Lassi Tuovin katse tulevassa – ”Pidämme isot tavoitteet mielessä ja teemme töitä pitkäjänteisesti”

9.7.2021 19:12 Lassi Tuovin ensimmäinen täysi kausi SIG Strasbourgin päävalmentajana oli menestyksekäs. Tuovi valmensi joukkueen Ranskan liigassa runkosarjan kolmanneksi ja pudotuspeleissä välieriin sekä myös Mestarien liigassa neljän parhaan joukkoon. Myös kaksi seuraavaa kautta joukkueen päävalmentajana jatkavalle Tuoville kausi oli hyvä lähtölaukaus alkaneelle kehitysprojektille.

Lassi Tuovi valmensi Strasbourgin hienoon kauteen. (Kuva: FIBA)

Strasbourg sijoittui Ranskan ProA:n runkosarjassa kolmanneksi ja sai puolivälierässä vastaansa pariisilaisseura Boulogne-Levalloisin. Ranskassa yleisörajoitukset olivat höllentyneet sen verran, että katsomoihin saatiin jo ottaa yleisöä, mutta Strasbourg joutui pelaamaan kotiottelunsa evakossa naisten EM-kilpailujen takia muutaman kymmenen kilometrin päässä Gries-Oberhoffenissa, joka on Strasbourgin kotiareena Rhenusia paljon pienempi. Katsomoon olikin päässyt noin 1000 ihmistä seuraamaan peliä.

- Puolivälieristä jäi hyvä maku. Se oli ennakkoon sellainen 50/50 matchup. Pelasimme pienessä 35-asteisessa hallissa ja pystyimme venymään hienosti. Pelinä se oli varmasti kannattajille makea, ja seuralle se oli onnistunut viimeinen kotiottelu, joka toi hyvää mieltä koko seurayhteisölle, Tuovi analysoi puolivälieräkoitosta.

Ranskan liigan loppuratkaisut pelattiin Rouenissa. Välierässä Strasbourg sai vastaansa ASVEL Lyon-Villeurbannen. ASVEL oli ottelussa vahvempi numeroin 83-67 ja eteni lopulta mestariksi kaatamalla finaalissa Dijonin.

- Peli oli meille todella hankala emmekä päässeet missään vaiheessa peliin sisään. Kävi kuitenkin selväksi, että pelasimme sarjan parasta joukkuetta vastaan, Tuovi antoi tunnustusta.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Tuovi nousi Strasbourgin päävalmentajaksi viime keväänä juuri ennen kuin koronapandemia katkaisi kauden. Aiempina vuosina kärkisijoista taistelleella Strasbourgilla oli allaan pari vaikeampaa kautta. Tuovi sai palautettua joukkueen jälleen kärkipaikoille, ja ensimmäinen täysi kausi päävalmentajana oli hänelle tärkeä onnistuminen.

- Kyllä se tiedetään, että tämä ammatti on raakaa tulosurheilua, mutta samalla se on mukava haaste. Se ei paljon paina, vaikka olisi toiminut seurassa pitkään ja olisi muuten mukava mies. Se on tietenkin tosi iso haaste ja toimii tietynlaisena tasonmittarina. Se täytyy sanoa, että paljon tuli virheitä ja niistä samalla paljon oppia. Jos koronatilanteesta hakee jotain hyvää, niin viime keväänä sai käyttää kunnolla aikaa tähän kauteen valmistautumiseen ja siihen tuli laitettua aika paljon tunteja ja effortia, Tuovi kertaa ensimmäisen päävalmentajakautensa oppeja.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Strasbourgin kilpailullinen menestys oli hienoa, mutta pitkän tähtäimen tavoitteena on luoda pohja jatkuvalle menestymiselle. Viime kauden joukkueesta jo usealla pelaajalla on sopimus kahdeksi seuraavaksi kaudeksi ja myös Tuovin sopimus jatkuu seuraavat kaksi kautta. Peruspalaset ovat siis jo paikallaan tuleville vuosille.

- Nyt tuli hyviä tuloksiakin, mutta olemme käynnistäneet projektin, jossa pyritään muokkaamaan koko seuran toimintakulttuuri ja olemme siinä oikealla tiellä, kun pidämme isot tavoitteet mielessä ja teemme töitä pitkäjänteisesti. Niitä kohti menemme ja tällä hetkellä näyttää hyvältä.

Pitkälle venyneen Ranskan kauden jälkeen Tuovi ei kauaa ehtinyt hengähtää, sillä hän matkasi heti Susijengin mukana Japaniin. Ehtii hän kuitenkin myös lomailla kesän aikana.

- Tämä menee tässä itsellään kauden päätökseksi. Tämä on tuttua juttua. Ehkä sitten heinäkuun lopussa ehtii vähän jopa siirtää ajatuksia pois koripallosta, Tuovi kertoo.

Henkilöt

 
17.9.2021 17:26 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen lähtee ennakkoluulottomasti Espanjan valloitukseen

Elias Valtonen otti ison hyppäyksen urallaan, kun hän teki kesällä kolmivuotisen sopimuksen kivikovassa Espanjan liigassa pelaavan Manresan kanssa. Valtonen on osoittanut harjoitusotteluissa olevansa valmis tulevaan haasteeseen.

11.9.2021 10:45 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin haluaa palkintokaappiinsa täytettä – ”Olisi hieno päästä voittamaan jotain”

Sasu Salin pelasi viime kaudella yhden uransa parhaimmista kausista ja pääsi ensimmäistä kertaa maistamaan Espanjan liigan välierien tunnelmaa. Tällä kaudella Salin haluaa voittaa jotain ja ensimmäisen kerran siihen on mahdollisuus jo viikonloppuna.

27.7.2021 16:15 Susijengi

Roope Ahonen: ”Koen kehittyneeni kolmessa vuodessa tosi paljon”

Susijengi on saanut vahvuuteensa tervetulleen paluumuuttajan, kun Salon Vilppaan kasvatti ja tuore Espanjan kakkosliigan mestari Roope Ahonen, 31, on vetänyt susipaidan ylleen kolmen vuoden tauon jälkeen. Kuin varkain eurokenttien konkariksi varttunut Ahonen kertoo palavansa halusta tuoda taitonsa ja kokemuksensa maajoukkueen käyttöön.

11.7.2021 11:48 Suomalaiset ulkomailla

Nousu kruunasi Roope Ahosen kauden – ”Oli tosi hieno kausi”

Roope Ahonen selätti vaikean alaraajavamman ja palasi talvella vuoden tauon jälkeen pelikentille. Ahonen oli tärkeässä roolissa, kun Breogan juhli kauden päätteeksi nousua Espanjan ACB-liigaan.

5.7.2021 14:36 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaispelaajilla haastavat kaudet Ranskassa

Ranskan pelikentillä nähtiin menneellä kaudella yhteensä neljä suomalaispelaajaa. ProB:ssä Ilari Seppälä ja Henri Kantonen pelasivat Aix-Mauriennen riveissä ja Carl Lindbom pelasi samassa sarjassa Antibes Sharksin joukkueessa. NM1:ssä Marius van Andringa vietti kauden Lorientin paidassa.

26.6.2021 12:17 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla hieno kausi – ”Kokonaisuudessaan kausi oli tosi onnistunut”

Sasu Salinin kausi Espanjan liigassa Teneriffan kanssa päättyi välierään. Vaikka joukkue ei päässyt taistelemaan mestaruudesta, niin kausi oli kokonaisuudessaan sekä Salinille että Teneriffalle positiivinen.

21.6.2021 10:06 Suomalaiset ulkomailla

Pudotuspelit käynnistyvät Ranskassa – Lassi Tuovin valmentaman Strasbourgin kausi jo nyt menestys

Lassi Tuovin Strasbourg sijoittui Ranskan ProA:n runkosarjassa kolmanneksi ja pääsee hyvistä lähtökohdista maanantaina alkaviin pudotuspeleihin. Tapahtui viimeisen viikon loppurutistuksessa miten tahansa, on Strasbourgin kausi ollut jo menestys.

11.6.2021 20:12 Suomalaiset ulkomailla

Aapeli Alaselle jäi hampaankoloon loppukaudesta Tshekissä

Aapeli Alanen lähti keväällä kotimaisen Korisliigan jälkeen loppukaudeksi Tshekin liigassa pelaavan Brnon joukkueeseen. Alasen ensimmäinen kokemus ulkomailla ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan, mutta jätti nälkää jatkoa varten.

3.6.2021 17:14 Suomalaiset ulkomailla

Itävallan mestaruus maistui suomalaisille – ”Kyllä se näkyi kuinka tärkeä se oli”

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden pääsi juhlimaan kauden päätteeksi Itävallan mestaruutta. Mirolyboville ja Dolencille mestaruus merkitsi paljon ja tuntui hyvältä.

31.5.2021 21:15 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin valmiina pudotuspelien alkuun – ”Vastustaja on tuttu”

Espanjan liigassa pudotuspelit käynnistyvät maanantaina ja Sasu Salinin sekä Emir Sulejmanovicin osalta puolivälierät alkavat tiistaina. Suomalaiskaksikon joukkueen Teneriffan vastustajaksi asettuu Mestarien liigan mestari San Pablo Burgos.

30.5.2021 21:31 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen sai ehjän kauden - "Kehitystä tapahtui”

Alexander Madsen pääsi juhlimaan uransa toista Latvian mestaruutta, kun VEF Riika jyräsi mestariksi. Henkilökohtaisella tasolla Madsen välttyi pahimmilta loukkaantumisilta ja ainoa takaisku kauden aikana oli sairastuminen koronavirukseen.

29.5.2021 11:44 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni kasvoi johtajana kauden aikana – ”Sain olla isossa roolissa joukkueessa”

Edon Maxhuni pelasi erinomaisen kauden virolaisen Pärnu Sadamin riveissä. Maxhuni johdatti Pärnun aina Viron liigan finaaliin saakka ja palkintona kaudesta oli hopeinen mitali sekä valinta Viron liigan tähdistöviisikkoon.

14.5.2021 15:58 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koposella erilainen kausi – ”Oli kiva palata Italiaan”

Petteri Koposen kausi oli hänen aiempaan uraansa verrattuna erilainen, sillä hän oli koko alkukauden pelaamatta ja siirtyi vuodenvaihteen jälkeen Italiaan Pallacanestro Reggianan joukkueeseen. Pätkäkausi Italiassa jätti Koposelle hyvän maun.

7.5.2021 21:40 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen nälkäisenä Latvian liigan kultajahtiin

Latvian liiga on edennyt finaalivaiheeseen ja Alexander Madsenin edustama VEF Riika kohtaa finaalissa BK Ventspilsin. Hävityn Viron ja Latvian yhteisliigan finaalin jälkeen, Madsenin katseet ovat Latvian mestaruudessa.

7.5.2021 11:25 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni mestaruus mielessä Viron liigan finaaleihin

Edon Maxhunin edustama Pärnu eteni hienosti Viron liigan finaaliin, jotka alkavat lauantaina. Pärnu saa finaalissa vastaansa BC Kalev/Cramon.

6.5.2021 12:19 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikon Swans Gmunden aloittaa Itävallan finaalit – ”Nälkä on iso”

Itävallan liiga on edennyt finaalivaiheeseen ja mukana nähdään Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden. Finaalissa vastaan asettuu Kapfenberg Bulls.

5.5.2021 19:27 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lopputurnaus alkaa – suomalaisten kohtaaminen heti puolivälierässä

Mestarien liigan tämän kauden huipentava Final Eight –lopputurnaus pelataan loppuviikon aikana Venäjällä Nizhni Novgorodissa. Suomalaisista mukana nähdään Sasu Salinin ja Emir Sulejmanovicin edustama Teneriffa sekä Lassi Tuovin valmentama Strasbourg.

27.4.2021 16:16 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella vahva debyyttikausi ammattilaisena

Elias Valtonen otti tällä kaudella ensimmäisen askeleensa ammattilaisena pelatessaan Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin alaisuudessa Saksan ProA:ssa Tigers Tübingenin joukkueessa. Valtonen kuului Tigersin ehdottomiin onnistujiin ja Janssonille kertyi kaudesta paljon oppia valmentajana.

26.4.2021 19:57 Suomalaiset ulkomailla

Aapeli Alasella alkavat pudotuspelit Tshekin liigassa

Keväällä Tshekin liigassa pelaavan Brnon riveihin siirtynyt Aapeli Alanen aloittaa pudotuspelit tiistaina. Brno kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella USK Prahan.

8.4.2021 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen ja Edon Maxhuni taistelevat Viron ja Latvian yhteisliigan voitosta

Viron ja Latvian yhteisliigan runkosarja saatiin päätökseen viime viikonloppuna ja sarjan kausi huipentuu loppuviikosta pelattavaan lopputurnaukseen. Alexander Madsenin VEF Riika selvisi suoraan välieriin voitettuaan Latvian lohkon ja Viron lohkossa toiseksi sijoittunut Edon Maxhunin Pärnu kohtaa puolivälierässä latvialaisen BK Ogren.

Näytä lisää vastaavia