Matti Nuutinen ja Oviedo päässeet hyvään vauhtiin – ”Meillä on nyt hyvä vaihe menossa”

13.12.2019 13:17 Matti Nuutisen kausi Espanjan LEB Orossa on alkanut hyvin, vaikka joukkueella on ollut omat vaikeutensa. Tällä hetkellä kaikki näyttää kuitenkin sekä Nuutisen että Oviedon kannalta paljon valoisammalta.

Matti Nuutinen pelaa toista kauttaan Oviedossa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Oviedo lähti hyvin menneen viime kauden jälkeen suurin odotuksin tähän kauteen, mutta alkukausi ei ollut helppo. Tappiot seurasivat toisiaan ja viime kaudella runkosarjassa neljänneksi sijoittunut joukkue löytyikin sarjataulukon häntäpäästä.

- Meillä oli vähän vaikea alkukausi. Valmistautumiskausi oli rikkonainen muun muassa loukkaantumisten takia ja paketin sekä dynamiikan kanssa oli paljon tekemistä. Kausi alkoi meille aika nopeasti eivätkä palaset loksahtaneet kohdilleen. Jouduimme vaihtamaan kolme pelaajaa ja kaksi uutta tuli tilalle. He ovat tuoneet mukanaan uutta energia ja tekemistä ihan harjoituksista lähtien ja nyt meillä on ihan erilainen ilme sekä tekemisen meininki. Onneksi sarjakautta on vielä paljon jäljellä, Nuutinen analysoi joukkueen alkukautta.

"Masa" on pysynyt terveenä koko alkukauden. (Kuva: Ville Vuorinen)

Pelaajavaihdokset ovat olleet omalta osaltaan kääntämässä Oviedon kurssia. Joukkueella on nyt kaksi peräkkäistä voittoa ja 12 ottelun jälkeen tilillä on neljä voittoa.

- Olemme joukkueena pelanneet nyt paremmin ja erityisesti puolustuspäässä. Sieltä energia on sitten siirtynyt hyökkäykseen, jossa onnistumisia tulee laajalla rintamalla. Tällä hetkellä meiltä puuttuvat molemmat isot pelaajat ja olen pelannut aika paljon sentterinä. Pelimme on ollut sellaista "susijengimäistä" viime aikoina, mutta isojen pitäisi tulla jo takaisin ja sitä kautta saamme taas koko joukkueen kasaan.

Sentterinä pelaaminen on ainakin tilastojen valossa sopinut Nuutiselle, sillä kahdessa edellisessä pelissä Kaarinan Ura Basketin kasvatti on heittänyt 20 pistettä. Alkukauden tilastokeskiarvot näyttävät Nuutisen osalta 10,1 pistettä, 4,2 levypalloa ja 1,2 syöttöä.

- Vastustajalla on ollut haasteellista, kun olemme käytännössä pelanneet kahdella heittävällä nelospaikan pelaajalla ja siinä vastustajan isot joutuvat tulemaan aika paljon ulos, joka avaa taas erilaisia hyökkäysmahdollisuuksia meille. Se on toiminut hyvin ja kaikki ovat jaksaneet hyvin, vaikka osa on mennyt aika isoilla minuuteilla. Meillä on nyt hyvä vaihe menossa ja toivottavasti se jatkuu.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Nuutisen viime kausi loppui lyhyeen, kun hän ehti pelata vain yhdeksän ottelua, jonka jälkeen pitkäaikaisloukkaantuminen pilasi hänen loppukautensa. Nyt hän on päässyt ahertamaan terveenä koko alkukauden ja ollut isossa roolissa joukkueessa.

- Täytyy koputtaa puuta. Olen ollut terveenä mukana jokaisissa harjoituksissa ja pelissä. Nyt näyttää, että olemme oikealla raiteella ja menemme hyvillä fiiliksillä eteenpäin.

- Olen pelannut tällä kaudella montaa pelipaikkaa ja kopissa yritän olla aina verbaalisesti läsnä. Muuten rooli on pysynyt aika samana viime kauteen verrattuna, lähes 29 minuutin keskiarvolla ahertava Nuutinen valottaa.

Oviedo lähtee hakemaan kahden ottelun voittoputkelleen jatkoa sunnuntaina, kun se kohtaa Alex Murphyn Gipuzkoa Basketin, joka on tällä hetkellä sarjassa toisena.

- Alkukaudesta pelasimme jo Roopen [Ahonen] Breogania vastaan ja nyt sitten pääsen pelaamaan Alexia vastaan. Heillä alkukausi on mennyt hyvin ja varmasti tiukka peli on tiedossa. Joka peliä lähdetään voittamaan ja toivottavasti saisimme täyden kokoonpanon mukaan. On aina kiva päästä pelaamaan maanmiehiä vastaan, Nuutinen heittää.

Matti Nuutisen tilastot LEB Orossa

Henkilöt

 
23.10.2020 09:33 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantosen ja Ilari Seppälän kausi vihdoin käyntiin Ranskassa

Henri Kantonen ja Ilari Seppälä pääsevät vihdoin tositoimiin Ranskan ProB:ssä, kun kahden siirretyn ottelun jälkeen Aix-Mauriennen kausi starttaa perjantaina. Kantosella on edessään ensimmäinen kausi ulkomailla ja Seppälä sen sijaan aloittaa toisen kautensa Aix-Mauriennessa.

20.10.2020 10:17 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaihe käynnistyy tiistaina – suomalaiset kovin tavoittein mukana

Mestarien liigassa lohkovaihe saadaan käyntiin tiistaina ja kolmessa joukkueessa nähdään suomalaisedustusta.

3.10.2020 17:07 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolenc ei pelkää isoa vastuuta – ”Se oli sellainen asia mitä kaipasin”

Itävallassa sarjakausi alkaa viikonloppuna ja suomalaisittain mielenkiintoisin joukkue on ehdottomasti Swans Gmunden. Anton Mirolybov aloittaa toisen kautensa joukkueen päävalmentajana apunaan Aleksi Koskinen. Lisää suomalaisväriä joukkue sai tällä kaudella, kun Daniel Dolenc kirjoittaa uuden luvun omalla urallaan pelatessaan ensimmäistä kauttaan ulkomailla.

2.10.2020 11:35 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen toivoo ehjää kautta – ”Se on ykkösprioriteetti”

Alexander Madsen aloittaa toisensa kautensa hallitsevan Latvian mestari VEF Riian joukkueessa. Madsen on parin edelliskauden ajan tuskaillut loukkaantumisten kanssa, mutta niiden suhteen on vihdoin valoa tunnelin päässä.

16.9.2020 16:15 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla vaiherikas kesä – ”En tiedä kuinka monta U-käännöstä siinä kesän aikana tuli”

Italialaisessa Vanoli Cremonassa pelaavan Topias Palmin kesä oli varsin vuoristoratamainen. Ensin seurasta ilmoitettiin, ettei se pysty pelaamaan Serie A:ssa tulevaa kautta, mutta kurssi saatiin kääntymään ja seura pysyi pystyssä. Palmi on aloittanut vahvasti uudistuneessa joukkueessa ja lähtee toiveikkaana tulevaan kauteen.

22.7.2020 11:29 Susijengi

Edon Maxhuni: Itseluottamusta, säpinää ja korintekotaitoa

Edon Maxhunin juniorimaajoukkueura hakee vertaistaan. Pelaamassaan 125 nuorten ja haastajien maaotteluissa Hyvinkään Pontevan kasvatti on liekittänyt korisukkaa yhteensä 1809 pisteen edestä. Susijengi-debyyttinsä vuosi sitten tehnyt Maxhuni on nyt murtautumassa jengiin ennen kaikkea pohjattomalla itseluottamukselle varustettuna energiapelaajana.

4.7.2020 11:05 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla positiivinen kausi lopputurnauksen pettymyksestä huolimatta – ”Henkilökohtaisesti tämä oli varmaan paras kauteni”

Sasu Salinin Teneriffa lähti korkein odotuksin Espanjan liigan kauden päättäneeseen lopputurnaukseen, mutta joukkueen tie tyssäsi jo alkulohkoon. Se ei kuitenkaan himmentänyt joukkueen muuten vahvaa kautta.

2.7.2020 15:45 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen pettyi kauteen - "Täytyy jokaisen katsoa peiliin”

Bayern Münchenin kausi päättyi pettymykseen, kun hallitseva mestari jäi Saksan Bundesliigan lopputurnauksessa puolivälierävaiheeseen. Petteri Koposen mukaan koko kausi oli kaikin puolin hankala.

16.6.2020 16:41 Suomalaiset ulkomailla

Espanjan lopputurnaus alkaa – Sasu Salin haluaa saavuttaa jotain hienoa Teneriffan kanssa

Espanjan koripallokausi viedään loppuun 12 joukkueen lopputurnauksena. Sasu Salinin Teneriffa lähtee hakemaan lopputurnauksesta menestystä.

5.6.2020 12:38 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen mestaruus mielessä Bundesliigan lopputurnaukseen – ”Tiukka rutistus on tulossa”

Saksan Bundesliigan lopputurnaus käynnistyy lauantaina ja Petteri Koposen Bayern München lähtee puolustamaan mestaruutta. Koposen mukaan lopputurnauksesta ei tule helppoa ja siinä piilee yllätysmomentti.

31.5.2020 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunilla positiivinen debyyttikausi ammattilaisena – ”Kaudesta jäi tosi hyvä maku”

Edon Maxhuni, 22, vaihtoi täksi kaudeksi USA:n yliopistokentät Euroopan ammattilaisparkettiin pelattuaan espanjalaisen Gran Canarian reservijoukkueessa. Maxhuni oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauden antiin.

14.5.2020 16:35 Suomalaiset ulkomailla

Matti Nuutisella ehjä kausi – ”Oli kiva treenata ja pelata”

Matti Nuutinen, 30, pelasi toisen kautensa Espanjan kakkossarjassa LEB Orossa Oviedon joukkueessa. Nuutiselle kausi oli positiivinen, vaikka joukkueen kausi meni alle odotusten.

22.4.2020 20:25 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälällä positiivinen kausi ulkomailla – ”Ihan tyytyväinen olen omaan peliini”

Ilari Seppälä, 27, sai tällä kaudella ensikosketuksensa ulkomaiden koriskentille, kun hän pelasi hyvän kauden Ranskan ProB:ssä Aix-Mauriennen joukkueessa. Kausi oli kokonaisuudessaan Seppälälle hyvä kokemus.

19.4.2020 21:58 Suomalaiset ulkomailla

Päävalmentajapesti nosti Lassi Tuovin pyramidin huipulle – ”Stressitasot ja paineet ovat ihan eri sfääreissä”

Lassi Tuovin kauteen mahtui paljon, kun hän nousi kesken kauden SIG Strasbourgin päävalmentajaksi ja allekirjoitti seuran kanssa myös kahden vuoden jatkosopimuksen. Seuraavaksi Tuovi yrittää nostaa Strasbourgin takaisin Ranskan kärkijoukkueiden joukkoon.

15.4.2020 16:11 Suomalaiset ulkomailla

Perheenlisäys piristi Sasu Salinin karanteeniarkea – ”Vaipanvaihtokin on sujunut ihan hyvin”

Sasu Salin odottelee edelleen kauden jatkopäätöksiä Espanjassa. Normaaleihin karanteenirutiineihin on tullut viime aikoina muutos, kun Salinin ja hänen avopuolisonsa perheeseen syntyi tyttövauva.

12.4.2020 20:43 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla ikimuistoinen debyyttikausi ulkomailla

Topias Palmi, 25, siirtyi viime syksynä Italian kärkiseuroihin lukeutuvan Vanoli Cremonan riveihin. Palmin kauteen mahtui käänteitä sekä kentällä että sen ulkopuolella.

10.4.2020 20:23 Suomalaiset ulkomailla

Harjoittelu ja perhe täyttäneet Petteri Koposen arjen

Petteri Koponen on pystynyt pitämään kunnostaan hyvin huolta siltä varalta, että Saksan Bundesliiga ja Euroliiga vielä jatkuisivat tällä kaudella. Koponen on päässyt Münchenissä sekä hyvin harjoittelemaan että viettämään laatuaikaa perheen kanssa.

8.4.2020 16:13 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä rauhallisin mielin Ranskassa – ”Ihan hyvin on mennyt toistaiseksi”

Ranskan koripalloliitto lopetti jo alaisuudessaan olevat kilpailut, mutta miesten ja naisten pääsarjat sekä miesten ProB ovat edelleen tauolla. ProB-joukkue Aix-Mauriennessa pelaava Ilari Seppälä odottelee päätöstä kauden jatkosta rauhallisin mielin.

27.3.2020 16:37 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomin pelissä alkaa näkyä vuosien kerätty kokemus – ”Suorittamiseni oli tänä vuonna tasaisempaa”

Carl Lindbom, 28, pelasi toista kauttaan puolalaisen Radomin riveissä. Lindbom urakoi tälläkin kaudella isoja minuutteja hyvillä tehoilla. Erityisen iloinen Lindbom oli koko kauden jatkuneesta tasaisuudesta.

24.3.2020 10:15 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenista Latvian mestari

Alexander Madsen, 25, sai tililleen Latvian mestaruuden, kun Latvian koripalloliitto päätti lopettaa koripallokauden kruunaten samalla VEF Riian mestariksi. Madsenille itselleen kausi oli jälleen rikkonainen loukkaantumisten takia, mutta paljon viitteitä paremmasta löytyi myös.

Näytä lisää vastaavia