Leen Old Dominionin puolustus rautaa

12.1.2010 Gerald Lee Jr.:n Old Dominion jatkoi vakuuttavia otteitaan Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:n CAA-konferenssissa päihittämällä Hofstran 57-46. Mikko Koivisto ylitti puolestaan viikonloppuna tuhannen pisten haamurajan ja Erica Tukiaisen UCLA kävi lähellä suuryllätystä.

Gerald Lee Jr.:n Old Dominionin puolustuspeli on uomissaan.

UNC-Greensboron Mikko Koivisto ylitti tuhannen urapisteen rajan.

Riikka Terävän Oaklandin voittoputki katkesi. Kuvat: Tomi Kaminen.

Gerald Lee Jr. urakoi aloitusviisikosta käsin 36 minuuttia, kun Old Dominion haki kauden neljännen konferenssivoittonsa kukistamalla Hofstran 57-46 (29-18). Voitto oli Old Dominionin 17. perättäinen kotivoitto sekä jo seitsemäs kerta tällä kaudella, kun joukkue onnistui pitämään vastustajansa alle 50 pisteessä.

Old Dominionilla oli kaikki edellytykset karata Hofstralta jo varhain, mutta vieraat sinnittelivät kymmenen pisteen tuntumassa ODU:n surkean vapaaheittopelin (14/34) johdosta. Hofstra ei kuitenkaan päässyt toisella puoliajalla seitsemää pistettä lähemmäksi.

Lee viimeisteli ottelussa 11 pistettä (kakkoset 5/11, vapaaheitot 1/3), kaapi viisi levypalloa sekä merkitsi tilastoihin yhden riiston, yhden torjunnan, yhden menetyksen sekä kaksi virhettä. Leen ohessa ODU:n tehoista vastasivat pitkälti Keyon Carter (14) sekä Frank Hassell (8/14). ODU on voittanut kauden 17 ottelustaan 12 sekä viidestä konferenssiottelustaan viisi.

Koivisto nousi tuhannen pisteen kerhoon

Miesten maajoukkuetakamies Mikko Koivisto ylitti yliopistourallaan tuhannen pisteen rajan mättämällä 28 minuutissa 14 pistettä (kakkoset 2/3, kolmoset 2/8, vapaaheitot 4/4) UNC-Greensboron kukistaessa lauantaina Furmanin kotonaan 88-78 (48-31). Koivisto on UNC-Greensboron historian kautta aikojen 17. pelaaja, joka on yltänyt yliopistourallaan tuhanteen pisteeseen.

UNC-Greensboro ei ehtinyt juhlia voittoa kauaa, sillä Chattanooga rynnisti joukkueen kumoon jo Furman-ottelua seuranneena päivänä 58-45 (20-26). UNC-Greensboro menetti kehnon heittopelin johdosta kuuden pisteen taukojohtonsa, kun Chattanooga veti kahdeksan minuutin jakson nimiinsä 21-2. Ottelussa UNC-Greensboron avausviisikkoon palannut Koivisto upotti 27 minuutissa viisi pistettä (kakkoset 1/2, kolmoset 1/6), kaapi neljä levypalloa, menetti pallon kahdesti sekä sai viisi virhettä.

UNC-Greensboro on voittanut 17 ottelustaan kolme sekä neljästä Southern Conferencen sisäisestä ottelusta kaksi.

Latimerin St. Francis hävisi heittokisan

Cedric Latimerin St. Francis Pennsylvania hävisi lauantaina vieraskentällä Long Island-Brooklynille suurinumeroisessa ottelussa lukemin 89-80 (39-33). Molemmat joukkueet upottivat heittonsa hyvillä prosenteilla, mutta Long Island ei päästänyt toisella puoliajalla vieraitaan kuutta pistettä lähemmäksi.

Vaihdosta kentälle saapunut Latimer heitti 17 minuutissa 10 pistettä (kakkoset 2/4, kolmoset 2/4), haki neljä levypalloa, jakoi kaksi korisyöttöä, menetti pallon kahdesti sekä rikkoi neljästi. Ruotsalaistakamies Sorena Orandi oli 20 pisteellään St. Francisin paras korintekijä. Kentän hahmo oli Long Islandin Jaytornah Wissey, joka mätti 28 pistettä ja jakeli yhdeksän korisyöttöä.

St. Francis on voittanut 15 ottelustaan neljä sekä neljästä NEC-konferenssin ottelustaan kaksi.

Tukiaisen UCLA minuutin päässä yllätyksestä

Erica Tukiaisen UCLA oli lähellä hakea arvokkaan päänahan naisten NCAA:n sunnuntain sarjakierroksella. Kauden aikana vain yhden ottelun hävinnyt Stanford karkasi puoliaikaan mennessä jo 16 pisteen johtoon, mutta UCLA rynnisti aggressiivisen paikkapuolustuksensa turvin vain kahden pisteen päähän, kun pelikellossa oli jäljellä enää minuutti. Tuhkimotarina jäi kuitenkin toteutumatta, kun Stanford sai tiivistettyä rivinsä viimeisellä minuutilla. Stanford vei voiton lukemin 61-65 (18-34).

Tukiainen kuului tuttuun tapaan UCLA:n avausviisikkoon, mutta ei saanut pistetiliään avattua 16 peliminuutissa (kakkoset 0/1, kolmoset 0/2). Tukiainen keräsi tilastomerkinnöikseen neljä virhettä. Doreena Campbell johti UCLA:a 17 pisteellä ja Nnemkadi Ogwumike (21/9) palkittiin Stanfordin parhaana.

UCLA on voittanut 15 ottelustaan 10 sekä neljästä Pac-10-konferenssin ottelustaan neljä.

Terävän Oaklandin voittoputki katkesi

Neljän ottelun voittoputkessa ollut Riikka Terävän Oakland Grizzlies joutui maanantaina myöntämään vieraskentällä Oral Robertsin paremmakseen numeroin 42-77 (27-43). Koko ottelun ajan kehnojen heitonvalintojen sekä pallonmenetysten kanssa tuskaillut Oakland ei saanut vastustajaa otteeseen ottelun missään vaiheessa. Oakland on voittanut 16 ottelustaan kuusi sekä viidestä Mid-Continent-konferenssin ottelustaan kolme.

Oaklandin avaukseen kuulunut Terävä upotti 26 minuutissa kaksi pistettä (kakkoset 1/2, kolmoset 0/1), mutta kunnostautui niin levypalloissa (7) kuin syötöissäkin (5), jonka lisäksi hänen tililleen merkittiin kaksi pallonriistoa, neljä pallonmenetystä ja kaksi virhettä. Melissa Jeltema urakoi Oaklandille tupla-tuplan (15/11). Oral Robertsin tähtenä loisti Kevi Luper (24/7 riistoa).

Kira Kojolan St. Mary's haki sunnuntaina 83-55 (30-24)-murskavoiton Santa Clarasta. Vaihdosta peliin tullut Kojola upotti 13 minuutissa yhden pisteen (vapaaheitot 1/3), kaapi kaksi levypalloa ja menetti pallon kerran. Louella Tomlinson nakutteli St. Mary'sille 18 pistettä, kaapi 12 levypalloa ja torjui viisi vastustajan heittoa. St. Mary's on voittanut 17 ottelustaan 11 ja molemmat West Coast-konferenssin ottelunsa.

2.5.2024 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtorannalle ja Elina Koskimiehelle hopeaa Saksassa

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Stars Keltern voitti Saksan Bundesliigan hopeaa. Awak Kuierin Reyer Venezia eteni välieriin Italiassa.

2.5.2024 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketballin voittoputki venyi – ennätys jo lähellä

Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball venytti voittoputkensa jo 23 ottelun mittaiseksi. Espanjassa Teneriffa sai revanssin Malagasta.

29.4.2024 11:31 Suomalaiset ulkomailla

Saksan mestaruustaistelu viidenteen otteluun – Kalinin ja Äijäsen Ferrol lähellä jättiyllätystä

Saksan Bundesliigan mestaruustaistelu huipentuu viidenteen otteluun, Awak Kuierin Reyer Venezia on lähellä välieräpaikkaa Italiassa ja Espanjassa Marianne Kalinin sekä Anniina Äijäsen Ferrol taisteli upeasti huippujoukkue Avenidaa vastaan.

29.4.2024 09:37 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa taipui Mestarien liigan finaalissa

Teneriffa ei onnistunut uusimaan kahden vuoden takaista Mestarien liigan voittoa, kun Malaga oli vahvempi finaalissa. Alexander Madsenin Andorra varmisti sarjapaikkansa Espanjassa ja Edon Maxhuni heitti Le Portelin pudotuspeleihin Ranskassa.

27.4.2024 10:48 Susijengi

Touko Tainamo seniorikaudeksi Wyomingiin

Erinomaiset kolme kautta Denverin yliopistossa pelannut Susijengin ison pään lupaus Touko Tainamo, 205 cm ja 23 vuotta, vaihtaa joukkuetta seniorikaudekseen. Munkkiniemen Kisapoikien kasvatin uusi joukkue on Wyoming, joka sijoittui NCAA-liigan Mountain West -konferenssin keskivaiheille päättyneellä kaudella.

27.4.2024 08:04 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa eteni Mestarien liigan finaaliin

Teneriffa pääsee taistelemaan Mestarien liigan voitosta, kun se eteni finaaliin kaatamalla kreikkalaisen Peristerin.

26.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin jahtaa Mestarien liigan voittoa – ”Meillä on kaikki mahdollisuudet”

Mestarien liigan Final Four -lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Belgradissa. Kilpailun kaikkien aikojen paras kolmen pisteen heittäjä Sasu Salin jahtaa toista Mestarien liigan voittoaan.

22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.