Kouvottaret juoksivat Catzin kumoon

13.1.2019 16:25 Naisten Korisliigan sunnuntain ainoassa ottelussa Kouvottaret katkaisivat kaksi ottelua kestäneen tappioputkensa voittamalla Catzin vieraissa numeroin 63-73 (32-31).

Liukas pelintekijä Taeler Deer esitti jälleen nopeita liikkeitään tilastoiden 22/12/7s. Kuva: Ville Vuorinen.

Lappeenrannan Catz sai sunnuntaina vieraakseen naapurikaupungista Kouvolan Kouvottaret. Marraskuun lopulla Kouvottaret löylyttivät kissalaumaa kunnolla, kun joukkue nappasi voiton liki 30 pisteellä. Voitto kouvolalaisille napsahti tälläkin kertaa, tosin maltillisemmin lukemin 63-73 (32-31). Voiton myötä Kouvottaret pääsivät tasapisteisiin Catziin kanssa neljännelle sijalle. Mika Hartosen mukaan joukkue onnistui toteuttamaan pelisuunnitelmaansa:

– Meillä oli yksi heikompi jakso ja klaarasimme sen. Onnistuimme taktisesti vaikeuttamaan McFarlandin peliä, vaikka hän tekikin 19 pistettä tänään. Jos meinaa voittaa Catzin kaltaisen joukkueen, niin jokaisen täytyy ottaa yksi napsu enemmän kuin normaalisti.

Kolme ensimmäistä jaksoa olivat tasaista korista koriin taistelua. Kolmannen neljänneksen lopulla Catz onnistui rypistelemään jo kahdeksan pisteen johtoon, mutta Mika Hartonen reagoi tilanteeseen nopeasti komentamalla joukkueen aikalisälle. Aikalisän jälkeen vierasjoukkue sai kasattua rivejään Camille Zimmermanin sekä Taeler Deerin onnistumisilla, ja viimeiseen jaksoon lähdettiin niukassa Kouvottarien johtoasemassa.

Kouvolalaiset tulivat viimeiseen jaksoon ryminällä saaden päälle 8-0 runin. Catz yritti vielä parhaansa mukaan kuroa eroa umpeen, mutta Kouvottaret onnistuivat säilyttämään hyvän vireensä loppuun saakkaan viimeisen jakson mennessä vierasjoukkueen hyväksi 14-22, ja näin ollen sarjapisteet matkasivat Kouvolaan. Catz oli selkeästi petrannut levypallopelaamisessaan, sillä Kouvottaret voittivat nämä vain niukasti itselleen. Erot joukkueiden välillä olivat hyvin marginaalisia heittojenkin jakautuessa läheltä ja kaukaa melko tasaisesti. Kouvottaret onnistuivat kuitenkin iskemään Catzin juoksuvoimaan, sillä siipirikkoinen kissalauma on joutunut pakon sanelemana peluuttamaan aloitusviisikkoaan suurilla minuuttimäärillä. Kouvolalaiset viimeistelivätkin nopeista hyökkäyksistään messevästi 24 pistettä, kun taas Catz onnistui tässä vain neljän pisteen arvoisesti. 

–  Kouvottaret ansaitsi voiton tänään ja oli parempi joukkue. Ongelmia oli puolustukseen paluussa ja sen kommentoinnissa. Realiteetteihin nähden olen tyytyväinen, että pystyttiin taistelemaan lähes loppuun asti voitosta, Mika Haakana niputti.

Kouvottarien tehokaksikkona hääri Taeler Deer sekä Claire Lamunu. Deer onnistui kaikilla osa-alueilla tilastoiden tupla-tuplan 22/12/7s. Lamunu viimeisteli lukemat 15/22, ja joukkuetoveri Camille Zimmerman puolestaan taisteli joukkueelle 22 pistettä ja neljä levypalloa. Zimmermanin mukaan voitto avautui hyvän joukkuepelin ansiosta:

– Pelasimme erityisesti joukkueena. Tappioasemassa aloimme juosta ja mennä paluupalloihin entistä intensiivisemmin, joiden avulla saimme tulosta.

Catzin kapteeni Aleighsa Welch oli joukkueensa tehokkain ja kartutti myös ottelun suurimman pistetilin (23/14/4s.). Pelintekijä Valencia McFarlandin sihti ei ollut parhaassa mahdollisessa terässä kaukaa. McFarland yritti kaaren takaa peräti 16 kertaa, mutta näistä vain kolme osui keskelle. Tästä huolimatta McFarland onnistui viimeistelemään kelpo lukemat (19/4/5s.). Suomalaiskaartista joukkueen tehokkain oli Roosa Kosonen 13/4.

– Alku oli aika huono, tuli nukahduksia. Sitten tuli taas enemmän nukahduksia ja hävisimme levypallot. Lopussa emme enää jaksaneet juosta niin paljon kuin olisi ollut tarpeen, Kosonen summasi ottelun päätteeksi. 

Ottelutilastot

Naisten Korisliigan seuraavat ottelut pelataan keskiviikkona 16.1. klo 18.30. HBA matkustaa Forssan Alun vieraaksi (Elisa Viihde) ja EBT emännöi puolestaan Peli-Karhuja.

 

 
2.11.2019 19:42 Naisten Korisliiga

Kuukauden pelaaja Lamunu loisti Kouvottarien seitsemännessä perättäisessä voitossa – ToPon Louinilla 43 pisteen ilta

Naisten Korisliigan hallitseva kuukauden Claire Lamunu teki vaikuttavaa työtä Kouvottarien kaataessa Vimpelin Vedon. Illan muita voittajia olivat Lappeenrannan Catz ja Torpan Pojat.

24.10.2019 21:50 Naisten Korisliiga

HBA rökitti ToPon Naisten Korisliigan helsinkiläiskohtaamisessa

Huippulupaus Awak Kuier oli raivokkaana korin alla, kun HBA Märsky kukisti illan ainoassa ottelussa Torpan Pojat 84–62.

18.10.2019 09:00 Korisliiga

Elisa Viihde Sport vapaassa katselussa sunnuntaista perjantaihin – tarjolla huimat 33 ottelua!

Elisa Viihde Sport -kanavat sekä -kirjasto ovat vapaassa katselussa 20.-25.10., kun televisioviikko tuo huippukoripallon kaikkien katsottavaksi.

12.10.2019 19:50 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut mätti tulostaululle tylyt lukemat viime kauden finaalistien kohtaamisessa

Peli-Karhut ei jättänyt epäselvyyttä iskukyvystään, kun se kaatoi viime vuoden finaalistien kohtaamisessa Catzin 82-43. Lauantaina toisessa ottelussa Kouvottaret jatkoi voittokulkuaan HyPon kustannuksella.

11.10.2019 21:14 Naisten Korisliiga

Forssan Alku kaatoi ToPon kärkiottelussa, kotijoukkue onnistui laajalla rintamalla

Naisten Korisliigan perjantain ainoassa kohtaamisessa kauden tappiotta aloittaneet Forssan Alku ja Torpan Pojat kohtasivat toisensa. Tiukka ottelu ratkesi vasta päätösneljänneksellä FoA:n 87-80-voittoon.

10.10.2019 20:46 Naisten Korisliiga

Honka karkasi Pontevalta heti alussa, EBT kesti HBA:n kirin

Naisten Korisliigassa pelattiin torstaina kaksi ottelua. Espoolaisjoukkueet olivat voitokkaita, kun EBT haki pisteet naapuripitäjästä ja Tapiolan Honka voitti kotonaan.

9.10.2019 13:07 Korisliiga

Elisa Viihteeltä lähemmäs 900 kotimaista koripallo-ottelua

Tällä kaudella Elisa Viihde näyttää Korisliigan ja miesten I divisioona A:n lisäksi naisten Korisliigan ja I divisioonan sekä miesten I divisioona B:n kaikki runkosarja- sekä pudotuspeliottelut.

5.10.2019 22:25 Naisten Korisliiga

ToPo ja FoA jatkoivat hienoja otteitaan, Catzille ja EBT:lle avausvoitot

Naisten Korisliiga tarjosi lauantaina neljän ottelun kierroksen. Torpan Pojat ja Forssan Alku ovat Kouvottarien ohella ainoat tappiottomat joukkueet kahden kierroksen jälkeen.

29.9.2019 20:44 Naisten Korisliiga

Tapiolan Honka parempi loppuhetkillä, Catz kaatui sarja-avauksessa

Sunnuntai tarjosi yhden ottelun naisten Korisliigassa, jossa Honka ja lappeenrantalainen Catz avasivat omat sarjakautensa. Tiukka ottelu ratkesi loppuhetkillä Hongan 75-72-voittoon.

26.9.2019 08:03 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 3/3: PeKa, Catz ja HyPo uudistuivat kesällä, Kouvottaret pysyi yhdessä

Viime vuoden mitalistit lähtevät alkavaan kauteen uudistuneena. Sen sijaan neljänneksi sijoittunut Kouvottaret pysyi yhdessä ja vahvistui entisestään kesän aikana – sen takia monet valmentajat nostavat joukkueen sarjan kärkeen ennakkoveikkailuissa.

25.9.2019 16:06 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 2/3: Honka ja EBT kehittävät nuoria, Forssan Alku ilmoittautui mestaruustaisteluun

Espoolaisjoukkueiden kokoonpanosta löytyy paljon nuoria pelaajia, joiden kehittymiseen panostetaan. Forssan Alku puolestaan haali kesän siirtomarkkinoilta hurjan kotimaisen pelaajakatraan omakseen.

25.9.2019 08:23 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 1/3: ToPo, Vimpelin Veto ja HBA lähtevät taistelemaan pudotuspelipaikasta

Naisten Korisliiga-kausi käynnistyy torstaina 26.9. ToPon ja Vimpelin Vedon silmissä siintää pudotuspelipaikka. HBA:ssa puolestaan etsitään uusia vastuunkantajia urallaan seuraavan stepin ottaneiden tilalle.

11.9.2019 12:49 Naisten Korisliiga

Natalie Day palaa Catziin, myös joukkueen valmennus täydentyi

Lappeenrannan Catz kiinnitti kolmannen amerikkalaispelaajan rosteriinsa, kun joukkueessa toissakaudella tehokkaasti esiintynyt 29-vuotias Natalie Day allekirjoitti vuoden mittaisen sopimuksen seuran kanssa.

28.8.2019 19:41 Naisten Korisliiga

Amy Griffin palaa Vetoon

Naisten Korisliiga-kauteen 2019-20 valmistautuva Vimpelin Veto saa riveihinsä tutun vahvistuksen, kun viime kaudella joukkueessa tehokkaasti esiintynyt 183-senttinen, 23-vuotias Amy Griffin palaa ryhmään.

12.8.2019 15:55 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan ja divarien otteluohjelmat julkaistu kaudelle 2019-20

Naisten Korisliigan ja naisten sekä miesten I divisioonien otteluohjelmat kaudelle 2019-20 on julkaistu. Naisten Korisliiga käynnistyy 26.9. Divisioonat starttaavat lokakuun ensimmäisellä viikolla.

31.7.2019 09:08 Susiladies

Kaisa Kuisma siirtyy Portugaliin, uusi osoite Vitória SC

Napolin universiadijoukkueen Kaisa Kuisma, 25, siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille ammattilaiseksi, kun 180-senttinen Orimattilan Jymyn kasvatti on tehnyt sopimuksen Portugalin pääsarjaa pelaavan Vitória Sporte Cluben kanssa.

18.7.2019 08:57 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan tähtipelaaja Lena Reshetko siirtyy Peli-Karhuihin

Viimeiset 14 kautta naisten Korisliigassa Lappeenrannan Catzia edustanut Lena Reshetko on solminut vuoden mittaisen sopimuksen hallitsevan Suomen mestarin PeKan kanssa.

11.7.2019 12:27 Naisten Korisliiga

Mika Haakana vuoden jatkosopimukseen Catzin kanssa

Catzin päävalmentajana viisi kultaa, kolme hopeaa ja yhden pronssin saavuttanut Mika Haakana jatkaa päävalmentajana nyt jo kymmenettä kautta lappeenrantalaisjoukkueessa

8.7.2019 08:12 Naisten Korisliiga

Camille Zimmermanille jatkosopimus Kouvottariin

Kouvottaret sai parin päivän sisään lisää iloisia uutisia maailmalta, kun viime kaudella ammattilaisuransa juuri Kouvolasta aloittanut 23-vuotias Camille Zimmerman palaa tuttuun Kouvottaret-paitaan tulevaksi kaudeksi.

5.7.2019 10:31 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan tehopakkaus Claire Lamunu jatkaa Kouvottarissa

25-vuotias Claire Lamunu jatkaa Kouvottarissa myös tulevalla kaudella. Seura solmi ugandalaisen tehopelaajansa kanssa yhden kauden kattavan jatkosopimuksen.

Näytä lisää vastaavia