Miesten I divisioona B käynnistyy

7.10.2018 12:21 Miesten I divisioona B käynnistyy tänään sunnuntaina täydellä kuuden ottelun kierroksella. Ura Basketin ja Espoo Basket Teamin välinen ottelu on nähtävissä Elisa Viihde Sportilla klo 17.00.

Nuorten maajoukkuepaidassakin nähty Tiitus Kuukkanen on Jyväskylän Weikkojen nuorimpia pelaajia. Kuva: Vesa Koivunen

Tapiolan Honkaa edustava Topi Halme valittiin viime kaudella Korisliigan vuoden tulokkaaksi. Kuva: Francois Perthuis

Kouvoja ja Korikouvoja aiemmin edustanut Valtteri Leino liittyy PuHu Junioreiden vahvuuteen. Kuva: Ville Vuorinen

Divisioona B:ssä nähdään alkavalla kaudella kolme uutta joukkuetta LoKoKo Bisonsin ja Helsingin NMKY:n noustua sarjaporrasta ylemmäs divisioona A:han ja espoolaisen Aalto-Basketin pudottua miesten 2. divisioonaan.

Uudet tulokkaat ovat Kaarinan Ura Basket, Tapiolan Honka sekä Järvenpään Koripalloseuran ja Keravan Kori-80:n seurayhteistyön myötä muodostunut Raiders.

Sarja starttaa tänään otteluilla, joissa kohtaavat PeU Basket ja Munkkiniemen Kisapojat, PuHu Juniorit ja Jyväskylän Weikot, Karkkila ja Tapiolan Honka, Raholan Pyrkivä ja Raiders, Ura Basket ja Espoo Basket Team sekä Hyvinkään Ponteva ja Äänekosken Huima.

Muut ottelut alkavat klo 17.00, mutta Hyvinkäällä pallo nousee ilmaan vasta klo 20.00.

Nousijajoukkueet valmiina uuteen kauteen

Kaarinassa on viime vuosina tehty kovasti töitä koripallon saralla ja tuloksia näkyy. Ura Basketin edustusjoukkue nousi viime kauden päätteeksi Korisliigaan ja samalla seura varmisti toiselle joukkueelleen paikan miesten I divisioona B:stä.

Jukka Valpolan valmentama divisioonajoukkue koostuu lähinnä sekä Uran omista että naapuriseura Turun NMKY:n kasvateista. Ainoan poikkeuksen tekee 20-vuotias Sykki-kasvatti Trey Niemi, joka nähtiin Uran paidassa jo viime kaudella. Joukkueen runkopelaajiin kuuluvat aiemmin nuorten maajoukkueissa esiintyneet laituri Joona Airenne ja takamies Ville Hänninen.

Myös Tapiolan Hongan edustusjoukkue nousi viime kaudella karsintojen kautta divari B:hen. Nousujoukkue koostuu pääasiassa nuorista Honka-kasvateista ja joukkueen päätavoite onkin kehittää nuoria pelaajia urallaan eteenpäin.

Hongan kärkipelaajiin kuuluu 22-vuotias laituri Topi Halme, joka valittiin viime kaudella Korisliigan vuoden tulokkaaksi tämän edustaessa Espoo Unitedia. Hongan valmentajana jatkaa Aapo Heinonen, jonka alaisuudessa joukkue selvitti tiensä karsinnoista ylempään sarjaportaaseen.

Panostusta valmennukseen

Viime kaudella välierissä mestarijoukkue Bisonsille tappion kärsinyt Karkkila haluaa tulevaisuudessa panostaa entistä monipuolisempaan ja tasokkaampaan valmennukseen ja lähteekin kauteen ennätyslaajalla valmennustiimillä. Päävalmentaja Kimmo Tolvasen lisäksi taustajoukkoihin kuuluvat lajivalmentajat Kaisa Kosunen ja Antti Liesmala sekä fysiikkavalmentajat Asko Heino ja Vesa Jaakkola.

Pelaajakaartiinsa Karkkila on hankkinut muun muassa Montana State Bobcatsissa pelanneen 206-senttisen amerikkalaissentterin Benson Osayanden sekä 19-vuotiaan PuHu-kasvatin Otto Leckinin. Jatkosopimuksella mukana on myös kokenut takamies Janne Kinnunen, joka oli viime kaudella joukkueensa paras pistemies yli 21 pisteen keskiarvolla.

JKS Basketista Raidersiksi

Viime kaudella divisioona A:sta sarjaporrasta alemmas pudonnut Järvenpään Koripalloseura lähtee alkavaan kauteen uudistuneella nimellä Raiders. Joukkueen nimen ja ilmeen muutos perustuvat Järvenpään Koripallonseuran ja Keravan Kori-80:n seurayhteistyön laajenemiseen.

Viime kaudella JKS:n tehokkaimmaksi pistemieheksi kruunattu Teemu Hartikainen jatkaa joukkueen takamiehenä. Lisäksi kokoonpanoon ovat liittyneet amerikkalaisvahvistukset sentteri Derylton Hill sekä viime kaudella Lahti Basketballin paidassa neljän ottelun verran piipahtanut laituri Jordan Jacks. Raiders Basketin päävalmentajana toimii Olli-Pekka Auvinen.

Enemmän mahdollisuuksia yhteistyön avulla

Raholan Pyrkivän edustusjoukkue tekee alkavalla kaudella yhteistyötä Korisliigajoukkue BC Nokian kanssa. Uutena kasvona Raholan kokoonpanossa nähdään 203-senttinen amerikkalaissentteri Juan Davis Jr., joka vahvistaa tarvittaessa myös Nokian liigajoukkuetta.

Joukkueen ulkomaalaisosastoon kuuluu myös 32-vuotias ukrainalaistakamies Artem Shchepkin, joka on jo edelliskausilta tuttu näky Raholan paidassa. Nuorinta polvea edustaa seuran oma kasvatti 190-senttinen laituri Hugo Boman. Joukkueen valmennuksesta vastaa alkavalla kaudella Juho Jaakkola.

Jyväskylän Weikot jatkaa yhteistyötä divisioona A:ssa pelaavan Jyväskylä Basketball Academyn sekä junioriseura HoNsUn kanssa. Näin ollen joukkueen runkopelaajiin kuuluvat takamies Karo Puittinen sekä laituri Veeti Amegbedzi nähdään kaudella myös JBA:n paidassa. Samoin joukkueen nuorimmainen, U18-maajoukkueessakin esiintynyt Tiitus Kuukkanen pelaa kaudella myös 19-vuotiaiden poikien SM-sarjaa HoNsUn riveissä.

Joukkueen kokeneimpia pelaajia on 26-vuotias SäyRi-taustainen takamies Jarno Lehto. Joukkuetta luotsaa Ensio Helimäki.

Omat kasvatteja ja paluumuuttajia

PuHu Juniorit koostuu pitkälti oman seuran kasvateista ja toimii yhteistyössä PuHun poikien U19-joukkueen kanssa. Uusia kasvoja ovat I divisioona A:ssa pelaavasta Korikouvojen joukkueesta Vantaalle siirtyneet Niki Ahola ja Valtteri Leino, jotka ovat molemmat esiintyneet myös Kouvojen Korisliigajoukkueessa.

Paluumuuttajia ovat 21-vuotias laitapelaaja Iiro Kerminen ja 19-vuotias takamies Konsta Konttinen. Joukkueessa jatkavat luottolaiturit Mika Visakko ja Jami Lehti. Joukkueen peräsimessä toimii toukokuun alussa pestinsä aloittanut Kari Kämppi.

Myös Espoo Basket Team lähtee alkavaan kauteen pääasiassa omien kasvattien ja muutaman paluumuuttajan voimin. Laituri Antti Laukkanen tekee paluun EBT:n paitaan neljän vuoden tauon jälkeen ja Hussain Dassouki palaa kasvattajaseuraansa pelattuaan kaksi kautta Turun Kristikassa. Helsingin NMKY:stä ponnistanut Antti Heiskanen jatkaa joukkueessa kolmatta kautta ja joukkueen uusimpana kasvona nähdään 205-senttinen Warriors-kasvatti Orlando Taylor. Päävalmentajana toimii Kaarle Manner.

Vastuuta nuorille pelaajille

Viime kaudella runkosarjan kolmanneksi sijoittunut ja välierissä Helsingin NMKY:lle kaatunut Munkkiniemen Kisapojat lähtee kauteen nuorella suomalaismiehistöllä. Divisioona A:sta sarjapaikkaa tavoittelevan joukkueen runko on pysynyt lähes samana ja koostuu 99-01-syntyneistä nuorista.

Kuluneen kesän U18-maajoukkuepeleissä esiintyneet pelintekijät Markus Rautasalo ja Joonas Timonen, joka oli viime kaudella myös MuKin tehokkain syöttäjä ja pistemies, jatkavat joukkueen luottopelaajina.

Äänekosken Huiman miesten edustusjoukkue koostuu pitkälti seuran omista kasvateista. Joukkueen kuopus on vasta 15-vuotias takamies Veeti Jämsen. Joukkueen riveissä nähdään myös nuorukaisen 23-vuotiaat isoveljet laituri Atte Jämsen ja takamies Otto Jämsen.

Kokenutta kaartia joukkueessa edustaa edelliskausilla Lapun Kobrien Korisliigajoukkueessa nähty, Huiman paitaan paluun tekevä 28-vuotias laitapelaaja Tuomas Viertola.

Vahvistuksia rapakon takaa

Viime kaudella sarjan keskikastiin sijoittunut Hyvinkään Ponteva luottaa samalla tavoin omiin kasvatteihinsa. Tällä kaudella HyPon kokoonpanossa nähdään hyvinkääläisten lisäksi myös amerikkalaisvahvistusta, kun joukkoon liittyy Stockton Universityssä pelannut 25-vuotias takamies Armin Cane.

Kokemusta ja johtajuutta joukkueeseen tuovat sopimuksiaan jatkavat 33-vuotias laituri Toni Honka sekä 26-vuotias sentteri Pekka Puustinen. Joukkuetta luotsaa Tomi Moberg.

Siinä missä moni joukkue koostuu junioripelaajista, viime kaudella runkosarjassa neljänneksi sijoittunut perniöläinen PeU Basket erottuu joukosta kokeneemmalla pelaajistollaan. Seuransa miesten edustusjoukkueessa nähdään 32-vuotiaat laituri Jussi Savolainen ja sentteri Juhana Melkkilä sekä 29-vuotias laitapelaaja Sami Himberg.

Lisäksi PeU on hankkinut riveihinsä 195-senttisen amerikkalaislaiturin Remond Brownin. Samu Kaaresvirta on siirtynyt pelikentältä valmentajan rooliin.

 
11.1.2019 14:11 Korisliiga

BC Nokia ja Raholan Pyrkivä saivat vahvistuksen Hyvinkäältä

Armin Cane pelasi alkukauden Pontevassa miltei 40 pisteen keskiarvolla.

4.1.2019 14:48 Miesten I divisioona B

Miesten I divisioona B vauhdissa – nousijajoukkue Honka yllättäjänä kärjessä

Miesten Divari B:n joukkueet ovat syksyn aikana ehtineet kohdata toisensa kertaalleen ja palaavat nyt tositoimiin lyhyen joulutauon jälkeen. Sarjan kärjessä porskuttaa vakuuttavan sisääntulon divisioonaan tehnyt Tapiolan Honka ja kakkospaikasta pitää kiinni nuori ja nälkäinen Munkkiniemen Kisapojat.

29.11.2018 10:45 Miesten I divisioona B

EBT:n Antti Heiskaselle yhden ottelun kilpailukielto

Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö on langettanut yhden ottelun kilpailukiellon I divisioona B:ssa pelaavan EBT:n Antti Heiskaselle.

22.11.2018 10:53 Korisliiga

Elisa Viihde Sportin kanavat auki koko viikonlopun – Tarjolla 15 ottelua kotimaista koripalloa

Viikonloppuna on katsottavissa myös Petteri Koposen ottelu Saksan Bundesliigassa.

15.11.2018 13:01 Korisliiga

Ottelutallenteet nyt katsottavissa Elisa Viihde Sportin verkossa

Elisa Viihde Sportin sivut ovat uusiutuneet ja nyt sivuilta on katsottavissa suorien lähetysten lisäksi myös ottelutallenteet muun muassa Korisliigojen ja divarien otteluista.

15.11.2018 13:00 Suomen Cup

Suomen Cupin ensimmäinen kierros lähes pelattu – tässä ovat toisen kierroksen parit

Koripallon Suomen Cupissa ensimmäinen kierros on pelattu yhtä ottelua lukuun ottamatta. Kaikki 1. kierroksen joukkueet selvisivät 2. kierrokselle, jossa 1. kierroksen voittajat kohtaavat toisensa ja häviäjät toisensa ottelukaavion mukaisesti.

23.10.2018 15:35 Suomen Cup

Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen ohjelma vahvistettu

Miesten I divisioona A:n JBA ja FoKoPo avaavat tämän vuoden Cupin viikon päästä.

11.10.2018 12:00 Suomen Cup

Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen otteluparit arvottu – mukana 16 joukkuetta

Koripallon Suomen Cup palaa ohjelmistoon seitsemän vuoden tauon jälkeen. Ensimmäiset ottelut pelataan 10. marraskuuta mennessä.

4.10.2018 14:59 Ajankohtainen

Kotimainen koriskausi vahvasti esillä Elisa Viihde Sportilla

Uutuutena katsottavissa on myös suomalaisia vilisevä Saksan Bundesliiga.

18.9.2018 15:48 Suomen Cup

Suomen Cup palaa koriskartalle alkavalla kaudella 2018–19

Osallistuminen Suomen Cupiin on vapaaehtoista ja avoin joukkueille, jotka osallistuvat kuluvalla kaudella Koripalloliiton sarjatoimintaan.

30.8.2018 09:13 Miesten I divisioona B

Jordan Jacks vahvistaa I divari B:n Raiders Basketia

Miesten I divari B:ssä pelaava Raiders on tehnyt pelaajasopimuksen 24-vuotiaan ja 196-senttisen yhdysvaltalaisen Jordan Jacksin kanssa. Sopimus on tulevan kauden mittainen ja siihen kuuluu koeaika.

23.8.2018 09:38 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan ja divarien otteluohjelmat julkaistu

Naisten Korisliigan ja naisten sekä miesten I divisioonien otteluohjelmat kaudelle 2018-19 on julkaistu. Naisten Korisliiga ja miesten I divisioona A käynnistyvät torstaina 4.10., I divisioona B starttaa 7.10. ja naisten I divisioona 14.10.

3.8.2018 12:54 Korisliiga

Juan Davis Jr. vahvistaa BC Nokiaa ja Raholaa

BC Nokian Korisliiga-joukkueen harjoitusvahvuuteen ja Raholan Pyrkivän Divari B -joukkueen pelaajistoon liittyy 21-vuotias ja 203-senttinen Juan Davis Jr., joka saapuu Suomeen Troyn yliopistosta.

6.7.2018 15:04 Miesten I divisioona B

Honka tähtää omilla kasvateilla divari B:hen, Heinonen jatkaa valmentajana

Tapiolan Hongan miesten edustusjoukkue pelaa tulevalla kaudella I divisoona B:ssä, ja parketilla tullaan näkemään nuori, taisteleva ja nälkäinen Honka-kasvattien joukkue. Joukkuetta luotsaa Aapo Heinonen, jonka valmennuksessa joukkue nousi menneen kauden päätteeksi karsintojen kautta divari B:hen.

18.6.2018 22:48 Korisliiga

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2018-19 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2018-19. Korisliigaan myönnettiin 11 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä.

5.6.2018 09:19 Korisliiga

BC Nokia ja Raholan Pyrkivä yhteistyöhön

BC Nokian Korisliiga-joukkue ja Divari B:ta pelaava Raholan Pyrkivän edustusjoukkue ovat sopineet yhteistyöstä, jonka ajatuksensa on pirkanmaalaisen koripallon kehittäminen.

Tuukka Jaakkola yliopistoparketeille Cal Polyyn

HBA-Märskyn sentteri Tuukka Jaakkola, 18, siirtyy tulevaksi kaudeksi NCAA-kentille Cal Polyn yliopistoon. Viimeiset kolme kautta HBA-Märskyssä pelannut 207-senttinen Jaakkola tehtaili Divari A:ssa kaudella 2017/18 keskimäärin 6,0 pistettä ja 3,3 levypalloa ottelua kohden.

Andre Gustavson sitoutunut Richmondin yliopistoon

HBA-Märskyn Andre Gustavson, 18, on tehnyt sitoumuksen Richmondin yliopiston kanssa. Suomen nuorisomaajoukkueiden vakiokasvo tehtaili päättyneellä kaudella Divari A:ssa HBA-Märskyn riveissä keskimäärin 11,6 pistettä, 3,0 levypalloa ja 2,5 syöttöä ottelua kohden.

Lapuan Kobrat liigakarsinnan voittoon – jatkaa Korisliigassa kaudella 2018/19

Lapuan Kobrat päihitti HBA-Märskyn suoraan kahdessa ottelussa kuluvan vuoden liigakarsinnoissa. Paikka ensi kauden Korisliigassa varmistui Kobrien perjantaisella 84–72-voitolla.

Ura Basket hurjasteli Divari-A:n mestaruuteen

Kaarinan Ura Basket juhlii miesten I divisioona A:n mestaruutta. Joukkue kaatoi finaalisarjan neljännessä ottelussa perjantaina HBA-Märskyn numeroin 106–87.

Näytä lisää vastaavia