Korisliigassa täysi kierros – Seagulls ja Pyrintö yhä puhtain paperein

28.10.2020 21:36 Miesten Korisliigassa pelattiin täysi kuuden ottelun kierros, ja voittajiksi selviytyivät Kauhajoki, Pyrintö, Nokia, Seagulls, Vilpas ja Lahti.

Lassi Kilpinen näytti mallia 25 pisteellä, ja Pyrintö piti sarjataipaleensa tappiottomana. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Tampereen Pyrintö järjesti Uudenkaupungin retkellään Korihaille neljännen perättäisen tappion. Isännät kaatuivat luvuin 77–103. Pyrintö puolestaan pitää hallussaan Korihaihin nähden täysin päinvastaista ottelutilastoa neljällä voitolla ilman yhtäkään tappiota.

Pyrinnön voittokulussa mallia näytti penkiltä peliin tullut takamies Lassi Kilpinen, joka takoi ottelussa 25 pistettä osuen yli puolet sekä kahden että kolmen pisteen yrityksistään. Korihaiden puolella korkeimman saldon saalisti Miikka Marttinen 17 pisteellä.

Ottelutilastot

Helsinki Seagulls piti huolen samanlaisesta 4–0-voittotilastosta omalla vierasretkellään Kupittaalla. Ura Basket kaatui lokkien käsittelyssä 86–102. Seagulls jakaa tällä hetkellä tappiottomalla pelillään sarjataulukon kärkipaikan Pyrinnön kanssa.

Ottelun ahkerimmat pistemiehet olivat Seagullsin Kendale McCullum 21:llä ja Uran Kevin Bracy-Davis 25 pisteellä. Uran riveissä myös Matti Nuutinen esitteli varmoja otteita keräten 22 pistettä ja seitsemän levypalloa.

– Aloitimme tänään hyvin. Sitten, vähän niin kuin joka pelissä, tuli pimeä hetki ja ero kasvoi turhan isoksi. Suurin tekijä kaikissa näissä peleissä ovat olleet pallonmenetykset. Kunhan keskitymme niihin, niin hyvä siitä vielä tulee, Nuutinen pohti.

Ottelutilastot

Lisää ennakkosuosikkeja voitokkaina

Hallitseva Korisliiga-mestari Kauhajoen Karhu Basket otti ronskin voiton KTP-Basketista. Kauhajokelaiset juhlivat kotikentällään 122–89-voittoa. Karhu ei ole aloittanut kautta niin voittokkaasti kuin kaksi kertaa peräkkäin pantteripatsaan vieneeltä joukkueelta voisi odottaa, mutta neljän pelin jälkeen heidän tilanteensa on kuitenkin turvallinen 2–2. KTP puolestaan kärsi vasta nyt kauden ensimmäisen tappionsa.

Illan todellinen tilastorohmu oli hävinneen KTP:n Gregory Mangano, joka upotti 31 pistettä ja saalisti 14 levypalloa. Voittajien puolella pisteet olivat Timothy TJ Holyfieldin heiniä, ja toinen silmille hyppääviä numeroita paperille jättänyt pelaaja oli joukkuetoveri Bojan Sarcevic, jonka riviin merkittiin 14 pistettä ja sensaatiomaiset 13 syöttöä.

– Olemme luottaneet omaan prosessiimme, ja tänään se palkitsi ainakin jonkin verran. Kaikki omat pisteeni taisivat tulla syötöistä, totesi Holyfield ja nyökkäsi näin hieman kiitosta Sarcevicin suuntaan.

Ottelutilastot

Myös ennakkosuosikkien joukkoon lukeutuva Salon Vilpas otti reippaan voiton, kun joukkue kaatoi kotonaan Kataja Basketin luvuin 92–72. Vilppaan voittosuhde sarjataulukossa on sama kuin Karhullakin eli 2–2.

Vilppaan riveissä oli ottelussa yhteensä kuusi pelaajaa, jotka tekivät kaksinumeroisen summan pisteitä, mutta heistä korkeimmalle ylsi Myles Stephens 16:lla. Kotimaisille Mikko Koivistolle, Juho Nenoselle ja Perttu Blomgrenille merkittiin kaikille 13. Katajan puolella sen sijaan esille nousivat Rashard Odomes 15:llä ja vasta 18-vuotias Valtteri Mervola 11:llä.

Ottelutilastot

Lahti ja Nokia nousevat

Lahti Basketball paransi vierasretkellä voittotilastonsa 3–1:een. Kouvot kaatui kotihallissaan 69–85. Lahti jakaa nyt KTP:n kanssa yhtenevän voittotilaston Korisliigan kolmannella sijalla.

Ottelun kovimmat pistemiehet olivat Lahden Wayne McCullough 22 pisteellä, kymmenellä levypallolla ja kuudella syötöllä sekä Kouvojen Moses Greenwood 19 pisteellä, 12 levypallolla ja viidellä syötöllä.

Ottelutilastot

Nousujohteinen oli myös BC Nokian ilta omalla kotikentällään. Näädät nappasivat voiton Kobrien nenän edestä 99–86. Nokia liittyi näin ollen myös tasapainoisessa 2–2-tilanteessa olevien joukkueiden joukkoon.

Nokian kovin pistetykki illan ottelussa oli 28 pistettä ja seitsemän levypalloa tilastoinut Jeffrey Garrett Jr. Kobrilla puolestaan edukseen erottuivat 26 pistettä tehnyt Anthony Gaines Jr ja tilanteiden luomisen puolesta aina varma Antto Nikkarinen, joka jäi kahdeksaan pisteeseen mutta onnistui antamaan 12 koriin johtanutta syöttöä.

– Olimme todella keskittyneitä ensimmäisellä puoliajalla, ja se kantoi toisella. Kolmannella neljänneksellä meillä oli viisiminuuttinen pätkä, jonka aikana emme olleet hyviä, ja se näkyi heti. Toivottavasti tämä peli on askel oikeaan suuntaan, kommentoi Nokian päävalmentaja Greg Gibson.

Ottelutilastot

 
23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

Näytä lisää vastaavia