Korismaanantai: Sarjataulukon ääripäät kohtaavat Salossa, onnistuuko Korihait kiusaamaan Vilpasta?

4.11.2019 09:08 Korihaiden paidassa saatetaan nähdä ensimmäistä kertaa sisäpelaajana viihtyvä Jalen Henry.

DJ Lasterin, Juho Nenosen, Teemu Rannikon ja Henri Kantosen edustama Salon Vilpas on aloittanut kauden vakuuttavasti. Kuva: Ville Vuorinen

Korisliigan sarjataulukon kärkisijalla majaileva Salon Vilpas saa Korismaanantain kunniaksi vieraita Uudestakaupungista, kun Korihait saalistaa kauden ensimmäistä voittoaan kymmenennestä koitoksestaan.

Vilpas on voittanut yhdeksästä ottelustaan kahdeksan. Ainoa tappio salolaisjoukkueelle aiheutui Lapualla toissa viikolla. Vilppaan viimeisin voittosaldon lihotus tapahtui lauantaina Tampereella tasaisen väännön päätteeksi.

Vilppaan hyökkäyksiä pyörittänevät jälleen maanantaina Teemu Rannikko (9,2/1,8/6,4s) ja Henri Kantonen (10,2/4,8/3,6s). Rannikon ja Kantosen syötöistä nautiskelevat muun muassa DJ Laster (17,0/3,8), Tim Coleman (16,0/6,6) sekä Juho Nenonen (9,2/3,3).

Vilppaalta ovat lauantain tapaan edelleen sivussa takakentän taistelijat Aatu Kivimäki ja Reggie Dillard.

– Edessä kolmas peli kuuteen päivään vajaalla rosterilla, joten palautuminen sekä henkisesti että fyysisesti ovat avainasemassa. Korihaiden uudet amerikkalaiset tuovat varmasti joukkueeseen uutta virtaa, Vilppaan päävalmentaja Ville Tuominen aprikoi.

Korihaiden yhdeksän tappiota ovat tulleet hyvin eritasoisten suoritusten jälkeen. Uusikaupunkilaisjoukkue on muutamaan otteeseen taistellut voitosta aivan loppuhetkille saakka, mutta mukaan mahtuu myös selkeitä murskatappiota. Edellisen tappionsa Korihait koki perjantaina kotisalissaan BC Nokiaa vastaan lukemin 55–91.

Korihaiden riveissä saatetaan nähdä kaksi uutta hankintaa. 203-senttiselle Jalen Henrylle ottelu olisi Korisliigassa ensimmäinen, sen sijaan Ernest Zeigler III (13,0/3,0) ehti jo perjantaisessa Nokia-ottelussa debyyttinsä tehdä.

Korihait kaipaa Salohallissa onnistumisia myös kotimaiselta osastoltaan. Sentteri Henri Ventoniemi (10,2/5,8) on paljon vartijana molemmissa kenttäpäädyissä. Takakentän kokeneen Vesa Heinosen (9,6/2,1/2,3s) pelaamista on leimannut ailahtelevaisuus, josta kertoo etenkin 3,6 menetyksen keskiarvo. Vasta 16-vuotias Tommi Lehtonen (8,0/1,0) on ollut Korihaiden alkukauden valopilkku.

– Edessä on kova ottelu sarjajohtajaa vastaan. Kuten yleensä, meidän tavoitteemme on kasvattaa kilpailukykyämme otteluiden sisällä. Päätavoitteemme ovat nyt, että vähennämme menetyksiä, olemme keskittyneempiä ja että jokainen pelaaja ottaa vastuuta puolustuksessa, Korihaiden espanjalaisluotsi Jordi Juste toivoo.

Korismaanantai-lähetys 4.11. klo 18.00 Elisa Viihde: Vilpas–Korihait

  • Studiovieraana Ura Basket eGameStarsin päävalmentaja Kristian Palotie. Juontajana Saku Mäkynen.
  • Suurennuslasin alla Vilppaan Juho Nenonen ja Korihaiden Vesa Heinonen.
  • Kuka onkaan päättyneen viikon Korismaanantai-pelaaja ja ketä kelpuutetaan viikon Allstarsiin?
  • Miltä näyttävät viikon Top5-donkit ja -blokit Korisliigassa?
  • Parhaat palat ja suomalaiskuulumiset tutusti Espanjan sekä Saksan liigoista, videoterveiset Carl Lindbomilta Puolasta.

Tulevat Korismaanantai-lähetykset:

  • 11.11. Lahti Basketball–Kauhajoki
 
9.4.2020 14:16 Korisliiga

Vuoden tulokas ja TikTok-tähti – Nokian Shawn Hopkins tähtää yhä ulkomaille

Shawn Hopkins palasi Yhdysvalloista viime kaudeksi kasvattajaseuraansa Nokialle. Tähtäimet ovat yhä kaukana maailmalla, ja keskeytynyt Korisliiga-kausi toi kaappiin lisämotivaatioksi yleisön äänestämän Vuoden tulokas -palkinnon.

6.4.2020 09:28 Korisliiga

Greg Gibson Katajan ja Nokian toisesta puolivälierästä: ”Oli aika keskittyä uudelleen”

Elisa Viihde palaa maanantaina kevääseen 2017, jolloin Kataja Basketin ja BC Nokian välisessä puolivälieräsarjassa joensuulaiset joutuivat uudelleenkasaamaan rivinsä edellisvuoden trauman vuoksi. Puolivälieräsarjan toisessa ottelussa Näädät kaatoi Katajan hurjan loppukirinsä myötä.

3.4.2020 08:11 Korisliiga

Antero Lehto: Minun valmentajani

Antero Lehto, 35, on Tampereen Pyrinnön ja Korisliigan ikoninen konkari, joka on ehtinyt pelata Suomen pääsarjatasolla jo huimat kaksikymmentä kautta. Pitkän uransa merkityksellisimmiksi valmentajikseen Lehto nostaa Kimmo Salosen, Kimmo Kujansivun, Ilkka Mattilan, Jarmo Laitisen, Ismo Niemen, Pieti Poikolan ja Sami Toiviaisen.

1.4.2020 18:49 Korisliiga

Yleisöäänestys Korisliigojen parhaista käynnistyy nyt

Tänä keväänä yleisö saa valita suosikkinsa naisten ja miesten liigojen parhaiksi eri kategorioissa. Äänestysaikaa on sunnuntaihin 5.4. asti.

31.3.2020 11:18 Korisliiga

Henri Kantonen aloittaa harjoitukset yksin – sopimus on katkolla ja urheilubisnes seisauksessa

Korisliigassa kovassa nousujohteessa ollut Henri Kantonen ei vielä tiedä tulevan kauden työnantajaansa. Mutta ensin täytyy keksiä, miten parhaaseen ikään tuleva pelaaja pääsee poikkeustilassa edes treenaaman.

30.3.2020 10:05 Korisliiga

Jyri Lehtonen Kouvojen ja Vilppaan viidennestä puolivälierästä: ”Meidän olisi pitänyt hävitä se peli”

Elisa Viihde palaa maanantaina kevääseen 2016. Kouvojen ja Vilppaan puolivälieräsarjasta muodostui hurja trilleri, joka ratkesi viidennessä pelissä Kouvojen noustua päätöskympillä 14 pisteen takaa voittoon.

27.3.2020 09:04 Haastattelu

Michael Pounds: Minun valmentajani

KTP-Basketin Michael Pounds, 31, on kolmenkymmenen ikävuoden ylittänyt Korisliiga-konkari, jolta löytyy taustaltaan liuta valmentajia, jotka ovat jättäneet häneen jälkensä. Neljäntoista pääsarjakauden veteraani nostaa esille Pekka Konttisen, Ray Ailuksen, Sami Toiviaisen ja Joonas Iisalon valmentajina, joilla on ollut erityinen merkitys hänen urallaan.

26.3.2020 11:21 Korisliiga

Pieti Poikola on Lahti Basketballin uusi valmentaja

Kolminkertainen vuoden valmentaja ja Korisliiga-mestari Pieti Poikola tarttuu Lahti Basketballin tahtipuikkoon.

25.3.2020 16:08 Korisliiga

Korisseurat julkaisseet runsaasti kannatuskampanjoita

Koronavirusepidemia on pakottanut seuroja miettimään uusia lähestymiskulmia varainhankintaan vaikealla hetkellä. Viime aikoina on nähty toinen toistaan hienompia kannatuskampanjoita tulevaisuuden turvaamiseksi.

24.3.2020 13:42 Korisliiga

Teemu Rannikko uskoo koripallon, urheilun suosioon – seurojen talousongelmiin puolestaan ei ole helppoa vastausta tarjolla

Salon Vilppaan 39-vuotias pelinjohtaja Teemu Rannikko yrittää jatkaa yhä uraansa, vaikka polvivamma ja kansallinen poikkeustila laittavat kapuloita rattaisiin.

23.3.2020 13:30 Korisliiga

Elisa Viihde näyttää Korisliigan klassikko-otteluita maanantaisin, Laakso muistelee viime vuoden finaalisarjaa

Elisa Viihteen Korismaanantai niputtaa tänään studiolähetyksessään kuluneen kauden. Luvassa ajankohtaisia kuulumisia sekä kauden parhaiden valitsemisia. Lähetyksen jälkeen nähdään uusintana viime vuoden 1. finaali Kauhajoki-Kouvot. Mestarivalmentaja Jussi Laakso muistelee finaalisarjaa lämmöllä.

19.3.2020 18:32 Korisliiga

Koripallon kilpailukauden lopettamistoimista päätetty

Suomen Koripalloliiton sarjoissa pelataan yli 12.000 ottelua vuosittain ”Stadista Sallaan”. Sarjakaudet päättyivät viime viikolla ennenaikaisesti koronavirusepidemian takia. Suomen Koripalloliiton hallitus on etäkokouksessaan päättänyt sarjakauden päättämiseen liittyvistä toimenpiteistä.

19.3.2020 12:39 Susijengi

Shawn Huff kehottaa keskittymään oleelliseen – ”kun päästään murehtimaan koripallosta, asiat ovat jo aika hyvin”

Kotimaan koripallosankari Shawn Huff ottaa koronan vuoksi päättyneen kauden aikaisena kesälomana ja kokee, että keskeyttämisratkaisu oli ainoa oikea.

13.3.2020 17:30 Korisliiga

Myös miesten ja naisten Korisliiga- ja divisioonakaudet päätökseen

Suomen Koripalloliitto on perjantaina 13.3.2020 päättänyt lopettaa myös miesten ja naisten Korisliigojen ja I divisioonien pelikaudet koronaviruksen (COVID-19) takia.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

11.3.2020 20:57 Korisliiga

Vilpas takaisin kärkeen – Kataja nousee uhkaavasti

Illan ottelukierroksella Salon Vilpas otti Korisliigan kärkipaikan takaisin, Kouvot vahvisti paikkaansa playoff-viivan päällä ja Kataja antoi jälleen myrskyvaroituksen pudotuspeleihin.

11.3.2020 13:50 Pelaajat

Huff, Kotti ja Tuukkanen FIBA:n Time Out 2.0 -koulutusohjelmaan

Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n Time Out –koulutusohjelma tarjoaa peliuransa päättymistä lähestyville eurooppalaisille huippupelaajille mahdollisuuden opiskella urheilujohtamista kansainvälisessä ympäristössä.

10.3.2020 21:00 Korisliiga

Seagulls ei ole valmis luopumaan paalupaikasta – Kobrat kotonaan Uraa parempi

Ottelun yllättävänä tähtenä hääri veteraanisentteri Timo Heinonen, kun Seagulls voitti Lahden. Illan toisessa ottelussa Kobrat kaatoi kotonaan Uran.

9.3.2020 10:15 Korisliiga

Korismaanantai: Nokia haastaa kotonaan Kauhajoen

Elisa Viihteen Korismaanantaissa Kauhajoki vierailee Nokialla.

7.3.2020 22:18 Korisliiga

Ennakkosuosikit vahvoja päivän otteluissa

Lauantain otteluissa ei nähty yllätyksiä. Voittoihin ylsivät Seagulls, Vilpas, Kauhajoki ja UraBasket eGameStars.

Näytä lisää vastaavia