Kouvot otti helpottavan voiton vajaamiehisestä Pyrinnöstä – Kataja kaatoi Korihait

12.4.2019 20:42 Runkosarjansa päättäneen Pyrinnön sijoitus on sarjataulukossa kolmas.

Kouvojen Brian Asbury alkaa olla kevään lämmetessä vireessä. Kuva: Ville Vuorinen

Tiukasti runkosarjan kuudennesta sijasta kamppaileva Kouvolan Kouvot nipisti helpottavan kotivoiton, kun Tampereen Pyrintö vieraili Jatke Areenalla. Kouvot kukisti vierailijansa 79–60 (40–30).

Kouvot nousi voittonsa turvin yksinään kuudennelle sijalle. Yhden ottelun vähemmän pelannut Seagulls on nyt voiton päässä Kouvoista. Tasapisteissä etu on Kouvoilla keskinäisten otteluiden perusteella.

Kouvot päättää runkosarjansa tiistaina sarjakärjen vieraana Salossa. Seagulls sen sijaan pelaa lauantaina Kauhajoella ja isännöi vielä tiistaina BC Nokiaa. Sarjataulukon seitsemäs sija on sikäli ikävä, että vastaan asettuu heti puolivälierissä hallitseva Suomen mestari Kauhajoen Karhu Basket.

– Meille sillä vastustajalla ei ole sinänsä mitään väliä. Mutta tuossa, kun Lapualle keskiviikkona ajeltiin, niin taukopaikalla siinä mietittiin, että onhan se eri asia matkata tästä vielä 40 minuuttia Pyynikille tai kaksi ja puoli tuntia Kauhajoelle. Kyllä me kuudenneksi haluamme, vaikka vastustajalla meille ei niin väliä tosiaan puolivälierissä olekaan, Kouvojen käskyttäjä Jyri Lehtonen on linjannut.

Pyrinnölle Kouvolan-reissu oli samalla runkosarjan viimeinen ottelu. Pyrintö napsi 40 ottelustaan 24 voittoa. Puolivälieriin tamperelaiset lunastivat kotiedun kolmannen sijansa ansiosta. Vastaan puolivälierissä asettuu joko juuri Kouvot tai Seagulls.

Pyrintö huilauttikin perjantaina osaa avainpelaajistaan. Poissa olivat muun muassa Osku Heinonen, Kenneth Manigault ja Kevin Johnson Jr.

– Meillä muutamalla pelaajalla pieniä kolhuja, Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen totesi.

Vajaamiehinen Pyrintö hävisi Kouvolassa jokaisen jakson. Eniten päänvaivaa tamperelaisille aiheutti vielä viime kaudella Pyrintö-paitaan pukeutunut Brian Asbury (27/7/4s/3r). Kouvojen Arttu Saarijärvi (11/3/5s) pelasi niin ikään erinomaisesti.

Pyrinnön riveistä Eron Harris (19/6) ja Joonas Caven (15/6) olivat ylitse muiden.

Ottelutilasto

Kataja nousi lopulta Korihaiden ohi

Puolivälieriin kotietua hamuava Joensuun Kataja Basket haki tärkeän vierasvoiton Uudestakaupungista, kun Korihait kaatui lukemin 90–98 (41–44). Suorasta sarjapaikasta taistelevalle Korihaille tappio oli siinäkin mielessä ikävä, että nyt suora sarjapaikka ei ole enää uusikaupunkilaisten omissa käsissä.

Korihaille riittää suoraan sarjapaikkaan se, ettei sarjan hännillä tasapisteissä oleva Kaarinan Ura Basket enää voita kumpaakaan runkosarjaotteluaan. Jos Ura onnistuu yhden voiton ottamaan, on Korihaiden voitettava viimeinen ottelunsa karsintaottelut välttääkseen. Korihailla on Uraan nähden etu tasatilanteessa keskinäisten otteluiden takia.

Korihait-voitolla Kataja nousi tasapisteisiin neljäntenä olevan KTP-Basketin kanssa. KTP:llä on tosin etu keskinäisten otteluiden perusteella. Sekä Kataja että KTP pelaavat vielä kaksi runkosarjaottelua.

Ensimmäisellä puoliskolla Korihait oli pääasiassa johtoasemassa. Parhaimmillaan kotijohto käväisi 14 pisteessä. Kataja kuitenkin nousi Daniel Mullingsin 15 pisteen johdolla vielä rinnalle ja ohikin ennen puoliaikataukoa.

Kataja käänsi ottelun edukseen kolmannella neljänneksellä, jonka vierasjoukkue vei yhdeksän pisteen verran. Korihait ei enää pystynyt kaksinumeroiselta takamatkalta nousemaan voittotaisteluun.

Korihaiden tehomiehet olivat Chris Jenkins (18/8) ja upeasti taistellut Marius Van Andringa (29/0). Pelintekijä Mario Edwards jakoi 11 syöttöä, mutta menetti samalla seitsemästi.

Tasaisesti esiintyneen Katajan riveistä tilastoillaan säväyttivät Mullings (19/5/3s), Topias Palmi (18/5) ja entisessä kotisalissaan pelannut Kevin Bracy-Davis (17/2).

Korihailla on jäljellä enää yksi runkosarjaottelu maanantaina Kotkassa. Kataja sen sijaan pelaa jo lauantaina Korihaillekin hyvin merkityksellisen vierasottelun Turussa Ura Basketin vieraana. Kataja päättää runkosarjan tiistaina Joensuussa Karhu Basketia vastaan.

Ottelutilasto

 
23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

Näytä lisää vastaavia