KTP ja Bisons etenivät välieriin, Kataja vei Lahtea kotonaan

22.4.2015 21:26 KTP-Basket ja Bisons Loimaa etenivät keskiviikkona miesten Korisliigan välieriin voitettuaan puolivälieränsä puhtaasti 3-0 -voitoin. KTP haki kolmannen voiton Helsingistä, jossa se kukisti Seagullsin 82-75 (38-49). Bisons puolestaan voitti Loimaalla Kouvot 83-74 (41-43). Kataja Basket taas eteni 2-1-johtoon voittamalla kotonaan Namika Lahden.

Brandon Jefferson ja KTP-Basket etenivät Korisliigan välieriin...

... kuten myös Roope Ahonen ja Bisons.

Robert Arnold nakkasi 37 pistettä, kun Kataja pieksi Namika Lahden. Kuvat: Kai Kilappa, Tytti Nuoramo & Vesa Kuukka/Kuvanmaailma.


Kisahallissa Seagulls hallitsi peliä ja johti parhaimmillaan toisella neljänneksellä jo 1 pistettä. KTP kiri johdon tasoihin kolmannella neljänneksellä, mutta Seagulls siirtyi takaisin johtoasemaan ripeästi.

KTP nousi johtoon kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua ja viimeisteli pelin Brandon Jeffersonin johdolla, jonka saldoksi kirjattiin 28 pistettä, 2 levypalloa ja 4 syöttöä.
 

- Pitää antaa erittäin iso ja nöyrä tunnustus joukkueelle, joka ei luovuta missään vaiheessa. Nousimme kerran aiemmin Kisahallissa 21 pisteen takaa. Korostin että se onnistuu nytkin ja näin kävi. Paransimme puolustustamme ja saimme pelin kontrollin pois Seagullsilta, totesi KTP:n valmentaja Anton Mirolybov.

Jeffersonia säestivät LaMonte Ulmer (21/8/3 syöttöä), Kenneth Simms (14/11) ja Timo Heinonen (10/2).

Seagullsilta parhaiten onnistuivat Deremy Geiger (19/2/4 riistoa) ja Justin Stommes (17/4).

 


 

Bisons väänsi voiton päätösneljänneksellä


Loimaalla peli eteni pitkään Kouvojen muutaman pisteen johdossa, mutta Bisons ryhdistäytyi viimeisellä kympillä, jonka se vei nimiinsä peräti 25-10.

Kouvot veivät levypallot, mutta loimaalaiset olivat tarkkoja kaaren takaa, kun 59% Bisonsin kaukoheitoista löysi tiensä sukan lävitse.

Tuukka Kotti (21/9/4 torjuntaa) heitti kauden piste-ennätyksensä. Myös Anthony Hilliard (14/4/3 syöttöä), Martin Zeno (16/3) ja Ian Hummer (13/6/5 syöttöä) ylsivät kaksinumeroisiin lukemiin.

Kouvojen selkeä ykköstykki oli Andre Williamson, joka heitti 27 pistettä ja haki 10 levypalloa.

 

 

Kataja voiton päähän välieristä

 

Joensuun Kataja nousi ottelusarjassa Namika Lahtea vastaan johtoon 2-1 -voitoin, kun se voitti kotipelinsä 83-68 (40-26).

Kataja johti peliä koko ajan ja pitkään näytti, että kyseessä on selkeä joensuulausvoitto. Namika kuitenkin hiosti viimeisellä jaksolla vain viiden pisteen päässä 66-61-numeroissa. Tuon jälkeen Kataja ratkaisi pelin vietyään seuraavat minuutit 13-0.

- Se oli nimenomaan playoffs-voitto hyvin puolustavasta joukkueesta. Edellisessä ottelussa passivoiduimme liikaa. Puhuimme, että Lahtea pitää haastaa ja olla aggressiivisempia koria kohti. Tänään se toteutui, Katajan päävalmentaja Pekka Salminen kommentoi.

Katajan Robert Arnold sivusi kauden piste-ennätystään tekemällä 37 pistettä ja hakemalla 9 levypalloa. Teemu Rannikko nakkasi 16 pistettä ja jakoi 8 syöttöä.

Namikasta erottuivat Ryan Wright (18/7) ja Kevin Tiggs (14/3/3 syöttöä/3 riistoa).

 

 

(STT - Basket.fi)

 
23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia