Maxhuni jatkaa Le Portelissa kauden loppuun asti

22.12.2023 15:25 Le Portelin Ranskan liigan jumbosijalta pudotuspelijahtiin erinomaisilla otteillaan siivittänyt Susijengin kulmakivi Edon Maxhuni, 25, jatkaa joukkueessa kauden loppuun asti. Hyvinkään Pontevan kasvatti liittyi joukkueeseen lokakuun puolessavälissä syyskauden kattavalla sopimuksella, mutta vakuutti seurajohdon osaamisellaan.

Edon Maxhunin otteet vakuuttivat Le Portelin. Kuva: Ville Vuorinen / Susijengi.

Maxhunin saapuessa Le Porteliin joukkue oli voittanut pelaamastaan kuudesta ottelusta vain yhden, mutta sittemmin tahti on muuttunut. Le Portel on voittanut Maxhuni pelinrakentajanaan pelaamastaan kymmenestä ottelustaan seitsemän ja hiipinyt voiton päähän Pro A:n viimeisestä pudotuspelipaikasta.

Samalla Maxhuni on kuulunut Le Portelin kulmakiviin 12,9 pisteen, 4,2 syötön ja 2,2 levypallon ottelukohtaisilla keskiarvoillaan.

- Olemme löytäneet oikeat pelaajat oikeille pelipaikoille ja se on mielestäni ollut ratkaiseva tekijä kurssin muuttamisessa. Tietenkin toin itse joukkueeseen kokemusta mukanani ja uskon olleeni se viimeinen palanen, jota jengi kaipasi, Maxhuni hymyilee.

Edustettuaan Susijengiä Okinawan MM-kisoissa Maxhuni jäi tarkoituksella kuukaudeksi sivuun kuntoutumaan lievästä alaraajavammastaan. Riskinotto kannatti ja Maxhunille tarjoutuu nyt mahdollisuus ampaista Le Portelin kanssa täysillä kevään pudotuspelijahtiin.

- Ei ollut tietenkään helppoa olla syyskuussa kotona ja miettiä seuraavaa askelta, mutta tiesin, että kun oikea tilaisuus avautuu, otan sen täysillä vastaan ja käytän mahdollisimman hyvin, Maxhuni jatkaa.

- Seuraavaksi tähtäimemme on Ranskan Leaders Cupissa. Sen jälkeen tavoittelemme runkosarjassa mahdollisimman korkealle sijalle ja sieltä pudotuspeleihin. Oma tavoitteeni loppukaudella on pelata mahdollisimman hyvin ja auttaa joukkuetta voittamaan.

Maxhunin Le Portel on tätä kirjoitettaessa Ranskan Pro A:n 9. sijalla kahdeksalla voitolla ja kahdeksalla tappiolla. Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball jakaa 3. sijan Bourg-en-Bressen kanssa yhdellätoista voitolla ja viidellä tappiolla.

Maxhuni on pelannut maajoukkueurallaan 46 miesten maaottelua 8,3 pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla ja edustanut Susijengiä vuoden 2022 EM-kisoissa ja vuoden 2023 MM-kisoissa. Ammattilaisurallaan Maxhuni on edustanut CB Gran Canaria II:a (Espanja), Pärnu Sadamia (Viro), Den Boschia (Hollanti) ja Crailsheim Merlinsiä (Saksa).

Henkilöt

 
13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

Näytä lisää vastaavia