Kouvojen Kyle Shiloh: ”Olemme todella tulivoimainen joukkue”

1.5.2016 Korisliigan kauden 2015/2016 finaaleissa kohtaavat Kouvolan Kouvot ja Tampereen Pyrintö. Runkosarjassa sijalle kolme sijoittunut Kouvot saa sarjaan kotiedun runkosarjan nelosta Pyrintöä vastaan. Kotiedun turvin ennakkosuosikkina finaaleihin lähtevän Kouvojen takakentän johtaja Kyle Shiloh on valmis taisteluun mestaruudesta. Viimeistä kertaa pelaajaurallaan.

Kouvolan Kouvojen matka Korisliigan finaaleihin kulki läpi viidenteen otteluun venyneen, Salon Vilpasta vastaan pelatun puolivälieräsarjan, sekä voitoin 4-2 Kouvoille ratkenneen BC Nokiaa vastaan pelatun välieräsarjan.

Tuon pudotuspelitaipaleen johtaminen finaaleihin asti on ollut Kouvojen joukkueelta osoitus venymiskyvystä ja vankkumattomasta uskosta omaan tekemiseen. Näitä perusarvoja edustaa myös Kouvojen takakentän monitoimityökalu, pudotuspelit finaaleihin asti 13,4 pisteen, 4,7 levypallon ja 3,4 syötön keskiarvoilla operoinut, 191-senttinen ja 30-vuotias takamies Kyle Shiloh.

Vajaat puoli tuntia illassa pelaava Shiloh saa Kouvojen välieräsarjan jälkeen yhden ylimääräisen lepopäivän verrattuna Pyrintöön, joka peittosi Helsinki Seagullsin vasta seitsemännessä välieräottelussa. Tiivistahtiset ja pelikovuudeltaan runkosarjaa pykälän kovemmat pudotuspelit ovat fyysisesti erittäin rankkoja pelaajille, joten jokaista ylimääräistä lepopäivää arvostetaan korkealle.

- Lepäämiseen käytössä olevan ajan merkitys kasvaa pudotuspelien aikana. Jos saamme siitä pienenkin edun, otamme sen tietysti ilolla vastaan, Shiloh toteaa.

- Olemme tasapainoinen joukkue ja saamme onnistumisia laajalta rintamalta. Jo senkin vuoksi on äärimmäisen tärkeää, että jokainen joukkueemme jäsen on mahdollisimman hyvässä kunnossa fyysisesti finaalien alkaessa.

Kouvojen ehdoton vahvuus joukkueena on sen laadukas ja laaja takakentän rotaatio. Shiloh, Tuomas Hirvonen, David Gonzalvez, Ilari Seppälä ja D.J. Richardson muodostavat Korisliigan pelätyimmän ja tehokkaimman takakentän, joka toimii joukkueen hyökkäyspelaamisen kulmakivenä.

Kouvojen hyökkäys oli jo runkosarjan aikana sarjan parhaimmistoa, mutta pudotuspeleissä joukkue on etenkin kotiparketillaan ollut ajoittain täysin pysäyttämätön.

- Olemme todella tulivoimainen joukkue ja meiltä löytyy ratkaisijoita monelta pelipaikalta. Se on ehdoton vahvuutemme suhteessa vastustajiimme, Shiloh pyörittelee.

- Olemme kuitenkin parantaneet puolustustamme kauden aikana tasaisesti, mikä auttaa meitä kontrolloimaan otteluita. Monipuolisuutemme ja vahvuutemme molemmissa päissä kenttää antavat meille edun finaaleihin lähdettäessä.

Pelaajauran päätepysäkillä

30-vuotias Shiloh ei ikänsä puolesta ole koripalloilijana vanha, vaan lähempänä parhaita pelivuosiaan kuin ”luonnollista” lopettamispäätöstä. Kuluva kevät tulee näillä näkymin jäämään kuitenkin takamiehen pelaajauran viimeiseksi.

- Pitää paikkansa. Minua odottaa kotipuolessa loistava valmennusmahdollisuus, joka mahdollistaa akatemiatoimintani johtamisen täyspäiväisesti, Shiloh paljastaa.

- Ammattilaispelaajana Euroopassa, minulla ei ole samoja tukiverkostoja odottamassa pelaajauran päätyttyä kuin esimerkiksi NBA:ssa. En välttämättä haluaisi lopettaa pelaamista jo 30-vuotiaana, mutta tämä päätös on paras vaihtoehto minulle ja perheelleni.

Kouvojen pelaamisen moottorina toimiva Shiloh on samalla pelaajana harvinaisessa tilanteessa. Mies pääsee lopettamaan uransa omilla ehdoillaan ja taisteluun mestaruudesta joukkueen kanssa, joka on kasvanut kauden aikana vakuuttavalla tavalla yhteen ja pelaa parasta koripalloaan kauden tärkeimmillä hetkillä.

- Pelaajauran lopettaminen mestaruuteen helpottaisi pelikenttien jättämistä taakse. Tapa, jolla olemme kasvaneet yhteen joukkueena tällä kaudella, on ollut ikimuistoinen, Shiloh sanoo.

- Tuntuu, kuin mestaruus olisi meidän kohtalomme.

Joukkueen hitsautumisessa ja pelaamisen kehityskaaren aallon huipun ajoittamisessa huhti-toukokuulle, on suurimpana yksittäisenä tekijänä ollut päävalmentaja Jyri Lehtonen. Lehtosen monivuotinen työ Kouvojen peräsimessä päättyy, kuten Shiloh’n pelaajaura, tähän kevääseen.

Lehtosen kädenjälki on näkynyt läpi kauden Kouvojen pelaamisessa. Tuttuun systeemiin tehtiin vain tarvittavat muutokset ja Kouvot aloitti kauden koko sarjan kuumimpana joukkueena. Loukkaantumiset hidastivat joukkueen tahtia kauden puolivälin tienoilla, mutta kevään mittaan Kouvot on noussut mestarisuosikiksi ja on pelannut itsensä täysin ansaitusti Korisliigan finaaleihin.

- Jyri on tehnyt loistavaa työtä joukkueen kokoamisessa. Jokainen pelaaja sopii täydellisesti tähän joukkueeseen ja omaan rooliinsa, eikä ole jokapäiväistä että valmentaja onnistuu kokoamaan joukkueen näin taitavasti, Shiloh hehkuttaa.

- Hänen systeeminsä on loistava. Vieläkin tärkeämpää on se, miten hän on löytänyt joukkueeseen oikeat pelaajat jotka uskovat systeemiin ja sitoutuvat toteuttamaan sitä henkilökohtaisista tilastoista välittämättä.

”Olemme puhuneet tästä alusta asti”

Kauden vahvasti aloittanut Kouvot lukeutui ennen liigakauden alkua vähintäänkin mustien hevosten harvalukuiseen joukkoon mestarikandidaatteja mietittäessä. Kauden keskivaiheille osuneen suvantovaiheen aikana epäilijät nostivat kuitenkin päätään, eikä Kouvojen kapean rotaation uskottu riittävän mitalipeleihin asti.

Shiloh itse kärsi loukkaantumisista kauden aikana ja Kouvot tarvitsi takamies Austen Rowlandin palveluksia päästäkseen vaikeimpien aikojen yli. Shiloh palasi, Rowland lähti ja Ilari Seppälä palasi tuttuihin ympyröihin Loimaan Bisonsin riveistä juuri ennen siirtorajan umpeutumista.

Tämän jälkeen Kouvot on ollut Korisliigan parhaita joukkueita ja kotiparketillaan likimain lyömätön.

- Ammattilaispelaajana näitä mahdollisuuksia ei tule vastaan joka kausi. Puhuimme tästä vuoden alussa, joten on todella hienoa nähdä, että olemme päässeet näin pitkälle, Shiloh kertoo.

- Olemme todella valmiit finaalisarjaan. Kun pääset tähän vaiheeseen kautta, täytyy pitää huoli että teet jokaiset pienetkin yksityiskohdat oikein. Pidämme huolen, ettei finaaleista jää meidän osaltamme mitään jossiteltavaa.

Kouvot ovat olleet ”Manskarilla” sekä Kouvolan Lumon Areenalla voittamattomia tähän pisteeseen asti. Kotiedun omaava Kouvot tulee juhlimaan mestaruutta, mikäli se pitää kotikenttänsä koskemattomana myös finaalien ajan.

- Asenteemme ja jokaisen pelaajan henkinen valmistautuminen määrittävät pitkälti, miten onnistumme suoriutumaan ja toteuttamaan pelisuunnitelmaamme kovan paineen alla. Kun olemme kaikki samalla sivulla ja täysin keskittyneitä pelisuunnitelmaamme, pystymme suorittamaan korkealla tasolla koko ottelun läpi, Shiloh vakuuttaa.

- Sitä mestaruuden voittaminen vaatii. Heikot jaksot täytyy onnistua minimoimaan. Meillä on valtava määrä potentiaalia joukkueessamme ja kun jokainen pelaaja suorittaa korkealla tasolla omassa roolissaan, olemme todella hyvä joukkue.

 
12.6.2021 09:56 Susijengi

Tomas Pihlajamäki: ”Nuorta jalkaa ja heittovoimaa”

Susijengin uusien kasvojen kategoriaan lasketaan mukaan myös viime vuodet HBA-Märskyssä pelannut ja erinomaisen tulokaskauden jälkeen kaksivuotisen jatkosopimuksen Tampereen Pyrinnön kanssa sorvannut Tomas Pihlajamäki, 21. Taistelijaluonteinen Pihlajamäki luonnehtii Susijengiä kuin "vanhaksi, tutuksi" ympäristöksi.

11.6.2021 15:42 Susijengi

Susidebytantti Mubashar Ali: ”Työskentelen kovaa ja hyvällä fiiliksellä”

Susijengi on saanut alkukesän aikana vahvuuteensa mielenkiintoisen uuden tuttavuuden, kun viime vuodet Yhdysvalloissa pelannut helsinkiläislähtöinen Mubashar Ahmed Ali, 213 cm ja 24 vuotta, on esitellyt ulottuvuuttaan, energisyyttään ja monipuolisuuttaan joukkueen harjoituksissa.

9.6.2021 15:27 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalon aikakausi Crailsheimissa sai hienon päätöksen – uusi projekti alkamassa Bonnissa

Tuomas Iisalon viisivuotinen pesti Merlins Crailsheimin peräsimessä tuli päätökseen tänä keväänä. Iisalo sai keväällä 2016 käsiinsä putoamaan tuomitun joukkueen, jonka hän jätti jälkeensä yhtenä Bundesliigan kärkijoukkueena.

3.6.2021 17:14 Suomalaiset ulkomailla

Itävallan mestaruus maistui suomalaisille – ”Kyllä se näkyi kuinka tärkeä se oli”

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden pääsi juhlimaan kauden päätteeksi Itävallan mestaruutta. Mirolyboville ja Dolencille mestaruus merkitsi paljon ja tuntui hyvältä.

31.5.2021 21:15 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin valmiina pudotuspelien alkuun – ”Vastustaja on tuttu”

Espanjan liigassa pudotuspelit käynnistyvät maanantaina ja Sasu Salinin sekä Emir Sulejmanovicin osalta puolivälierät alkavat tiistaina. Suomalaiskaksikon joukkueen Teneriffan vastustajaksi asettuu Mestarien liigan mestari San Pablo Burgos.

30.5.2021 21:31 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen sai ehjän kauden - "Kehitystä tapahtui”

Alexander Madsen pääsi juhlimaan uransa toista Latvian mestaruutta, kun VEF Riika jyräsi mestariksi. Henkilökohtaisella tasolla Madsen välttyi pahimmilta loukkaantumisilta ja ainoa takaisku kauden aikana oli sairastuminen koronavirukseen.

29.5.2021 11:44 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni kasvoi johtajana kauden aikana – ”Sain olla isossa roolissa joukkueessa”

Edon Maxhuni pelasi erinomaisen kauden virolaisen Pärnu Sadamin riveissä. Maxhuni johdatti Pärnun aina Viron liigan finaaliin saakka ja palkintona kaudesta oli hopeinen mitali sekä valinta Viron liigan tähdistöviisikkoon.

19.5.2021 10:37 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalon johtama Merlins Crailsheim iskee Bayern Münchenin kimppuun pudotuspeleissä

Suomalaisen valmennuskolmikon Tuomas Iisalon, Joonas Iisalon ja Juho Kailion valmentama Merlins Crailsheim aloittaa pudotuspelit Saksan Bundesliigassa keskiviikkona. Merlinsillä on edessään kova haaste, sillä vastaan asettuu Euroliigassa tällä kaudella hienosti menestynyt Bayern München.

15.5.2021 16:41 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisen kausi vaiherikas – ”Todella mielenkiintoinen, erilainen ja vaikea kausi”

Islannin liigan korikuningattaruuden voittaneen Annika Holopaisen kauteen mahtui paljon käänteitä. Holopainen teki kovia tehoja sarjassa, mutta samaan aikaan kautta varjostivat pitkät tauot sekä joukkueen heikko menestys.

14.5.2021 15:58 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koposella erilainen kausi – ”Oli kiva palata Italiaan”

Petteri Koposen kausi oli hänen aiempaan uraansa verrattuna erilainen, sillä hän oli koko alkukauden pelaamatta ja siirtyi vuodenvaihteen jälkeen Italiaan Pallacanestro Reggianan joukkueeseen. Pätkäkausi Italiassa jätti Koposelle hyvän maun.

8.5.2021 11:25 Suomalaiset ulkomailla

Joonas Lehtoranta aloittaa pudotuspelit Hollannissa

Hollantilaisen Feyenoordin riveihin keväällä siirtynyt Joonas Lehtoranta koki ikävän takaiskun juuri ennen pudotuspelien alkua, mutta on näillä näkymin joukkueen mukana, kun joukkue aloittaa puolivälierät lauantaina. Feyenoordille asettuu vastaan Landstede Hammers.

7.5.2021 21:40 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen nälkäisenä Latvian liigan kultajahtiin

Latvian liiga on edennyt finaalivaiheeseen ja Alexander Madsenin edustama VEF Riika kohtaa finaalissa BK Ventspilsin. Hävityn Viron ja Latvian yhteisliigan finaalin jälkeen, Madsenin katseet ovat Latvian mestaruudessa.

7.5.2021 11:25 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni mestaruus mielessä Viron liigan finaaleihin

Edon Maxhunin edustama Pärnu eteni hienosti Viron liigan finaaliin, jotka alkavat lauantaina. Pärnu saa finaalissa vastaansa BC Kalev/Cramon.

6.5.2021 12:19 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikon Swans Gmunden aloittaa Itävallan finaalit – ”Nälkä on iso”

Itävallan liiga on edennyt finaalivaiheeseen ja mukana nähdään Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden. Finaalissa vastaan asettuu Kapfenberg Bulls.

5.5.2021 19:27 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lopputurnaus alkaa – suomalaisten kohtaaminen heti puolivälierässä

Mestarien liigan tämän kauden huipentava Final Eight –lopputurnaus pelataan loppuviikon aikana Venäjällä Nizhni Novgorodissa. Suomalaisista mukana nähdään Sasu Salinin ja Emir Sulejmanovicin edustama Teneriffa sekä Lassi Tuovin valmentama Strasbourg.

4.5.2021 14:17 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderille jäi kaudesta karvas maku – ”Ihan uskomattoman paljon epäonnea”

Sofia Pelanderin kausi Saksan Bundesliigassa päättyi pettymykseen, kun Herner putosi välierissä ja hävisi myös pronssipelin. Pelanderin, ja koko joukkueen, kauteen mahtui paljon sekä hyvässä että pahassa.

27.4.2021 16:16 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella vahva debyyttikausi ammattilaisena

Elias Valtonen otti tällä kaudella ensimmäisen askeleensa ammattilaisena pelatessaan Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin alaisuudessa Saksan ProA:ssa Tigers Tübingenin joukkueessa. Valtonen kuului Tigersin ehdottomiin onnistujiin ja Janssonille kertyi kaudesta paljon oppia valmentajana.

26.4.2021 19:57 Suomalaiset ulkomailla

Aapeli Alasella alkavat pudotuspelit Tshekin liigassa

Keväällä Tshekin liigassa pelaavan Brnon riveihin siirtynyt Aapeli Alanen aloittaa pudotuspelit tiistaina. Brno kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella USK Prahan.

21.4.2021 11:49 Suomalaiset ulkomailla

Nuorten maajoukkueiden vakiokasvo Ebba Pekonen aloittaa ammattilaisuransa Ruotsista

Yhteensä 70 nuorten maaottelua pelannut Ebba Pekonen, 19, siirtyy ensi kaudeksi Ruotsin pääsarjassa pelaavan Helsingborg BBK:n joukkueeseen. Tapiolan Hongan kasvatti on pelannut neljä edelliskautta HBA:ssa.

20.4.2021 13:34 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä menestyksekäs kausi – ”Pääsin jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäin”

Anniina Äijäsen kautta voi hyvällä syyllä todeta onnistuneeksi, sillä Äijänen pääsi juhlimaan Ferrolin kanssa nousua Espanjan pääsarjaan joukkueen vetäessä kauden läpi kokonaan ilman tappioita. Samaan aikaan Äijänen kuului läpi kauden joukkueen avainpelaajiin.

Näytä lisää vastaavia