Mestari-Kataja putsasi pöydän Korisliigan palkintogaalassa

27.5.2015 Ensimmäisen Suomen mestaruutensa voittaneen Kataja Basketin miehistö rohmusi palkintoja koripallokauden vuotuisessa päätösgaalassa, kun joensuulaisjoukkueelta palkittiin Teemu Rannikko, Robert Arnold, Pekka Salminen, Petri Virtanen ja Marius van Andringa.

Teemu Rannikko ja Kataja voittivat paitsi ensimmäisen Suomen mestaruutensa myös putsasivat palkintopöydän Korisliiga-kauden päätösgaalassa.

Rannikko oli Korisliigan vuoden pelaaja 1999 ja 2000. Vuonna 2015 hän pokkasi samaisen palkinnon, jonka lisäksi hänet valittiin finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Toisen kautensa Suomessa päättänyt Robert Arnold oli Rannikon ohessa Kataja Basketin kulmakivi ja Korisliigan vuoden ulkomaalaispelaaja.

Yllätysnimi Marius van Andringa veti puolestaan Joensuuhun Korisliigan vuoden tulokkaan pystin.

KTP-Basketin pronssille johtanut Joonas Lehtoranta palkittiin Korisliigan kehittyneimpänä pelaajana.

Lahteen palannut Vesa Mäkäläinen valittiin jo kolmannen kerran Korisliigan parhaaksi puolustajaksi. Kuvat: Vesa Kuukka/Kuvanmaailma, Tytti Nuoramo & Kai Kilappa.

Korisliigan päävalmentajat ja kapteenit äänestivät Katajan kapellimestarin Teemu Rannikon sekä vuoden pelaajaksi että SM-finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP). Merkittävän kansainvälisen uran Euroopassa tahkonneelle Rannikolle vuoden pelaajan palkinto oli hänen kolmantensa.

Ennen ulkomaille siirtymistään Rannikko voitti nuorena pelaajana kahdesti peräkkäin vuoden pelaajan palkinnon kausina 1998-99 ja 1999-00. Katajan ja Rannikon ensimmäisiin mestaruuksiin päättyneellä kaudella 2014-15 189-senttinen takamies tyylitteli keskiarvoikseen 14,9 pistettä, 3,1 levypalloa ja 8,4 syöttöä. Syöttökeskiarvo on kaikkien aikojen toiseksi kovin.

Loppuotteluissa 34-vuotias Rannikko nakutti keskimäärin 16,0 pistettä, haki 1,8 levypalloa jakoi 7,2 syöttöä ja onnistui mainiosti heittopelissään: kakkoset 50,0 %, kolmoset 41,2 % ja vapaaheitot 87,5 %. Heittoihin lukeutui ratkaisukorit Korisliigan viidennessä finaalissa.

- Viimeisessä finaalissa, kun summeri soi, oli tunteet aika pinnassa, eikä siinä paljon pystynyt ajattelemaan. Oikeastaan vasta nyt on alkanut tajuta, mitä kauden aikana tehtiin niin joukkueena kuin seuranakin. Kun Bilbaon MM-kisoista tultiin, niin kotona odotti aikalailla uusi joukkue ja joukossa oli kavereita, jotka olin vain nähnyt aiemmin. Yhteisellä duunilla peli alkoi pikkuhiljaa kulkemaan, alettiin uskoa, että pitkälle voidaan mennä ja tässä sitä nyt ollaan, summasi Teemu Rannikko Katajan upeaa kautta.

- Kai jotain tuli itsekin tehtyä oikein, kun vastustajien valmentajat ja kapteenit kirjoittivat nimeä lappuun. Jossain voi sanoa onnistuneensa myös vuosien varrella, sillä en nyt välttämättä vuonna 2000 kuvitellut pokkaavani saman tittelin 15 vuotta myöhemmin uudelleen, Rannikko naureskeli.

Arnold vuoden vahvistus, Salminen vuoden valmentaja

Korisliigan kausi 2014-15 oli täynnä erinomaisia ulkomaalaisvahvistuksia, mutta selkeä ykkönen oli Katajan Robert Arnold, joka palkittiin vuoden ulkomaalaisvahvistuksen palkinnon.

26-vuotias Arnold voitti Korisliigan pistekuninkuuden 22,3 pisteen keskiarvolla, mutta häikäisi katsojia loistavan heittopelinsä (2p 55,1 %, 3p 36,8 %, 1p 73,0 %) lisäksi myös monipuolisuudellaan: pisteiden lisäksi 198-senttinen laituri noukki 5,8 levypalloa ja jakoi 2,8 syöttöä.

Mestari-Katajan päävalmentaja Pekka Salminen taas palkittiin Korisliigan vuoden valmentajana. Kaksi Ruotsin mestaruutta Solna Vikingsissa voittanut Salminen, 51, johdatti Katajan seurahistoriansa ensimmäiseen mestaruuteensa. Suomen mestaruus oli myös Salmiselle uran ensimmäinen.

- Harvoin menen hiljaiseksi, mutta kyllä mestaruus veti hiljaiseksi ja pisti melkein itkettämään. Päällimmäisenä niissä tunteissa on tietenkin joukkue ja kaikki raavaat miehet Katajan taustoilla. Fanien ja kaikkien joensuulaisten kanssa kun juttelee, niin entistä paremmalta vain tuntuu, eikä tästä ole helppoa puhua vieläkään, Salminen sanoi.  

Virtanen paras penkiltä, van Andringa vuoden debytantti

Katajan mestaruusjoukkueen aseet eivät kuitenkaan jääneet pelkästään tähtiin, vaan penkiltä heittovoimaa tuova konkari Petri Virtanen, 34, palkittiin vuoden parhaana kuudentena pelaajana.

Penkiltä keskimäärin 8,7 pistettä, 2,0 levypalloa ja 2,2 syöttöä kirjauttanut ”Pistooli-Pete” nousi tuttuun tapaan esille erityisesti tiukoissa paikoissa kylmäpäisillä kolmosillaan.

- Kauan ollaan Peten kanssa tunnettu, mutta ihan samanlainen veijari se edelleen on. Nopeudesta voi olla vähän lähtenyt, mutta pääkoppa toimii entistäkin paremmin, kuvaili Rannikko pelikaveriaan.

Vuoden tulokkaaksi arvostettiin Virtasen manttelinperijä Marius van Andringa, 21, jonka nopeasti kuumeneva ranne heitti Katajalle keskimäärin 5,2 pistettä ottelua kohden. MaSu-kasvatti tulitti mm. ratkaisevassa välieräpelissä Kauhajoen Karhua vastaan 17 pistettä erinomaisin prosentein.

- Olihan se Karhu-matsi kauden paras. Mutta niin se meillä menee – pallon kun kerran saa, niin heti pitää heittää, nauratti van Andringa yleisöä.

- Tulokkaalle Katajassa tuli kyllä oppia. Teemun (Rannikko) suu käy treeneissä ja Pete (Virtanen) kouluttaa muuten vaan.

Mäkäläiselle kolmas puolustuspalkinto, Lehtoranta vuoden kehittynein

Kotikaupunkiinsa Lahteen ja Namikaan palannut Vesa Mäkäläinen, 28, taas palkittiin kolmannen kerran urallaan Korisliigan vuoden puolustuspelaajana. Namikan ”duunarikoriksen” ilmentymä pimensi illasta toiseen vastustajien isoja pelaajia.

21-vuotias KTP-Basketin takamies Joonas Lehtoranta taas pelasi nuoren uransa parasta koripalloa: keskimäärin vähän alle 26 minuuttia pelannut 194-senttinen Lehtoranta heitti pronssimitalisteille 8,1 pistettä, haki 2,0 levypalloa ja jakoi 1,9 syöttöä per ottelu.

Korisliigan vuoden erotuomariksi joukkueiden edustajat arvostivat kolmatta kertaa peräkkäin Petri Mäntylän.

Koriskauden parhaat 2014-15

Korisliiga

  

Vuoden pelaaja

Teemu Rannikko

Kataja-Basket

Vuoden valmentaja

Pekka Salminen

Kataja-Basket

SM-finaalien MVP

Teemu Rannikko

Kataja-Basket

Vuoden ulkomaalaisvahvistus

Robert Arnold

Kataja-Basket

Vuoden puolustuspelaaja

Vesa Mäkäläinen

Namika Lahti

Vuoden kehittynein pelaaja

Joonas Lehtoranta

KTP-Basket

Vuoden kuudes pelaaja

Petri Virtanen

Kataja-Basket

Vuoden tulokas

Marius van Andringa

Kataja-Basket

Vuoden erotuomari

Petri Mäntylä

 

Vapaaheittopalkinto

Ilari Seppälä

Kouvot

Fair Play -palkinto (Framin pytty)

 

Kouvot

   

Naisten Korisliiga

  

Vuoden pelaaja

Heta Korpivaara

ToPo Helsinki

Vuoden valmentaja

Mika Haakana

Catz Lappeenranta

SM-finaalien MVP

Chandrea Jones

Catz Lappeenranta

Vuoden ulkomaalaisvahvistus

Michaela Houser

Äänekosken Huima

Vuoden puolustuspelaaja

Lotta Richter

Peli-Karhut

Vuoden kehittynein pelaaja

Camilla Grönberg

Äänekosken Huima

Vuoden kuudes pelaaja

Roosa Lehtoranta

Peli-Karhut

Vuoden tulokas

Sara Rokkanen

Tapiola Honka

Vuoden erotuomari

Joonas Hannukainen

 

Vapaaheittopalkinto

Lotta Richter

Peli-Karhut

Fair Play -palkinto (Karénin kannu)

 

Äänekosken Huima

   

Muut

  

Miesten I A divisioonan paras pelaaja

Mikko Jalonen

Korihait

Miesten I B divisioonan paras pelaaja

Lauri Markkanen

HBA-Märsky

Naisten I divisioonan paras pelaaja

Lotta Aaltonen

PuHu Juniorit

Vuoden pyörätuolikoripalloilija

Anwar Fadhal

Tampereen NMKY

A-poikien SM-sarjan vuoden pelaaja

Aapeli Alanen

Namika Lahti Juniorit

A-tyttöjen SM-sarjan vuoden pelaaja

Marianne Kalin

Catz Lappeenranta

B-poikien SM-sarjan vuoden pelaaja

Miika Heinonen

Munkkiniemen Kisapojat

B-tyttöjen SM-sarjan vuoden pelaaja

Ellen Järvinen

Tapiolan Honka

Juniorisarjojen lupaava kaukoheittäjä

Miika Heinonen

Munkkiniemen Kisapojat

Vuoden naiskoripalloseniori

Risto Kala

Pantterit

Vuoden mieskoripalloseniori

Mia Venhola

ToPo

Vuoden koripallojohtaja

Helsinki Seagullsin johto

 

Paras toimitsijapöytä

KTP-Basket

 

Unified-koripallo, vuoden urheilija

Aleksi Hienonen

PuHu Juniorit

Unified-koripallo, vuoden partneri

Otto Konola

Tapiolan Honka

 
17.8.2021 18:23 Susijengi

Hannes Pöllä Kouvojen paitaan

Viimeiset neljä kautta yliopistokoripalloa Yhdysvaltain NCAA-liigan Oklahomassa ja Tennessee-Martinissa pelannut Susijengin sentteri ja Lahti Basketball Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 211 cm ja 23 vuotta, edustaa alkavalla 2021-22 Korisliiga-kaudella Kouvoja.

16.8.2021 09:50 Korisliiga

Henri Kantonen, Cameron Jones ja Rene Rougeau tekevät paluun Korisliigaan ja Kauhajoelle

Susijengiin murtautunut ja viime kaudella Ranskan Pro B:ssä pelannut Henri Kantonen vahvistaa Karhu Basketia alkavalla kaudella. Edellisen mestaruuden takuumiehet Rene Rougeau ja Cameron Jones pukevat oranssin paidan jälleen.

13.8.2021 10:58 Korisliiga

Petteri Koponen Korisliigaan pitkän tauon jälkeen, vahvistaa Seagullsia

Korisliigasta keväällä 2008 Suomen mestarina ja liigan arvokkaimpana pelaajana lähtenyt MaSu-Basketin kasvatti Petteri Koponen, 33, palaa kotimaan pääsarjakentille kolmentoista ulkomaan ammattilaisvuoden jälkeen. Susijengin pitkäaikaisen keulakuvan, mm. Espanjassa, Venäjällä ja Italiassa uraa tehneen Koposen uusi seura on Helsinki Seagulls.

5.8.2021 13:34 Susijengi

Roope Ahonen Vilppaaseen kymmenen vuoden jälkeen

Korisliigan hallitseva mestarijoukkue, salolainen Vilpas Vikings sai haaviinsa yhden kesän siirtomarkkinoiden kovimmista pelaajista, kun Vilppaan oma kasvatti Roope Ahonen, 31, allekirjoitti seuran kanssa yksivuotisen sopimuksen. Keväällä Espanjan kakkosliigan mestaruutta juhlineen Ahosen sopimuksessa on ulkomaanoptio 15.8. asti.

23.7.2021 10:01 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2021-2022 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy lokakuussa alussa ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 9.5.2022. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

18.7.2021 12:03 Susijengi

Shawn Hopkinsille sopimus Islannin liigaan

Viimeisen kahden kauden ajan Korisliigan ystäviä Tampereen Pyrinnössä ja BC Nokiassa ihastuttanut BC Nokian kasvatti Shawn Hopkins, 26, on allekirjoittanut ensimmäisen Suomen ulkopuolisen ammattilaissopimuksensa. Susijengin vahvuuteen kuuluva 195-senttinen Hopkins edustaa ensi kaudella KK Stjarnania Islannin liigassa.

7.7.2021 09:00 Korisliiga

Joonas Lehtoranta palaa KTP-Basketiin

Kevään Hollannin liigassa Feyenoordissa pelannut Joonas Lehtoranta, 27, on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen kasvattajaseuransa KTP-Basketin kanssa. Lehtoranta siirtyi Korisliiga-kauden jälkeen juuri Kotkasta Hollantiin.

27.6.2021 08:34 Suomalaiset ulkomailla

Okko Järvi Belgian pääsarjan Phoenix Brysseliin

Korisliigan Vuoden pelaajaksi valittu Okko Järvi, 25, siirtyy urallaan ensimmäistä kertaa ulkomaille, kun hän solmi vuoden mittaisen sopimuksen belgialaisseuran kanssa. Järvi on kesän ajan kuulunut Susijengin Open Gym -leiritykseen.

24.6.2021 08:46 Korisliiga

Kobrat julkaisi ensi kauden joukkueensa rungon: Carter, Kilpinen ja JBA-kaksikko Lapualle

Korisliiga-kauteen valmistuva Kobrat on solminut sopimukset Paul Carterin, Justus Kilpisen, Henry Boydin ja Chrysostom Chukwuman kanssa. Lapualaisjoukkue luottaa jatkossakin Jussi Turjaan ja Juho Lehtorantaan.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

16.6.2021 13:08 Korisliiga

Vuoden ulkomaalaispelaaja Jeremiah Wood ja Vilpas jatkosopimukseen

Tuore Suomen mestari Salon Vilpas ja finaaleiden arvokkaimmaksi pelaajaksi sekä Vuoden ulkomaalaispelaajaksi valittu Jeremiah Wood solmivat yksivuotisen jatkosopimuksen.

9.6.2021 14:50 Korisliiga

Osku Heinoselle kahden vuoden jatkosopimus Pyrintöön

Tampereen Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen Osku Heinosen kanssa. Kokenut ja tarkkakätinen Heinonen aloittaa jo 12. kautensa Pyrinnön Korisliiga-joukkueessa.

7.6.2021 11:26 Korisliiga

Pyrinnölle merkittävä jatkosopimus, David Gonzalvez jatkaa Tampereella kevääseen 2023

Tampereen Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen kapteeninsa David Gonzalvezin, 33, kanssa. Tuleva kausi on amerikkalaisen kuudes Korisliigassa.

3.6.2021 10:00 Susijengi

Matti Nuutinen nostaa tossut naulaan

Kolmet arvokisat, kahdet EM-karsinnat ja yhdet MM-karsinnat Susijengin sinivalkopaidassa pelannut likaisen työn tekijä ja kaksinkertainen Suomen mestari, kaarinalaisen Ura Basketin kasvatti Matti Nuutinen, 31, lopettaa koripallouransa.

2.6.2021 15:00 Mestarien liiga

Suomen mestari Vilpas lähtee Mestarien liigan karsintoihin

Keväällä ensimmäisen koripalloilun Suomen mestaruutensa voittanut Salon Vilpas on päättänyt osallistua syyskuussa Mestarien liigan karsintoihin. Mestarien liigan karsinnat pelataan 13.–17. syyskuuta. Arvonta suoritetaan heinäkuussa ja otteluohjelma varmistetaan heinäkuun viimeinen päivä.

2.6.2021 13:00 Suomen Cup

Koripallon Suomen Cup Ylelle pitkällä sopimuksella

Suomen Koripalloliitto ja Yle solmivat kolmivuotisen sopimuksen miesten ja naisten Suomen Cupin finaaliviikonloppujen tv-oikeuksista.

2.6.2021 08:34 Korisliiga

Korisliigassa ja Susijengissä debytoinut Remu Raitanen siirtyy KTP:hen

KTP-Basket ja Susijengin nuorempaan osastoon kuuluva Remu Raitanen solmivat 1+1-mallisen sopimuksen. 206-senttinen Raitanen esiintyi viime kesänä ensimmäistä kertaa Susijengin paidassa.

30.5.2021 14:12 Korisliiga

Aatu Kivimäki Tigers Tübingenin vahvuuteen

Kevään 2021 Suomen mestaruuden salolaiselle Vilpas Vikingsille ratkaisseiden pelaajien eliittiin ryminällä kohonnut karkkilalaislähtöinen Aatu Kivimäki, 23, siirtyy ensi kaudeksi Saksan kakkostasolle Pro A:han. Kivimäen uusi työnantaja on suomalaisen valmentajakaksikon Daniel Jansson-Hussain Dassouki luotsaama Tigers Tübingen.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

21.5.2021 14:03 Korisliiga

Teemu Rannikko Vilppaan valmennukseen - Sami Toiviainen jatkaa päävalmentajana kevääseen 2023

Suomen mestaruutta kauden päätteeksi juhlinut Salon Vilpas on solminut vuoden lisäjatkon päävalmentaja Sami Toiviaisen sopimukseen. Teemu Rannikko ja Jussi Savolainen vahvistavat salolaisjoukkueen valmennusta.

Näytä lisää vastaavia