Miesten I divisioona B käynnistyy

7.10.2018 12:21 Miesten I divisioona B käynnistyy tänään sunnuntaina täydellä kuuden ottelun kierroksella. Ura Basketin ja Espoo Basket Teamin välinen ottelu on nähtävissä Elisa Viihde Sportilla klo 17.00.

Nuorten maajoukkuepaidassakin nähty Tiitus Kuukkanen on Jyväskylän Weikkojen nuorimpia pelaajia. Kuva: Vesa Koivunen

Tapiolan Honkaa edustava Topi Halme valittiin viime kaudella Korisliigan vuoden tulokkaaksi. Kuva: Francois Perthuis

Kouvoja ja Korikouvoja aiemmin edustanut Valtteri Leino liittyy PuHu Junioreiden vahvuuteen. Kuva: Ville Vuorinen

Divisioona B:ssä nähdään alkavalla kaudella kolme uutta joukkuetta LoKoKo Bisonsin ja Helsingin NMKY:n noustua sarjaporrasta ylemmäs divisioona A:han ja espoolaisen Aalto-Basketin pudottua miesten 2. divisioonaan.

Uudet tulokkaat ovat Kaarinan Ura Basket, Tapiolan Honka sekä Järvenpään Koripalloseuran ja Keravan Kori-80:n seurayhteistyön myötä muodostunut Raiders.

Sarja starttaa tänään otteluilla, joissa kohtaavat PeU Basket ja Munkkiniemen Kisapojat, PuHu Juniorit ja Jyväskylän Weikot, Karkkila ja Tapiolan Honka, Raholan Pyrkivä ja Raiders, Ura Basket ja Espoo Basket Team sekä Hyvinkään Ponteva ja Äänekosken Huima.

Muut ottelut alkavat klo 17.00, mutta Hyvinkäällä pallo nousee ilmaan vasta klo 20.00.

Nousijajoukkueet valmiina uuteen kauteen

Kaarinassa on viime vuosina tehty kovasti töitä koripallon saralla ja tuloksia näkyy. Ura Basketin edustusjoukkue nousi viime kauden päätteeksi Korisliigaan ja samalla seura varmisti toiselle joukkueelleen paikan miesten I divisioona B:stä.

Jukka Valpolan valmentama divisioonajoukkue koostuu lähinnä sekä Uran omista että naapuriseura Turun NMKY:n kasvateista. Ainoan poikkeuksen tekee 20-vuotias Sykki-kasvatti Trey Niemi, joka nähtiin Uran paidassa jo viime kaudella. Joukkueen runkopelaajiin kuuluvat aiemmin nuorten maajoukkueissa esiintyneet laituri Joona Airenne ja takamies Ville Hänninen.

Myös Tapiolan Hongan edustusjoukkue nousi viime kaudella karsintojen kautta divari B:hen. Nousujoukkue koostuu pääasiassa nuorista Honka-kasvateista ja joukkueen päätavoite onkin kehittää nuoria pelaajia urallaan eteenpäin.

Hongan kärkipelaajiin kuuluu 22-vuotias laituri Topi Halme, joka valittiin viime kaudella Korisliigan vuoden tulokkaaksi tämän edustaessa Espoo Unitedia. Hongan valmentajana jatkaa Aapo Heinonen, jonka alaisuudessa joukkue selvitti tiensä karsinnoista ylempään sarjaportaaseen.

Panostusta valmennukseen

Viime kaudella välierissä mestarijoukkue Bisonsille tappion kärsinyt Karkkila haluaa tulevaisuudessa panostaa entistä monipuolisempaan ja tasokkaampaan valmennukseen ja lähteekin kauteen ennätyslaajalla valmennustiimillä. Päävalmentaja Kimmo Tolvasen lisäksi taustajoukkoihin kuuluvat lajivalmentajat Kaisa Kosunen ja Antti Liesmala sekä fysiikkavalmentajat Asko Heino ja Vesa Jaakkola.

Pelaajakaartiinsa Karkkila on hankkinut muun muassa Montana State Bobcatsissa pelanneen 206-senttisen amerikkalaissentterin Benson Osayanden sekä 19-vuotiaan PuHu-kasvatin Otto Leckinin. Jatkosopimuksella mukana on myös kokenut takamies Janne Kinnunen, joka oli viime kaudella joukkueensa paras pistemies yli 21 pisteen keskiarvolla.

JKS Basketista Raidersiksi

Viime kaudella divisioona A:sta sarjaporrasta alemmas pudonnut Järvenpään Koripalloseura lähtee alkavaan kauteen uudistuneella nimellä Raiders. Joukkueen nimen ja ilmeen muutos perustuvat Järvenpään Koripallonseuran ja Keravan Kori-80:n seurayhteistyön laajenemiseen.

Viime kaudella JKS:n tehokkaimmaksi pistemieheksi kruunattu Teemu Hartikainen jatkaa joukkueen takamiehenä. Lisäksi kokoonpanoon ovat liittyneet amerikkalaisvahvistukset sentteri Derylton Hill sekä viime kaudella Lahti Basketballin paidassa neljän ottelun verran piipahtanut laituri Jordan Jacks. Raiders Basketin päävalmentajana toimii Olli-Pekka Auvinen.

Enemmän mahdollisuuksia yhteistyön avulla

Raholan Pyrkivän edustusjoukkue tekee alkavalla kaudella yhteistyötä Korisliigajoukkue BC Nokian kanssa. Uutena kasvona Raholan kokoonpanossa nähdään 203-senttinen amerikkalaissentteri Juan Davis Jr., joka vahvistaa tarvittaessa myös Nokian liigajoukkuetta.

Joukkueen ulkomaalaisosastoon kuuluu myös 32-vuotias ukrainalaistakamies Artem Shchepkin, joka on jo edelliskausilta tuttu näky Raholan paidassa. Nuorinta polvea edustaa seuran oma kasvatti 190-senttinen laituri Hugo Boman. Joukkueen valmennuksesta vastaa alkavalla kaudella Juho Jaakkola.

Jyväskylän Weikot jatkaa yhteistyötä divisioona A:ssa pelaavan Jyväskylä Basketball Academyn sekä junioriseura HoNsUn kanssa. Näin ollen joukkueen runkopelaajiin kuuluvat takamies Karo Puittinen sekä laituri Veeti Amegbedzi nähdään kaudella myös JBA:n paidassa. Samoin joukkueen nuorimmainen, U18-maajoukkueessakin esiintynyt Tiitus Kuukkanen pelaa kaudella myös 19-vuotiaiden poikien SM-sarjaa HoNsUn riveissä.

Joukkueen kokeneimpia pelaajia on 26-vuotias SäyRi-taustainen takamies Jarno Lehto. Joukkuetta luotsaa Ensio Helimäki.

Omat kasvatteja ja paluumuuttajia

PuHu Juniorit koostuu pitkälti oman seuran kasvateista ja toimii yhteistyössä PuHun poikien U19-joukkueen kanssa. Uusia kasvoja ovat I divisioona A:ssa pelaavasta Korikouvojen joukkueesta Vantaalle siirtyneet Niki Ahola ja Valtteri Leino, jotka ovat molemmat esiintyneet myös Kouvojen Korisliigajoukkueessa.

Paluumuuttajia ovat 21-vuotias laitapelaaja Iiro Kerminen ja 19-vuotias takamies Konsta Konttinen. Joukkueessa jatkavat luottolaiturit Mika Visakko ja Jami Lehti. Joukkueen peräsimessä toimii toukokuun alussa pestinsä aloittanut Kari Kämppi.

Myös Espoo Basket Team lähtee alkavaan kauteen pääasiassa omien kasvattien ja muutaman paluumuuttajan voimin. Laituri Antti Laukkanen tekee paluun EBT:n paitaan neljän vuoden tauon jälkeen ja Hussain Dassouki palaa kasvattajaseuraansa pelattuaan kaksi kautta Turun Kristikassa. Helsingin NMKY:stä ponnistanut Antti Heiskanen jatkaa joukkueessa kolmatta kautta ja joukkueen uusimpana kasvona nähdään 205-senttinen Warriors-kasvatti Orlando Taylor. Päävalmentajana toimii Kaarle Manner.

Vastuuta nuorille pelaajille

Viime kaudella runkosarjan kolmanneksi sijoittunut ja välierissä Helsingin NMKY:lle kaatunut Munkkiniemen Kisapojat lähtee kauteen nuorella suomalaismiehistöllä. Divisioona A:sta sarjapaikkaa tavoittelevan joukkueen runko on pysynyt lähes samana ja koostuu 99-01-syntyneistä nuorista.

Kuluneen kesän U18-maajoukkuepeleissä esiintyneet pelintekijät Markus Rautasalo ja Joonas Timonen, joka oli viime kaudella myös MuKin tehokkain syöttäjä ja pistemies, jatkavat joukkueen luottopelaajina.

Äänekosken Huiman miesten edustusjoukkue koostuu pitkälti seuran omista kasvateista. Joukkueen kuopus on vasta 15-vuotias takamies Veeti Jämsen. Joukkueen riveissä nähdään myös nuorukaisen 23-vuotiaat isoveljet laituri Atte Jämsen ja takamies Otto Jämsen.

Kokenutta kaartia joukkueessa edustaa edelliskausilla Lapun Kobrien Korisliigajoukkueessa nähty, Huiman paitaan paluun tekevä 28-vuotias laitapelaaja Tuomas Viertola.

Vahvistuksia rapakon takaa

Viime kaudella sarjan keskikastiin sijoittunut Hyvinkään Ponteva luottaa samalla tavoin omiin kasvatteihinsa. Tällä kaudella HyPon kokoonpanossa nähdään hyvinkääläisten lisäksi myös amerikkalaisvahvistusta, kun joukkoon liittyy Stockton Universityssä pelannut 25-vuotias takamies Armin Cane.

Kokemusta ja johtajuutta joukkueeseen tuovat sopimuksiaan jatkavat 33-vuotias laituri Toni Honka sekä 26-vuotias sentteri Pekka Puustinen. Joukkuetta luotsaa Tomi Moberg.

Siinä missä moni joukkue koostuu junioripelaajista, viime kaudella runkosarjassa neljänneksi sijoittunut perniöläinen PeU Basket erottuu joukosta kokeneemmalla pelaajistollaan. Seuransa miesten edustusjoukkueessa nähdään 32-vuotiaat laituri Jussi Savolainen ja sentteri Juhana Melkkilä sekä 29-vuotias laitapelaaja Sami Himberg.

Lisäksi PeU on hankkinut riveihinsä 195-senttisen amerikkalaislaiturin Remond Brownin. Samu Kaaresvirta on siirtynyt pelikentältä valmentajan rooliin.

 
28.9.2023 12:00 Miesten I divisioona A

Uusi Koristv-palvelu välittää kaikki divisioonaottelut kotikatsomoihin

Tulevalla kaudella miesten I divisioona A ja B sekä naisten I divisioona näkyvät SolidSportin alustalle rakennetussa Koristv-palvelussa. Kaikki divisioonien ottelut tuotetaan automaattikameroilla.

24.8.2023 23:38 Seura tiedottaa

Tomi Moberg Hyvinkään Pontevan miesten ja U19-poikien päävalmentajaksi

Tomi Moberg aloittaa Hyvinkään Pontevan miesten edustusjoukkueen ja U19-poikien päävalmentajana.

19.8.2023 10:49 Seura tiedottaa

PuHun edustusjoukkueet palaavat Vantaan Energia Areenalle

Vantaalainen koripallo ottaa jälleen askeleen eteenpäin, kun PuHu Junioreiden miesten ja naisten edustusjoukkueet pelaavat kotiottelunsa Vantaan Energia Areenalla kaudella 2023-2024. Muutos on osa PuHu Junioreiden ja Vantaan kaupungin monivuotista yhteistyötä, ja edustusjoukkueiden otteluiden lisäksi PuHun juniorijoukkueet harjoittelevat Energia Areenalla entistä enemmän.

18.8.2023 16:00 Naisten I divisioona

Naisten Korisliigan sekä divisioonien sarjaohjelmat kaudelle 2023–2024 on julkaistu

Kamppailu Suomen mestaruudesta naisten osalta käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa ja mestari on selvillä viimeistään 29.4. Naisten Korisliigassa pelataan yhdeksän joukkueen kolminkertainen sarja.

11.8.2023 10:57 Miesten I divisioona B

Hyvinkään Ponteva etsii miesten ja U19-poikien joukkueisiin päävalmentajaa

Miesten joukkue on aloittamassa uutta kautta 1 divisioona B:ssä ja U19-pojat valmistautuvat tavoittelemaan paikkaa SM-sarjassa. Valmentajalta edellytetään vahvaa laji- ja valmennustaustaa, erinomaisia vuorovaikutustaitoja sekä riittävää koulutusta valmennustehtäviin.

21.6.2023 09:45 Korisliiga

Koripalloliiton vuosittaiset palkinnot nyt julkaistu

Koriskauden 2022-23 parhaat on valittu. Nuorten sarjojen sekä Seurapalveluyksikön palkittavat ovat vastaanottaneet palkinnot henkilökohtaisesti seurojen tapahtumissa kevään ja kesän aikana. Löydät listan kaikista palkituista sivun alaosasta.

20.6.2023 19:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2023–24 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2023–24. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 9 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään tulevalla kaudella 64 joukkuetta.

22.5.2023 10:53 Miesten I divisioona B

Naisten I divisioonan ja miesten I divisioona B:n villikorttihaku on auennut

Viime kaudella sarjasta tippuneet joukkueet sekä pelikaudella 2022-23 koripalloliiton sarjatoimintaan osallistunut joukkue tai akatemiajoukkue, jollaiseksi lasketaan joukkue, jolla on yhteistyösopimus olympiakomitean tunnustaman urheiluakatemian kanssa, voi hakea villikorttia pelikaudelle 2023-24.

17.5.2023 21:01 Miesten I divisioona B

Ura jatkaa I divisioona B:ssä - Jukka Valpola palaa päävalmentajaksi

Kaudella 2023–24 Ura Basketin edustusjoukkue pelaa miesten I divisioona B:ssä. Jukka Valpola palaa joukkueen päävalmentajan pestiin.

11.5.2023 08:25 Seura tiedottaa

LePyn miesten joukkueella avoimet harjoitukset

Leppävaaran Pyrinnön miesten joukkue pelaa tulevalla kaudella valtakunnallisessa I divisioona B -sarjassa. Joukkue kokoontuu avoimiin harjoituksiin tulevalla viikolla. Kaikki tavoitteellisesta treenaamisesta kiinnostuneet pelaajat ovat tervetulleita mukaan.

18.4.2023 21:52 Miesten I divisioona B

Raholan Pyrkivä miesten I divisioona B:n mestariksi

Raholan Pyrkivä kaatoi PuHu Juniorit kolmannessa finaalissa vieraskentällä 76–78 (43–37) ja vei finaalisarjan puhtaasti 3-0.

15.4.2023 20:38 Miesten I divisioona A

Bisons ja Raholan Pyrkivä voittoihin divarin finaaleissa

Bisons Loimaa kaatoi Jyväskylä Basketball Academyn 94-86 I divisioona A:n avausfinaalissa. Raholan Pyrkivä oli puolestaan toistamiseen PuHu Junioreita vahvempi I divisioona B:n puolella 81-77.

13.4.2023 21:33 Miesten I divisioona B

Raholan Pyrkivä avasi I divisioona B:n finaalisarjan voitolla

Miesten I divisioona B:n finaalisarja käynnistyi torstaina Vantaalla. Raholan Pyrkivä otti finaalisarjan ensimmäisen kiinnityksen 88-102-vierasvoitolla PuHu Junioreista.

7.4.2023 20:51 Miesten I divisioona B

PuHu Juniorit Divari B:n finaaleihin

PuHu Juniorit kaatoi ratkaisevassa kolmannessa miesten I divisioona B:n välierässä Kataja Talentsin 86–78 (47-38).

4.4.2023 20:41 Miesten I divisioona B

EBT II, Helmi Basket, Raholan Pyrkivä finaaleihin divareissa - Kataja Talents venytti ottelusarjaa

EBT:n kakkosjoukkue ja Helmi Basket kohtaavat naisten I divisioonan finaalissa. Miesten I divisioona B:ssä Raholan Pyrkivä nappasi finaalipaikan – PuHu Junioreiden ja Kataja Talentsin ottelusarja kolmanteen otteluun.

1.4.2023 21:17 Miesten I divisioona B

PuHu Juniorit ja Raholan Pyrkivä avausvoittoihin I divisioona B:n välieräavauksissa

PuHu Juniorit kaatoi Kataja Talentsin kotikentällään. Toisessa välieräsarja Raholan Pyrkivä oli tyly vieras Hyvinkäällä.

26.3.2023 19:56 Miesten I divisioona A

ToPo paineli välieriin, muissakin divareissa pistettiin sarjoja katki

Torpan Pojat nappasi toisen voiton ja samalla paikan I divisioona A:n välieriin. B:n sekä naisten I divisioonan puolella kolme joukkuetta varmisti välieräpaikan sunnuntaina.

25.3.2023 21:38 Miesten I divisioona A

JBA ja Kipinä Basket välieriin, Bisons onnistui pakkoraossa

Lauantaina miesten I divisioona A:n välieriin tiensä raivasivat JBA sekä Kipinä Basket. Bisons Loimaa siirsi voitolla ratkaisun tiistaille.

23.3.2023 21:44 Miesten I divisioona A

JBA veti pidemmän korren akatemiajoukkueiden kohtaamisessa – Divari B:ssä yllätyksiä

Miesten I divisioona A:n ja B:n sekä naisten I divisioonan puolivälieräsarjojen ensimmäisiä osia pelattiin torstaina.

22.3.2023 20:43 Miesten I divisioona A

Divarien pudotuspelit ryminällä käyntiin: Raiders tyly vieras Loimaalla

Osa miesten I divisioona A:n ja B:n sekä naisten I divisioonan puolivälieräsarjoista käynnistyi keskiviikkona.

Näytä lisää vastaavia