Forssan Alun vapaaheitot upottivat Catzin täpärästi

9.1.2019 21:08 Naisten Korisliigan keskiviikon ainoassa ottelussa Forssan Alku kaatoi niukasti Catzin lukemin 64-60. Alku onnistui voiton myötä katkaisemaan Catzin kolme ottelua kestäneen voittoputken.

Alun Emily Kinneston tehtaili vakuuttavan tilastorivin 11/8/7s. Kuva: Ville Vuorinen.

Feeniksillä nähtiin vaiherikas ja tulinen kamppailu, kun vastaan asettuivat kotijoukkue Forssan Alku sekä vierasjoukkue Catz. Joukkueiden alkukauden kohtaaminen oli myös jännitystä täynnä, sillä silloin Catz nappasi voiton vain kahdella pisteellä. Jännitysnäytelmän voittoon onnistui tällä kertaa nousemaan viimeisten sekuntien aikana Alku numeroin 64-60 (30-28). Forssalaiset onnistuivat katkaisemaan Catzin kolme ottelua kestäneen voittoputken, sekä kampeamaan sarjataulukossa viidenneksi tasapisteille Kouvottarien kanssa.

Ottelun lähtökohdat eivät olleet tälläkään kertaa parhaat mahdolliset Catzille. Joukkue kartoittaa edelleen mahdollisia tuuraajia loukkaantuneiden tilalle, ja tämän vuoksi kissat marssivatkin parketille vain kahdeksan pelaajan voimin. Ei onnetar ollut suosinut silti forssalaisiakaan, sillä heidänkin kokoonpanostaan puuttui niin ikää pelaajia, mikä kavensi myös kotijoukkueen rosteria.

Forssalaiset onnistuivat pitämään tahtipuikkoa hyppysissään läpi ottelun. Kotijoukkueen hyökkäyspäässä pallo liikkui nopeasti ja epäitsekkäästi, mikä avasi monia avonaisia heittopaikkoja, sekä juoksutti siipirikkoista kissalaumaa. Alun Meriem Eerikinharju ei arkaillut käyttää vapaita paikkojaan, josta todisteeksi jäi viisi korin perukoille painunutta kolmen pisteen heittoa. Catzin rivejä aiemmin edustanut Eerikinharju oli koko ottelun paras pistenainen tilastorivillä 21/4.

Catz on läpi kauden tuskaillut levypallopelaamisen kanssa. Tälläkin kertaa vierasjoukkue hävisi levypallot forssalaisille, mutta se ei estänyt Catzia nousemasta voittotaistoon vielä viimeisellä neljänneksellä. Vajaa neljä minuuttia ennen summeria Catz onnistui saamaan päälle 11-0 runin, mikä tasoitti eron vain kahteen pisteeseen. Loppuhetkien virhevaikeudet siivittivät kuitenkin kylmähermoisen Alun useampaan otteeseen vapaaheittoviivalle. Viimeisen loppukaneetin ottelulle antoi Eerikinharjun kaksi onnistunutta vapaaheittoa, kun pelikellossa oli jäljellä enää vain puoli sekuntia. Tämä tarkoitti Catzille käytännössä sitä, ettei edes kolmen pisteen onnistunut haamuheitto olisi pelastanut enää kissoja pälkähästä. Tappiosta huolimatta Mika Haakana löysi myös positiivisia asioita joukkueen tekemisestä:

- Forssa oli tänään iso suosikki, joten tämä oli erittäin hyvä suoritus nuorelta joukkueeltamme. Lähdimme otteluun vaikeista lähtökohdista, mutta onnistuimme silti lopussa nousemaan vielä taistelemaan voitosta. Puolustuspelimme oli tänään hyvää ja toisella jaksolla paransimme levypalloissakin. Täytyy olla tappiosta huolimatta tyytyväinen esitykseen.

Alun luottovahvistus Mia Loyd taisteli joukkueelleen 15 pistettä ja 12 levypalloa. Myös pelintekijä Emily Kinneston oli oivassa vireessä tehtaillen vakuuttavan tilastorivin 11/8/7s.

Catzin Aleigsha Welch tuplattiin korin alla aina kun mahdollista, mutta tästä huolimatta Welch sitkeästi punnersi yhteensä 20 pistettä. Tämän lisäksi Welch kauhoi 16 levypalloa ja jakoi neljä namupassia. Valencia McFarland merkkautti lukemat 16/6/5r, ja Petra Noponen puolestaan tykitti hyvällä kolmen pisteen heittoprosentilla 11 pistettä.

Ottelutilasto

Naisten Korisliigaa jatketaan heti torstaina 10.1. yhdellä ottelulla. HBA ja ToPo pelaavat tällöin Mäkelänrinteellä klo 17.00. Ottelu on katsottavissa Elisa Viihde -palvelusta.

 
23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.

4.3.2024 12:13 Naisten Korisliiga

ToPon IImar’I Thomas naisten Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Upeaa kautta pelaavan Torpan Poikien IImar’I Thomas on valittu naisten Korisliigan helmikuun parhaaksi pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia