Miesten I divisioona B vauhdissa – nousijajoukkue Honka yllättäjänä kärjessä

4.1.2019 14:48 Miesten Divari B:n joukkueet ovat syksyn aikana ehtineet kohdata toisensa kertaalleen ja palaavat nyt tositoimiin lyhyen joulutauon jälkeen. Sarjan kärjessä porskuttaa vakuuttavan sisääntulon divisioonaan tehnyt Tapiolan Honka ja kakkospaikasta pitää kiinni nuori ja nälkäinen Munkkiniemen Kisapojat.

Viime kauden Korisliigan tulokas Topi Halme on ollut yksi Tapiolan Hongan divisioonajoukkueen tärkeimmistä vastuunkantajista. Kuva: Ville Vuorinen.

Miesten I divisioona B:n kärkipaikkaa pitää yllättäen viime kevään karsinnoissa sarjaan noussut Tapiolan Honka, jolla on syksyn otteluista tilillään 10 voittoa ja yksi tappio. Hongan päävalmentaja Aapo Heinonen oli johdattamassa joukkuetta jo kevään menestyksekkäissä karsinnoissa ja näkee, että menestyksen taustalla on seuran halu panostaa omiin nuoriin ja entistä parempiin puitteisiin. 

- Seuralla oli kauteen lähdettäessä vahva halu luoda omille kasvateille paikka ottaa seuraavia askeleita urallaan, olivat nuo askeleet sitten ensimmäisiä aikuisten sarjoissa tai isompaan rooliin hyppäämistä. Panostukset hyviin olosuhteisiin, kuten ammattimaiseen fysiikkavalmennukseen ja fysioterapiaan lajiharjoittelun lisäksi houkuttelivat joukkueeseen varsin potentiaalisen pelaajanipun juuri seuran omista kasvateista.

Alkukauden onnistujia pohtiessa Heinonen kohtaa positiivisen ongelman, sillä hänen mukaansa jokainen pelaaja ansaitsisi kiitosta.

- En kuitenkaan voi olla nostamatta esiin Ville Wuorenjuurta, Tuomas Ebelingiä sekä viime kauden Korisliigan vuoden tulokasta Topi Halmetta. Kolmikko on pelannut jo ylemmissä sarjoissa ja kauden tavoitteena olikin nousta johtaviksi pelaajiksi joukkueessa. Herrat ovat vastanneet tavoitteeseen hienosti ja uskon, että keväällä he tuottavat enenemissä määrin haasteita vastustajille.

- Joukkueen junioripelaajista kannattaa seurata Alvar Peltoniemen ja Sebastian Lindbergin otteita. Nuoret miehet ovat hienosti vastanneet aikuisten sarjojen haasteisiin.

Hongan Sebastian Lindbergillä on kokemusta myös nuorten maajoukkuepeleistä. Kuva: Vesa Koivunen. 

Heinonen pitää Divari B:n hienoutena sen joukkueiden monipuolisuutta. 

- Sarjasta tekee kiinnostavan sen varsin erilaiset joukkueet, joiden pelitavat ja vahvuudet vaihtelevat todella paljon. Oma konsepti on oltava vahvalla pohjalla, jotta pystyy joka viikko vastaamaan noihin haasteisiin ja samalla keskittymään pelaajien kehittämiseen.

- Suomalaisen koripallon krooninen pula isoista pelaajista ikävä kyllä näkyy. Uskon kuitenkin, että tuohonkin pulmaan saadaan helpotusta, kun seurat jaksavat panostaa pelaajien pitkäjänteiseen kehittämiseen myös juniori-iän jälkeen.

Munkkiniemen Kisapojat luottaa yhteishenkeen

Viime kaudella kolmanneksi sijoittunut Munkkiniemen Kisapojat on tällä hetkellä kiinni sarjan toisessa sijassa yhdeksällä voitolla ja kolmella tappiolla. MuKin päävalmentaja Jussi Tahvanainen iloitsee joukkueen kehityksestä pitkällä aikavälillä. 

- Joukkue on nuori, mutta hyvin kokenut. Kolmatta vuotta pelataan yhdessä Divari B:tä, ensimmäisellä kaudella säilyttiin nipin napin sarjassa, viime kaudella vauhti riitti välieriin ja nyt yritetään vielä parantaa siitä. 

Hänen mukaansa joukkueen menestys selittyy sillä, että miehistö koostuu tasaisen vahvoista yksilöistä, jotka pelaavat hyvin yhteen. 

- Vahvuutemme on saumaton yhteishenki ja erittäin syvä kokoonpano. Jengistä löytyy viitisentoista pelaajaa, joista kuka tahansa pystyy hyvänä päivänä tekemään 15-20 pistettä. 

Tahvanainen on ollut erityisen tyytyväinen 18-vuotiaan Markus Rautasalon esityksiin ja kehitykseen. Joukkueen takamies on tehoillut syksyn otteluissa 14,4 pisteen, 3,4 levypallon ja viiden syötön keskiarvolla. 

- Rautasalo on ylivoimaisesti sarjan paras pointti ja tekee muut ympärillään paremmiksi pelaajiksi ilman, että peliä rakennetaan hänen varaansa. Myös Nikolas Gustavson on ollut alkukauden valopilkku ja Emil Uotila on tuonut synkkään alkutalveen energiaa.

Munkkiniemen Kisapoikien Markus Rautasalo on niinikään kerännyt kokemusta nuorten maajoukkuevahvuudessa. Kuva: Vesa Koivunen.

Joukkueella on tähtäimessä selkeät tavoitteet: kehittyminen ja voittaminen. 

-Tavoitteena on jatkaa kauden loppuun saakka nuorten pelaajien kehittämistä, kuten tähän saakka on tehty. Toiveena on, että virheitä tekemällä opitaan yhdessä ja sitä kautta huhtikuussa olisi joukkueena maileja takana tarpeeksi siihen, että olisimme erittäin hankala vastus kenelle tahansa, kun pleijarit alkavat. Jokaisessa matsissa lähdetään siinä vaiheessa voitosta taistelemaan ja sarjan voittaminen on askel kerrallaan tavoitteena.

Sarjatilanne syksyn otteluiden jälkeen 

Nr

Joukkue

V/T

Pist

1.

Tapiolan Honka

10/1

20

2.

Munkkiniemen Kisapojat

9/3

18

3.

PeU-Basket

9/2

18

4.

Raholan Pyrkivä

8/3

16

5.

Hyvinkään Ponteva

7/4

14

6.

Karkkila

6/5

12

7.

Raiders Basket

6/5

12

8.

Äänekosken Huima

4/7

8

9.

Ura Basket

3/8

6

10.

Espoo Basket Team

2/9

4

11.

Jyväskylän Weikot

2/10

4

12.

PuHu Juniorit

1/10

2

 

Hyvinkään Pontevan amerikkalaisvahvistus Armin Cane johtaa sarjan henkilökohtaista pistetilastoa 39,2 pisteen keskiarvolla. Divisioonan levypallotilastoa hallitsee Raidersin 24-vuotias sentteri Derylton Hill 14,5 levypallon keskiarvolla ja alkukauden tehokkain syöttäjä on ollut kokenut Honka-laituri Jouko Järvinen 6,2 syötön keskiarvolla. 

Divari B jatkuu tänään perjantaina 4.1. ottelulla, jossa Äänekosken Huima saa vastaansa Hyvinkään Pontevan. Runkosarjan kahdeksan parhaan joukkueen kesken pelattavat pudotuspelit alkavat 20. maaliskuuta ja sarjan voittaja on selvillä viimeistään 19. huhtikuuta. 

Miesten I divisioona B:n etusivu

 
10.1.2020 17:42 Miesten I divisioona B

Miesten Divari-B etenee Tapiolan Hongan komennossa

Miesten I divisioona B on hyvässä vauhdissa ja sarjan piikkipaikkaa hallitsee pelkkiä voittoja kahminut Tapiolan Honka. Muutaman pisteen päässä kärkkyvät Raholan Pyrkivä sekä PeU-Basket.

31.12.2019 13:51 Susijengi

2019 oli suomalaisen tyttökoripallon supervuosi

WU18-tyttöjen B-divisioonan EM-kulta, WU20-naisten B-divisioonan EM-hopea ja WU16- tyttöjen EM-kisojen 10. sija nostivat tyttöjuniorit Suomi-koriksen puheenaiheiksi vuodella 2019. Vuoden muita kohokohtia olivat mm. Lauri Markkasen näytöt Chicago Bullsissa, Antti Zittingin nimitys FIBA:n hallitukseen sekä Karhu Basketin ja Peli-Karhujen tuplamestaruudet.

18.10.2019 09:00 Korisliiga

Elisa Viihde Sport vapaassa katselussa sunnuntaista perjantaihin – tarjolla huimat 33 ottelua!

Elisa Viihde Sport -kanavat sekä -kirjasto ovat vapaassa katselussa 20.-25.10., kun televisioviikko tuo huippukoripallon kaikkien katsottavaksi.

9.10.2019 13:07 Korisliiga

Elisa Viihteeltä lähemmäs 900 kotimaista koripallo-ottelua

Tällä kaudella Elisa Viihde näyttää Korisliigan ja miesten I divisioona A:n lisäksi naisten Korisliigan ja I divisioonan sekä miesten I divisioona B:n kaikki runkosarja- sekä pudotuspeliottelut.

12.8.2019 15:55 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan ja divarien otteluohjelmat julkaistu kaudelle 2019-20

Naisten Korisliigan ja naisten sekä miesten I divisioonien otteluohjelmat kaudelle 2019-20 on julkaistu. Naisten Korisliiga käynnistyy 26.9. Divisioonat starttaavat lokakuun ensimmäisellä viikolla.

19.6.2019 20:58 Pääjuttu

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2019-20 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2019-20. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Tavoitetila seurojen määrän suhteen korkeimmilla sarjatasolla täyttyi, kun miesten divisioonissa pelaa 12 joukkuetta ja naisten 10.

6.6.2019 20:27 Korisliiga

Palmi Korisliigan arvokkain pelaaja, Jones finaalien MVP

Kataja Basketiin viime kaudeksi siirtynyt ja Susijengissä ihastuttanut Topias Palmi on nimetty Korisliigan arvokkaimmaksi pelaajaksi. Finaalien MVP-pysti matkasi Karhu Basketin Suomen mestaruuteen johdattaneelle Cameron Jonesille.

18.4.2019 22:06 Miesten I divisioona B

Raiders Basket juhlii miesten I divisioona B:n mestaruutta

Raiders kaivoi finaalisarjan kolmannen voittonsa nujertamalla Tapiolan Hongan kotihallissaan numeroin 85-69 (35-41). Raiders vei mestaruuden otteluvoitoin 3-1.

16.4.2019 21:12 Miesten I divisioona B

Honka nousi taistelemaan Divari-B:n mestaruudesta

Tapiolan Honka ilmoittautui mukaan miesten I divisioona B:n mestaruuskamppailuun selättäessään Raiders Basketin kotonaan numeroin 86-81 (46-41). Honka kavensi voitollaan finaalisarjan tilanteeseen 1-2.

12.4.2019 22:22 Miesten I divisioona B

Raiders nousi tappioasemasta toiseen finaalivoittoon: ”Todellinen tahtovoitto”

Miesten I divisioona B:n toisessa loppuottelussa Raiders kaatoi Hongan kotiyleisönsä tuella numeroin 81-68 (36-41).

9.4.2019 21:18 Miesten I divisioona B

Raiders Basket avausvoittoon miesten Divari-B:n finaaleissa

Miesten I divisioona B:n ensimmäinen loppuottelu päättyi Raidersin voitonjuhlaan, kun joukkue haki vierasvoiton Espoosta. Kotijoukkue Honka kaatui kovan puolustuksen alla numeroin 63-80 (31-34).

23.3.2019 00:10 Miesten I divisioona B

PeU-Basket, Honka ja MuKi miesten Divari-B:n välieriin

Miesten I divisioona B:n puolivälierissä kamppailtiin tänään kolmen otteluparin voimin ja voittajajoukkueet varmistivat paikkansa divisioonan välierissä.

19.3.2019 15:27 Miesten I divisioona B

Miesten I divisioona B:n puolivälieräparit selvillä

Miesten Divari-B:n pudotuspelirupeama pyörähtää käyntiin keskiviikkona täydellä neljän ottelun kierroksella. Puolivälierien ottelupareina kamppailevat Tapiolan Honka ja Äänekosken Huima, PeU-Basket ja Hyvinkään Ponteva, Raiders ja Karkkila sekä Munkkiniemen Kisapojat ja Raholan Pyrkivä.

22.11.2018 10:53 Korisliiga

Elisa Viihde Sportin kanavat auki koko viikonlopun – Tarjolla 15 ottelua kotimaista koripalloa

Viikonloppuna on katsottavissa myös Petteri Koposen ottelu Saksan Bundesliigassa.

15.11.2018 13:00 Suomen Cup

Suomen Cupin ensimmäinen kierros lähes pelattu – tässä ovat toisen kierroksen parit

Koripallon Suomen Cupissa ensimmäinen kierros on pelattu yhtä ottelua lukuun ottamatta. Kaikki 1. kierroksen joukkueet selvisivät 2. kierrokselle, jossa 1. kierroksen voittajat kohtaavat toisensa ja häviäjät toisensa ottelukaavion mukaisesti.

23.10.2018 15:35 Suomen Cup

Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen ohjelma vahvistettu

Miesten I divisioona A:n JBA ja FoKoPo avaavat tämän vuoden Cupin viikon päästä.

11.10.2018 12:00 Suomen Cup

Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen otteluparit arvottu – mukana 16 joukkuetta

Koripallon Suomen Cup palaa ohjelmistoon seitsemän vuoden tauon jälkeen. Ensimmäiset ottelut pelataan 10. marraskuuta mennessä.

4.10.2018 14:59 Pääjuttu

Kotimainen koriskausi vahvasti esillä Elisa Viihde Sportilla

Uutuutena katsottavissa on myös suomalaisia vilisevä Saksan Bundesliiga.

18.9.2018 15:48 Suomen Cup

Suomen Cup palaa koriskartalle alkavalla kaudella 2018–19

Osallistuminen Suomen Cupiin on vapaaehtoista ja avoin joukkueille, jotka osallistuvat kuluvalla kaudella Koripalloliiton sarjatoimintaan.

23.8.2018 09:38 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan ja divarien otteluohjelmat julkaistu

Naisten Korisliigan ja naisten sekä miesten I divisioonien otteluohjelmat kaudelle 2018-19 on julkaistu. Naisten Korisliiga ja miesten I divisioona A käynnistyvät torstaina 4.10., I divisioona B starttaa 7.10. ja naisten I divisioona 14.10.

Näytä lisää vastaavia