LrNMKY hätisteli KTP:tä

12.11.2010 Korisliigassa toiseksi viimeisenä oleva Lappeenrannan NMKY hätisteli perjantaina sarjaa johtavaa KTP:tä, mutta pisteet jäivät Kotkaan 98-81 (44-41)-tuloksella. Voitto oli KTP:lle jo seitsemäs perättäinen.

Sefton Barrett donkkaili 28 pistettä KTP:n hakiessa seitsemännen perättäisen voittonsa.

Antero Lehto rankaisi ToPoa 22 pisteellä.

Mikko Jalonen oli Korihaiden tehokkain vierasvoitossa Vilppaasta.

John Allen linkosi 21 pistettä Karhun hyvästellessä vanhan kotisalinsa.

Petri Virtasella ja Katajalla oli helppo iltapuhde Porvoon Tarmoa vastaan. Kuvat: Kai Kilappa, Tytti Nuoramo ja Francois Perthuis.

LrNMKY pääsi alkupelissä hyvin korin alle ja onnistui myös heittopelissään niin, että johti toisen neljänneksen puolivälissä yhdeksällä pisteellä. KTP vääntäytyi kuitenkin taukojohtoon ja rymisteli samalla vauhdilla kolmannella jaksolla. KTP vei tauon molemmin puolin kymmenminuuttisen peräti 31-5. Kotijohto kasvoi suurimmillaan 26 pisteeseen, mutta LrNMKY onnistui vielä päätösjaksolla käväisemään kahdeksan pisteen päässä.

- Toinen ja kolmas jakso olivat meiltä hyviä. Viimeisellä jaksolla tuli hyvän olon tunne liian aikaisin ja lisäksi pari pelaajaa lensi ulos teknisistä virheistä, totesi KTP:n valmentaja Ray Ailus arvostellen tuomareita linjattomuudesta.

Sefton Barrett johti 28:lla ja Jeb Ivey 23 pisteellä isäntien tulitusta, joka tuotti 15 kolmen pisteen koria.

Viidennen peräkkäisen tappion kärsineestä LrNMKY:stä Brant Bailey teki 21 ja Malik Moore 20 pistettä.

ToPo kiusasi Pyrintöä

 

Tampereen Pyrinnön kuudes peräkkäinen voitto oli kovan työn takana, kun ToPo kiusasi Tampereella kotijoukkuetta, joka voitti lopulta 86-74 (32-39).

ToPo johti kolmannen jakson loppupuolella kymmenellä pisteellä, mutta hävisi jakson lopun 13-2, jolloin Pyrintö nousi ohi. Viimeisellä jaksolla kotijoukkue piti noin kymmenen pisteen johtoa.

Ilman Antti Nikkilää pelanneesta Pyrinnöstä Antero Lehto heitti 22 ja Kenneth Lowe 21 pistettä.

Antti Niskanen teki ToPolle 20 ja Frank Richards 13 pistettä.

Korihaille voitto Salosta

 

Perjantain ainoan vierasvoiton haki Uudenkaupungin Korihait, joka päihitti Salossa Vilppaan 63-53 (35-26).

Korihait johti vähäkorista peliä koko ajan, suurimmillaan 14 pisteellä toisella neljänneksellä.

Vilpas nousi viisi minuuttia ennen loppua 52-54 -tilanteeseen, mutta kun Korihait onnistui kasvattamaan taas johtoaan, oli Vilpas lyöty.

Mikko Jalonen heitti vieraille 15 pistettä ja Nigel Moore 13. Korihailta puuttui Petri Heinonen silmävamman vuoksi.

Vilppaasta pääsi yli kymmenen pisteen vain Theron Wilson, joka keräsi 20 pistettä ja 17 levypalloa. Vilpas joutui peliin vain kahdella ulkomaalaispelurilla, kun salolaisten paras pistemies Dijuan Harris lähti kotiin perhesyiden vuoksi. Uusi pelinrakentaja David Godbold on tulossa Saloon sunnuntaina.

Karhu kovilla salinsa jäähyväispelissä

 

Sarjassa toisena oleva Kauhajoen Karhu oli lähellä kärsiä yllätystappion viimeisessä pelissään Kauhajoen yhteiskoulun salissa, josta on tullut kotijoukkueelle todellinen karhuluola. Namika Lahti piinasi Karhua loppuun asti, mutta voitto jäi Kauhajoelle 83-82 (43-43) -tuloksella.

Seuraavan kotipelinsä Karhu pelaa upouudessa liikuntahallissa.

Namika Lahti johti peliä pitkään ja onnistui kääntämään Karhun kolmannen jakson johdonkin vielä edukseen. Vieraat johtivat viimeisen kerran runsaat kolme minuuttia ennen loppua 80-78, mutta Eldar Skamon kaksi koria käänsivät voiton kotiin. Kaksi viimeistä minuuttia pelattiin trillerissä ilman pisteitä.

Karhun tehokkaimpia olivat 21 pisteen miehet John Allen ja Jeremiah Wood, joista viime mainittu kahmi lisäksi 18 levypalloa.

James Mathis teki Namikalle 22 ja Ryan Ayers 20 pistettä.

Namika oli matkassa vain kahdella ulkomaalaispelaajalla, kun seura ei ole vielä onnistunut täyttämään kolmannen vierasvahvistuksen paikkaa. Joukkueesta puuttui takamieskaksikko Ilkka Vuori polvivamman ja Roope Suonio nivusvamman vuoksi.

Kataja murskasi Tarmon

 

Kierroksen suurimman voiton kirjasi Joensuun Kataja, joka tuotti Porvoon Tarmolle kahdennentoista peräkkäisen tappion 98-66 (53-28) -tuloksella.

Kataja ratkaisi pelin jo toisella neljänneksellä, jonka se voitti 30-10. Katajan johto kasvoi suurimmillaan kolmannella jaksolla 46 pisteeseen.

Sami Lehtoranta ja Jared Newson pussittivat Katajalle 18 pistettä mieheen. Petri Virtanen heitti kaikki 17 pistettään jo ensimmäisellä puoliskolla.

Tarmosta Jerrah Young päätyi 21:een ja Jonathan Heard 19 pisteeseen.

 
22.1.2021 20:17 Korisliiga

Marcus Lewis järjesti show'n – Pyrintö ryöväsi pisteet Kotkasta

KTP:n Braxton Hugginsin 26 pistettä ja Joseph Burtonin 23 levypalloa eivät riittäneet, kun Pyrintö vei Marcus Lewisin johdolla voiton miesten Korisliiga-illassa.

22.1.2021 16:54 Korisliiga

Nyt se on varmaa: Teemu Rannikko palaa tulevana tiistaina pelikentille

Yli vuoden loukkaantumisen takia sivussa ollut Teemu Rannikko palaa Korisliiga-kentille tiistaina 26. tammikuuta, kun Vilpas isännöi Lahti Basketballia Kisakallion Susi Training Centerissä.

21.1.2021 09:52 Korisliiga

Mestarivalmentaja Jyri Lehtonen palaa ensi kaudeksi Kouvoihin

Jyri Lehtonen tekee paluun Kouvojen miesten edustusjoukkueen päävalmentajaksi kahden vuoden tauon jälkeen ensi kaudella. Lehtonen on luotsannut Kouvoja kaikkiaan kahdeksan kauden ajan.

20.1.2021 20:58 Korisliiga

Antero Lehto vei pelinjohtajien kaksinkamppailun – illan voittajina Nokia, Seagulls ja Lahti

Miesten Korisliigan kolmen ottelun kierros tarjoili sekä tiukkaa vääntöä että yhden murskavoiton. Illan sytyttäjä oli BC Nokian kapteeni Antero Lehto.

19.1.2021 09:27 Korisliiga

19-vuotias Erik Sajantila siirtyy HBA-Märskystä Lahti Basketballin riveihin

Lahti Basketball on tehnyt kahden ja puolen vuoden sopimuksen tulevaisuudenlupaus Erik Sajantilan kanssa. Sajantila nähdään mahdollisesti kentällä jo keskiviikkona.

15.1.2021 20:39 Korisliiga

Vilpas otti vierasvoiton Kouvolassa – Koivisto–Nenonen-tandem iskussa

Miesten Korisliigassa Kouvot kärsi roiman kotitappion Salon Vilppaan käsittelyssä.

15.1.2021 17:00 Korisliiga

Sarjamääräyksiin muutoksia: Koripallon pääsarjoista ei putoa yksikään joukkue kauden 2020–21 päätteeksi

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt aikuisten pääsarjaryhmän esitykset naisten Korisliigan, miesten I divisioona A ja B:n sekä naisten I divisioonan seurakokousten muutosehdotukset liittyen sarjasta putoamiseen.

14.1.2021 09:40 Susijengi

Samuel Haanpään ansiokas pelaajaura päätökseen

Ikäpolvensa ansiokkaimpiin suomalaisiin koripalloilijoihin lukeutuva Keravan Kori-80:n kasvatti Samuel Haanpää, 34, on ilmoittanut lopettavansa koripallouransa. Haanpää ehti pitkän uransa aikana edustaa Suomea EM-kisoissa, rikkoa yliopistonsa kolmen pisteen heittoennätyksen ja pelata ammattilaisena mm. Espanjassa, Kyproksella ja Argentiinassa.

13.1.2021 20:20 Korisliiga

Aapeli Alanen toi penkiltä tehoa Katajan voitossa – Seagulls jatkoi vottokulkuaan Lahden loppukiristä huolimatta

Illan Korisliiga-kierroksella voittajiksi kruunattiin Kataja Basket, Helsinki Seagulls ja Kauhajoki.

12.1.2021 20:05 Korisliiga

Osku Heinonen laittoi satamaan – Pyrintö ryöväsi ilon Sami Toiviaisen 600. päävalmentajaottelusta

Tampereen Pyrintö otti tiukan ja tärkeän kotivoiton Salon Vilppaasta ja säilytti samalla kakkossijansa Korisliigan runkosarjassa.

6.1.2021 20:54 Korisliiga

Trey Zeigler johti Korihait kauden ensimmäiseen voittoon – Ura taipui Matti Nuutisen kuumasta kolmoskädestä huolimatta

Miesten Korisliigan viiden ottelun kierros tarjoili toinen toistaan tiukempia vääntöjä, joissa voittajiksi selvisivät KTP-Basket, Salon Vilpas, Kouvot, Tampereen Pyrintö ja kauden ensimmäisen kerran myös Korihait.

30.12.2020 20:02 Korisliiga

Jeremiah Woodilla sensaatioilta – vuoden viimeinen Korisliiga-ottelu päättyi Vilppaan voittoon

Salon Vilpas puolusti kotikenttäänsä KTP:tä vastaan konkari Jeremiah Woodin ja ensimmäistä Korisliiga-otteluaan pelanneen Deondre Parks Jr:n johdolla.

28.12.2020 20:06 Korisliiga

Korisliigassa putket jatkuvat – voittoja Seagullsille ja KTP:lle

Helsinki Seagulls venytti voittoputkensa 11:een ja Korihait tappioputkensa 12:een, kun miesten Korisliiga palasi ottelutauolta. Korihaiden havittelemat sarjapisteet vei KTP-Basket.

23.12.2020 12:15 Korisliiga

Jussi Laakso on tyytyväinen joukkueen alkukauteen, yleinen tilanne kuitenkin huolestuttaa mestarivalmentajaa

Sarjajohtaja Helsinki Seagulls on marssinut alkukaudella voitosta voittoon. Korisliigassa on nähty paljon uusia piristysruiskeita, mutta poikkeustilanne ja sen tuomat vaikutukset etenkin harrastustoimintaan vetävät Laakson mielen kuitenkin mietteliääksi.

17.12.2020 17:45 Korisliiga

Korisliigan kilpailujärjestelmään muutoksia loppukauden osalta: jatkosarjoista luovutaan, mestari selvillä huhtikuussa

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt kokouksessaan Korisliigan seurakokouksen esityksen, jonka mukaisesti Korisliigan kauden 2020–21 kilpailujärjestelmää muutetaan luopumalla jatkosarjoista. 22 ottelun runkosarjan jälkeen käynnistyy kahdeksan joukkueen pudotuspelivaihe.

17.12.2020 13:16 Korisliiga

Henri Ventoniemen osakekurssi hurjassa nousussa – Lahden 25-vuotias sentteri tähyää vielä maailmalle ja maajoukkueuralle

Lahti Basketball pelasi ennen ottelutaukoa itsensä miesten Korisliigan neljännelle sijalle. Joukkueen kotimainen sentteri Henri Ventoniemi viettää uransa parasta kautta.

16.12.2020 12:38 Pääjuttu

Korisliigan tunnetuin riimittelijä Tomi Kaminen kertoo, että KTP on ottelutauolla saanut alle kauden parhaita harjoituksia

KTP-Basketin päävalmentaja Tomi Kaminen on sitä mieltä, että joukkueen suunta on ottelutauolla kääntynyt selkeästi ylöspäin. Loukkaantuneiden pelaajien paluu kokoonpanoon näkyy harjoituksissa uutena intona.

10.12.2020 17:15 Korisliiga

Karhu Basket rakennuttaa oman monitoimiareenan, 2300-paikkainen areena valmistuu 2022

Korisliigan kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Karhu Basket kertoi torstaina tiedotustilaisuudessaan uudesta monitoimiareenasta.

4.12.2020 17:00 Korisliiga

Korisliiga jää tauolle 4.-23.12. väliseksi ajaksi

Miesten Korisliiga on päätetty asettaa pelitauolle 4.-23.12 väliseksi ajaksi Aluehallintovirastojen asettamien rajoituksien johdosta. Korisliiga-seurat päättivät asiasta perjantaina pitämässään seurakokouksessa.

4.12.2020 08:56 Korisliiga

Helsinki Seagulls kiinnitti valmennusjohtonsa pitkillä jatkosopimuksilla

"Kerrassaan mahtavaa, että meillä oli mahdollisuus tämän kaiken synkkyyden keskellä kiinnittää koko valmennustiimimme pitkäksi aikaa eteenpäin", Helsinki Seagullsin toimitusjohtaja iloitsee valmennusjohdon jatkosopimuksista.

Näytä lisää vastaavia