Matti Nuutinen ja Oviedo päässeet hyvään vauhtiin – ”Meillä on nyt hyvä vaihe menossa”

13.12.2019 13:17 Matti Nuutisen kausi Espanjan LEB Orossa on alkanut hyvin, vaikka joukkueella on ollut omat vaikeutensa. Tällä hetkellä kaikki näyttää kuitenkin sekä Nuutisen että Oviedon kannalta paljon valoisammalta.

Matti Nuutinen pelaa toista kauttaan Oviedossa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Oviedo lähti hyvin menneen viime kauden jälkeen suurin odotuksin tähän kauteen, mutta alkukausi ei ollut helppo. Tappiot seurasivat toisiaan ja viime kaudella runkosarjassa neljänneksi sijoittunut joukkue löytyikin sarjataulukon häntäpäästä.

- Meillä oli vähän vaikea alkukausi. Valmistautumiskausi oli rikkonainen muun muassa loukkaantumisten takia ja paketin sekä dynamiikan kanssa oli paljon tekemistä. Kausi alkoi meille aika nopeasti eivätkä palaset loksahtaneet kohdilleen. Jouduimme vaihtamaan kolme pelaajaa ja kaksi uutta tuli tilalle. He ovat tuoneet mukanaan uutta energia ja tekemistä ihan harjoituksista lähtien ja nyt meillä on ihan erilainen ilme sekä tekemisen meininki. Onneksi sarjakautta on vielä paljon jäljellä, Nuutinen analysoi joukkueen alkukautta.

"Masa" on pysynyt terveenä koko alkukauden. (Kuva: Ville Vuorinen)

Pelaajavaihdokset ovat olleet omalta osaltaan kääntämässä Oviedon kurssia. Joukkueella on nyt kaksi peräkkäistä voittoa ja 12 ottelun jälkeen tilillä on neljä voittoa.

- Olemme joukkueena pelanneet nyt paremmin ja erityisesti puolustuspäässä. Sieltä energia on sitten siirtynyt hyökkäykseen, jossa onnistumisia tulee laajalla rintamalla. Tällä hetkellä meiltä puuttuvat molemmat isot pelaajat ja olen pelannut aika paljon sentterinä. Pelimme on ollut sellaista "susijengimäistä" viime aikoina, mutta isojen pitäisi tulla jo takaisin ja sitä kautta saamme taas koko joukkueen kasaan.

Sentterinä pelaaminen on ainakin tilastojen valossa sopinut Nuutiselle, sillä kahdessa edellisessä pelissä Kaarinan Ura Basketin kasvatti on heittänyt 20 pistettä. Alkukauden tilastokeskiarvot näyttävät Nuutisen osalta 10,1 pistettä, 4,2 levypalloa ja 1,2 syöttöä.

- Vastustajalla on ollut haasteellista, kun olemme käytännössä pelanneet kahdella heittävällä nelospaikan pelaajalla ja siinä vastustajan isot joutuvat tulemaan aika paljon ulos, joka avaa taas erilaisia hyökkäysmahdollisuuksia meille. Se on toiminut hyvin ja kaikki ovat jaksaneet hyvin, vaikka osa on mennyt aika isoilla minuuteilla. Meillä on nyt hyvä vaihe menossa ja toivottavasti se jatkuu.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Nuutisen viime kausi loppui lyhyeen, kun hän ehti pelata vain yhdeksän ottelua, jonka jälkeen pitkäaikaisloukkaantuminen pilasi hänen loppukautensa. Nyt hän on päässyt ahertamaan terveenä koko alkukauden ja ollut isossa roolissa joukkueessa.

- Täytyy koputtaa puuta. Olen ollut terveenä mukana jokaisissa harjoituksissa ja pelissä. Nyt näyttää, että olemme oikealla raiteella ja menemme hyvillä fiiliksillä eteenpäin.

- Olen pelannut tällä kaudella montaa pelipaikkaa ja kopissa yritän olla aina verbaalisesti läsnä. Muuten rooli on pysynyt aika samana viime kauteen verrattuna, lähes 29 minuutin keskiarvolla ahertava Nuutinen valottaa.

Oviedo lähtee hakemaan kahden ottelun voittoputkelleen jatkoa sunnuntaina, kun se kohtaa Alex Murphyn Gipuzkoa Basketin, joka on tällä hetkellä sarjassa toisena.

- Alkukaudesta pelasimme jo Roopen [Ahonen] Breogania vastaan ja nyt sitten pääsen pelaamaan Alexia vastaan. Heillä alkukausi on mennyt hyvin ja varmasti tiukka peli on tiedossa. Joka peliä lähdetään voittamaan ja toivottavasti saisimme täyden kokoonpanon mukaan. On aina kiva päästä pelaamaan maanmiehiä vastaan, Nuutinen heittää.

Matti Nuutisen tilastot LEB Orossa

Henkilöt

 
18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

30.6.2023 15:58 Susijengi

Pettymyksistä huolimatta Sasu Salinin kauteen mahtui paljon hyvää

Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

22.6.2023 15:56 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen kaudessa paljon hyvää – ”Itseluottamus kasvoi etenkin hyökkäyspäässä”

Mikael Jantunen, 23, pelasi ensimmäisen kautensa kovatasoisessa Italian liigassa Trevison joukkueessa. Jantunen pääsi kovaan testiin ja läpäisi sen komeasti.

16.6.2023 13:28 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkinsilla uran paras kausi takana – ”Sai paljon irti”

Shawn Hopkins, 28, pelasi menneen kauden romanialaisen Craiovan joukkueessa. Kausi antoi Hopkinsin mukaan hyvät eväät jatkoa ajatellen.

12.6.2023 11:10 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosen kauteen mahtui käänteitä – ”Paljon tuli oppia erilaisista tilanteista”

Elias Valtonen sai paljon kokemusta reppuun tällä kaudella, kun hän aloitti kautensa Espanjan ACB-liigassa Manresassa, mutta päätti sen Saksan Bundesliigassa Rostock Seawolvesissa. Kausi oli Valtoselle kokonaisuudessaan kasvattava.

7.6.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Remu Raitasella opettavainen debyyttikausi ulkomailla – ”Periaatteessa sain mitä hain”

Korisliigan MVP:ksi kaudella 2021-22 valittu Remu Raitanen, 25, jätti viime kauden jälkeen kotimaan kentät taakseen ja siirtyi Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle, LEB Oroon, Albaceten joukkueeseen. Raitanen löysi olevansa kauden aikana uudenlaisessa tilanteessa.

1.6.2023 11:40 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunilla hyvä henkilökohtainen kausi Saksassa – ”Kausi lähti hyvin rullaamaan”

Susijengin takamies Edon Maxhuni, 25, pelasi menneen kauden Saksan Bundesliigaa ja FIBA Europe Cupia pelanneessa Merlins Crailsheimissa. Vaikka kausi ei mennyt joukkueelta odotusten mukaan, niin Maxhuni esiintyi vakuuttavasti.

26.5.2023 12:41 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla uran paras kausi ulkomailla – ”Sain tilaisuuden ja peliaikaa”

Topias Palmi, 28, pelasi menneen kauden romanialaisen Craiovan joukkueessa. Palmi nautti isoa roolia ja käytti sen tehokkaasti hyväkseen.

22.5.2023 15:25 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla kaksijakoinen kausi Kreikassa

Alexander Madsen pelasi menneen kauden Kreikan kärkiseuroihin lukeutuvassa AEK Ateenassa. Madsenin kauteen mahtui ylä- ja alamäkiä.

12.5.2023 09:26 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan Final Four viikonloppuna – Sasu Salin ja Tuomas Iisalo taistelemassa mestaruudesta

Mestarien liigan Final Four –lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Malagassa, Espanjassa. Suomalaisista voittoa havittelevat Teneriffan Sasu Salin ja Bonnin päävalmentaja Tuomas Iisalo.

4.4.2023 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkavat puolivälierät - Salin, Madsen ja Tuomas Iisalo jahtaavat pokaalia

Koripallon Mestarien liigan puolivälierät käynnistyvät tiistaina. Suomalaisista Mestarien liigan pokaalia ovat jahtaamassa Sasu Salin, Alexander Madsen ja Tuomas Iisalo.

24.2.2023 08:52 Susijengi

Max Besselink: ”Tää matka on vasta alussa”

Helsingin NMKY:ssa koripallo-oppinsa saanut ja viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Max Besselink, 20, pelaa tänään perjantaina ensimmäisen arvokisakarsintaottelunsa Susijengin paidassa. Jo pitkään lupauksia herättäneen Besselinkin kokoonpanopaikan taustalla on nousujohteinen tulokaskausi Saksan Bundesliigan BC Göttingenissä.

22.2.2023 10:09 Susijengi

Mikael Jantunen: ”Olen nykyään rennompi pelaajana”

Mikael Jantunen sai koripalloammattilaisuralleen lentävän lähdön voittamalla Belgian mestaruuden sekä Belgian ja Alankomaiden yhteisliigan parhaan kuudennen pelaajan palkinnon Filou Oostendessa. Kuluvalla kaudella Jantunen, 22, on jatkanut tasaista kehityskäyräänsä Italian Serie A:ssa Basket Trevison paidassa.

21.2.2023 09:56 Susijengi

Edon Maxhuni: ”Tavoitteena on ottaa seuraava steppi”

Yksi seurajoukkuekauden 2022-23 suurimpia suomalaismenestyjiä on ollut esikoiskauttaan Saksan Bundesliigassa pelaava Susijengin aloittava pelinrakentaja Edon Maxhuni, 24. Aiemmin ammattilaisurallaan mm. Virossa ja Hollannissa pelannut Maxhuni teki itsestään nimen viime vuoden EM-kisoissa ja on jatkanut Crailsheimissa siitä, mihin Prahassa ja Berliinissä jäi.

10.2.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla isoja otteluita edessä - "Vähän etuoikeutettu olo"

Sasu Salinilla on tulossa mielenkiintoiset viikot, kun edessä on isoja otteluita. Ensimmäisenä edessä on tulevana viikonloppuna pelattava FIBA Intercontinental Cup, jota seuraavat Copa del Rey sekä MM-karsintaottelut Susijengin kanssa.

7.2.2023 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä palannut vahvasti loukkaantumisesta – ”Koris on tällä hetkellä tosi kivaa”

Ilari Seppälän alkukausi Ranskan ProB:ssä pelaavan Saint-Chamondin riveissä meni pilalle loukkaantumisen takia. Nyt Seppälä on kuitenkin vihdoin kuntoutunut pelikuntoon.

3.2.2023 10:47 Susijengi

Lauri Markkanen: ”Tunteet nousivat pintaan"

Lauri Markkanen, 25, joutui maanantaina iltapäivällä jännittämään omaa kutsuaan NBA:n vuotuiseen All-Star-otteluun kalkkiviivoille asti. Kun Markkasen nimi lopulta mainittiin, Susijengin jyväskyläläinen ykköstykki kävi ilon keskellä mielessään kaikki historialliseen saavutukseen johtaneet hetket.

Näytä lisää vastaavia