Kotijoukkueet eivät antaneet vieraille armoa – Kataja, Vilpas ja Pyrintö voittoihin sarja-avauksissaan

28.9.2019 20:43 Perjantaina kahdella ottelulla käynnistynyt Korisliiga jatkui lauantaina, kun kuusi joukkuetta avasivat sarjakautensa. Joensuussa juhlistettiin kahta entistä seuralegendaa.

DJ Laster upotti 20 pistettä, kun Vilpas kaatoi Kouvot 95-77. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Joensuun Kataja Basketin jaoston 70-vuotisjuhlaottelu BC Nokiaa alkoi tyylikkäästi, kun seura kunnioitti kahden seuralegendan uraa nostaessaan Petri Virtasen ja Sami Lehtorannan pelipaidat hallin kattoon. 

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Kataja oli juhlaottelussaan niskan päällä koko ottelun ajan vieden sarja-avauksessa pisteet 79-72-voitolla.

Itse ottelussa nähtiin kahden romuluisen joukkueen kohtaaminen, jossa molemmat joukkueet pelasivat kahdella ulkomaalaisvahvistuksella. 

- Meiltä varsin ehjä 30 minuuttia ja ennen kaikkea tärkeää, että saimme voiton ottelusta. Olen ylpeä pojistamme, että saimme käännettyä ottelun voitoksi heikoista pätkistä huolimatta, Kataja päävalmentaja Juha Sten kommentoi juhlaottelun jälkeen.

Joensuulaisten paras pistemies ja samalla kentän tehokkain pelaaja oli takamies Jarred Ogungbemi-Jackson (19p/7lp/6s/22 tehokkuus). Täksi kaudeksi Nokialta Katajaan siirtynyt ja viime kaudella sarjan kehittyneimmäksi pelaajaksi valittu Aapeli Alanen teki Kataja-debyytissään 15 pistettä ja haki yhdeksän levypalloa.

BC Nokian riveissä Korisliiga-debytit tekivät Yhdysvaltojen yliopistokentiltä täksi kaudeksi siirtyneet Shawn Hopkins ja Lassi Nikkarinen. Hopkins oli nokialaisten paras pistemies 15 pisteellään, Nikkarinen teki seitsemän pistettä. Daniel Dolenc rohmusi tupla-tuplan 12 pisteellä ja peräti 17 levypallolla.

Ottelutilastot

 

Vilpas kaatoi Kouvot selvästi

Viime vuonna välierissä kohdanneet Vilpas ja Kouvot avasivat Korisliiga-kautensa Salohallissa 1432 katsojan edessä. Vilpas karkasi avauskympillä 10 pisteen johtoon ja marssi lopulta selvään 95-77-voittoon. 

- Peli oli ajoittain iloista. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita oli, tosin tänään oli ajoittain vähän enemmän vauhtia kuin järkeä, Juho Nenonen kommentoi.

Kotijoukkue Vilpas onnistui laajalla rintamalla, kun viisi pelaaja ylsi kaksinumeroisille pisteille. Kentän pisteykkönen oli 20 pinnaa säkittänyt DJ Laster, joka sai tulitukea 18 pistettä heittäneeltä Juho Nenoselta. 

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Kouvojen parhaat pistemiehet olivat 15 pistettä viimeistellyt Severi Kaukainen sekä 14 pistettä ja kahdeksan levypalloa noukkinut Teemu Knihtinen.

Ottelutilastot>

 

Korihait kiusasi Pyrintöä Tampereella

Ottelu pysyi tasaisena aina päätöskympille asti. Kokenut Pyrintö onnistui kuitenkin lopussa kääntämään ottelun itselleen vieden viimeisen neljänneksen 28-18.

Antero Lehto osui kotijoukkueelle 19 pisteen edestä. Lehtoa säestivät 15 pistettä heittänyt Benjamin Raymond ja 14 pistettä säkittänyt LJ Rose. Kolmikko sai tukea 13 pistettä heittäneiltä Lassi Kilpiseltä ja Raymond Nixonilta.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Korihaiden paras pistemies oli vuosien tauon jälkeen Suomeen ja Korisliigaan palannut Vesa Heinonen, joka heitti hailaumalle 17 pistettä. 

- Pelattiin aika ennakkoluulottomasti ja se oli isoin tavoite. Tarkoitus oli näyttää mihin pystytään ja tulos oli tänään vielä hieman toissijainen asia. Halusimme näyttää että pystymme kilpailemaan tässä sarjassa ja siinä onnistuimme, Heinonen kommentoi ottelun jälkeen.

Ottelutilastot>

 
23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

Näytä lisää vastaavia