Meral Bedretdin Euroliiga-joukkue Basket Lattesiin

23.9.2016 Suomen naispelaajat jatkavat Euroopan valloitustaan, kun viime kaudella Naisten Korisliigaa Tampereen Pyrinnössä edustanut Meral Bedretdin, 23, pelaa ensi kaudella ranskalaisen Basket Lattesin riveissä. Basket Lattes voitti viime kaudella Ranskan mestaruuden ja joukkue pelaa Euroopan korkeimmalla kansainvälisellä sarjatasolla naisten Euroliigassa. ToPoLa-kasvatti Bedretdin on esiintynyt naisten maajoukkueen paidassa 11 kertaa.

Meral Bedretdin edustaa ensi kaudella Ranskan hallitsevaa mestaria ja Euroliiga-joukkue Basket Lattesia.

Urallaan 23-vuotias Bedretdin on pukenut Naarassusien pelipaidan ylleen 11 kertaa. Kuvat: Francois Perthuis & Ville Vuorinen.


Viime kaudella Tampereen Pyrinnössä Naisten Korisliigaa 9,5 pisteen, 3,9 levypallon ja 2,2 syötön keskiarvoilla pelannut Bedretdin lähti vaihto-oppilaaksi täksi lukuvuodeksi Montpellieriin ja etsi itselleen joukkuetta. Avuksi hyppäsivät nuorten maajoukkuevalmentajat Ville Neva ja Daniel Jansson, jotka etsivät hänelle pelipaikkaa.
 

– Sain vinkin Villeltä, että Danny saattaisi tuntea ranskalaisen koutsin, jolla on yhteys tänne. Ei mennyt pitkään, kun Danny toimi ”agenttinani” ja vaihteli sähköposteja. He halusivat minut näytille ja tässä sitä sitten ollaan, Bedretdin kertoo.
 

– En olisi ikinä voinut uskoa, että tällaista mahdollisuutta tulee. Hirveän moni naiskoripalloilija ei ole ollut Ranskan pääsarjatasolla tai ylipäätänsä Euroliiga-jengissä. Saan nähdä paljon tulen pelaamaan, mutta olla jo pelkästään osa tämän tason joukkuetta on älyttömän siistiä.
 

Basket Lattes (BLMA) on ollut viime vuosina Ranskan ehdotonta eliittiä voittaen Ranskan mestaruuden vuosina 2014 ja 2016. Ranskan mestaruuden myötä Basket Lattesille aukesi myös Euroliiga-paikka – yhden välivuoden jälkeen.
 

– Kaikki tässä joukkueessa on ammattilaisia ja pelannut joko Ranskan maajoukkueessa tai jonkun muun maan maajoukkueessa. Itse olen junnuosastoa, kun lähes kaikki pelaajat ovat yli kolmekymppisiä. Euroliiga-kokemusta löytyy yhteen laskettuna yli 20 vuotta. Kolme pelaajaa tulivat harjoittelemaan suoraan olympialaisista.
 

Bedretdin on Touhun Pojat Lauttasaaren kasvatti, joka on pelannut Pyrinnön lisäksi Naisten Korisliigaa Tapiolan Hongassa ja Espoo Teamissa. Ulkomailla hän on pelannut aiemmin belgialaisessa United Woluwessa.  Maaotteluita Bedretdinillä on vyöllään yhteensä 80 kappaletta, joista 8 haastajamaajoukkueessa ja 11 naisten maajoukkueessa.

Lisätietoja: Meral Bedretdin
 
8.1.2018 20:45 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-kulmakivi Vilma Kesänen palaa Catziin

Syyskauden Espanjan kivenkovassa kakkosliigassa pelannut Orimattilan Jymyn kasvatti ja Susiladiesin pitkäaikainen pelinrakentaja Vilma Kesänen, 29, on solminut loppukauden kestävän sopimuksen 2010-luvun Naisten Korisliigan kestomenestyjän Lappeenrannan Catzin kanssa. Kesänen edusti Catzia viimeksi vuosina 2007-2012.

4.1.2018 08:00 Suomalaiset ulkomailla

Tehokas Taru Tuukkanen jatkaa Zaragozassa tammikuun

Hyvinkään Pontevasta yksikuukautisella sopimuksella Espanjan liigan Mann Filter Zaragozaan siirtynyt maajoukkueikoni Taru Tuukkanen, 40, jatkaa Espanjassa vielä tammikuunkin. Tuukkanen on kuulunut voitokkaan joulukuun aikana Zaragozan parhaimmistoon.

31.12.2017 09:50 Suomalaiset ulkomailla

EM-kotikisat, Lauri Markkasen nousu NBA-tähteyteen ja 16-vuotiaiden EYOF-pronssi: koripallovuosi 2017 jää historiankirjoihin

2017 jää historiaan vuotena, jolloin koripallo nousi Suomessa koko kansan huulille. Lauri Markkasen uroteot Arizona Wildcatsissa ja Chicago Bullsissa, Susijengin hurmokselliset otteet EM-kotikisoissa sekä suomalaisen koripallohistorian ensimmäinen kansainvälinen arvokisamitali 16-vuotiaiden poikien olympiafestivaaleilla olivat tapahtumarikkaan koripallovuoden kohokohdat.

Evita Iiskola ei jatka Italiassa

Syyskauden Italian kakkosliigassa pelaavaa Pallacanestro Femminile Umbertidea edustanut Evita Iiskola, 24, ei jatka italialaisseurassa loukkaantumisen vuoksi. Iiskola oli Umbertiden pisteykkönen pelaamassaan kuudessa ottelussa 17,2 pisteen keskiarvolla.

Taru Tuukkanen siirtyy Espanjaan Zaragozaan

Susiladiesin ja Hyvinkään Pontevan Taru Tuukkanen, 39, on allekirjoittanut määräaikaisen sopimuksen Espanjan pääsarjan Liga Femeninan huippujoukkue Mann Filter Zaragozan kanssa. Tuukkanen on ollut Naisten Korisliigan parhaimpia pelaajia kuluvalla kaudella 17,8 pisteen, 12,4 levypallon ja 4,3 syötön keskiarvoilla.

15.11.2017 Maaottelu

Annika Holopaisella selvät aseet Slovenian kaatoon

Suomen naisten maajoukkue, Susiladies, jatkaa EM-karsintojaan keskiviikkona kohtaamalla vieraskentällä Slovenian. Annika Holopaisen mukaan Ranska-tappiosta on otettu opiksi ja katseet suunnattu Slovenian kaatoon.

Kuusi uutta legendaa Suomi-koriksen Hall of Fameen

Suomen itsenäisyyden 100-juhlavuonna valintaraati päätti täydentää Hall of Famea kuudella uudella ansioituneella legendalla. Tänä vuonna kunniagalleriaa täydentävät Martti Huhtamäki, Mikko Koskinen, Sakari Pehkonen, Anja Suomalainen, Timo Suviranta ja Veikko Vainio.

Naarassusien Camilla Grönberg siirtyy Saksaan Homburgiin

Suomen naisten maajoukkueen eli Naarassusien Camilla Grönberg, 23, on tehnyt sopimuksen Saksan 2. Bundesliigassa pelaavan Bad Homburgin kanssa. 179-senttinen Grönberg teki kesäkuussa sopimuksen Hyvinkään Pontevan kanssa, mutta päätti käyttää sopimuksessa olleen ulkomaanpykälän.

Lotta-Maj Lahtinen sitoutunut maineikkaaseen Georgia Techin yliopistoon

Suomen naiskoripallon suurlupauksiin kuuluva Helmi Basket HBA:n Lotta-Maj Lahtinen ('99) on tehnyt suullisen sitoumuksen (”verbal commit”) Georgia Techin yliopiston kanssa. Naisten maajoukkueessakin kannuksiaan kerännyt Lahtinen siirtyy syksyllä 2018 NCAA:han ja kivenkovaan ACC-konferenssiin.

Vilma Kesänen sopimukseen Real Canoen kanssa

Naarassusien luottotakapelaaja Vilma Kesänen jatkaa ammattilaisuraansa Espanjassa, kun 28-vuotias Kesänen on tehnyt sopimuksen Liga Femenina 2:ssa pelaavan Real Canoen kanssa. Kesänen on pelannut kaksi edelliskautta Liga Femeninassa Universitario de Ferrolin riveissä.

Näytä lisää vastaavia