Maxhuni säkitti 13 pistettä Long Beach Statelle

28.1.2019 09:25 Viikonlopun suomalaisonnistujiin Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa kuului Hyvinkään Pontevan kasvatti Edon Maxhuni, joka säkitti 13 pistettä Long Beach Staten tappio-ottelussa.

Edon Maxhuni ylitti kaksinumeroisen pistelukemat NCAA:ssa. Kuva: Long Beach State.

Big West -konferenssin ottelussa Edon Maxhuni ja Long Beach State kärsivät 82-71 (38-31) -tappion UC Santa Barbaraa vastaan. Maxhuni säkitti 13 pistettä, haki yhden levypallon ja tarjoili yhden syötön pelaamassaan 26 minuutissa penkiltä.

Ottelutilastot

Tomas Murphy ja Northeastern palasivat takaisin voittokantaan yhden tappion jälkeen, kun Huskiesin tassujen alle jäi James Madison loppulukemin 78-68 (33-24). Murphy pelasi 17 minuuttia, joiden aikana hän keräsi kokoon kuusi pistettä ja viisi levypalloa.

Andre Gustavsonin Richmond hävisi Atlantic 10 -konferenssin ottelussa St. Bonaventurelle 66-57 (27-22). Tulokaskauttaan pelaava Gustavson pelasi aloitusviisikossa 32 minuuttia pussittaen kolme pistettä, repien kaksi levypalloa ja tarjoillen yhden syötön.

Viisikkopelaajaksi Montana Statessa noussut Lassi Nikkarinen ja Bobcats nappasivat 84-104 (36-45) -voiton Idaho Statesta Big Sky -konferenssin ottelussa. Nikkarinen keräsi kaksi pistettä, yhdne levypallon ja yhden syötön pelaamassaan 21 minuutissa.

Pöllä ja Valtonen pääsivät irti

Big 12 -konferenssissa Hannes Pöllä pääsi irti, kun Oklahoma kukisti helposti Vanderbiltin 55-86 (23-41). Pöllä pääsi parketille kahdeksaksi minuutiksi, joiden aikana lahtelainen nosti kuusi pistettä, kahmi kaksi levypalloa ja torjui vastustajan heiton kahteen kertaan.

Big West -konferenssissa Tuukka Jaakkolan Cal Poly kärsi viidennen peräkkäisen tappionsa, kun Cal State Fullerton karkasi toisella puoliajalla 80-63 (39-33) -voittoon. Jaakkola pelasi 11 minuuttia keräten tilastosarakkeeseensa neljä pistettä, yhden levypallon ja kaksi syöttöä.

Elias Valtonen pääsi pitkästä aikaa minuuttien makuun, kun Arizona State hävisi Pac-12-konferenssin ottelussa Southern Californialle 67-69 (38-35). Valtonen sai peliaikaa kahdeksan minuuttia, joiden aikana hän heitti yhden kolmosen ja hai yhden levypallon.

Remu Raitasen San Franciscon voittoputki katkesi San Diegon käsittelyssä 63-67 (32-21). Raitainen jäi pisteittä yhdessä peliminuutissa.

Asiat

18.4.2024 10:23 Susijengi

Federiko Federiko Texas Techin riveihin

Viimeiset kaksi kautta mainioita otteita Pittsburghin riveissä esittänyt Rekolan Urheilijoiden kasvatti Federiko Federiko, 22, vaihtaa joukkuetta Yhdysvaltain NCAA-liigassa. Susijengin vahvuuteen kuuluvan 211-senttisen Federikon uusi joukkue on Big 12 -konferenssissa pelaava Texas Tech.

4.4.2024 09:25 NCAA

Saga Ukkonen siirtyy Fresno Staten yliopistoon

Wartti Basket -kasvatti Saga Ukkonen, 22, siirtyy tulevaksi kaudeksi Fresno Staten yliopistoon. Neljästi aikuisten maajoukkueessa esiintynyt Ukkonen pelasi edelliset kolme kautta Texas Techin yliopistossa.

26.3.2024 10:41 NCAA

Henna Sandvik ja Indiana etenivät Sweet Sixteen -vaiheeseen

Henna Sandvikin edustama Indianan yliopisto voitti NCAA:n lopputurnauksessa Oklahoman ja eteni täten 16 parhaan joukkoon eli Sweet Sixteeniin.

25.3.2024 11:27 NCAA

Henna Sandvik ja Indiana vielä mukana March Madnessissä

Yhdysvaltojen naisten NCAA:n lopputurnauksessa Henna Sandvik ja Indiana säilyivät viikonlopun jäljiltä mukana leikissä. Sara Bejedi (Florida State), Anna Kahelin (Maine) ja Annukka Willstedt (Texas A&M-Corpus Christi) taas putosivat ensimmäisissä otteluissaan.

25.3.2024 11:15 NCAA

Suomalaisten miespelaajien yliopistojoukkueet ulos March Madnessissä

Yhdysvaltojen miesten NCAA:n valtakunnallisessa lopputurnauksessa suomalaispelaajat lensivät leikistä ulos viikonlopun aikana. Miro Little ja Baylor selvisivät toiseen peliin asti, mutta Mustapha Amzil (New Mexico), Eemeli Yalaho (Texas Tech) sekä Jesper Granlund ja Leo Nordberg (Longwood) putosivat jo ensimmäisessä pelissä.

19.3.2024 11:47 NCAA

Annukka Willstedt ja Anna Kahelin juhlivat konferenssimestaruuksia

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Annukka Willstedt (Texas A&M-Corpus Christi) ja Anna Kahelin (Maine) juhlivat konferenssimestaruuksia ja täten automaattista paikkaa NCAA:n valtakunnalliseen lopputurnaukseen. Suomalaisista lopputurnauksessa nähdään myös Sara Bejedi (Florida State) ja Henna Sandvik (Indiana).

18.3.2024 12:00 NCAA

Mustapha Amzil konferenssin vuoden kuudes mies ja New Mexico konferenssimestaruuteen

Yhdysvaltojen miesten NCAA:ssa konferenssin vuoden kuudenneksi mieheksi valittu Mustapha Amzil juhli konferenssimestaruutta ja suoraa paikkaa NCAA:n lopputurnaukseen. Amzilin lisäksi lopputurnauspaikan saivat Eemeli Yalaho (Texas Tech), Miro Little (Baylor), Morris Ugusuk (South Carolina) ja jo aiemmin Longwood, jossa pelaa Jesper Granlund ja Leo Nordberg.

11.3.2024 12:20 NCAA

Sara Bejedin ja Florida Staten tie ACC:n lopputurnauksessa päättyi välieriin

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa on käynnissä lopputurnaukset. Sara Bejedi ja Florida State etenivät kivenkovassa ACC:ssa välieriin asti, mutta joukkue kaatui NC Statelle.

11.3.2024 11:22 NCAA

Granlund ja Nordberg konferenssimestaruuteen ja NCAA:n lopputurnaukseen

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa on lopputurnauksien, March Madnessin, aika. Suomalaisjoukkueista varaslähdön konferenssien lopputurnauksiin otti kourallinen, joista Jesper Granlundin ja Leo Nordbergin edustama Longwood juhli mestaruutta ja sai täten tikettinsä valtakunnalliseen lopputurnaukseen.

4.3.2024 10:14 NCAA

Teresa Seppälä 23 pistettä ja 16 levypalloa – Siena kolmen ottelun voittoputkessa

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa konferenssipelit lähenevät loppuaan. Teresa Seppälä repi hurjan 23 pisteen ja 16 levypallon tupla-tuplan, kun Siena nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa.