Kouvottaret juoksivat Catzin kumoon

13.1.2019 16:25 Naisten Korisliigan sunnuntain ainoassa ottelussa Kouvottaret katkaisivat kaksi ottelua kestäneen tappioputkensa voittamalla Catzin vieraissa numeroin 63-73 (32-31).

Liukas pelintekijä Taeler Deer esitti jälleen nopeita liikkeitään tilastoiden 22/12/7s. Kuva: Ville Vuorinen.

Lappeenrannan Catz sai sunnuntaina vieraakseen naapurikaupungista Kouvolan Kouvottaret. Marraskuun lopulla Kouvottaret löylyttivät kissalaumaa kunnolla, kun joukkue nappasi voiton liki 30 pisteellä. Voitto kouvolalaisille napsahti tälläkin kertaa, tosin maltillisemmin lukemin 63-73 (32-31). Voiton myötä Kouvottaret pääsivät tasapisteisiin Catziin kanssa neljännelle sijalle. Mika Hartosen mukaan joukkue onnistui toteuttamaan pelisuunnitelmaansa:

– Meillä oli yksi heikompi jakso ja klaarasimme sen. Onnistuimme taktisesti vaikeuttamaan McFarlandin peliä, vaikka hän tekikin 19 pistettä tänään. Jos meinaa voittaa Catzin kaltaisen joukkueen, niin jokaisen täytyy ottaa yksi napsu enemmän kuin normaalisti.

Kolme ensimmäistä jaksoa olivat tasaista korista koriin taistelua. Kolmannen neljänneksen lopulla Catz onnistui rypistelemään jo kahdeksan pisteen johtoon, mutta Mika Hartonen reagoi tilanteeseen nopeasti komentamalla joukkueen aikalisälle. Aikalisän jälkeen vierasjoukkue sai kasattua rivejään Camille Zimmermanin sekä Taeler Deerin onnistumisilla, ja viimeiseen jaksoon lähdettiin niukassa Kouvottarien johtoasemassa.

Kouvolalaiset tulivat viimeiseen jaksoon ryminällä saaden päälle 8-0 runin. Catz yritti vielä parhaansa mukaan kuroa eroa umpeen, mutta Kouvottaret onnistuivat säilyttämään hyvän vireensä loppuun saakkaan viimeisen jakson mennessä vierasjoukkueen hyväksi 14-22, ja näin ollen sarjapisteet matkasivat Kouvolaan. Catz oli selkeästi petrannut levypallopelaamisessaan, sillä Kouvottaret voittivat nämä vain niukasti itselleen. Erot joukkueiden välillä olivat hyvin marginaalisia heittojenkin jakautuessa läheltä ja kaukaa melko tasaisesti. Kouvottaret onnistuivat kuitenkin iskemään Catzin juoksuvoimaan, sillä siipirikkoinen kissalauma on joutunut pakon sanelemana peluuttamaan aloitusviisikkoaan suurilla minuuttimäärillä. Kouvolalaiset viimeistelivätkin nopeista hyökkäyksistään messevästi 24 pistettä, kun taas Catz onnistui tässä vain neljän pisteen arvoisesti. 

–  Kouvottaret ansaitsi voiton tänään ja oli parempi joukkue. Ongelmia oli puolustukseen paluussa ja sen kommentoinnissa. Realiteetteihin nähden olen tyytyväinen, että pystyttiin taistelemaan lähes loppuun asti voitosta, Mika Haakana niputti.

Kouvottarien tehokaksikkona hääri Taeler Deer sekä Claire Lamunu. Deer onnistui kaikilla osa-alueilla tilastoiden tupla-tuplan 22/12/7s. Lamunu viimeisteli lukemat 15/22, ja joukkuetoveri Camille Zimmerman puolestaan taisteli joukkueelle 22 pistettä ja neljä levypalloa. Zimmermanin mukaan voitto avautui hyvän joukkuepelin ansiosta:

– Pelasimme erityisesti joukkueena. Tappioasemassa aloimme juosta ja mennä paluupalloihin entistä intensiivisemmin, joiden avulla saimme tulosta.

Catzin kapteeni Aleighsa Welch oli joukkueensa tehokkain ja kartutti myös ottelun suurimman pistetilin (23/14/4s.). Pelintekijä Valencia McFarlandin sihti ei ollut parhaassa mahdollisessa terässä kaukaa. McFarland yritti kaaren takaa peräti 16 kertaa, mutta näistä vain kolme osui keskelle. Tästä huolimatta McFarland onnistui viimeistelemään kelpo lukemat (19/4/5s.). Suomalaiskaartista joukkueen tehokkain oli Roosa Kosonen 13/4.

– Alku oli aika huono, tuli nukahduksia. Sitten tuli taas enemmän nukahduksia ja hävisimme levypallot. Lopussa emme enää jaksaneet juosta niin paljon kuin olisi ollut tarpeen, Kosonen summasi ottelun päätteeksi. 

Ottelutilastot

Naisten Korisliigan seuraavat ottelut pelataan keskiviikkona 16.1. klo 18.30. HBA matkustaa Forssan Alun vieraaksi (Elisa Viihde) ja EBT emännöi puolestaan Peli-Karhuja.

 

 
12.8.2019 15:55 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan ja divarien otteluohjelmat julkaistu kaudelle 2019-20

Naisten Korisliigan ja naisten sekä miesten I divisioonien otteluohjelmat kaudelle 2019-20 on julkaistu. Naisten Korisliiga käynnistyy 26.9. Divisioonat starttaavat lokakuun ensimmäisellä viikolla.

31.7.2019 09:08 Susiladies

Kaisa Kuisma siirtyy Portugaliin, uusi osoite Vitória SC

Napolin universiadijoukkueen Kaisa Kuisma, 25, siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille ammattilaiseksi, kun 180-senttinen Orimattilan Jymyn kasvatti on tehnyt sopimuksen Portugalin pääsarjaa pelaavan Vitória Sporte Cluben kanssa.

18.7.2019 08:57 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan tähtipelaaja Lena Reshetko siirtyy Peli-Karhuihin

Viimeiset 14 kautta naisten Korisliigassa Lappeenrannan Catzia edustanut Lena Reshetko on solminut vuoden mittaisen sopimuksen hallitsevan Suomen mestarin PeKan kanssa.

11.7.2019 12:27 Naisten Korisliiga

Mika Haakana vuoden jatkosopimukseen Catzin kanssa

Catzin päävalmentajana viisi kultaa, kolme hopeaa ja yhden pronssin saavuttanut Mika Haakana jatkaa päävalmentajana nyt jo kymmenettä kautta lappeenrantalaisjoukkueessa

8.7.2019 08:12 Naisten Korisliiga

Camille Zimmermanille jatkosopimus Kouvottariin

Kouvottaret sai parin päivän sisään lisää iloisia uutisia maailmalta, kun viime kaudella ammattilaisuransa juuri Kouvolasta aloittanut 23-vuotias Camille Zimmerman palaa tuttuun Kouvottaret-paitaan tulevaksi kaudeksi.

5.7.2019 10:31 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan tehopakkaus Claire Lamunu jatkaa Kouvottarissa

25-vuotias Claire Lamunu jatkaa Kouvottarissa myös tulevalla kaudella. Seura solmi ugandalaisen tehopelaajansa kanssa yhden kauden kattavan jatkosopimuksen.

3.7.2019 12:44 Naisten Korisliiga

Hartonen jatkaa Kouvottarien penkin päässä – tukku runkopelaajia jatkosopimukseen

Kouvot on solminut vuoden mittaisen sopimuksen päävalmentajana jatkavan Mika Hartosen kanssa. Vuoden mittaiset pelaajasopimukset ovat seuran kanssa allekirjoittaneet Kaisa Lind, Roosa Frimodig, Maria Koskinen ja Henriikka Vähäuski.

2.7.2019 08:39 Pääjuttu

Petra Noponen Forssan Alkuun – Vuoden tulokas Ella Salminen jatkaa

Tehokkaana kaukoheittäjänä tunnettu Noponen pelasi viime kaudella SM-hopeaa voittaneessa Catzissa. Vuoden tulokas -palkinnon päättyneellä kaudella voittanut Ella Salminen jatkaa Forssassa.

19.6.2019 20:58 Pääjuttu

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2019-20 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2019-20. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Tavoitetila seurojen määrän suhteen korkeimmilla sarjatasolla täyttyi, kun miesten divisioonissa pelaa 12 joukkuetta ja naisten 10.

19.6.2019 08:47 Susiladies

Roosa Lehtoranta Belgian pääsarjan Antwerp Giantsiin

Naisten Korisliigaa päättyneellä kaudella Tapiolan Hongassa pelannut Roosa Lehtoranta, 22, siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille, kun Peli-Karhut-kasvatti on tehnyt sopimuksen Belgian pääsarjassa pelaavan Antwerp Giantsin kanssa.

6.6.2019 20:26 Naisten Korisliiga

HBA:n Sara Bejedi palkittiin arvokkaimpana pelaajana, Peli-Karhut rohmusi palkintoja

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 18-vuotiaan huippulupauksen, Sara Bejedin, sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Suomen mestari Peli-Karhujen pelaajia palkittiin kolmessa kategoriassa.

14.5.2019 13:02 Naisten Korisliiga

Mäkelä jatkaa mestarijoukkue Peli-Karhujen päävalmentajana

Kaksi edellistä naisten Suomen mestaruutta voittanut Peli-Karhut jatkaa ensi kaudella tutulla valmennuskaksikolla.

21.4.2019 16:03 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut juhlii naisten Korisliigan mestaruutta toista vuotta peräkkäin

Naisten Korisliigan neljäs finaaliottelu tarjosi pääsiäisen ratoksi laadukasta naiskoripalloa, josta ei tunnelmaa ja jännitystä puuttunut. Catz taisteli viimeiseen asti, mutta lopulta trilleriksi venynyt ottelu kruunasi Peli-Karhut Suomen mestariksi toista kertaa peräkkäin ottelun päättyessä kahden pisteen erolla 71-73 (37-37). Suomen mestaruus on PeKalle viides.

18.4.2019 22:57 Naisten Korisliiga

Catzin Roosa Kosonen: ”Luvassa on todella mielenkiintoinen ottelu”

Catzin oma kasvatti Roosa Kosonen kertoo joukkueen ottavan kaiken irti finaalisarjan välipäivistä, jolloin aika menee pelaajilla pitkälti palautumiseen ja seuraavaan otteluun valmistautumisessa.

16.4.2019 21:46 Naisten Korisliiga

Catz taisteli selkä seinää vasten ja nappasi ensimmäisen voiton finaalisarjassa

Lappenrannan Catz kykeni venymään vaikean paikan edessä finaalisarjan ollessa jo 0-2 kotkalaisille. Ryhdikkäästi ottelun aloittanut Catz oli vähällä jälleen menettää otettaan voitosta päätösjaksolla, mutta lopulta Elena Reshetkon ja Valencia McFarlandin vapaaheitot toivat joukkueelle voiton lukemin 77-83 (29-40).

14.4.2019 20:49 Naisten Korisliiga

Sinnikäs PeKa taisteli itsensä jatkoajan päätteeksi voiton päähän mestaruudesta

Peli-Karhut nappasi tiukan ja monivaiheisen ottelun päätteeksi voiton jatkoajalla lukemin 80-84 (40-35). Finaalisarja on katkolla PeKalle ensi tiistaina Karhuvuoressa ottelusarjan ollessa jo 2-0.

13.4.2019 20:09 Naisten Korisliiga

Hyvinkään Ponteva on naisten Korisliigan pronssimitalisti 2018-19

Hyvinkään Ponteva on naisten Korisliigan pronssimitalisti vuosimallia 2018-19. Hurjassa vireessä ollut Ponteva selätti Kouvottaret murskaavasti kotiyleisön edessä luvuin 104-59 (55-30).

12.4.2019 21:57 Naisten Korisliiga

Peli-Karhujen ehjä joukkuepeli takasi voiton kotiyleisön edessä

Naisten Korisliigan finaalisarja 2018-19 käynnistyi Kotkan Karhuvuoressa, jossa Peli-Karhut nappasi Catzista selvän voiton koriluvuin 76-61.

11.4.2019 10:53 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaaliennakko: PeKa puolustaa mestaruutta kotiedun turvin Catzia vastaan

Naisten Korisliigan fiinaalisarja vuosimallia 2018-19 käynnistyy huomenna perjantaina 12. huhtikuuta. Vastakkain asettuvat Kotkan Peli-Karhut ja Lappeenrannan Catz, jotka kohtasivat toisensa myös viime vuoden loppuotteluissa. Joukkueiden päävalmentajilla on edessään tuttu vastustaja, jossa pelaajat ja pelityylit ovat hyvin hallussa puolin ja toisin.

7.4.2019 20:05 Naisten Korisliiga

Kouvottarien puhti ei riittänyt kaatamaan Peli-Karhuja – hallitseva mestari jälleen finaaliin

Kymenlaakson paikallisvälieräsarja ratkesi tänään Peli-Karhujen voittoon. PeKa vei sarjan lopulta nimiinsä 3-1 ja otteluparin viimeisin koitos Jatke Areenalla oli jo selvää hallitsevan mestarin komentoa.

Näytä lisää vastaavia