Kouvottaret taisteli kotivoiton Tapiolan Hongasta

14.1.2018 Kouvolan Kouvottaret onnistui sunnuntaina pysäyttämään villissä voittoputkessa porskuttaneen Tapiolan Hongan. Ottelu päättyi Kouvottarien kolmen pisteen 56–53 (25–23) -voittoon. Päivän toisessa ottelussa helsinkiläinen HBA venyi voittoon hallitsevasta mestarista Hyvinkään Pontevasta lukemin 90–87 (42–53).

Brittany Carterin pelivire oli korkealla Kouvottarien katkaistessa Tapiolan Hongan voittoputken. Kuva: Matti Koskinen

Elina Arike viimeisteli tärkeät pisteet HBA:n ottaessa voiton Hyvinkään Pontevasta. Kuva: Francois Perthuis

Kouvolan Kouvottaret venyi sunnuntaina taisteluvoittoon kun joukkue päihitti naisten Korisliigataulukon sarjakakkosen Tapiolan Hongan numeroin 56–53 (25–23). Tasaisissa tunnelmissa kulkenut kamppailu ratkaistiin lopussa vapaaheittoviivalla, missä Kouvottarien amerikkalaisvahvistuksien käsi ei tärissyt.

 

Ottelun avausjaksot juostiin lähes kori korista, kun kumpikaan joukkueista ei onnistunut hankkimaan yliotetta toisesta. Pisteiden työstämisen tempo pysyi maltillisena läpi ottelun, vaikka pisteiden määrä kasvoikin viimeiselle neljännekselle. Kouvottaret lähti päätösjaksolle viiden pisteen johtoasemassa. Vaikka Roosa Lehtorannan heitto toi Hongan tasalukemiin kolme minuuttia ennen ottelun päätöstä, Kouvottarien riveistä Layne Murphy ja Ulriikka Latvala onnistuivat kasvattamaan eron tarpeeksi suureksi ennen loppusekuntien vapaaheittorallia. Brittany Carter ja Murphy pussittivat heittonsa viivalta ja näin vahvistui Kouvottarien kauden seitsemäs voitto ja Hongan kauden toistaiseksi toinen tappio.

 

Kouvottarien onnistujiin kuului Brittany Carter (23/6/4), Ulriikka Latvala (11/3) sekä Layne Murphy (10/10/3). Kouvottarien paidassa ensimmäisen pelinsä pelannut tuore vahvistus D´Asia Chambers tilastoi 2 pistettä ja 4 levypalloa. Hongan Wilesia Hardy (14/17/1) numeroi tupla-tuplan. Kiana Johnson (11/2/2), Roosa Lehtoranta (9/10/1) ja Heta Korpivaara (6/10/2) pelasivat pirteästi.

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen oli mielissään voitosta ja erityisesti Hongan pitämisestä aisoissa puolustuspäässä.
– Hyvä voitto meiltä varsinkin kun ei olla paljon voitettu aiemmin tiukkoja pelejä. Hongan pitäminen 53 pisteessä oli hyvä suoritus. D’Asia Chambers oli hyvä puolustuksessa ja tulee parantamaan tästä vielä varmasti.

 

Ottelutilastot: Kouvottaret–Honka 

 

 

HBA kaatoi Hyvinkään Pontevan

 

Naisten Korisliigan sunnuntain toisessa ottelussa kohtasivat helsinkiläinen HBA ja hallitseva mestari Hyvinkään Ponteva. Voitto ja sarjapisteet matkasivat tiukan kamppailun päätteeksi HBA:lle lukemin 90–87 (42–53).

 

Helsinkiläinen lukiojoukkue HBA nappasi sunnuntaina kauden kolmannen voittonsa kun se haki sarjapisteet Hyvinkään Pontevan vieraana. Vielä ottelun avausjaksoilla kotijoukkueen näpeissä ollut peli heilahti kolmannella jaksolla ja päätösjakson viime sekunneilla vierailija HBA:n hallintaan.

 

Avauspuolikkaan tehokas hyvinkääläishyökkäys pysähtyi ottelun kolmannella neljänneksellä, joka oli HBA:n hallintaa kentän molemmissa päissä. HBA otti johtoaseman päätösneljänneksen puolessa välissä ja piti keulaa pitkälle jakson loppua kohti kunnes Iina Keski-Saaren (8/5/1) kolmonen vei HyPon johtoasemaan. Ottelun sankarittareksi nousi lopulta Elina Arike (6/6/4), joka toi vapaaheitoillaan HBA:n tasapisteisiin kun pelikellossa oli 46 sekuntia. Ariken lay-up vei HBA:n lopulta viimeisen kerran johtoon ja loppulukemat viimeisteli Ebba Pekonen vapaaheittoviivalta.

 

HBA:n riveistä peräti kolme pelaajaa tilastoi tupla-tuplat. Sara Bejedi (25/7/10) ja Lotta-Maj Lahtinen (19/10/2) ja Awak Kuier (16/12/4) johtivat HBA-hyökkäystä Anna Kahelinin (11/5/1) säestäessä. HyPon Candice Warthen (31/6/2) vastasi kotijoukkueen pistetehtailusta yhdessä Henna Salomaan (17/5/3), Annika Kösterin (12/9/3) ja Saara Wahlgrenin (10/6/5) kanssa.

 

Ottelutilastot: HyPo–HBA 
 
19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Näytä lisää vastaavia