Lahti eteni finaaliin, Kataja vahva kotonaan

4.5.2009 Kaksi ensimmäistä välieräottelua hallitsevaa mestaria Espoon Honkaa vastaan voittanut Namika Lahti kukisti Hongan jo kolmannen kerran perättäin. Lahti eteni SM-finaaleihin suoraan otteluvoitoin 0-3 kukistamalla Hongan Tapiolassa 79-85 (36-44). Joensuussa kotijoukkue Kataja osoitti toipuneensa lauantaisesta selkäsaunasta kukistamalla Pyrinnön 91-78 (43-36) ja nousemalla välieräsarjassa 2-1-johtoon.

Espoossa Honka ei saavuttanut missään vaiheessa voittoon tarvittavaa rentoutta ja pelihuumoria. Honka oli läpi ottelun askeleen perässä Namika Lahtea, joka pääsi nakuttelemaan vapaaheittoviivalta peräti 31 pistettä. Lahti kasvatti johtonsa kahdesti parhaimmillaan 11 pisteeseen (33-44, 46-57).

Honka kävi parhaan pistemiehensä Ben Perkinsin (23/6) donkilla tasoissa tilantessa 70-70, mutta Lahden hermokontrolli piti. Namika veti Perkinsin donkkia seuraavan pariminuuttisen kylmästi nimiinsä 9-0, jolloin aika Hongan kellosta loppui tylysti kesken.

- Hyvältä tuntuu. Finaalipaikka on hieno asia näille jätkille ja koko organisaatiolle ja samalla hyvä kuittaus niille, jotka vaativat minulle eroa viime syksynä, huojentuneen näköinen Lahti-luotsi Sami Toiviainen totesi.

- Yritin koko aamupäivän saada pelaajani rentoutumaan ja jättämään paineet minun niskoilleni, mutta tällä kertaa se ei onnistunut. Otan täyden vastuun tästä välierätappiosta. Lahti oli joka ottelussa parempi ja ansaitsee finaalipaikkansa, myönsi Hongan valmentaja Mihailo Pavicevic.

Lahden paras pistemies oli ilmiömäisesti pelannut Jason Conley (31/5), joka näytti kykenevän kentällä ainoastaan oikeisiin ratkaisuihin. Ray Nixon (21/2) kannatteli joukkuettaan erityisesti toisella neljänneksellä. Kurtis Rice (15/6) teki jo kolmannessa perättäisestä ottelusta Hongan Chanan Colmanin (8/0/4 menetystä) illasta kurjan.

Perkinsin ohessa Hongan onnistujiin voidaan laskea Jukka Matinen (15/5), virhevaikeuksista kärsinyt Kimmo Muurinen (12/0/3 riistoa) sekä Akeem Scott (18/4/3 syöttöä), joka tosin kävi ylikierroksilla ottelun ratkaisuhetkillä.

Kataja vahva kotonaan

Joensuun Katajalle lauantaisessa Urheilukanavan tv-ottelussa selkäsaunan antanut Tampereen Pyrintö ei kyennyt enää urotekoihin Joensuun Areenassa. Ryminällä levypalloihin mennyt kotijoukkue hallitsi Jeremiah Woodin (9/18/8 syöttöä) ja Quinnel Brownin (25/11) johdolla ilmatilaa korin alla tehden samalla Pyrinnön isojen miesten Antti Nikkilän (0/8) ja Olli Ahvenniemen (6/4) pelistä vaikean näköistä.

Ottelu ratkesi jo kolmannella jaksolla, jolloin Brown ja Sami Lehtoranta (21/0) nostivat Katajan parhaimmillaan 60-44-johtoon. Pyrintö käväisi vielä yhdeksän pisteen päässä, mutta Kataja piti hermonsa ja nousi ottelusarjassa 2-1-johtoon.

- Taktisesti ei tehty mitään sen kummemmin kuin lauantaina, mutta toteutuksessa oli aika lailla eroa. Emme ajaneet täysillä Antti Nikkilää päin hyökkäyspäässä ja levypallotilanteisiin mentiin paljon lauantaita paremmin, totesi Katajan valmentaja Ray Ailus.

Brownin, Lehtorannan ja Woodin lisäksi Katajan parhaimmistoon lukeutui lauantaisesta kompastelustaan selkeästi parantanut Larry Blair (23/5/3 riistoa). Damon Williams (26/5/4 syöttöä/5 riistoa) oli tuttuun tapaan Pyrinnön tehomies. Kenny Lowe (21/0) ja Chris Hester (17/6) kannattelivat myös Pyrintöä hyökkäyspäässä.

- Meillä on nyt kaksi mahdollisuutta katkaista välieräsarja ja siitä lähdetään, että sarja katkeaa jo keskiviikkona, Ailus pohti.

Katajan ja Pyrinnön välinen neljäs välieräottelu pelataan keskiviikkona 6.5. Pyynikin Palloiluhallissa klo 18:30.

Korisliigan täydelliset ottelutilastot ja muita tilastoja löytyy Koripalloliiton tilastopalvelusta, osoitteesta www.basket.fi.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/
 
13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia