Kouvottaret vei trillerin - myös ToPo:n voittotili auki

5.10.2021 20:54 Tiistaina pelattiin kaksi ottelua Naisten Korisliigassa. Kouvolassa Kouvottaret otti avausvoiton tiukkien vaiheiden jälkeen. Helsingissä ToPo oli puolestaan tyly emäntä.

Sarah Toeaina nosti joukkueensa voittoon päätöshetkillä. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Kouvottarien voittotili auki

Kouvottaret sai kauden ensimmäisessä kotiottelussaan vieraakseen avauskierroksella EBT:n kukistaneen HBA-Märskyn. Kouvolalaiset avasivat voittotilinsä trillerissä 76-72.

Kouvolalaisjoukkue oli paremmin hereillä avausjaksolla. Se vei tiukan jakson kuuden pisteen erolla ja pääsi ensimmäiselle tauolle kuuden pisteen johtoasemassa.

Toisella jaksolla molemmilta joukkueilta nähtiin tarkempaa puolustuspeliä. HBA nousi Henna Sandvikin johdolla jo kotijoukkueen rinnalle, mutta lopulta Kouvottaret pääsi puoliajalle johdossa 33-28.

Kolmannella jaksolla vierasjoukkue otti ottelun johdon. Elina Aarnisalo ja Saana Kujala onnistuivat hienosti hyökkäyspäässä. Jakson viimeisellä minuutilla Sarah Toeaina nosti Kouvottaret jälleen kuskin paikalle. Viimeiselle tauolle mentiin kotijohdossa 55-49.

Päätösjaksolla pisteitä tehtiin tasatahtiin ja Kouvottaret pysyi pitkään kuskin paikalla. Märsky nousi kuitenkin rinnalle, kun reilut kaksi minuuttia oli pelaamatta. Kouvottaret pääsi lopulta juhlimaan kauden avausvoittoaan, kun Toeaina nosti joukkueensa johtoon 13 sekuntia ennen loppua. Ottelu päättyi 76-72.

Kouvottaret upotti ottelussa 19 vapaaheittoa, kun vieraat jäivät yhdeksään vapariin.

Toeaina upotti lopulta 24 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa. Rashida Timbilla kirjautti tupla-tuplan 17 pisteellä ja 16 levypallolla. Aarnisalo pussitti HBA:lle 21 pistettä ja keräsi viisi levypalloa. Kati Ollilainen sai kasaan tupla-tuplan kymmenellä pisteellä ja 13 levypallolla.

Ottelutilasto

ToPo:lta vakuuttava esitys

ToPo ja Pyrintö metsästivät kauden avausvoittoa Helsingissä. ToPo otti Munkkiniemessä kauden avausvoittonsa 93-67.

Kotijoukkue aloitti ottelun terävästi ja karkasi johtoon Magdalene Agyein johdolla. Pyrintö onnistui kuitenkin kuromaan johdon seitsemään pisteeseen ennen taukoa.

Toisen jakson alku oli hyvin samanlainen kuin avausjakson. Kotijoukkue puolusti hyvin ja kasvatti johtoaan. Sen puolustuspeli parani ja hyökkäyspeli toimi edelleen hienosti. Niinpä puoliajalle mentiin selvässä kotijohdossa 46-31.

ToPo:n puolustus ei antanut helppoja koreja myöskään puoliajan jälkeen. Pyrintö ei puolestaan saanut kotijoukkueen hyökkäystä hidastettua tarpeeksi. Viimeiselle jaksolle lähdettiin helsinkiläisten johtaessa 76-48.

Viimeisellä jaksolla kotijoukkueen voitto ei ollut enää uhattuna. Jakso oli muihin verrattuna tasainen ja pisteet jäivät Helsinkiin 93-67.

ToPo oli parempi monella osa-aleella. Erityisen vahva se oli levypallopelissä. Joukkueelle kertyi 56 levypalloa, kun vieraat jäivät 32 levypalloon.

Helsinkiläisiltä löytyi paljon onnistujia hyökkäyspäässä. Kuusi pelaajaa ylsi kaksinumeroiseen pistemäärään. Taru Tuukkanen tilastoi tupla-tuplan 16 pisteellä ja 16 levypallolla. Myös Erika Davenport teki tupla-tuplan 15 pisteellä ja 13 levypallolla. Pyrinnöstä Anni Jämsä ja Maya Brewer säkittivät 14 pistettä.

Ottelutilasto

 
8.12.2021 20:40 Naisten Korisliiga

HBA:lle makoisa kotivoitto

Illan ainoassa ottelussa Vimpelin Veto matkasi Helsinkiin Märskyn vieraaksi. Kotijoukkue pelasi vakuuttavasti ja nappasi sarjapisteet 96-77.

5.12.2021 09:52 Naisten Korisliiga

Gabriela Bronson ToPoon

Naisten Korisliigan kärkipaikoista taisteleva ToPo on solminut sopimuksen viime kaudella Tapiolan Hongassa pelanneen Gabriela Bronsonin kanssa.

4.12.2021 19:09 Naisten Korisliiga

ToPo murskasi Catzin – voitot myös Vedolle ja Peli-Karhuille

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voitot kirjattiin Vimpelin Vedolle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

3.12.2021 20:38 Naisten Korisliiga

HBA karisti Alun kannoiltaan toisella puoliajalla

Naisten Korisliiga jatkui perjantaina yhdellä ottelulla. Siinä HBA kukisti Forssan Alun 81-57 ja katkaisi samalla kahden ottelun mittaisen tappioputkensa.

3.12.2021 16:20 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan marraskuun Valopilkku on Kym Royster

Royster pelasi loistavan kuukauden ja on ollut yksi iso syy siihen, että Vimpeli taistelee sarjan kärkipaikasta.

2.12.2021 09:13 Susiladies

Susiladiesin Sara Rokkanen liittyy Peli-Karhujen paitaan

Susiladiesin Sara Rokkanen, 25, palaa naisten Korisliigaan, kun Rokkanen on tehnyt pelaajasopimuksen Peli-Karhujen kanssa. 22 ottelua naisten maajoukkueessa pelannut Rokkanen pelasi aiemmin tällä kaudella Espanjan kakkossarjaa Maresmessa.

2.12.2021 08:49 Susiladies

Linda-Lotta Lehtoranta Israeliin vahvistamaan Neve David Ramlaa EuroCupissa

Susiladiesin takakentän luottopelaaja, Peli-Karhuissa naisten Korisliigaa aiemmin tällä kaudella pelannut, Linda-Lotta Lehtoranta, 30, siirtyy Israeliin, jossa hän vahvistaa Neve David Ramlaa EuroCupissa.

1.12.2021 21:07 Naisten Korisliiga

Hongalle vieraspisteet Kouvolasta

Kouvottaret sai vieraita Espoosta. Vierasjoukkue oli otteluun lähdettäessä neljä pistettä kotijoukkueen takana, mutta kavensi 85-77 voitolla eron kahteen pisteeseen.

30.11.2021 12:20 Suomen Cup

Suomen Cupin puolivälierien aikataulut selvillä

Naisten ja miesten Suomen Cupin puolivälierät pelataan 10.-12. joulukuuta. Voittajat selviytyvät Urhea-hallissa tammikuussa pelattavaan Final Four -huipennukseen.

27.11.2021 19:38 Naisten Korisliiga

Burnett ja Timbilla johdattivat tripla-tuplillaan joukkueensa voittoihin – voitot myös ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille

Naisten Korisliiga jatkui viidellä ottelulla. Voitot merkittiin Vimpelille, Kouvottarille, ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille.

26.11.2021 12:34 Pääjuttu

Susiladies-yhteistyöverkosto on aloittanut toimintansa

Nais- ja tyttökoripalloilun kehittämiseen keskittyvä yhteistyöverkosto on kokoontunut syksyn aikana kaksi kertaa ja seuraava tapaaminen on sovittu tammikuulle. Verkoston toiminnassa on ollut mukana ensimmäisessä vaiheessa päävalmentajat kymmenestä pääsarjojemme seurasta.

22.11.2021 15:11 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit on valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

22.11.2021 12:15 Suomen Cup

Suomen Cupin valintatilaisuus tänään suorana YouTubessa klo 13

Molempien Korisliigojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta selvittivät tiensä Suomen Cupin puolivälieriin. Yksiosaiset puolivälierät pelataan joulukuussa.

21.11.2021 20:08 Naisten Korisliiga

Vimpeli palasi voittajaksi

Naisten Korisliiga jatkui sunnuntaina yhdellä ottelulla. Se olikin todellinen trilleri, josta voittajana selvisi lopulta ViVe.

20.11.2021 18:48 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa kolmen pelin ilta – Catz tuplasi voittosaldonsa

Lauantaina pelattiin kolme ottelua. Niissä voittoihin ylsivät PeKa, Forssan Alku ja Catz.

19.11.2021 20:47 Naisten Korisliiga

EBT:lle kolmas perättäinen voitto

Perjantaina Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT kaatoi Märskyn 90-71 ja otti kolmannen voittonsa marraskuussa.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

19.11.2021 07:16 NCAA

Henna Sandvik on sitoutunut NCAA:n lopputurnauksen ”Elite Eightiin” yltäneeseen Indianaan

Tapiolan Hongan kasvatti, tällä kaudella HBA-Märskyssä naisten Korisliigaa pelaava, Henna Sandvik, 18, on sitoutunut Indianan yliopistoon. Susiladiesin EM-karsintajoukkueeseen kuuluva Sandvik aloittaa freshman-kautensa ”Hoosiersissa” syksyllä 2022.

17.11.2021 22:18 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan keskiviikon kierroksesta muodostui dramaattinen tulevan talven Suomen Cupin osallistumisoikeuksien suhteen. Rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä ja joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä.

17.11.2021 20:43 Naisten Korisliiga

PeKa sarjakärkeen – FoA ja EBT yllätyksiin

Naisten Korisliigassa tositoimiin palasi kahdeksan joukkuetta. Voittajiksi selviytyivät PeKa, HBA, EBT ja FoA. Samalla ratkesivat joukkueet, jotka taistelevat tänä vuonna Suomen Cupin voitosta. Pokaalia metsästävät PeKa, ViVe, Kouvottaret, ToPo, HBA, EBT, Honka ja FoA.

Näytä lisää vastaavia