McCalebbin paluu siivitti Fenerbahcen voittoon

22.11.2012 Teemu Rannikon ja Sasu Salinin Union Olimpija Ljubljana taisteli hartiavoimin kolmannesta voitostaan Euroliigan alkusarjassa, mutta tähtitakamiehensä Bo McCalebbin takaisin sairastuvalta pelaavaan kokoonpanoon saanut Fenerbahce otti parketin haltuun kotikentällään Istanbulissa. Fenerbahce johti jo kymmenen minuutin jälkeen 22–12 ja palasi A-lohkon kärkikahinoihin 85–68 (43–26)-voitollaan.

Teemu Rannikon Olimpija jäi ahtaalle Istanbulissa. Kuva: Ville Vuorinen.

Edelliset kaksi Euroliiga-otteluaan hävinnyt Fenerbahce oli kotiyleisönsä edessä alusta alkaen tulta ja tappuraa. Olimpija johti neljän pelatun minuutin jälkeen numeroissa 6-7, jonka jälkeen Fenerbahce-kone alkoi jyllätä. Bojan Bogdanovic pussitti viisi perättäistä pistettä ja hetken jälkeen kotijoukkueen johtolukemat olivat jo 15-7.

 

Olimpija pysytteli kymmenen pisteen tuntumasta toisen jakson puoleenväliin asti, kunnes kotijoukkueen väsymättömänä jauhanut joukkuehyökkäys alkoi pudottaa slovenialaisia lopullisesti pelistä. Tauon jälkeen Olimpijan hyökkäyspeli alkoi tuottaa ensimmäistä puoliaikaa parempaa tulosta, mutta ei onnistunut estämään Fenerbahcen pistetehtailua toisessa päässä kenttää.

 

Fenerbahce palasi A-lohkon kärkikarkeloihin 85–68 (43–26)-voitollaan, joka oli joukkueelle seitsemäs neljässä pelatussa Euroliigan alkulohkon ottelussa. Olimpija on puolestaan voittanut kaksi seitsemästä ottelustaan.

 

Bogdanovicin pommit purivat

 

Voittajien pistekuningas oli kroatialaislaituri Bojan Bogdanovic, joka pommitti hyvin tarkkuuksin 19 pistettä, joista suurimman osan ensimmäisellä puoliajalla Fenerbahcen porhaltaessa karkuteille.

 

Kentille palannut Bo McCalebb (13/0/4 syöttöä) herätti ajoillaan kauhua ljubljanalaispuolustuksessaan upottaen seitsemästä kakkosyrityksestään kuusi ja jakaen neljä koriin johtanutta syöttöä. Kun vielä Ömer Onan (12/2/3 syöttöä) ja Emir Preldzic (11/1) osuivat heitoissaan, ei Fenerbahce jäänyt vaille ratkaisijoita.

 

Fenerbahcen rymistelykaluston Mike Batiste, David Andersen ja Oguz Savas pitivät huolen siitä, että Olimpijan heittopaikat jäivät äärimmäisen vähiin lähietäisyyksiltä. Olimpijan pistekuningas Dylan Page (23/4) tekikin suurimman osan pisteistään kaaren takaa. Piristävän poikkeuksen tuotti 213-senttinen, 20-vuotias Olimpija-sentteri Alen Omic (13/13), jonka paini kokeneempia Fenerbahcen korinaluspelaajia vastaan miellytti päävalmentaja Saso Filipovskin silmää.

 

Olimpijan suomalaiskaksikko Sasu Salin-Teemu Rannikko jäi muiden ljubljanalaistakamiesten tavoin pimentoon. Kaksikko laukoi kuusi kertaa kaaren takaa, mutta tällä kertaa tuloksetta. Salin keräsi kolme syöttöä ja kaksi levypalloa, Rannikko kaksi syöttöä.

 

Olimpijan takamiesvitjasta lähimmäksi tasoaan pääsi Klemen Prepelic, joka upotti kuusi pistettä. Jaka Blazic keräsi neljä ja Dominic Waters kaksi pistettä.

 

Olimpijalla on edelleen oljenkorsi pelata tiensä Euroliigan 16 joukkueen jatkosarjaan, mutta joukkueen on voitettava kaikki kolme jäljellä olevaa alkulohko-otteluaan. Olimpija pelaa seuraavan kerran Euroliigaa torstaina 29. marraskuuta Panathinaikosin vieraana.

 

Fenerbahce Ülker Istanbul – Union Olimpija Ljubljana 85–68 (22–12, 43–26, 64–48)


Fenerbahce:
Bojan Bogdanovic 19/2, Bo McCalebb 13/0/4 syöttöä, Ömer Onan 12/2/3 syöttöä.
Olimpija:
Dylan Page 23/4, Alen Omic 13/13, Aron Baynes 10/10.
S.Salin:
Aloitusviisikossa, Minuutit 18, Pisteet 0 (3p 0-4), Levypallot 2, Syötöt 3.
T.Rannikko:
Minuutit 16, Pisteet 0 (3p 0-2), Levypallot 1, Syötöt 2, Riistot 1.

 

Sten ja Wasserburg hurjastelivat EuroCupissa

 

Tiina Stenin TSV Wasserburg hurjasteli EuroCupissa belgialaista BBC Sint-Katelijne-Waveria-vastaan. Wasserburg pommitti jo viidessä minuutissa taululle 16-4-lukemat ja jatkoi avuttoman belgialaisvieraansa kurittamista tasaisesti aina päätösjakson alkuun asti, jonka jälkeen belgialaiset pääsivät kaunistelemaan pistelukemia. Wasserburg voitti EuroCup-ottelunsa 87–58 (50–29).

 

Sten kuului joukkueensa kirkkaimpaan kärkikaartiin. Turkulaislaituri upotti 23 minuutissa hyvin tarkkuuksin 13 pistettä ja keräsi joukkueelleen lisäksi kolme levypalloa, neljä syöttöä ja kaksi heitontorjuntaa.

 

Wasserburg on voittanut pelaamastaan viidestä EuroCup-ottelusta kaksi. Joukkue on kuitenkin jo menettänyt mahdollisuutensa edetä EuroCupin jatkosarjaan, sillä lohkokärjet Novosibirsk ja Nantes ovat kumpikin voittaneet kaksi ottelua enemmän, kun pelaamatta on enää yksi alkulohko-ottelu.

 

TSV Wasserburg – BBC Sint-Katelijne-Waver 87–58 (26-7, 50–29, 75–44)
Wasserburg:
Anne Breitreiner 16/1, Tiina Sten 13/3/4 syöttöä, Melissa Dalembert 10/15.
Sint-Katelijne:
An-Katrien Nauwelaers 19/4.
T.Sten:
Aloitusviisikossa, Minuutit 23, Pisteet 13 (2p 4-8, 3p 1-1, 1p 2-2), Levypallot 3, Syötöt 4, Blokit 2.

 

 
4.6.2023 09:59 Korisliiga

Mikael Laihonen siirtyy Puolaan

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Raision Palloseuran kasvatti Mikael Laihonen, 29, siirtyy Puolaan. 202-senttisen ja viisi kautta Korisliigaa pelanneen Laihosen uusi työnantaja on Puolan divarin välieriin keväällä yltänyt perinteikäs Rosa Radom.

1.6.2023 11:40 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunilla hyvä henkilökohtainen kausi Saksassa – ”Kausi lähti hyvin rullaamaan”

Susijengin takamies Edon Maxhuni, 25, pelasi menneen kauden Saksan Bundesliigaa ja FIBA Europe Cupia pelanneessa Merlins Crailsheimissa. Vaikka kausi ei mennyt joukkueelta odotusten mukaan, niin Maxhuni esiintyi vakuuttavasti.

31.5.2023 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

30.5.2023 18:25 Susijengi

Ilari Seppälälle jatkosopimus Saint-Chamondiin

Susijengin ratkaisijan roolissa viime vuosina yhä useammin viihtynyt Lapuan Kobrien kasvatti Ilari Seppälä, 30, viihtyy Ranskassa. Viime kesän EM-kisajoukkueeseen kuulunut 188-senttinen Seppälä on allekirjoittanut yksivuotisen jatkosopimuksen Ranskan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Saint-Chamondin kanssa.

29.5.2023 23:00 Suomalaiset ulkomailla

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen Swans Gmunden Itävallan mestari

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden pääsi juhlimaan Itävallan mestaruutta. Swans tyhjensi tällä kaudella palkintopöydän voittamalla aiemmin myös Supercupin ja Itävallan cupin.

29.5.2023 18:51 Suomalaiset ulkomailla

Kausi jätti Helmi Tuloselle paljon kysymysmerkkejä – ”Jäin kaipaamaan vastauksia”

Helmi Tulosella, 24, oli monivaiheinen kausi Italian Serie A1:n Le Mura Luccassa. Tuloselle jäi kauden jälkeen hieman hämmentyneet tunnelmat.

26.5.2023 12:41 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla uran paras kausi ulkomailla – ”Sain tilaisuuden ja peliaikaa”

Topias Palmi, 28, pelasi menneen kauden romanialaisen Craiovan joukkueessa. Palmi nautti isoa roolia ja käytti sen tehokkaasti hyväkseen.

24.5.2023 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen palaa Ferrolin joukkueeseen – ”Seura haluaa panostaa tulevaan kauteen”

Viime kaudella Espanjan liigan Bembibressä pelannut Anniina Äijänen, 27, vaihtaa seuraa. Äijänen palaa tuttuun ympäristöön, kun hän on tehnyt sopimuksen sarjanousija Universitario Ferrolin kanssa.

24.5.2023 08:56 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Janssonin ja Aatu Kivimäen Tigers nousi Bundesliigaan

Daniel Janssonin valmentama ja Aatu Kivimäen edustama Tigers Tübingen varmisti nousun Saksan Bundesliigaan. Espanjassa saatiin runkosarja päätökseen ja Tuomas Iisalon Bonn porskuttaa.

22.5.2023 15:25 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla kaksijakoinen kausi Kreikassa

Alexander Madsen pelasi menneen kauden Kreikan kärkiseuroihin lukeutuvassa AEK Ateenassa. Madsenin kauteen mahtui ylä- ja alamäkiä.

22.5.2023 09:27 Suomalaiset ulkomailla

Aatu Kivimäki heitti joukkueensa voiton päähän noususta

Aatu Kivimäen edustama ja Daniel Janssonin Tigers Tübingen on voiton päässä noususta Saksan Bundesliigaan. Suomalaisvalmentajien joukkueet esiintyivät jälleen muutenkin edukseen.

19.5.2023 13:34 Suomalaiset ulkomailla

Anton Mirolybov Itävallan liigan vuoden valmentaja – ”Olen valinnasta erittäin otettu”

Swans Gmundenin Itävallan liigan runkosarjan voittoon johdattanut Anton Mirolybov on valittu sarjan vuoden valmentajaksi. Mirolybovin apuvalmentajana toimii Aleksi Koskinen.

19.5.2023 09:14 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaisten joukkueille voittoja pudotuspeleissä

Euroopan koripallosarjoissa pudotuspelit ovat täyttä häkää käynnissä. Saksassa ja Itävallassa suomalaiset pääsivät juhlimaan voittoja.

18.5.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Poundsilla vahva kausi Saksassa – ”Voi olla ihan tyytyväinen”

Anissa Pounds pelasi toisen kautensa Saksan Bundesliigan Angels Nördlingenissa ja oli tyytyväinen kauteen, vaikka joukkueen tavoite jäi saavuttamatta. Pounds oli jälleen joukkueensa ehdottomia avainpelaajia.

15.5.2023 00:18 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo valmensi Bonnin Mestarien liigan voittoon

Tuomas Iisalon kausi uskomaton kausi Bonnin kanssa sai upean palkinnon, kun Bonn juhli historiansa ensimmäistä Mestarien liigan voittoa. Se kaatoi finaalissa jännittävien vaiheiden jälkeen Hapoel Jerusalemin 77-70 (37-28).

13.5.2023 19:31 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo valittiin Mestarien liigan vuoden valmentajaksi

Tuomas Iisalon palkintokokoelma jatkaa kasvuaan, kun hänet valittiin Mestarien liigan vuoden valmentajaksi. Iisalon valmentama Telekom Baskets Bonn selvitti tiensä perjantaina Mestarien liigan finaaliin.

13.5.2023 07:14 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan suomalaisfinaali jäi parin pisteen päähän – Tuomas Iisalon Bonn upeasti finaaliin

Tuomas Iisalon ja Bonnin voittokulku jatkui, kun saksalaisjoukkue eteni Mestarien liigan finaaliin. Suomalaisfinaali jää kuitenkin näkemättä, kun Sasu Salinin Teneriffa taipui Hapoel Jerusalemille.

12.5.2023 09:26 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan Final Four viikonloppuna – Sasu Salin ja Tuomas Iisalo taistelemassa mestaruudesta

Mestarien liigan Final Four –lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Malagassa, Espanjassa. Suomalaisista voittoa havittelevat Teneriffan Sasu Salin ja Bonnin päävalmentaja Tuomas Iisalo.

8.5.2023 11:30 Suomalaiset ulkomailla

Runkosarjat päätökseen Saksassa ja Italiassa – Sasu Salin palasi kentille

Saksassa saatiin Bundesliigan runkosarja päätökseen. Kausi jatkuu vielä runkosarjan voittaneella Tuomas Iisalon valmentamalla Bonnilla sekä Max Besselinkin Göttingenillä. Sasu Salin palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

4.5.2023 14:03 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo jälleen Saksan Bundesliigan vuoden valmentaja

Telekom Baskets Bonnin päävalmentaja Tuomas Iisalon on valittu Saksan Bundesliigan vuoden valmentajaksi. Iisalo saa kunnian jo toisena vuotena peräkkäin.

Näytä lisää vastaavia