Kouvojen valmennustiimi uusi sopimuksensa – Jyri Lehtonen jatkaa päävalmentajan paikalla

4.12.2023 15:02 Kouvojen miesten Korisliiga-joukkue jatkaa samoissa tutuissa käsissä kaudelle 2024–25.

Jyri Lehtonen on Korisliigan aktiivisista valmentajista kokenein. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Kouvojen tuore tiedote kertoo, että miesten edustusjoukkue jatkaa samoissa tutuissa käsissä myös Korisliiga-kaudella 2024–25. Päävalmentaja Jyri Lehtonen sekä valmentajat Antti Hurri ja Kari Kurronen ovat vahvistaneet jatkonsa tehtävissään. Seura kertoo, että valmennusryhmän varmistuminen hyvissä ajoin mahdollistaa erityisesti tulevan kauden joukkueen rakentamisen etupainotteisesti.

Jyri Lehtonen, 49, aloitti urakkansa Kouvojen päävalmentajana jo kaudella 2010–11, ja tuleva kausi on hänelle jo 12. Kouvojen edustusjoukkueen päävalmentajana. Hän johdatti seuran sen historian neljänteen Suomen mestaruuteen keväällä 2016 ja kolme vuotta myöhemmin juhli hopeamitaleita. Molemmilla kausilla Lehtonen valittiin myös Korisliigan vuoden valmentajaksi. Tämän hetken aktiivisusta valmentajista hän on ottelumäärällä mitattuna kokenein 626 ottelulla.

– On upeaa jatkaa toimivassa organisaatiossa ammattimaisten valmentajien ryhmässä. Paljon on pelattavaa vielä tällä kaudella jäljellä, mutta on myös tärkeää, että päästään rakentamaan tulevaa kautta ajoissa, Lehtonen kommentoi samassa tiedotteessa.

Kouvot Basketin hallituksen jäsen Mikko Sydänmaanlakka lisää:

– Olemme erittäin iloisia valmennuskolmikkomme jatkosopimuksista. Pelaajien kehitys fyysisesti, henkisesti, taidollisesti ja taktisesti vuosien varrella on ollut heidän toimestaan ihailtavaa, ja tulokset puhuvat puolestaan. Ei olisi ollut mitään järkeä lähteä muuttamaan toimivaa konseptia ehkä viimeiseksi jäävään Korisliiga-kauteemme.

Henkilöt

Asiat

 
19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

18.4.2024 10:59 Korisliiga

Valtteri Mervola Saksasta Pyrintöön

Tampereen Pyrintö on kiinnittänyt riveihinsä kahden vuoden sopimuksella 22-vuotiaan Valtteri Mervolan. Päättyneellä kaudella Mervola edusti Saksan ProB sarjassa Ehingeniä.

17.4.2024 12:29 Korisliiga

Kion Williams jatkaa Pyrinnössä

Pyrinnön oma kasvatti Kion Williams tullaan näkemään Tampereen Pyrinnön paidassa myös ensi kaudella, sillä Pyrintö on solminut miehen kanssa 1+1-mallisen sopimuksen.

17.4.2024 10:29 Erotuomarit

Korisliigan välierien erotuomarit valittu

Torstaina jatkuvissa miesten Korisliigan välierissä oikeutta jaetaan yhdeksän erotuomarin tiimillä.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

15.4.2024 12:50 Korisliiga

Korisliigan välierien otteluohjelma vahvistettu

Korisliigan välierät käynnistyvät torstaina 18. huhtikuuta Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välisellä ottelusarjalla. BC Nokia ja Kataja Basket aloittava päivää myöhemmin.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

Näytä lisää vastaavia