Lehto palaa Pyrintöön, Washington jatkaa

17.5.2007 Korisliigassa pelaava Tampereen Pyrintö on tehnyt sopimuksen viime kauden Uudenkaupungin Korihaissa palloilleen Antero Lehdon sekä loppukauden tamperelaisten paidassa loistaneen Eric Washingtonin kanssa. Washingtonin sopimus kattaa ensi kauden ja Lehdon sopimus on mallia 2+1.

184-senttinen ja 23-vuotias Lehto palaa Tampereelle hyvillä mielin, mutta pitää vuoden mittaista visiittiään Uuteenkaupunkiin opettavaisena - etenkin aikaa Jyri Lehtosen opissa.

- Lehtosen alaisuudessa harjoittelu opetti valtavasti. Hän kiinnittää harjoituksissa huomiota pieniinkin asioihin. Ehkä selvin ero on siinä, että peliini on tullut vähän enemmän järkeä mukaan, Lehto myöntää.

Antero Lehto oli vireessä Korihaiden karsintaotteluissa, joissa joukkue varmisti liigapaikkansa. Hän teki niissä keskimäärin 10,6 pistettä. Runkosarjan 44 ottelussa Lehdon keskiarvoiksi muodostui 6,2 pistettä ja 1,2 levypalloa.

Eric Washington tuli Tampereelle joulukuussa ja esitti Korisliigassa mainioita otteita - kuten kahden kauden NBA-kokemuksella ryyditetyltä pelimieheltä saattoi odottaakin. Monipuolinen ja kokenut Washington toi ryhtiliikettä Pyrinnön puolustuspeliin ja joukkue jopa voitti kahdeksan peräkkäistä liigaottelua vuoden alussa.

193-senttinen ja 33-vuotias Washington sijoittui Korisliigan pistetilastossa kolmanneksi 21,2 ottelukohtaisella keskiarvollaan. Hän oli tilastojen kymmenen parhaan joukossa myös kahden (59,1) ja kolmen pisteen (43,1) heittojen osumatarkkuuksillaan. Lisäksi Washington napsi 6,4 levypalloa ottelua kohden.

Panostuksia valmennukseen

Pyrintö on pitkään keikkunut Suomen pääsarjatasolla puolivälin alapuolella ja varsinkin budjetissa joukkue on jäänyt kilpailijoistaan jälkeen. Nyt seura on lähtenyt kehittämään toimintaansa ammattimaisempaan suuntaan ja sen tavoitteena on parantaa 20 prosenttia vuodessa kaikilla osa-alueilla, mukaan lukien talous.

Osa kehittämistä on valmennustiimin kasvattaminen, kun Juha-Petri Nieminen liittyy ryhmään mukaan päävalmentaja Jarmo Laitisen ja Ismo Niemen rinnalle. Niemisen vastuulla on myös Pyrinnön A-poikien valmennus.

Täysipäiväiseksi valmentajaksi siirtynyt Laitinen kaavailee ensi kaudelle useammalle nuorelle miehelle näytön paikkaa joukkueessa.

- Viikon verran ollaan jo harjoiteltu porukalla, jossa on kolmisenkymmentä kaveria ja heistä suurin osa A-ikäisiä. Ryhmä on jaettu kahtia ja toisessa ryhmässä on edustusjoukkueen miesten lisäksi A-poikien parhaimmisto. Ensi kaudella merkittävästi peliaikaa saa ainakin pari A-ikäistä kaveria, kaavailee Laitinen.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

Asiat

 
21.10.2020 20:11 Korisliiga

Kobrat yllätysvoittoon hallitsevasta mestarista – illan kierroksella viisi kotivoittoa, joista neljä reippaalla piste-erolla

Illan viiden ottelun Korisliiga-kierroksella voittajiksi selvisivät Kobrat, Seagulls, Pyrintö, Lahti ja Kataja.

20.10.2020 20:49 Korisliiga

KTP:n Greg Mangano hurjasteli Vilppaan kumoon

KTP-Basket vei kotikentällään Salon Vilppaasta voiton. Gregory Mangano upotti 32 pistettä.

20.10.2020 14:29 Korisliiga

Jordan Semple Katajan etukentälle – kokenut laituri voittanut Euroopassa levypallokuninkuuksia

Uusi ulkomaalaisvahvistus Jordan Semple saapuu piakkoin Kataja Basketin riveihin. Nelospaikalla viihtyvä pelaaja kirjautti viime kaudella vakuuttavat tilastot Ruotsin liigassa.

18.10.2020 20:27 Korisliiga

Lahti aloitti vahvasti, mutta Karhu kiri ja ohitti – Okko Järvellä tehokas ilta

Karhu Basket otti voiton ensimmäisestä kotiottelustaan. Lahti Basketball avasi hyvin mutta taipui toisella puoliajalla.

17.10.2020 21:21 Korisliiga

Vilpas avausvoittoon viime sekunneilla – KTP, Pyrintö ja Seagulls voittoputkessa

Vilpas kaatoi Kobrat tiukan trillerin pääteeksi 95-94. Illan muissa otteluissa Tampereen Pyrintö, Seagulls ja KTP-Basket ottivat jo kauden toiset voittonsa.

16.10.2020 20:48 Korisliiga

Tuomas Hirvosen pelisilmä tarkkana – Kouvot kunnioitti Ville Kaunistoa sekä paitaseremonialla että kotivoitolla

Ville Kauniston pelipaita nousi tänään ”Manskarin” kattoon. Seremonian perään pelatussa Korisliigan runkosarjaottelussa Kouvot kukisti vieraana käyneen Uran.

14.10.2020 21:26 Korisliiga

Nokian Lehto veti Uran Nuutista pidemmän korren – Korisliigassa nyt ensimmäinen kierros pelattu

Miesten Korisliigassa kaikki joukkueet ovat nyt pelanneet oman avausottelunsa. Tänään voittajiksi selvisivät BC Nokia, Lahti Basketball, KTP-Basket, Kobrat ja Tampereen Pyrintö.

14.10.2020 14:15 Koripalloliitto tiedottaa

Pääsarjat pyörähtäneet käyntiin – tehdään ottelutapahtumasta yhdessä turvallinen

Suomen Koripalloliitto on yhdessä pääsarjaseurojen sekä asiantuntijoiden kanssa valmistellut yhteisen toimintaohjeen, jonka avulla halutaan tehdä ottelutapahtumasta mahdollisimman turvallinen niin pelissä mukana oleville kuin katsojillekin.

14.10.2020 13:30 Korisliiga

Korisliigojen avauskierroksilla nostetaan punainen kortti kiusaamiselle jo kolmatta kertaa

Punainen kortti kiusaamiselle -kampanjalla koko suomalainen koripalloyhteisö haluaa vastustaa kiusaamisen eri muotoja sekä kentällä että sen ulkopuolella.

13.10.2020 20:56 Korisliiga

Korisliiga-avaus äityi jännitysnäytelmäksi – Helsinki Seagullsille täpärä voitto

Helsinki Seagulls taivutti kotonaan Kauhajoen Karhu Basketin luvuin 84–82. Ottelun yllättäjä oli ensimmäistä Korisliiga-otteluaan pelannut Max Besselink.

13.10.2020 11:30 Korisliiga

Korisliigassa ja muissa koripallon pääsarjoissa katsojilta edellytetään jatkossa kasvomaskin käyttöä

Suomen Koripalloliitto on päättänyt tarkentaa ohjeistusta kasvomaskin käytöstä ottelutapahtumissa koronapandemian aikana.

13.10.2020 08:17 Korisliiga

Osku Heinonen on Tampereen Pyrinnön uusi keulakuva

Kun Petri Heinonen lopetti mittavan koripallouransa ja Antero Lehto siirtyi BC Nokiaan, Tampereen Pyrinnön kokenein paljasjalkainen pyrintöläinen on Osku Heinonen, 28. Nyt tarkkakätinen Heinonen on se, joka edustaa pyrintöläisyyttä sekä parketilla että parketin ulkopuolella.

12.10.2020 19:00 Korisliiga

Miesten Korisliigan infopaketti 2020-21

Miesten Korisliiga-kausi käynnistyy tiistaina 13.10., kun Helsinki Seagulls isännöi kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanutta Kauhajokea. Keskiviikkona ohjelmassa on viisi ottelua.

12.10.2020 13:15 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Antti Kanervo luottaa Helsinki Seagullsiin siinä missä viime kaudellakin – huolet ovat nyt muualla

Helsinki Seagulls jäi viime kauden keskeytyessä tasapisteisiin Korisliigan ykkössijan kanssa. Antti Kanervo pitää joukkueensa voiton mahdollisuuksia varmempina kuin tulevan kauden mutkatonta onnistumista.

12.10.2020 09:15 Korisliiga

210-senttinen Mika Nuolivirta tuurauskeikalle Katajaan

Kataja Basket on solminut kaksi kuukautta kestävän sopimuksen viime kaudella Kouvoissa pelanneen Mika Nuolivirran kanssa.

12.10.2020 08:14 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Vilppaan uusi päävalmentaja Sami Toiviainen tietää, että ainoa järkevä tavoite on mestaruus

Vilpas vaihtoi valmentajaa ja menetti Henri Kantosen kauas etelään, mutta kortit eivät pakasta lopu. Sami Toiviaisella on käytössään laaja ja tasapainoinen kokoonpano.

11.10.2020 10:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Okko Järvi totuttelee Kauhajoella vanhemman pelaajan rooliin

Okko Järven mielestä Korisliigan hallitsevan mestarin täytyy nyt vain jatkaa siitä, mihin katkennut kausi joukkueen jätti.

10.10.2020 15:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: KTP:n Joonas Lehtoranta sanoo, että mestaruudet voitetaan puolustamalla

KTP-Basket jäi katkenneella kaudella Korisliigan neljännelle sijalle, ja Joonas Lehtorannan mukaan nyt tavoitellaan tasaisempaa onnistumista.

10.10.2020 08:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Shawn Hopkins saa Pyrinnössä entistä suuremman roolin ja näkee joukkueessa toimivaa kemiaa

Länsinaapuri Nokialta Tampereelle siirtynyt takamies Shawn Hopkins kertoo, että Pyrinnölle on tehnyt hyvää päästä harjoittelemaan hyvissä ajoin.

9.10.2020 14:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Nokia lähtee pantterijahtiin itänaapurista loikanneen komentajan johdolla

BC Nokia sai kokemusta takakentälleen, kun Tampereen paikallisikoni Antero Lehto vaihtoi seuraa. Nyt Nokialla on tasapainoinen kokoonpano, joka vastaa vastustajan kokoon nopeudellaan.

Näytä lisää vastaavia