Miesten I divisioona B vauhdissa – nousijajoukkue Honka yllättäjänä kärjessä

4.1.2019 14:48 Miesten Divari B:n joukkueet ovat syksyn aikana ehtineet kohdata toisensa kertaalleen ja palaavat nyt tositoimiin lyhyen joulutauon jälkeen. Sarjan kärjessä porskuttaa vakuuttavan sisääntulon divisioonaan tehnyt Tapiolan Honka ja kakkospaikasta pitää kiinni nuori ja nälkäinen Munkkiniemen Kisapojat.

Viime kauden Korisliigan tulokas Topi Halme on ollut yksi Tapiolan Hongan divisioonajoukkueen tärkeimmistä vastuunkantajista. Kuva: Ville Vuorinen.

Miesten I divisioona B:n kärkipaikkaa pitää yllättäen viime kevään karsinnoissa sarjaan noussut Tapiolan Honka, jolla on syksyn otteluista tilillään 10 voittoa ja yksi tappio. Hongan päävalmentaja Aapo Heinonen oli johdattamassa joukkuetta jo kevään menestyksekkäissä karsinnoissa ja näkee, että menestyksen taustalla on seuran halu panostaa omiin nuoriin ja entistä parempiin puitteisiin. 

- Seuralla oli kauteen lähdettäessä vahva halu luoda omille kasvateille paikka ottaa seuraavia askeleita urallaan, olivat nuo askeleet sitten ensimmäisiä aikuisten sarjoissa tai isompaan rooliin hyppäämistä. Panostukset hyviin olosuhteisiin, kuten ammattimaiseen fysiikkavalmennukseen ja fysioterapiaan lajiharjoittelun lisäksi houkuttelivat joukkueeseen varsin potentiaalisen pelaajanipun juuri seuran omista kasvateista.

Alkukauden onnistujia pohtiessa Heinonen kohtaa positiivisen ongelman, sillä hänen mukaansa jokainen pelaaja ansaitsisi kiitosta.

- En kuitenkaan voi olla nostamatta esiin Ville Wuorenjuurta, Tuomas Ebelingiä sekä viime kauden Korisliigan vuoden tulokasta Topi Halmetta. Kolmikko on pelannut jo ylemmissä sarjoissa ja kauden tavoitteena olikin nousta johtaviksi pelaajiksi joukkueessa. Herrat ovat vastanneet tavoitteeseen hienosti ja uskon, että keväällä he tuottavat enenemissä määrin haasteita vastustajille.

- Joukkueen junioripelaajista kannattaa seurata Alvar Peltoniemen ja Sebastian Lindbergin otteita. Nuoret miehet ovat hienosti vastanneet aikuisten sarjojen haasteisiin.

Hongan Sebastian Lindbergillä on kokemusta myös nuorten maajoukkuepeleistä. Kuva: Vesa Koivunen. 

Heinonen pitää Divari B:n hienoutena sen joukkueiden monipuolisuutta. 

- Sarjasta tekee kiinnostavan sen varsin erilaiset joukkueet, joiden pelitavat ja vahvuudet vaihtelevat todella paljon. Oma konsepti on oltava vahvalla pohjalla, jotta pystyy joka viikko vastaamaan noihin haasteisiin ja samalla keskittymään pelaajien kehittämiseen.

- Suomalaisen koripallon krooninen pula isoista pelaajista ikävä kyllä näkyy. Uskon kuitenkin, että tuohonkin pulmaan saadaan helpotusta, kun seurat jaksavat panostaa pelaajien pitkäjänteiseen kehittämiseen myös juniori-iän jälkeen.

Munkkiniemen Kisapojat luottaa yhteishenkeen

Viime kaudella kolmanneksi sijoittunut Munkkiniemen Kisapojat on tällä hetkellä kiinni sarjan toisessa sijassa yhdeksällä voitolla ja kolmella tappiolla. MuKin päävalmentaja Jussi Tahvanainen iloitsee joukkueen kehityksestä pitkällä aikavälillä. 

- Joukkue on nuori, mutta hyvin kokenut. Kolmatta vuotta pelataan yhdessä Divari B:tä, ensimmäisellä kaudella säilyttiin nipin napin sarjassa, viime kaudella vauhti riitti välieriin ja nyt yritetään vielä parantaa siitä. 

Hänen mukaansa joukkueen menestys selittyy sillä, että miehistö koostuu tasaisen vahvoista yksilöistä, jotka pelaavat hyvin yhteen. 

- Vahvuutemme on saumaton yhteishenki ja erittäin syvä kokoonpano. Jengistä löytyy viitisentoista pelaajaa, joista kuka tahansa pystyy hyvänä päivänä tekemään 15-20 pistettä. 

Tahvanainen on ollut erityisen tyytyväinen 18-vuotiaan Markus Rautasalon esityksiin ja kehitykseen. Joukkueen takamies on tehoillut syksyn otteluissa 14,4 pisteen, 3,4 levypallon ja viiden syötön keskiarvolla. 

- Rautasalo on ylivoimaisesti sarjan paras pointti ja tekee muut ympärillään paremmiksi pelaajiksi ilman, että peliä rakennetaan hänen varaansa. Myös Nikolas Gustavson on ollut alkukauden valopilkku ja Emil Uotila on tuonut synkkään alkutalveen energiaa.

Munkkiniemen Kisapoikien Markus Rautasalo on niinikään kerännyt kokemusta nuorten maajoukkuevahvuudessa. Kuva: Vesa Koivunen.

Joukkueella on tähtäimessä selkeät tavoitteet: kehittyminen ja voittaminen. 

-Tavoitteena on jatkaa kauden loppuun saakka nuorten pelaajien kehittämistä, kuten tähän saakka on tehty. Toiveena on, että virheitä tekemällä opitaan yhdessä ja sitä kautta huhtikuussa olisi joukkueena maileja takana tarpeeksi siihen, että olisimme erittäin hankala vastus kenelle tahansa, kun pleijarit alkavat. Jokaisessa matsissa lähdetään siinä vaiheessa voitosta taistelemaan ja sarjan voittaminen on askel kerrallaan tavoitteena.

Sarjatilanne syksyn otteluiden jälkeen 

Nr

Joukkue

V/T

Pist

1.

Tapiolan Honka

10/1

20

2.

Munkkiniemen Kisapojat

9/3

18

3.

PeU-Basket

9/2

18

4.

Raholan Pyrkivä

8/3

16

5.

Hyvinkään Ponteva

7/4

14

6.

Karkkila

6/5

12

7.

Raiders Basket

6/5

12

8.

Äänekosken Huima

4/7

8

9.

Ura Basket

3/8

6

10.

Espoo Basket Team

2/9

4

11.

Jyväskylän Weikot

2/10

4

12.

PuHu Juniorit

1/10

2

 

Hyvinkään Pontevan amerikkalaisvahvistus Armin Cane johtaa sarjan henkilökohtaista pistetilastoa 39,2 pisteen keskiarvolla. Divisioonan levypallotilastoa hallitsee Raidersin 24-vuotias sentteri Derylton Hill 14,5 levypallon keskiarvolla ja alkukauden tehokkain syöttäjä on ollut kokenut Honka-laituri Jouko Järvinen 6,2 syötön keskiarvolla. 

Divari B jatkuu tänään perjantaina 4.1. ottelulla, jossa Äänekosken Huima saa vastaansa Hyvinkään Pontevan. Runkosarjan kahdeksan parhaan joukkueen kesken pelattavat pudotuspelit alkavat 20. maaliskuuta ja sarjan voittaja on selvillä viimeistään 19. huhtikuuta. 

Miesten I divisioona B:n etusivu

 
16.4.2024 21:19 Miesten I divisioona B

Lappeenrannan NMKY I divisioona B:n mestaruuteen liki tuhatpäisen kotiyleisön edessä

Lappeenrannan NMKY kaatoi neljännessä finaalissa Karkkilan 81–72 (35-35) ja vei Divari B:n mestaruuden otteluvoitoin 3-1.

9.4.2024 12:30 Miesten I divisioona A

KorisTV välittää divisioonien huimat loppuratkaisut kotikatsomoihin

Kaikkien divisioonien kevään ratkaisupelit ovat katsottavissa osoitteessa KorisTV.fi. Naisten I divisioonassa ja miesten I divisioona B:ssä on avausfinaalit takana. Miesten I divisioona A:ssa puolestaan pelataan parhaillaan finaalipaikoista.

11.12.2023 12:00 Korisliiga

Seagulls ja Lahti Basketball käynnistävät hurjan korisviikon – pääsarjoissa 34 ottelun viikko

Alkanut viikko tarjoaa korisfaneille hienon kattauksen, kun korisliigoissa ja divisioonissa pelataan yhteensä 34 ottelua. Viikon aikana pelataan vähintään yksi ottelu joka päivä Ruudussa tai Koristv:ssä.

28.9.2023 12:00 Miesten I divisioona A

Uusi Koristv-palvelu välittää kaikki divisioonaottelut kotikatsomoihin

Tulevalla kaudella miesten I divisioona A ja B sekä naisten I divisioona näkyvät SolidSportin alustalle rakennetussa Koristv-palvelussa. Kaikki divisioonien ottelut tuotetaan automaattikameroilla.

20.6.2023 19:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2023–24 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2023–24. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 9 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään tulevalla kaudella 64 joukkuetta.

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

18.2.2022 13:57 Miesten I divisioona B

Miesten I divisioona B jatkuu yhtenä sarjataulukkona – pudotuspelit 10 joukkueella

Liittohallitus hyväksyi keskiviikkona 16.2.2022 pitämässään kokouksessa aikuisten pääsarjaryhmän esityksen miesten I divisioonan pelaamisesta kilpailuvuonna 2021-22 koronasulun jälkeen. Divisioona B:ssä muodostetaan yksi sarjataulukko ja pudotuspelit pelataan 10 joukkueen voimin.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

8.10.2021 08:17 Miesten I divisioona B

Kahden lohkon Divisioona B käynnistyy viikonloppuna – RaPy tukee projektissaan pelaajia kentällä ja sen ulkopuolella

Miesten I divisioona B pelataan tällä kaudella 15 joukkueen sarjana, joka on jaettu kahteen lohkoon. Sarjaennakossa sukelletaan Divisioona B:n ennakkoasetelmiin ja Raholan Pyrkivän mielenkiintoiseen kehitysprojektiin RaPyn päävalmentaja Juho Jaakkolan tuella.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

Näytä lisää vastaavia