Forssan Alun vapaaheitot upottivat Catzin täpärästi

9.1.2019 21:08 Naisten Korisliigan keskiviikon ainoassa ottelussa Forssan Alku kaatoi niukasti Catzin lukemin 64-60. Alku onnistui voiton myötä katkaisemaan Catzin kolme ottelua kestäneen voittoputken.

Alun Emily Kinneston tehtaili vakuuttavan tilastorivin 11/8/7s. Kuva: Ville Vuorinen.

Feeniksillä nähtiin vaiherikas ja tulinen kamppailu, kun vastaan asettuivat kotijoukkue Forssan Alku sekä vierasjoukkue Catz. Joukkueiden alkukauden kohtaaminen oli myös jännitystä täynnä, sillä silloin Catz nappasi voiton vain kahdella pisteellä. Jännitysnäytelmän voittoon onnistui tällä kertaa nousemaan viimeisten sekuntien aikana Alku numeroin 64-60 (30-28). Forssalaiset onnistuivat katkaisemaan Catzin kolme ottelua kestäneen voittoputken, sekä kampeamaan sarjataulukossa viidenneksi tasapisteille Kouvottarien kanssa.

Ottelun lähtökohdat eivät olleet tälläkään kertaa parhaat mahdolliset Catzille. Joukkue kartoittaa edelleen mahdollisia tuuraajia loukkaantuneiden tilalle, ja tämän vuoksi kissat marssivatkin parketille vain kahdeksan pelaajan voimin. Ei onnetar ollut suosinut silti forssalaisiakaan, sillä heidänkin kokoonpanostaan puuttui niin ikää pelaajia, mikä kavensi myös kotijoukkueen rosteria.

Forssalaiset onnistuivat pitämään tahtipuikkoa hyppysissään läpi ottelun. Kotijoukkueen hyökkäyspäässä pallo liikkui nopeasti ja epäitsekkäästi, mikä avasi monia avonaisia heittopaikkoja, sekä juoksutti siipirikkoista kissalaumaa. Alun Meriem Eerikinharju ei arkaillut käyttää vapaita paikkojaan, josta todisteeksi jäi viisi korin perukoille painunutta kolmen pisteen heittoa. Catzin rivejä aiemmin edustanut Eerikinharju oli koko ottelun paras pistenainen tilastorivillä 21/4.

Catz on läpi kauden tuskaillut levypallopelaamisen kanssa. Tälläkin kertaa vierasjoukkue hävisi levypallot forssalaisille, mutta se ei estänyt Catzia nousemasta voittotaistoon vielä viimeisellä neljänneksellä. Vajaa neljä minuuttia ennen summeria Catz onnistui saamaan päälle 11-0 runin, mikä tasoitti eron vain kahteen pisteeseen. Loppuhetkien virhevaikeudet siivittivät kuitenkin kylmähermoisen Alun useampaan otteeseen vapaaheittoviivalle. Viimeisen loppukaneetin ottelulle antoi Eerikinharjun kaksi onnistunutta vapaaheittoa, kun pelikellossa oli jäljellä enää vain puoli sekuntia. Tämä tarkoitti Catzille käytännössä sitä, ettei edes kolmen pisteen onnistunut haamuheitto olisi pelastanut enää kissoja pälkähästä. Tappiosta huolimatta Mika Haakana löysi myös positiivisia asioita joukkueen tekemisestä:

- Forssa oli tänään iso suosikki, joten tämä oli erittäin hyvä suoritus nuorelta joukkueeltamme. Lähdimme otteluun vaikeista lähtökohdista, mutta onnistuimme silti lopussa nousemaan vielä taistelemaan voitosta. Puolustuspelimme oli tänään hyvää ja toisella jaksolla paransimme levypalloissakin. Täytyy olla tappiosta huolimatta tyytyväinen esitykseen.

Alun luottovahvistus Mia Loyd taisteli joukkueelleen 15 pistettä ja 12 levypalloa. Myös pelintekijä Emily Kinneston oli oivassa vireessä tehtaillen vakuuttavan tilastorivin 11/8/7s.

Catzin Aleigsha Welch tuplattiin korin alla aina kun mahdollista, mutta tästä huolimatta Welch sitkeästi punnersi yhteensä 20 pistettä. Tämän lisäksi Welch kauhoi 16 levypalloa ja jakoi neljä namupassia. Valencia McFarland merkkautti lukemat 16/6/5r, ja Petra Noponen puolestaan tykitti hyvällä kolmen pisteen heittoprosentilla 11 pistettä.

Ottelutilasto

Naisten Korisliigaa jatketaan heti torstaina 10.1. yhdellä ottelulla. HBA ja ToPo pelaavat tällöin Mäkelänrinteellä klo 17.00. Ottelu on katsottavissa Elisa Viihde -palvelusta.

 
14.1.2021 20:17 Naisten Korisliiga

Kouvottaret haki voiton Helsingistä – Hongalle kotivoitto

Naisten Korisliiga jatkui kahdella ottelulla. Kouvottaret nappasi selvän voiton Märskystä. Honka puolestaan nousi voittoon viimeisellä jaksolla.

10.1.2021 19:29 Naisten Korisliiga

PeKa vei kärkikamppailun – myös Vimpeli ja Forssan Alku voittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Peli-Karhut vei kärkikamppailun Kotkassa. Kotivoittoihin ylsivät myös Vimpeli ja FoA.

7.1.2021 20:49 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut jatkoi voittoputkeaan – Kouvottaret kaatoi sarjakärjen

Naisten Korisliigassa pelattiin kaksi ottelua. Niissä voitot menivät Kotkaan ja Kouvolaan.

29.12.2020 14:20 Naisten Korisliiga

Marraskuun Valopilkku Linda-Lotta Lehtoranta: ’’Naiskoripallo sekä koripallo ylipäätään on täällä arvostettua ja tyttökoris on nosteessa’’

Naisten Korisliigan marraskuun Valopilkuksi valitun Linda-Lotta Lehtorannan mukaan Peli-Karhut pyrkii olemaan parhaimmillaan keväällä, kun pelataan tärkeimpiä pelejä.

19.12.2020 17:28 Naisten Korisliiga

EBT, FoA ja Honka joulutauolle voitoilla

Naisten Korisliigassa pelattiin viimeiset ottelut ennen joulutaukoa. Otteluissa voittoihin ylsivät EBT, FoA ja Honka.

17.12.2020 20:07 Naisten Korisliiga

HBA kaatoi Pyrinnön

Torstain ainoassa ottelussa HBA-Märsky sai vieraita Tampereelta. Helsinkiläisjoukkue nappasi ottelusta voiton 69-60.

16.12.2020 21:16 Naisten Korisliiga

Vimpeli ei pystynyt yllättämään EBT:tä

Espoo Basket Team sai vieraakseen Vimpelin. Vierasjoukkue oli ottelussa lähellä yllätystä, mutta lopulta pisteet jäivät Espooseen 84-77.

15.12.2020 21:25 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ratkaisi voiton viimeisellä neljänneksellä

Lappeenrannan Catz sai vieraita Kouvolasta. Vierasjoukkue kävi hakemassa pisteet Lappeenrannan Urheilutalolta 73-64.

12.12.2020 19:59 Naisten Korisliiga

Vimpeli, PeKa, Kouvottaret ja EBT etenivät Suomen Cupin välieriin

Naisten Suomen Cupissa pelattiin puolivälierät. Seuraavalle kierrokselle jatkavat PeKa, Kouvottaret, EBT ja Vimpeli, joka yllätti Hongan.

10.12.2020 19:30 Naisten Korisliiga

Hongalle vierasvoitto Märskystä

Naisten Korisliigassa pelattiin torstaina yksi ottelu. Siinä HBA-Märsky sai vieraakseen Mäkelänrinteen Uintikeskukseen Tapiolan Hongan. Sarjapisteet matkasivat Espooseen vakuuttavan esityksen jälkeen 108-60.

9.12.2020 20:58 Naisten Korisliiga

EBT liian kova Pyrinnölle – Catz kiilasi ToPo:n ohi

Naisten Korisliigassa pelattiin keskiviikkona kaksi ottelua. EBT kaatoi selvästi kotonaan Pyrinnön. Catz puolestaan haki tärkeät pisteet Helsingistä.

8.12.2020 20:02 Naisten Korisliiga

Anissa Pounds palaa Peli-Karhuihin

Naisten Korisliigan kärjessä oleva PeKa hankki riveihinsä Anissa Poundsin loppukauden mittaisella sopimuksella.

7.12.2020 15:00 Naisten Korisliiga

Pääsarjojen tulevien viikkojen otteluohjelma on varmistunut

Naisten Korisliigassa ja miesten sekä naisten divisioonissa pelataan otteluita kyseisenä ajanjaksona mutta ilman yleisöä.

5.12.2020 19:20 Naisten Korisliiga

FoA ja PeKa kotivoittoihin – HBA ja Vimpeli hakivat pisteet vieraista

Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Peli-Karhut otti kauden kymmenennen voittonsa. Muissa otteluissa voittoihin ylsivät FoA, HBA ja Vimpeli.

4.12.2020 18:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan Kuukauden Valopilkku on Peli-Karhujen Linda-Lotta Lehtoranta

Naisten Korisliigan Kuukauden Valopilkuksi marraskuussa on valittu Linda-Lotta Lehtoranta, jonka johdolla Peli-Karhut on pelannut tappioitta.

3.12.2020 20:30 Naisten Korisliiga

EBT:lle kauden toinen voitto paikallisvastustajasta

Espoossa pelattiin paikalliskamppailu, jossa kotijoukkueena oli tällä kertaa Tapiolan Honka. EBT otti kauden toisen voittonsa paikalliskilpailijastaan 81-58.

25.11.2020 10:18 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kärkikamppailu Korisliigan TV-tuotannolla ja selostettuna tänään Ruudussa

Peli-Karhut matkaa keskiviikkona Espoo Basket Teamin vieraaksi. Tappiottomina kautensa aloittaneiden joukkueiden kohtaamista voi seurata Ruudussa kello 18.20 alkaen.

20.11.2020 19:45 Korisliiga

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

17.11.2020 17:23 Naisten Korisliiga

Lokakuun pelaaja Hannah Little: ''Naisten Korisliiga on hyvä ja kilpailullinen sarja''

Lokakuun pelaaja Hannah Little pelaa toista kauttaan EBT:n riveissä. Päätös paluusta joukkueeseen oli helppo. Suurimmat syyt paluuseen olivat joukkuekaverit sekä päävalmentaja Niko Hellman.

5.11.2020 20:54 Naisten Korisliiga

Catz ja ToPo voittoihin trillereissä – EBT liian kova Kouvottarille

Naisten Korisliiga jäi parin viikon pituiselle tauolle. Catz nappasi avausvoittonsa. Myös ToPo:lle ja EBT:lle voitot.

Näytä lisää vastaavia