Lauri Markkanen varattiin NBA:han seitsemäntenä – osoitteena Chicago Bulls

23.6.2017 08:25 NBA:n varaustilaisuudessa New Yorkissa tehtiin suomalaista koripallohistoriaa, kun Minnesota Timberwolves varasi Lauri Markkasen numerolla seitsemän. Kaupan yhteydessä Markkasen oikeudet päätyivät nopeasti varauksen jälkeen Chicago Bullsille.

Lauri Markkanen teki suomalaista koripallohistoriaa, kun hänet varattiin NBA:han numerolla seitsemän.

Markkasen varasi Minnesota Timberwolves, mutta oikeudet siirtyivät kaupan yhteydessä nopeasti Chicago Bullsille.

Markkasen agentti Michael Letchiski viihtyi varaustilaisuuden alun tiiviisti puhelimessa ja suomalaislupauksen lopullinen osoite selvisi muutama minuutti ennen varausvuoroa. Kuvat: Ville Vuorinen & Suvi Hakkarainen

Markkasta ennakoitiin varattavaksi ensimmäisen kierroksen alkupäässä ja niin kävikin, mutta oikeuksien päätyminen lopulta Chicago Bullsille oli varaustilaisuuden suurin yllätys. Seitsemännellä vuorolla Markkasen nimen huusi Minnesota Timberwolves, mutta joukkueiden välisen kaupan yhteydessä suomalaislupauksen oikeudet siirtyivät nopeasti Chicagolle.

Markkanen päätyi kauppatavaraksi, kun Chicago halusi hänet itselleen 16. varausvuorostaan huolimatta. Joukkueet vaihtoivat varausvuoronsa, minkä lisäksi Chicagon Jimmy Butler siirtyy Minnesotaan, ja toiseen suuntaan liikkuvat Markkasen lisäksi Kris Dunn sekä Zach LaVine.

- Kuulin kaupasta muutama minuutti ennen varaustani, joten se ei varsinaisesti yllättänyt. Lähden Chicagoon innoissani ja olen ylpeä saadessani edustaa perinteikästä joukkuetta. Jo se on kunnia, että NBA-joukkue haluaa sinut itselleen, Markkanen sanoi.

Markkasen perhe seurasi varaustilaisuutta aitiopaikoilta eturivistä yhdessä agentti Michael Lelchitskin kanssa, joka viihtyi tilaisuuden alun tiiviisti puhelimessa.

- Takana tapahtui koko ajan aika paljon ja tiesin tulevasta aika hyvin, mutta kyllä se silti vähän itseäni yllätti, Markkanen kertoi.

- Tällä hetkellä on ihan käsittämättömät fiilikset, ei näitä oikein pysty edes selittämään. Aika mukavaa olla Bullsin organisaatiossa.

Suomi-koriksen historiaa

Markkasen myötä suomalaisessa koripallohistoriassa käännetään uusi sivu. Ennen häntä korkeimmalla numerolla varattu suomalainen oli 30. kierroksella huudettu Petteri Koponen.

Koposen poimi kesän 2007 varaustilaisuudessa riveihinsä Philadelphia 76ers, joka kuitenkin kauppasi hänet Portland Trailblazersiin välittömästi. Kaikkiaan suomalaisia on varattu NBA:han nyt seitsemän.

Edellinen suomalaisvaraus on Erik Murphy, jonka varasi vuoden 2013 toisella kierroksella niin ikään Chicago Bulls.

- Tämä on iso asia minulle ja koko maalleni, sillä edellisestä suomalaisesta NBA-pelaajasta on jo hieman aikaa. Tämä on kunnia-asia, Markkanen tunnelmoi.

Suomen edustamisen tärkeys näkyi myös Markkasen puvussa, jonka takin sisäpuoli oli sinivalkoinen ja koristeltu Suomen lipulla. Lippua Markkanen vilautti yleisölle ja tv-kameroille välittömästi lavalle noustuaan.

Odotetut kärkinimet

Varaustilaisuuden ensimmäiset valinnat noudattivat odotettua kaavaa. Ensimmäisenä valitsemaan päässyt Philadelphia 76ers poimi ennakoidusti pelinrakentaja Markelle Fultzin. Los Angeles Lakers nappasi odotusten mukaisesti Lonzo Ballin toisena ja Jayson Tatum oli Bostonin kolmannen vuoron varaus.

Eurooppalaisväriä nähtiin kärkisijoilla myös heti Markkasen jälkeen, kun New York Knicks varasi kahdeksantena ranskalaisen Frank Ntilikinan, joka pelaa paraikaa Susijengin apuvalmentaja Lassi Tuovin alaisuudessa SIG Strasbourgissa.

Markkanen jatkaa New Yorkista Chicagoon lauantaina ja osallistuu uuden joukkueensa väreissä NBA:n kesäliigaan Las Vegasissa heinäkuussa. Sen jälkeen edessä siintävät EM-kotikisat elo-syyskuussa.

Lisätiedot: Lauri Markkanen

Asiat

 
24.10.2020 19:11 Naisten Korisliiga

EBT takaisin sarjakärkeen – myös Honka ja Kouvottaret voitokkaita

Naisten Korisliigassa nähtiin kolme ottelua. EBT nousi takaisin sarjakärkeen. Myös Honka ja Kouvottaret kasvattivat voittosaldojaan.

23.10.2020 21:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander tavoittelee Saksan mestaruutta

Viiden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen Sofia Pelander vaihtoi kesällä maisemaa tehdessään sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa. Pelander lähtee uuteen haasteeseen suurella innolla.

23.10.2020 20:46 Naisten Korisliiga

PeKa:lle kauden kolmas voitto

Tappioitta kauden aloittanut Peli-Karhut matkasi Forssaan toisen mestarisuosikin Alun vieraaksi. Kotkalaiset nappasivat vierasvoiton pistein 76-73.

23.10.2020 11:44 Susijengi

Carl Lindbom palaa Puolaan, uutena osoitteena Stal Ostrow

Viimeiset kaksi kautta vahvaa jälkeä Puolan pääsarjan KK Radomissa tehnyt 206-senttinen Susijengin laitahyökkääjä Carl Lindbom, 28, aloittaa kolmannen kautensa Puolassa. Tapiolan Hongan kasvatteihin lukeutuvan Lindbomin uusi seura on Puolan mitalimittelöihin kesän pelaajakiinnityksillään ilmoittautunut Stal Ostrow Wielkopolski.

23.10.2020 09:33 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantosen ja Ilari Seppälän kausi vihdoin käyntiin Ranskassa

Henri Kantonen ja Ilari Seppälä pääsevät vihdoin tositoimiin Ranskan ProB:ssä, kun kahden siirretyn ottelun jälkeen Aix-Mauriennen kausi starttaa perjantaina. Kantosella on edessään ensimmäinen kausi ulkomailla ja Seppälä sen sijaan aloittaa toisen kautensa Aix-Mauriennessa.

22.10.2020 19:57 Naisten Korisliiga

HBA voitti Pyrinnön jännittävien vaiheiden jälkeen

Torstain ainoassa Naisten Korisliigan ottelussa Tampereen Pyrintö matkasi Helsinkiin HBA:n vieraaksi. Kotijoukkue otti kauden toisen voittonsa tasaisen ottelun jälkeen 73-72.

21.10.2020 20:11 Korisliiga

Kobrat yllätysvoittoon hallitsevasta mestarista – illan kierroksella viisi kotivoittoa, joista neljä reippaalla piste-erolla

Illan viiden ottelun Korisliiga-kierroksella voittajiksi selvisivät Kobrat, Seagulls, Pyrintö, Lahti ja Kataja.

21.10.2020 07:40 Suomalaiset ulkomailla

Erik Murphy loisti Japanissa - Teneriffa aloitti Mestarien liigan voitolla

Erik Murphyn vahva alkukausi Japanissa sai jatkoa kahdella voitolla. Mestarien liigassa saatiin tiistaina lohkovaihe käyntiin.

20.10.2020 20:49 Korisliiga

KTP:n Greg Mangano hurjasteli Vilppaan kumoon

KTP-Basket vei kotikentällään Salon Vilppaasta voiton. Gregory Mangano upotti 32 pistettä.

20.10.2020 14:29 Korisliiga

Jordan Semple Katajan etukentälle – kokenut laituri voittanut Euroopassa levypallokuninkuuksia

Uusi ulkomaalaisvahvistus Jordan Semple saapuu piakkoin Kataja Basketin riveihin. Nelospaikalla viihtyvä pelaaja kirjautti viime kaudella vakuuttavat tilastot Ruotsin liigassa.

20.10.2020 10:17 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaihe käynnistyy tiistaina – suomalaiset kovin tavoittein mukana

Mestarien liigassa lohkovaihe saadaan käyntiin tiistaina ja kolmessa joukkueessa nähdään suomalaisedustusta.

19.10.2020 12:09 Koripalloliitto tiedottaa

Heikki Tuomala -palkinto Mika Perälälle

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt Heikki Tuomala -palkinnon postuumisti marraskuussa 2019 menehtyneelle kauhajokiselle pitkänlinjan koripallovaikuttajalle Mika Perälälle.

18.10.2020 22:03 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni hurjana – Alex Murphy aloitti kauden vahvasti

Edon Maxhuni pisti pyörremyrskyn käyntiin Viron ja Latvian yhteisliigassa, kun hän johdatti Pärnun viikolla kahteen voittoon. Alex Murphy aloitti pelinsä Granadassa mainiosti ja Daniel Dolenc oli jälleen mies paikallaan.

18.10.2020 21:43 Suomalaiset ulkomailla

Kuier auttoi Ragusan hienoon voittoon – Espanjan LF2:ssa suomalaisten joukkueille voitot

Awak Kuierin Ragusa otti niukan voiton Italian liigassa ja Kuier oli joukkueensa johtohahmoja. Suomalaisvoittoja vietettiin myös Espanjassa ja Ruotsissa.

18.10.2020 20:27 Korisliiga

Lahti aloitti vahvasti, mutta Karhu kiri ja ohitti – Okko Järvellä tehokas ilta

Karhu Basket otti voiton ensimmäisestä kotiottelustaan. Lahti Basketball avasi hyvin mutta taipui toisella puoliajalla.

17.10.2020 21:21 Korisliiga

Vilpas avausvoittoon viime sekunneilla – KTP, Pyrintö ja Seagulls voittoputkessa

Vilpas kaatoi Kobrat tiukan trillerin pääteeksi 95-94. Illan muissa otteluissa Tampereen Pyrintö, Seagulls ja KTP-Basket ottivat jo kauden toiset voittonsa.

16.10.2020 20:48 Korisliiga

Tuomas Hirvosen pelisilmä tarkkana – Kouvot kunnioitti Ville Kaunistoa sekä paitaseremonialla että kotivoitolla

Ville Kauniston pelipaita nousi tänään ”Manskarin” kattoon. Seremonian perään pelatussa Korisliigan runkosarjaottelussa Kouvot kukisti vieraana käyneen Uran.

16.10.2020 17:00 Koripalloliitto tiedottaa

Joukkuelajien yhteinen tahtotila: pelien jatkuttava – turvallisesti ja vastuullisesti

Joukkuelajien yhteisenä tavoitteena on taata jatko turvalliselle harrastamiselle ja sarjatoiminnalle, mutta siihen tarvitaan koko urheiluyhteisön yhteistyötä.

16.10.2020 13:24 Naisten Korisliiga

Kokenut Anni Jämsä Tampereen Pyrinnön takakentälle

Naisten Korisliigassa pelaava Pyrintö on solminut sopimuksen 191 ottelua naisten Korisliigassa ja Saksan Bundesliigassa pelanneen Anni Jämsän kanssa. Seura solmi lisäksi sopimuksen Sanni Lepolan kanssa.

15.10.2020 21:14 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille voitto kauden ensimmäisessä Kymenlaakson paikalliskamppailussa

Viime kauden Suomen Cup finalistit kohtasivat ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Peli-Karhut otti kotonaan voiton pistein 80-69.

Näytä lisää vastaavia