Korpivaara Naisten Korisliigan MVP, mestari-Catzin Haakana jälleen vuoden valmentaja

27.5.2015 ToPon ja Suomen naisten maajoukkueen tähtipelaaja Heta Korpivaara palkittiin koripallon vuotuisessa päätösgaalassa Naisten Korisliigan parhaana pelaajana. Neljännen kerran peräkkäin Lappeenrannan Catzin mestaruuteen luotsannut Mika Haakana valittiin jälleen vuoden valmentajaksi – myös neljännen kerran peräkkäin.

Heta Korpivaara (ToPo) pokkasi pystin Naisten Korisliigan vuoden pelaajana.

Catzin Chandrea Jones palkittiin Naisten Korisliigan finaalien MVP:na.

Huiman Michaela Houser kuittasi vuoden ulkomaalaisvahvistuksen palkinnon.

Nuorten maajoukkueistakin tuttu Sara Rokkanen äänestettiin vuoden tulokkaaksi. Kuvat: Tytti Nuoramo, Kai Kilappa & Oma Design.

Suomeen yli kymmenen vuoden tauon jälkeen palannut 30-vuotias Korpivaara oli 19,4 pisteen keskiarvolla Naisten Korisliigan kolmanneksi paras pistenainen ja suomalaisten kärkinimi. Pronssimitaliin päättyneellä kaudella 185-senttinen laituri noukki myös 8,9 levypalloa ja jakoi 2,3 syöttöä ottelua kohden.

Peräti 110 naisten maajoukkuepeliä pelannut Korpivaara teki myös tarkkaa heittotyötä: kakkoset 49,8 %, kolmoset 36,7 % ja vapaaheitot 82,7 %.

- Hieno tunnustus, jota arvostan kovastikin. Kaiken kaikkiaan oli hienoa olla takaisin Suomessa. Meillä oli kiva meininki ToPossa ja treeneihin oli kiva mennä joka päivä. Oma rooli oli tietenkin erilainen kuin ennen lähtöä ulkomaille, kun junnuna pelasin ensimmäiset liigakaudet.

Vuoden valmentajan palkinto oli taas selviö, kun Mika Haakana palkittiin neljännen kerran peräkkäin. 40-vuotias Haakana on johdattanut päävalmentaja Catzin neljään peräkkäiseen mestaruuteen.

Erityisen vakuuttavaksi kauden 2014-15 mestaruuden tekee se, että Catz nuorentui huomattavasti tähän kauteen lähtiessä, mutta lopullinen jälki oli jälleen Suomen parasta.

Jones finaalien MVP, Houser paras vahvistus

Vuoden tauon jälkeen Catziin palannut Chandrea Jones, 27, taas arvostettiin SM-finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP). Kissalauma voitti finaaleissa Jonesin johdolla Huiman suoraan 3-0, kaikkien otteluiden päättyessä kaksinumeroisella marginaalilla.

Jones oli hurjassa vireessä finaaleissa tekemällä 21,3 pistettä, 9,7 levypalloa, 4,0 syöttöä ja 2,3 riistoa keskiarvoikseen.

Hopealle jääneen Huiman taitava 170-senttinen takamies Michaela Houser, 24, sai vuoden ulkomaalaisvahvistuksen tittelin. Houser oli sekä syötöissä (3,8) että pisteissä (20,1) Naisten Korisliigan toiseksi paras.

Richter loisti puolustuksessa, Grönberg jatkoi kehittymistään

Edelliskaudella loukkaantumista kärsinyt Lotta Richter, 23, pääsi pelaamaan täyden kauden kasvattajaseuransa PeKan riveissä ja paimensi vastustajiaan vuoden puolustuspelaajan palkinnon arvoisesti. Puolustusansioidensa lisäksi 175-senttinen Richter kirjautti keskimäärin 6,1 pistettä, 2,8 levypalloa ja 1,0 syöttöä ottelua kohden.

Viime kauden vuoden tulokas Camilla Grönberg, 21, kehittyi edelleen siirryttyään Turun Riennosta Äänekosken Huimaan. 179-senttinen laituri heitti hopeamitalistille 10,4 pistettä ja haki 3,1 levypalloa ja ansaitsi täten vuoden kehittyneimmän pelaajan palkinnon.

Lehtorannalle vuoden vaihtopelaajan palkinto, Rokkanen vuoden tulokas

PeKan 18-vuotias heittokone Roosa Lehtoranta toi heittovoimaa ja energiaa penkiltä vuoden kuudennen pelaajan palkinnon arvoisesti. Lehtoranta tulitti 9,2 pistettä ja haki 2,3 levypalloa kotkalaisjoukkueelle.

- Kuudennen pelaajan rooli on tuoda energiaa peliin ja tehdä koreja. Olen juniorisarjoissa yleensä ollut aloituksessa, mutta naisten liigassa kuudennen pelaajan rooli jostain syystä sopi minulle ja oli jopa helpompi, kertoi Lehtoranta.

Tapiolan Hongan Sara Rokkanen aloitti pääsarjauransa ryminällä, kun 19-vuotias laituri teki Hongalle 10,4 pistettä ja noukki 3,8 levypalloa ottelua kohden. Honka ylsi nuorella joukkueellaan pudotuspeleihin ja Rokkanen palkittiin ansaitusti vuoden tulokkaana.

- Hienoa päättää heti eka kausi pokaaliin. Mielestäni onnistuin ihan hyvin – erityisesti kaaren takaa, mutta haluan paremmaksi. Siihen tarvitaan vain lisää harjoittelua, paljon lisää, Rokkanen sanoi pystinsä noutaessaan.

Vuoden erotuomariksi seurojen edustajat valitsivat Joonas Hannukaisen. Fair Play –palkinnon eli Karénin kannun vei Äänekosken Huima.

Koriskauden parhaat 2014-15

Naisten Korisliiga

  

Vuoden pelaaja

Heta Korpivaara

ToPo Helsinki

Vuoden valmentaja

Mika Haakana

Catz Lappeenranta

SM-finaalien MVP

Chandrea Jones

Catz Lappeenranta

Vuoden ulkomaalaisvahvistus

Michaela Houser

Äänekosken Huima

Vuoden puolustuspelaaja

Lotta Richter

Peli-Karhut

Vuoden kehittynein pelaaja

Camilla Grönberg

Äänekosken Huima

Vuoden kuudes pelaaja

Roosa Lehtoranta

Peli-Karhut

Vuoden tulokas

Sara Rokkanen

Tapiola Honka

Vuoden erotuomari

Joonas Hannukainen

 

Vapaaheittopalkinto

Lotta Richter

Peli-Karhut

Fair Play -palkinto (Karénin kannu)

 

Äänekosken Huima

   

Korisliiga

  

Vuoden pelaaja

Teemu Rannikko

Kataja-Basket

Vuoden valmentaja

Pekka Salminen

Kataja-Basket

SM-finaalien MVP

Teemu Rannikko

Kataja-Basket

Vuoden ulkomaalaisvahvistus

Robery Arnold

Kataja-Basket

Vuoden puolustuspelaaja

Vesa Mäkäläinen

Namika Lahti

Vuoden kehittynein pelaaja

Joonas Lehtoranta

KTP-Basket

Vuoden kuudes pelaaja

Petri Virtanen

Kataja-Basket

Vuoden tulokas

Marius van Andringa

Kataja-Basket

Vuoden erotuomari

Petri Mäntylä

 

Vapaaheittopalkinto

Ilari Seppälä

Kouvot

Fair Play -palkinto (Framin pytty)

 

Kouvot

   

Muut

  

Miesten I A divisioonan paras pelaaja

Mikko Jalonen

Korihait

Miesten I B divisioonan paras pelaaja

Lauri Markkanen

HBA-Märsky

Naisten I divisioonan paras pelaaja

Lotta Aaltonen

PuHu Juniorit

Vuoden pyörätuolikoripalloilija

Anwar Fadhal

Tampereen NMKY

A-poikien SM-sarjan vuoden pelaaja

Aapeli Alanen

Namika Lahti Juniorit

A-tyttöjen SM-sarjan vuoden pelaaja

Marianne Kalin

Catz Lappeenranta

B-poikien SM-sarjan vuoden pelaaja

Miika Heinonen

Munkkiniemen Kisapojat

B-tyttöjen SM-sarjan vuoden pelaaja

Ellen Järvinen

Tapiolan Honka

Juniorisarjojen lupaava kaukoheittäjä

Miika Heinonen

Munkkiniemen Kisapojat

Vuoden mieskoripalloseniori

Risto Kala

Pantterit

Vuoden naiskoripalloseniori

Mia Venhola

ToPo

Vuoden koripallojohtaja

Helsinki Seagullsin johto

 

Paras toimitsijapöytä

KTP-Basket

 

Unified-koripallo, vuoden urheilija

Aleksi Hienonen

PuHu Juniorit

Unified-koripallo, vuoden partneri

Otto Konola

Tapiolan Honka

 
7.9.2021 10:41 Naisten Korisliiga

Henna Salomaa palaa naisten Korisliigaan – myös Kelsey McClure vahvistamaan ToPoa

Torpan Poikien naisten Korisliiga-joukkue on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta tulevalle kaudelle. Joukkueeseen lisäkokemusta tuo paluun Korisliiga-kentille tekevä Henna Salomaa. Lisäksi seura solmi sopimuksen Kelsey McCluren kanssa.

6.9.2021 08:37 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaajaksi valittu Linda-Lotta Lehtoranta jatkaa Peli-Karhuissa

Hallitseva Suomen mestari sai iloisia uutisia, kun naisten maajoukkueen takapelaaja Linda-Lotta Lehtoranta solmi yksivuotisen jatkosopimuksen kotkalaisseuran kanssa.

3.9.2021 08:30 Naisten Korisliiga

EBT:lle tärkeitä jatkosopimuksia: Vesiluoma, Mäntylä ja Niinikoski jatkavat

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Espoo Basket Team on solminut jatkosopimukset Lotta Vesiluoman, Kiia Mäntylän ja Amanda Niinikosken kanssa. Uusina pelaajina joukkueeseen liittyvät Juliana Haddad ja Roberta Björnman.

25.8.2021 08:55 Susiladies

Liisa Taponen on sitoutunut Illinoisin yliopistoon

Kasvattajaseurassaan Tampereen Pyrinnössä loistodebyyttikauden naisten Korisliigassa pelannut Liisa Taponen, 19, on tehnyt suullisen sitoumuksen University of Illinoisin kanssa. Susiladiessa tulikasteensa tänä kesänä saanut Taponen siirtyy Yhdysvaltojen yliopistosarjaan syksyllä 2022.

5.8.2021 09:07 Naisten Korisliiga

Upea ura jatkuu: Taru Tuukkanen vahvistamaan ToPoa

Suomalaisen naiskoripalloilun ikoni, Taru Tuukkanen, on solminut vuoden mittaisen sopimuksen kasvattajaseuransa kanssa. Tuukkanen tekee paluun seuran edustusjoukkueeseen yli kymmenen vuoden tauon jälkeen.

26.7.2021 08:23 Naisten Korisliiga

Rashida Timbilla vahvistaa Kouvottaria – Elli Salovaara jatkaa

Naisten Korisliigan Kouvottaret on solminut tulevaa kautta koskevan pelaajasopimuksen kanadalaisen 185-senttisen Rashida Timbillan, 28, kanssa. Timbillan lisäksi takapelaaja Elli Salovaara, 20, jatkaa Kouvolassa myös tulevalla kaudella.

23.7.2021 10:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2021-2022 on julkaistu

Kamppailu Suomen mestaruudesta naisien osalta käynnistyy lokakuun alussa ja mestari on selvillä viimeistään 26.4.2022. Myös naisten Korisliigassa siirrytään formaattiin, jossa joukkueet jaetaan tammikuussa ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

17.7.2021 13:21 Naisten Korisliiga

Magdalene Agyei ja Meri Damoiseaux jatkavat ToPossa

Torpan Poikien naisten Korisliiga-joukkue on solminut kaksi jatkosopimusta. Viime kausien luottopelaaja Magdalene Agyei, 22, jatkaa joukkueessa, jonka lisäksi myös Meri Damoiseaux, 20, on solminut jatkosopimuksen ToPon kanssa.

14.7.2021 13:03 Naisten Korisliiga

Elena Melto tekee paluun Lappeenrannan Catziin

Naisten Korisliigan Catz Lappeenranta sai riveihinsä kovan luokan paluumuuttajan, kun kaksi edellistä kautta Peli-Karhuissa pelannut Elena Melto, 35, palaa kasvattajaseuraansa. Melton ja Catzin välinen sopimus on yksivuotinen.

12.7.2021 14:43 Naisten Korisliiga

Vuoden kehittynein pelaaja Roosa Kosonen siirtyy Forssan Alkuun

Naisten Korisliigan kauden 2020/21 kehittyneimmäksi pelaajaksi valittu Roosa Kosonen, 21, siirtyy Catz Lappeenrannasta Forssan Alkuun. Alku on myös tehnyt sopimuksen Tampereen Pyrinnöstä siirtyvän Tinna Rantalaisen kanssa.

28.6.2021 11:06 Susiladies

Minna Sten on päättänyt lopettaa koripallouransa

Kaksinkertainen naisten Korisliigan vuoden puolustuspelaaja, kolminkertainen Suomen mestari ja 76 naisten maaottelua pelannut Minna Sten, 33, on päättänyt lopettaa uransa.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

7.5.2021 14:40 Naisten Korisliiga

Linda-Lotta Lehtoranta on naisten Korisliigan Vuoden pelaaja, mestari Peli-Karhut rohmusi palkintoja

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 29-vuotiaan Linda-Lotta Lehtorannan sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Suomen mestari Peli-Karhujen edustajia palkittiin neljässä kategoriassa.

5.5.2021 10:22 Naisten Korisliiga

Tähtipelaaja Zykera Rice vuoden jatkosopimukseen Peli-Karhujen kanssa

Tuore Suomen mestari Peli-Karhut solmi jatkosopimuksen Gonzagan yliopiston kasvatin Zykera Ricen kanssa.

29.4.2021 12:14 Naisten Korisliiga

Mestaruushaastattelussa Roosa Lehtoranta: ’’ Sillä on iso merkitys, että ensimmäinen mestaruus tulee siellä, mistä kaikki on lähtöisin’’

Kotkan Peli-Karhut juhli sunnuntaina Suomen mestaruutta. Joukkueen riveissä ensimmäisestä mestaruudestaan pääsi nauttimaan seuran oma kasvatti Roosa Lehtoranta.

25.4.2021 17:19 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut vei Suomen mestaruuden

Finaalisarjan neljäs ottelu pelattiin Espoossa. Peli-Karhut nousi toisella puoliajalla voittoon 75-57 ja pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta. Joukkue voitti kauden aikana kaiken mahdollisen, sillä se vei tällä kaudella myös Suomen cupin.

24.4.2021 12:02 Korisliiga

Koriksen supersunnuntai valtaa Ruudun – kuuden tunnin lähetyksessä katkolla miesten sekä naisten mestaruus

Tulevana sunnuntaina vietetään todellista korisfanien juhlaa, kun Ruutu välittää naisten 4. ja miesten 5. finaaliottelun suorana kanavillaan. Ennakkostudio käynnistyy jo klo 14.30. Peli-Karhut ja Vilpas voivat voitolla varmistaa Suomen mestaruuden.

22.4.2021 20:10 Naisten Korisliiga

Hongalle avausvoitto finaalisarjassa

Kotkan Peli-Karhuilla oli mahdollisuus ratkaista Suomen mestaruus suoraan kolmessa ottelussa. Vierasjoukkue ei kuitenkaan tähän suostunut ja hallitsi päivän ottelua oikeastaan alusta loppuun. Ratkaisu siirtyi ainakin neljänteen peliin, kun Honka voitti 90-64.

20.4.2021 09:10 Erotuomarit

Naisten toisessa finaalissa tehtiin historiaa: naispuolinen nelikko vastasi oikeuden jakamisesta

Tapiolan Hongan ja Peli-Karhujen toisessa finaalissa tehtiin suomalaista korishistoriaa, kun ottelun koko erotuomarikolmikko sekä komissaari olivat naisia.

Näytä lisää vastaavia