjaohjelmaan merkitty ottelu pelata, mikäli joukkueella on käytettävissä vähintään kuusi (6) edustuskelpoista pelaajaa. Joukkueen päävalmentajan tai muun nimetyn valmentajan estyminen toimimasta ottelussa valmentajana ei ole peruste ottelun siirtämiselle.

Joukkuetta ei voi pakottaa pelaamaan otteluita peräkkäisinä päivinä eikä joukkueella voi olla enempää kuin neljä (4) ottelua kahdeksaan (8) päivään. Mikäli ottelua ei pystytä pelaamaan perustellusti sarjavaiheen aikana, määrätään joukkueelle, joka ei ottelua ole kyennyt pelaamaan, kilpailusääntöjen mukainen tekninen tappio.

Vaatimus vähintään edustuskelpoisten pelaajien vähimmäismäärästä ottelussa on poistunut.

Pelaajien viimeinen rekisteröintipäivä

Pelaajien rekisteröinti joukkueen kokoonpanoon tulee tehdä vahvistetun sarjaohjelman mukaisen runkosarjan viimeistä ottelua edeltävänä arkipäivänä. Kilpailusääntöjen 27§ mukaiseen runkosarjaan kuuluvat runkosarja sekä ylempi ja alempi jatkosarja.

Pelaaja, joka ei ole kuluvana kilpailuvuotena ollut rekisteröityneenä aikuisten huippu- ja kilpakoripallosarjoissa pelanneessa joukkueessa, voi siirtyä uutena pelaajana Korisliigassa pelaavaan joukkueeseen viimeisestä rekisteröintipäivästä annettuun takarajaan mennessä. Tällaiselle pelaajalle voidaan myöntää edustuskelpoisuus, ja hänet rekisteröidä joukkueeseen, mikäli kaikki edustuskelpoisuudesta määritellyt dokumentit ovat kaikkien osapuolien toimesta toimitettu Liittoon ja pelaajan edustuskelpoisuus Seurassa vahvistettu takarajaan mennessä. Muiden pelaajasiirtojen osalta takaraja on helmikuun viimeinen päivä.

Korisliigassa pelaajien rekisteröinti kokoonpanoon tulee tehdä perjantaihin 29.3.2024 kello 16:00 mennessä.

Kokoonpanot Korisliiga.fissä

Tällä kaudella kokoonpanot ilmoitetaan pelipäivänä kello 10:00 mennessä Korisliiga.fi-sivulla rippumatta mihin aikaan päivästä peli pelataan.

Yleisömäärien ilmoittaminen

Alkavalla kaudella kaikkien tulee ilmoittaa samalla tavalla eli yleisömäärään lasketaan:

1.       Otteluun myydyt liput
2.       Myydyt kausikortit täysimääräisenä
3.       Käytetyt vapaaliput/-kortit

Asiat

 
17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

13.2.2024 09:00 Korisliiga

Michael Pounds KTP-Basketin päävalmentajaksi

Pounds nousee tehtävään joukkueen valmennusjohdosta ja korvaa tehtävässä sunnuntaina eronneen Roope Mäkelän. Joukkue esiintyy ensimmäistä kertaa Poundsin alaisuudessa keskiviikkona paikallisottelussa Kouvoja vastaan vieraskentällä.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

9.2.2024 09:28 Korisliiga

Mikko Koivisto 4000 runkosarjapisteen rajapyykkiin

Kolmospyssynä Korisliigassa tunnettu Salon Vilppaan Mikko Koivisto ylitti torstaina 4000 runkosarjapisteen rajan heitettyään Nokiaa vastaan 13 pistettä.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

Näytä lisää vastaavia