15.2.2008 Suomen Koripalloliiton toiminnanjohtajan vakanssilta pitkän rupeaman jälkeen eläkkeelle vuonna 2005 jäänyt Pekka Litmanen on nykyisin kirjailija. Liikuntaneuvos Litmasen tuore esikoisteos ”Urheilujohtamisen ooppera” on keskustelunavaus suomalaisen urheilun ja urheilujohtamisen tilasta.
Urheilujohtamisen oopperassa äänessä ei ole Litmanen itse, vaan hän antaa puheenvuoron varsin nimekkäälle joukolle nykyisiä ja entisiä urheilujohtajia. Haastateltavat arvioivat menneiden vuosikymmenien tapahtumia ja kertovat näkemyksiään tulevaisuudesta.
Kirjassaan Litmanen paljastaa myös miten urheilumaailman kulissien takana pelataan.
Haastateltavina kirjassa on peräti 30 urheiluvaikuttajaa, jotka ovat tai ovat olleet avainpaikoilla suuntaamassa päätöksiä sekä rakentamassa suomalaista urheilua ja liikuntahallintoa. Heidän joukostaan löytyvät mm. Matti Ahde, Tuija Brax, Teuvo Holopainen, Maija Innanen, Tapani Ilkka, Ilkka Kanerva, Kalervo Kummola, Timo Laitinen, Risto Nieminen, Jukka Pekkala, Jari Piirainen, Antti Pihlakoski, Tanja Saarela, Martin Saarikangas sekä Jukka Uunila.
Torstaina Helsingissä järjestetyssä julkistustilaisuudessa Litmanen kertoi kaipaavansa keskustelua kotimaisen urheilun ja liikunnan johtamiskulttuurista.
- Halusin kirjalla antaa tietoa ja herättää ajatuksia. Parhaassa tapauksessa se aiheuttaa keskustelua. Urheilujohtamisen parissa on pelureita ja tekijöitä paljon. Muutoksia on tehtyä ja muutoksia tarvitaan. Kirja avaa pelikenttää ja antaa historiallista perspektiiviä, summasi Litmanen.
Magentumin kustantamassa Urheilujohtamisen oopperassa Litmanen kysyy ison liudan kysymyksiä, joita ovat muun muassa:
Miksi urheilun keskusjärjestöjen yhdistyminen on ollut niin hankalaa? Miten SVUL:n ja TUL:n perintö kummittelee - pelkääkö joku SLU:n vahvistumista? Miksi Vierumäki ajautui konkurssin partaalle? Onko järjestöjen rakennemuutoksessa jotain pahasti kesken? Kenellä on urheilun päätöksenteossa todellista valtaa? Miten suomalaisella urheilulla menee ja mitä pitäisi tehdä?
Pekka Litmanen jäi eläkkeelle Koripalloliitosta vuonna 2005. Hän oli liiton palveluksessa 40 vuotta, joista viimeiset 23 toiminnanjohtajana ja näkyvänä persoonana suomalaisessa urheilujohdossa. Liikuntaneuvoksen arvonimi Litmaselle myönnettiin niin ikään 2005.
Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Turussa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia valmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.
Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Tampereella. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia apuvalmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.
Koripalloliitto järjestää yhteistyössä seurojen kanssa I-tason koulutuskokonaisuuden Vaasassa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia apuvalmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.
Koripalloliitto järjestää yhteistyössä seurojen kanssa I-tason koulutuskokonaisuuden Läntisellä alueella. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia apuvalmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.
Tunnetut urheilijat seitsemästä lajista ovat mukana epäasiallisen käytöksen ja häirinnän vastaisessa kampanjassa. Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishankkeessa tarjotaan jatkossa urheiluseuroille konkreettisia työkaluja epäasiallisen käytöksen vähentämiseksi.
Suomen Koripalloliiton henkilöstöorganisaatiossa tapahtuu toimenkuvamuutoksia miesten MM-karsintarupeaman päätyttyä. Lisäksi tiedottaja Suvi Hakkaraisen korvaa liiton organisaatiossa Henri Inki.
Koripalloliitto järjestää 21. - 22.9. ensimmäisen Minivalmennusseminaarin Kisakalliossa, Susi Training Centerissä. Seminaarin ensimmäisiksi esiintyjiksi ovat jo aiemmin lupautuneet Maikku Miettinen, Juha Oikarinen, Petri Selkee, Petka Lehtinen ja Tristan Fay. Nyt esiintyjäkaarti on valmistunut, kun sitä täydentävät Martti Iivonen ja Ville Neva.
Koripalloliitto järjestää yhteistyössä KTP:n kanssa I-tason koulutuskokonaisuuden Kotkassa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia apuvalmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.
Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun lipunmyynti on käynnissä.
Koripalloliitto järjestää yhteistyössä EBT:n kanssa I-tason koulutuskokonaisuuden Espoossa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia apuvalmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.
Suomen Koripalloliiton hallitus on valinnut liiton uudeksi toimitusjohtajaksi Ari Tammivaaran (LitM). Menestyksekkäiden EM-kotikisojen pääsihteeri Tammivaara palaa Koripalloliittoon Olympiakomitean joukkuepelien vastuuvalmentajan paikalta ja aloittaa uudessa työssään 2.5.2018.
Koripalloliitto on mukana Et ole yksin -palvelussa, joka tarjoaa puhelimessa ja chatissa tukea, apua ja neuvontaa urheilua harrastaville nuorille, aikuisille, vanhemmille ja huoltajille. Väestöliiton ja urheilujärjestöjen yhteishankkeella pyritään takaamaan, että jokainen voi harrastaa urheilua turvassa.
Elämys Group vastaanotti parhaan kuluttajatapahtuman palkinnon Evento Awards -gaalassa.
Suomen Koripalloliitto ja K-ryhmän päivittäistavaratoimiala ovat solmineet monivuotisen jatkon yhteistyölleen. Lasten liikuttamiseen keskittyneen yhteistyön helmiä ovat olleet Pikkusudet -tapahtumat sekä Pirkka Street Basket -kiertue, joiden avulla on tarjottu liikunnan riemua jo yli 42 000 lapselle.
Suomalaiselle koripallolle alumniverkoston osaaminen ja asiantuntemus ovat tärkeitä resursseja, joka voi hyödyttää niin lajin kokonaisvaltaista kehittymistä kuin esim. pelaajien ammattimaisten harjoitusmahdollisuuksien paranemista ja työelämävalmennuksen saamista peliuran ohessa. Alumnitoiminta mahdollistaa myös alumnien tehokkaamman verkottumisen keskenään. Alumnitoimintaan osallistuminen perustuu vapaaehtoisuuteen ja haluun antaa lajille takaisin omaa panostaan.
Pelaajan polku-päivä on tarkoitettu pallopelien lasten valmentajille ja ajatuksena on kokoontua yhteiseen tapaamiseen tutustumaan, jakamaan kokemuksia ja keskustelemaan pelistä.
Finnish Basketball Hall of Fame avasi elokuussa 2016 näyttelyn Malmilla yhteistyökumppanin, Korispisteen, tarjoamiin tiloihin. Nyt yhteistyötaho tarvitsee museon käyttämän tilan omaan liiketoimintaan, joten näyttely suljetaan viimeistään kesäkuussa 2018.
Susiladiesin lisäksi Viking Line näkyy seuraavien vuosien aikana muun muassa Susijengin ottelutapahtumissa, Korisliigaparketeilla sekä Koripalloliiton jäsenseurojen matkakumppanina.