Mestari-Kataja putsasi pöydän Korisliigan palkintogaalassa

27.5.2015 Ensimmäisen Suomen mestaruutensa voittaneen Kataja Basketin miehistö rohmusi palkintoja koripallokauden vuotuisessa päätösgaalassa, kun joensuulaisjoukkueelta palkittiin Teemu Rannikko, Robert Arnold, Pekka Salminen, Petri Virtanen ja Marius van Andringa.

Teemu Rannikko ja Kataja voittivat paitsi ensimmäisen Suomen mestaruutensa myös putsasivat palkintopöydän Korisliiga-kauden päätösgaalassa.

Rannikko oli Korisliigan vuoden pelaaja 1999 ja 2000. Vuonna 2015 hän pokkasi samaisen palkinnon, jonka lisäksi hänet valittiin finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Toisen kautensa Suomessa päättänyt Robert Arnold oli Rannikon ohessa Kataja Basketin kulmakivi ja Korisliigan vuoden ulkomaalaispelaaja.

Yllätysnimi Marius van Andringa veti puolestaan Joensuuhun Korisliigan vuoden tulokkaan pystin.

KTP-Basketin pronssille johtanut Joonas Lehtoranta palkittiin Korisliigan kehittyneimpänä pelaajana.

Lahteen palannut Vesa Mäkäläinen valittiin jo kolmannen kerran Korisliigan parhaaksi puolustajaksi. Kuvat: Vesa Kuukka/Kuvanmaailma, Tytti Nuoramo & Kai Kilappa.

Korisliigan päävalmentajat ja kapteenit äänestivät Katajan kapellimestarin Teemu Rannikon sekä vuoden pelaajaksi että SM-finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP). Merkittävän kansainvälisen uran Euroopassa tahkonneelle Rannikolle vuoden pelaajan palkinto oli hänen kolmantensa.

Ennen ulkomaille siirtymistään Rannikko voitti nuorena pelaajana kahdesti peräkkäin vuoden pelaajan palkinnon kausina 1998-99 ja 1999-00. Katajan ja Rannikon ensimmäisiin mestaruuksiin päättyneellä kaudella 2014-15 189-senttinen takamies tyylitteli keskiarvoikseen 14,9 pistettä, 3,1 levypalloa ja 8,4 syöttöä. Syöttökeskiarvo on kaikkien aikojen toiseksi kovin.

Loppuotteluissa 34-vuotias Rannikko nakutti keskimäärin 16,0 pistettä, haki 1,8 levypalloa jakoi 7,2 syöttöä ja onnistui mainiosti heittopelissään: kakkoset 50,0 %, kolmoset 41,2 % ja vapaaheitot 87,5 %. Heittoihin lukeutui ratkaisukorit Korisliigan viidennessä finaalissa.

- Viimeisessä finaalissa, kun summeri soi, oli tunteet aika pinnassa, eikä siinä paljon pystynyt ajattelemaan. Oikeastaan vasta nyt on alkanut tajuta, mitä kauden aikana tehtiin niin joukkueena kuin seuranakin. Kun Bilbaon MM-kisoista tultiin, niin kotona odotti aikalailla uusi joukkue ja joukossa oli kavereita, jotka olin vain nähnyt aiemmin. Yhteisellä duunilla peli alkoi pikkuhiljaa kulkemaan, alettiin uskoa, että pitkälle voidaan mennä ja tässä sitä nyt ollaan, summasi Teemu Rannikko Katajan upeaa kautta.

- Kai jotain tuli itsekin tehtyä oikein, kun vastustajien valmentajat ja kapteenit kirjoittivat nimeä lappuun. Jossain voi sanoa onnistuneensa myös vuosien varrella, sillä en nyt välttämättä vuonna 2000 kuvitellut pokkaavani saman tittelin 15 vuotta myöhemmin uudelleen, Rannikko naureskeli.

Arnold vuoden vahvistus, Salminen vuoden valmentaja

Korisliigan kausi 2014-15 oli täynnä erinomaisia ulkomaalaisvahvistuksia, mutta selkeä ykkönen oli Katajan Robert Arnold, joka palkittiin vuoden ulkomaalaisvahvistuksen palkinnon.

26-vuotias Arnold voitti Korisliigan pistekuninkuuden 22,3 pisteen keskiarvolla, mutta häikäisi katsojia loistavan heittopelinsä (2p 55,1 %, 3p 36,8 %, 1p 73,0 %) lisäksi myös monipuolisuudellaan: pisteiden lisäksi 198-senttinen laituri noukki 5,8 levypalloa ja jakoi 2,8 syöttöä.

Mestari-Katajan päävalmentaja Pekka Salminen taas palkittiin Korisliigan vuoden valmentajana. Kaksi Ruotsin mestaruutta Solna Vikingsissa voittanut Salminen, 51, johdatti Katajan seurahistoriansa ensimmäiseen mestaruuteensa. Suomen mestaruus oli myös Salmiselle uran ensimmäinen.

- Harvoin menen hiljaiseksi, mutta kyllä mestaruus veti hiljaiseksi ja pisti melkein itkettämään. Päällimmäisenä niissä tunteissa on tietenkin joukkue ja kaikki raavaat miehet Katajan taustoilla. Fanien ja kaikkien joensuulaisten kanssa kun juttelee, niin entistä paremmalta vain tuntuu, eikä tästä ole helppoa puhua vieläkään, Salminen sanoi.  

Virtanen paras penkiltä, van Andringa vuoden debytantti

Katajan mestaruusjoukkueen aseet eivät kuitenkaan jääneet pelkästään tähtiin, vaan penkiltä heittovoimaa tuova konkari Petri Virtanen, 34, palkittiin vuoden parhaana kuudentena pelaajana.

Penkiltä keskimäärin 8,7 pistettä, 2,0 levypalloa ja 2,2 syöttöä kirjauttanut ”Pistooli-Pete” nousi tuttuun tapaan esille erityisesti tiukoissa paikoissa kylmäpäisillä kolmosillaan.

- Kauan ollaan Peten kanssa tunnettu, mutta ihan samanlainen veijari se edelleen on. Nopeudesta voi olla vähän lähtenyt, mutta pääkoppa toimii entistäkin paremmin, kuvaili Rannikko pelikaveriaan.

Vuoden tulokkaaksi arvostettiin Virtasen manttelinperijä Marius van Andringa, 21, jonka nopeasti kuumeneva ranne heitti Katajalle keskimäärin 5,2 pistettä ottelua kohden. MaSu-kasvatti tulitti mm. ratkaisevassa välieräpelissä Kauhajoen Karhua vastaan 17 pistettä erinomaisin prosentein.

- Olihan se Karhu-matsi kauden paras. Mutta niin se meillä menee – pallon kun kerran saa, niin heti pitää heittää, nauratti van Andringa yleisöä.

- Tulokkaalle Katajassa tuli kyllä oppia. Teemun (Rannikko) suu käy treeneissä ja Pete (Virtanen) kouluttaa muuten vaan.

Mäkäläiselle kolmas puolustuspalkinto, Lehtoranta vuoden kehittynein

Kotikaupunkiinsa Lahteen ja Namikaan palannut Vesa Mäkäläinen, 28, taas palkittiin kolmannen kerran urallaan Korisliigan vuoden puolustuspelaajana. Namikan ”duunarikoriksen” ilmentymä pimensi illasta toiseen vastustajien isoja pelaajia.

21-vuotias KTP-Basketin takamies Joonas Lehtoranta taas pelasi nuoren uransa parasta koripalloa: keskimäärin vähän alle 26 minuuttia pelannut 194-senttinen Lehtoranta heitti pronssimitalisteille 8,1 pistettä, haki 2,0 levypalloa ja jakoi 1,9 syöttöä per ottelu.

Korisliigan vuoden erotuomariksi joukkueiden edustajat arvostivat kolmatta kertaa peräkkäin Petri Mäntylän.

Koriskauden parhaat 2014-15

Korisliiga

  

Vuoden pelaaja

Teemu Rannikko

Kataja-Basket

Vuoden valmentaja

Pekka Salminen

Kataja-Basket

SM-finaalien MVP

Teemu Rannikko

Kataja-Basket

Vuoden ulkomaalaisvahvistus

Robert Arnold

Kataja-Basket

Vuoden puolustuspelaaja

Vesa Mäkäläinen

Namika Lahti

Vuoden kehittynein pelaaja

Joonas Lehtoranta

KTP-Basket

Vuoden kuudes pelaaja

Petri Virtanen

Kataja-Basket

Vuoden tulokas

Marius van Andringa

Kataja-Basket

Vuoden erotuomari

Petri Mäntylä

 

Vapaaheittopalkinto

Ilari Seppälä

Kouvot

Fair Play -palkinto (Framin pytty)

 

Kouvot

   

Naisten Korisliiga

  

Vuoden pelaaja

Heta Korpivaara

ToPo Helsinki

Vuoden valmentaja

Mika Haakana

Catz Lappeenranta

SM-finaalien MVP

Chandrea Jones

Catz Lappeenranta

Vuoden ulkomaalaisvahvistus

Michaela Houser

Äänekosken Huima

Vuoden puolustuspelaaja

Lotta Richter

Peli-Karhut

Vuoden kehittynein pelaaja

Camilla Grönberg

Äänekosken Huima

Vuoden kuudes pelaaja

Roosa Lehtoranta

Peli-Karhut

Vuoden tulokas

Sara Rokkanen

Tapiola Honka

Vuoden erotuomari

Joonas Hannukainen

 

Vapaaheittopalkinto

Lotta Richter

Peli-Karhut

Fair Play -palkinto (Karénin kannu)

 

Äänekosken Huima

   

Muut

  

Miesten I A divisioonan paras pelaaja

Mikko Jalonen

Korihait

Miesten I B divisioonan paras pelaaja

Lauri Markkanen

HBA-Märsky

Naisten I divisioonan paras pelaaja

Lotta Aaltonen

PuHu Juniorit

Vuoden pyörätuolikoripalloilija

Anwar Fadhal

Tampereen NMKY

A-poikien SM-sarjan vuoden pelaaja

Aapeli Alanen

Namika Lahti Juniorit

A-tyttöjen SM-sarjan vuoden pelaaja

Marianne Kalin

Catz Lappeenranta

B-poikien SM-sarjan vuoden pelaaja

Miika Heinonen

Munkkiniemen Kisapojat

B-tyttöjen SM-sarjan vuoden pelaaja

Ellen Järvinen

Tapiolan Honka

Juniorisarjojen lupaava kaukoheittäjä

Miika Heinonen

Munkkiniemen Kisapojat

Vuoden naiskoripalloseniori

Risto Kala

Pantterit

Vuoden mieskoripalloseniori

Mia Venhola

ToPo

Vuoden koripallojohtaja

Helsinki Seagullsin johto

 

Paras toimitsijapöytä

KTP-Basket

 

Unified-koripallo, vuoden urheilija

Aleksi Hienonen

PuHu Juniorit

Unified-koripallo, vuoden partneri

Otto Konola

Tapiolan Honka

 
10.10.2018 21:07 Korisliiga

Pyrintö tulitti Ura Basketin nurin – KTP vei Kymenlaakson derbyn

Helsinki Seagulls aloitti kautensa vahvasti Korihaiden kustannuksella.

6.10.2018 11:13 Korisliiga

Korisliiga 2018-19 ennakko 1/3: Viime kauden finalistit ottavat varaslähdön kauteen – Ottelu sunnuntaina suorana Yle TV2:lla

Muutoksia kokenut Karhu Basket ja hyvin kasassa pysynyt Salon Vilpas hakevat jälleen paikkaa loppuotteluissa.

4.10.2018 14:59 Ajankohtainen

Kotimainen koriskausi vahvasti esillä Elisa Viihde Sportilla

Uutuutena katsottavissa on myös suomalaisia vilisevä Saksan Bundesliiga.

Rene Rougeau vei Karhu Basketin Korisliigan finaaleihin

Kauhajoen Karhu Basket selvitti ensimmäistä kertaa seurahistoriansa aikana tiensä Korisliigan finaaleihin, joukkueen kaadettua BC Nokian välierissä otteluvoitoin 4-1. Ratkaisevassa ottelussa Kauhajoen liikuntahallilla BC Nokia johti ottelua vielä päätösjakson puolivälin jälkeen, mutta Karhu Basket käänsi ottelun nimiinsä Rene Rougeaun viime hetken korilla numeroin 84-82 (34-42).

Karhu Basket venyi jatkoajan kautta 3-1 -johtoon

Kauhajoen Karhu Basket nousi voiton päähän Korisliigan finaaleista, joukkueen kairattua jatkoajan kautta tiensä voittoon perjantai-illan neljännessä välieräottelussa BC Nokiaa vastaan. Takamatkalta neljännelle jaksolle lähtenyt Karhu Basket voitti varsinaisen peliajan viimeisen neljänneksen yhdeksällä pisteellä ja venyi jatkoajan jälkeen 105-102 (42-46, 93-93) -vierasvoittoon.

Vilpas suorin 4-0 voitoin finaaleihin

Salon Vilpas suoritti tyylipuhtaan lakaisun, viikinkipurren selvittäessä tiensä Korisliigan finaaleihin 4-0 -voitoin ohi Helsinki Seagullsin. Torstai-illan ottelussa lokkipaidat hallitsivat tapahtumien kulkua avausjakson, mutta viimeiset kolme neljännestä menivät salolaismerkeissä, Vilppaan juostua lopulta 86-69 (33-29) -vierasvoittoon.

25.4.2018 22:22 Huippu- ja kilpaurheilu

Karhu Basket jatkoi kotivoittojen sarjaa

Karhu Basketin ja BC Nokian välinen välieräsarja jatkoi keskiviikkona tutulla kaavalla, joukkueiden ottaessa kolmannen kerran mittaa toisistaan. Kauhajoen liikuntahallin 1147-päinen kotiyleisö sai todistaa Karhu Basketin karatessa vierailijoilta päätösjaksolla, mesikämmenten venyessä lopulta kotivoittoon lukemin 78-72 (38-34). Karhu Basket johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1.

Salon Vilpas voiton päähän finaalipaikasta

Salon Vilpas kaatoi tiistaina Helsinki Seagullsin jo kolmatta kertaa peräkkäin välieräsarjassa. Vilpas kaatoi helsinkiläisvieraat numeroin 79–71.

BC Nokia tasoitti välieräsarjan

Sunnuntai-illan välieräkamppailu pelattiin Nokian palloiluhallissa, jossa näätäpaitainen BC Nokia onnistui tasoittamaan välieräsarjan Kauhajoen Karhu Basketia vastaan. Tasaisen avauspuolikkaan jälkeen BC Nokia nousi kuskin paikalle kolmannella jaksolla, pysytellen loppuun asti kuskin paikalla matkalla 89-84 (38-37) -voittoon.

Vilpas venyi jatkoajan kautta 2-0 -johtoon

Salon Vilpas otti tuiki tärkeän vierasvoiton lauantai-iltana, joukkueen matkattua välieräsarjan toisessa ottelussa Helsinki Seagullsin vieraaksi Töölön Kisahalliin. Kisiksen parketilla tahtipuikkoa heilutti pitkään Seagulls, mutta jatkoajalle venynyt Vilpas otti kuskin paikan ylimääräisellä viisiminuuttisella ja karkasi 77-86 (35-35, 72-72) -vierasvoittoon.

Lapuan Kobrat liigakarsinnan voittoon – jatkaa Korisliigassa kaudella 2018/19

Lapuan Kobrat päihitti HBA-Märskyn suoraan kahdessa ottelussa kuluvan vuoden liigakarsinnoissa. Paikka ensi kauden Korisliigassa varmistui Kobrien perjantaisella 84–72-voitolla.

BC Nokia ja Karhu Basket vääntämään finaalipaikasta

Korisliigan toinen välieräsarja käynnistyy perjantai-iltana, kun runkosarjan kolmanteen sijaan päättänyt BC Nokia matkustaa sarjataulukon toisen sijan valloittaneen Karhu Basketin vieraaksi. Molemmat joukkueet selvittivät tiensä puolivälierien läpi suoraan kolmessa ottelussa ja ottelusarjasta onkin ennakoitavissa äärimmäisen tasainen.

Karhu Basket säilytti kotiedun

Kauhajoen Karhu Basket otti komealla tavalla välieräsarjan avausvoiton BC Nokiaa vastaan perjantai-iltana Kauhajoen liikuntahallilla. Jokaisen jakson nimiinsä vieneet mesikämmenet karkasivat lopulta 92-78 (39-31) -voittoon, kauhajokisten pitäessä täten tiukasti kiinni sarjasijoituksen tuomasta kotiedusta.

Timo Heinonen kaikkien aikojen ykkönen pudotuspeliotteluissa

Helsinki Seagullsin ja Kouvolan Kouvojen välisen puolivälieräsarjan ratkaisuottelussa tehtiin viime sunnuntaina liigahistoriaa. Lokkipaitojen laituri ja puolustuspelaamisen kulmakivi Timo Heinonen siirtyi nimittäin kaikkien aikojen listalla ykköseksi pelatuissa pudotuspeliotteluissa.

Vilppaalle ensimmäinen kiinnitys finaalipaikkaan

Salon Vilpas otti ensimmäisenä välieräjoukkueena askeleen kohti finaalipaikkaa, joukkueen aloittaessa välieräsarjan Helsinki Seagullsia vastaan torstai-iltana Salohallissa. Päätösjakson alkupuolella vielä tasoissa ollut ottelu kääntyi lopulta Vilppaan aavistuksen leveämmän materiaalin ansiosta isännille lukemin 78 -71 (37-38).

Seagulls haastaa Vilppaan taistelussa finaalipaikasta

Korisliigan välierät polkaistaan käyntiin torstaina, kun Salon Vilppaan ja Helsinki Seagullsin välinen ottelusarja saa alkunsa Salohallin täpötäysien lehtereiden edessä. Runkosarjan ykkösjoukkue Vilpas eteni 3-1 -otteluvoitoin finaaliin, kuten myös lokkipaitainen runkosarjan nelonen.

Korisliigan välierien otteluohjelma

Miesten Korisliiga on edennyt välierävaiheeseen. Salon Vilpas saa vastaansa Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen Karhu Basket kohtaa BC Nokian. Kotiedut itselleen runkosarjassa pelasivat sarjataulukon ykkönen Vilpas ja kakkonen Karhu Basket. Välierät alkavat Salohallissa torstaina 19.4.

Seagulls Korisliigan välieriin

Helsinki Seagulls selvitti tiensä neljäntenä joukkueena Korisliigan välieriin, lokkipaitojen tiputtaessa Kouvolan Kouvot kesälomille otteluvoitoin 3-1. Ottelusarjan katkaisuottelu Kouvolassa suoritti ratkaisevan irtioton kolmannella jaksolla, matkaten lopulta 83-74 (35-33) -vierasvoittoon.

Näytä lisää vastaavia