Kouvottaret juoksivat Catzin kumoon

13.1.2019 16:25 Naisten Korisliigan sunnuntain ainoassa ottelussa Kouvottaret katkaisivat kaksi ottelua kestäneen tappioputkensa voittamalla Catzin vieraissa numeroin 63-73 (32-31).

Liukas pelintekijä Taeler Deer esitti jälleen nopeita liikkeitään tilastoiden 22/12/7s. Kuva: Ville Vuorinen.

Lappeenrannan Catz sai sunnuntaina vieraakseen naapurikaupungista Kouvolan Kouvottaret. Marraskuun lopulla Kouvottaret löylyttivät kissalaumaa kunnolla, kun joukkue nappasi voiton liki 30 pisteellä. Voitto kouvolalaisille napsahti tälläkin kertaa, tosin maltillisemmin lukemin 63-73 (32-31). Voiton myötä Kouvottaret pääsivät tasapisteisiin Catziin kanssa neljännelle sijalle. Mika Hartosen mukaan joukkue onnistui toteuttamaan pelisuunnitelmaansa:

– Meillä oli yksi heikompi jakso ja klaarasimme sen. Onnistuimme taktisesti vaikeuttamaan McFarlandin peliä, vaikka hän tekikin 19 pistettä tänään. Jos meinaa voittaa Catzin kaltaisen joukkueen, niin jokaisen täytyy ottaa yksi napsu enemmän kuin normaalisti.

Kolme ensimmäistä jaksoa olivat tasaista korista koriin taistelua. Kolmannen neljänneksen lopulla Catz onnistui rypistelemään jo kahdeksan pisteen johtoon, mutta Mika Hartonen reagoi tilanteeseen nopeasti komentamalla joukkueen aikalisälle. Aikalisän jälkeen vierasjoukkue sai kasattua rivejään Camille Zimmermanin sekä Taeler Deerin onnistumisilla, ja viimeiseen jaksoon lähdettiin niukassa Kouvottarien johtoasemassa.

Kouvolalaiset tulivat viimeiseen jaksoon ryminällä saaden päälle 8-0 runin. Catz yritti vielä parhaansa mukaan kuroa eroa umpeen, mutta Kouvottaret onnistuivat säilyttämään hyvän vireensä loppuun saakkaan viimeisen jakson mennessä vierasjoukkueen hyväksi 14-22, ja näin ollen sarjapisteet matkasivat Kouvolaan. Catz oli selkeästi petrannut levypallopelaamisessaan, sillä Kouvottaret voittivat nämä vain niukasti itselleen. Erot joukkueiden välillä olivat hyvin marginaalisia heittojenkin jakautuessa läheltä ja kaukaa melko tasaisesti. Kouvottaret onnistuivat kuitenkin iskemään Catzin juoksuvoimaan, sillä siipirikkoinen kissalauma on joutunut pakon sanelemana peluuttamaan aloitusviisikkoaan suurilla minuuttimäärillä. Kouvolalaiset viimeistelivätkin nopeista hyökkäyksistään messevästi 24 pistettä, kun taas Catz onnistui tässä vain neljän pisteen arvoisesti. 

–  Kouvottaret ansaitsi voiton tänään ja oli parempi joukkue. Ongelmia oli puolustukseen paluussa ja sen kommentoinnissa. Realiteetteihin nähden olen tyytyväinen, että pystyttiin taistelemaan lähes loppuun asti voitosta, Mika Haakana niputti.

Kouvottarien tehokaksikkona hääri Taeler Deer sekä Claire Lamunu. Deer onnistui kaikilla osa-alueilla tilastoiden tupla-tuplan 22/12/7s. Lamunu viimeisteli lukemat 15/22, ja joukkuetoveri Camille Zimmerman puolestaan taisteli joukkueelle 22 pistettä ja neljä levypalloa. Zimmermanin mukaan voitto avautui hyvän joukkuepelin ansiosta:

– Pelasimme erityisesti joukkueena. Tappioasemassa aloimme juosta ja mennä paluupalloihin entistä intensiivisemmin, joiden avulla saimme tulosta.

Catzin kapteeni Aleighsa Welch oli joukkueensa tehokkain ja kartutti myös ottelun suurimman pistetilin (23/14/4s.). Pelintekijä Valencia McFarlandin sihti ei ollut parhaassa mahdollisessa terässä kaukaa. McFarland yritti kaaren takaa peräti 16 kertaa, mutta näistä vain kolme osui keskelle. Tästä huolimatta McFarland onnistui viimeistelemään kelpo lukemat (19/4/5s.). Suomalaiskaartista joukkueen tehokkain oli Roosa Kosonen 13/4.

– Alku oli aika huono, tuli nukahduksia. Sitten tuli taas enemmän nukahduksia ja hävisimme levypallot. Lopussa emme enää jaksaneet juosta niin paljon kuin olisi ollut tarpeen, Kosonen summasi ottelun päätteeksi. 

Ottelutilastot

Naisten Korisliigan seuraavat ottelut pelataan keskiviikkona 16.1. klo 18.30. HBA matkustaa Forssan Alun vieraaksi (Elisa Viihde) ja EBT emännöi puolestaan Peli-Karhuja.

 

 
27.5.2020 11:38 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2015: Suvereenille Catzille neljäs perättäinen

Vain kaksi tappiota runkosarjakauden aikana, 3-0-voitto Hongasta puolivälierissä, 3-0-voitto Peli-Karhuista välierissä ja Äänekosken Huima nurin finaaleissa voitoin 3-0. Lappeenrannan Catzin neljäs perättäinen mestaruus keväällä 2015 oli sanakirjaesimerkki suvereniteetista ja silkasta ylivoimasta, jolla Catz hallitsi Naisten Korisliigaa 2010-luvulla.

25.5.2020 10:46 Naisten Korisliiga

Sentterikonkari Minna Sten jatkaa Peli-Karhuissa

Kokenut sentteri Minna Sten aloittaa jo viidennentoista kautensa Naisten Korisliigassa, kun 32-vuotias Sten on tehnyt jatkosopimuksen Peli-Karhujen kanssa.

22.5.2020 08:31 Haastattelu

Saara Sandell: Minun valmentajani

Saara Sandell, 26, on Naisten Korisliigan jokapaikanhöylä, jonka vasuri laukoi päättyneellä kaudella kolmen pisteen heittoja kasvattajaseuransa EBT:n riveissä. Sandell nostaa merkittävimmiksi valmentajikseen urallaan Tapio Ahosen, Tuomas Rahkosen ja Kimmo Kujansivun.

20.5.2020 09:58 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2014: Yhtä tappiota vaille täydellinen Catz

Voitettuaan Naisten Korisliigan mestaruuden jo kahtena edellisenä keväänä Lappeenrannan Catz nytkähti todelliseen dynastiamoodiin, kun joukkue selvitti kauden 2013-14 runkosarjan ja kaksi ensimmäistä pudotuspelikierrosta kokonaan tappioitta. Finaaleissa Peli-Karhut haki Catzista yhden otteluvoiton, mutta kolmas perättäismestaruus matkasi silti Lappeenrantaan.

19.5.2020 08:31 Naisten Korisliiga

Tuulia Timo: Hullu heittäjä Vimpelistä

Tuulia Timo, 23, on elävä esimerkki siitä, että Vimpelistä tulee korintekijöitä. Päättyneellä kaudella Timo nousi pohjanmaalaisella identiteetillä ja hullun heittäjän mentaliteetilla yhdeksi Naisten Korisliigan parhaiksi kotimaisiksi pisteidentekijöiksi Catz Lappeenrannassa.

13.5.2020 12:29 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2013: Suvereenille Catzille toinen perättäinen

2010-luvun ensimmäisinä vuosina Naisten Korisliigan finaaleissa nähtiin toinen toistaan kutkuttavampia jännitysnäytelmiä, mutta keväällä 2013 nupuillaan ollut Catz-dynastia puhkesi täyteen kukintoonsa. ”Kissalauma” päätti kautensa 24 voiton putkeen ja päihitti finaalissa hegemoniavastustajansa Peli-Karhut suoraan otteluvoitoin 3-0.

6.5.2020 11:11 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2012: Catzille kultaa Huiman hermopaineessa

Lappeenrannan Catz palasi kultakantaan yhden välikauden jälkeen keväällä 2012 pyyhittyään mielestään edelliskevään tappionsa Peli-Karhuille. Vaikka Catzin kausi oli riemumarssia voitosta voittoon, sinnikäs haastaja Äänekosken Huima oli laittaa luun kissojen kurkkuun viisimatsiseksi venyneessä finaalisarjassa.

29.4.2020 11:40 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2011: PeKa saa revanssinsa

Kevään 2010 Naisten Korisliigan finaalit päättyivät kultajuhliin Lappeenrannassa, kun Catz onnistui neljännellä yrittämällä tuomaan seuralle sen historian ensimmäisen SM-kullan. Hopealle jäänyt Peli-Karhut sisuuntui tappiostaan ja tuli kevään 2011 finaaleihin täynnä tulta ja tappuraa. Mestaruus irtosi Kotkaan lopulta Catzin kotikentällä.

25.4.2020 11:47 Naisten Korisliiga

Alexandra Ailus otti päättyneellä kaudella isoja kehitysaskelia Tapiolan Hongan paidassa

Alexandra Ailukselle kulunut kausi oli läpimurtokausi Naisten Korisliigassa. Pelaajan tavoitteena on jatkaa kehittymistä ja ponnistaa tulevaisuudessa Euroopan kentille.

22.4.2020 09:40 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2010: Catz neljännellä yrittämällä mestariksi

Karahdettuaan perättäisinä finaalikeväinä ensiksi kahdesti Peli-Karhuihin ja sitten Espoo Teamiin käänsi Catz viimein kurssinsa Naisten Korisliigan vuoden 2010 finaaleissa. Lappeenrantalaisjoukkueen historian ensimmäinen Suomen mestaruus lohkesi lopulta ikimuistoisimpaan mahdolliseen tapaan – viidennessä ottelussa.

17.4.2020 11:19 Naisten Korisliiga

EBT harjoittelee tällä hetkellä itsenäisesti - ‘’Itse oivallettu on usein vahvempi kun ulkoapäin taottu’’

EBT:ssä lajiharjoittelu on tällä hetkellä hyvin itsenäistä. Päävalmentaja Niko Hellman näkee, että itsenäinen harjoittelu voi opettaa pelaajille asioita, joita ei normaaleissa joukkueharjoituksissa opittaisi.

17.4.2020 08:17 Naisten Korisliiga

Lotta Aaltonen: Minun valmentajani

Lotta Aaltonen, 34, on Raumalta ponnistanut Naisten Korisliiga -konkari, joka pelasi päättyneellä kaudella EBT:n kakkosjoukkueessa naisten ykkösdivisioonaa. Aaltonen käy Minun valmentajani -juttusarjassa lävitse uransa kolme tärkeintä valmentajaa, jotka ovat auttaneet häntä kasvamaan raumalaisesta juniorista kolmekymppiseksi Susiladies-debytantiksi.

16.4.2020 08:06 Susiladies

Elina Arike valitsi yliopistokseen UTEP:n

Suomen laiturilupauksiin kuuluva Elina Arike, 20, on valinnut yliopistokseen Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa University of Texas at El Pason.

14.4.2020 15:27 Naisten Korisliiga

Studio 6: Supertalentti Awak Kuier keskiviikkona vieraana, lähetä kysymyksiä Awakille

Uusi Studio 6 -keskusteluohjelma tuo suomalaisen koripallon huippuvieraat ruudullesi ja antaa sinulle tilaisuuden esittää kysymyksiä koristähdille. Studio 6:ssa vieraana keskiviikkona 15.4. huipputalentti, HBA-Märskystä ammattilaiskentille lähtevä Awak Kuier.

10.4.2020 21:10 Korisliiga

Yleisö äänesti Awak Kuierin ja Henri Kantosen Korisliigojen parhaiksi

Tänä keväänä yleisö sai valita suosikkinsa naisten ja miesten liigojen parhaiksi eri viidessä eri kategorioissa. HBA:n Kuier ja Vilppaan Kantonen putsasivat palkintopöytää voittamalla kaksi kategoriaa.

10.4.2020 10:42 Naisten Korisliiga

Kaisa Lind: Minun valmentajani

Kaisa Lind, 32, on Kouvottarien monivuotinen kapteeni, jolta löytyy pääsarjakokemusta Naisten Korisliigasta jo kahdentoista kauden verran. Lindin taustalta löytyy neljä valmentajaa, jotka ovat olleet merkittävässä osassa hänen pelaajakaaressaan: Eero-Pekka Lind, Riku Parkatti, Mikko Tupamäki ja Tuomas Oja.

8.4.2020 12:03 Naisten Korisliiga

Minna Stenin mukaan Naisten Korisliigan taso on noussut huimasti

Tällä kaudella Kotkan Peli-Karhujen riveissä Suomen Cupin voittaneen Minna Stenin mukaan Suomen naisten pääsarjan taso on parantunut huimasti hänen uransa alkuajoista.

7.4.2020 14:22 Naisten Korisliiga

Tähtipelaaja Elena Melto ja päävalmentaja Roope Mäkelä jatkavat Peli-Karhuissa

Elena Melto on solminut jatkosopimuksen kotkalaisseuran kanssa. Päävalmentajana jatkaa joukkueen kahteen Suomen mestaruuteen luotsannut Roope Mäkelä. Molempien jatkosopimukset ovat yksivuotiset.

1.4.2020 18:49 Korisliiga

Yleisöäänestys Korisliigojen parhaista käynnistyy nyt

Tänä keväänä yleisö saa valita suosikkinsa naisten ja miesten liigojen parhaiksi eri kategorioissa. Äänestysaikaa on sunnuntaihin 5.4. asti.

30.3.2020 13:47 Naisten Korisliiga

Etäopiskelu ja -harjoittelu tuonut uusia haasteita liigatulokas Kati Ollilaisen arkeen

Kati Ollilainen pelasi Naisten Korisliigan debyyttikauttaan HBA:ssa, kun kausi keskeytettiin. Samoihin aikoihin opiskeluihin tuli iso muutos, kun lähiopetus pistettiin tauolle.

Näytä lisää vastaavia