MM-karsintojen panokset kovenevat helmikuussa - Susijengillä jatkopaikan avaimet käsissään

2.2.2018 10:10 Matkansa kohti Kiinan 2019 MM-kisoja voitolla ja tappiolla aloittaneen Susijengin MM-karsintalohkossa pelataan helmikuussa kovin panoksin. Islanti pelaa jatkomahdollisuuksiensa säilymisestä selkä seinää vasten ja Tshekki hakee kaulaa lohkokärjessä, mutta helmikuun karsintaottelut saattavat kääntää vielä koko asetelman päälaelleen.

Jamar Wilsonin Susijengi saalistaa helmikuussa Reykjavikissa ja Helsingissä.

Matti Nuutinen kuului "haalarisusiin", kun Susijengi aloitti MM-karsintansa vierasvoitolla Botevgradista.

Jatkokarsinta-asetelmia pedataan helmikuussa: tulevaan K-lohkoon ovat matkalla mm. Edwin Jacksonin Ranska..

..ja Dmitri Kulaginin Venäjä. Kuvat: Ville Vuorinen / Koripalloliitto & FIBA Europe.

Loukkaantumisten ja poissaolojen verottama Susijengi aloitti MM-karsinnat todellisella taistelutahdon ilmentymällä lyömällä Botevgradissa Bulgarian pistein 80-82 Jamar Wilsonin ja Antti Kanervon näyttäessä parastaan hyökkäyspäässä ja Alexander Madsenin sitoessa Bulgarian tähtipelaajan Alexander Vezenkovin puolustuksessa.

Kotikentällään Helsingissä Susijengi sai vastaansa Islannin kukistaneen Tshekin. Susijengi taivutti piinkovalla puolustuksellaan Tshekin siltaan, kunnes vieraiden hyökkäyslevypallot ja Blake Schilbin kaukoheitot takasivat vieraille 56-64-voiton. Samaan aikaan Reykjavikissa Bulgaria avasi voittotilinsä aiheuttamalla Islannille toisen perättäisen tappion.

Tshekki johtaa karsintalohkoa kahdella voitolla ja Islanti pysyy pohjalla kahdella tappiolla. Yhden voiton joukkueista Susijengi on Bulgarian edellä keskinäisen voiton ansiosta.

Euroopan MM-karsintojen F-lohkossa kaikki on kuitenkin vielä auki ja MM-karsinnat jatkuvat #EveryGameMatters-teemalla: MM-jatkokarsintoihin etenevien joukkueiden alkulohkon keskinäisten otteluiden tulokset jäävät voimaan ja vaikuttavat siten joukkueiden mahdollisuuksiin edetä MM-kisanäyttämölle.

Susijengi jatkaa karsintojaan kohtaamalla perjantaina 23.2. Reykjavikissa selkä seinää vasten pelaavan Islannin. Sunnuntaina 25.2. Susijengin vieraaksi Helsinkiin saapuu Bulgaria, joka hakee revanssia marraskuisesta tappiostaan.

  

Ranska etenemässä MM-jatkolohkoon

Kesä-heinäkuun taitteessa pelattavan kolmannen karsintaikkunan jälkeen lohkon kolme parasta joukkuetta keskinäisine voitto- ja tappiosuhteineen etenevät MM-karsintojen jatkolohko K:hon.

Susijengin alkulohkovastustajien lisäksi paikoista jatkolohko K:ssa kisaavat E-lohkon joukkueet Ranska, Bosnia & Hertsegovina, Venäjä sekä Belgia.

E-lohkon kärjessä komeilee Ranska, joka päihitti karsinta-avauksessaan Belgian 59-70 Edwin Jacksonin ja Paul Lacomben näyttäessä tietä tietä. Toisessa karsintaottelussaan Ranska nuiji Bosnia & Hertsegovinan 84-65 Louis Layberien ja Axel Bouteillen suorituksilla.

Ranskan vanavedessä jatkavat yhden voiton saavuttaneet Bosnia & Hertsegovina ja Venäjä. Teinisensaatio Dzanan Musan ja Nemanja Gordicin Bosnia narrasi Sarajevossa 81-76-voiton Venäjästä, mutta Venäjä pyöritteli Nizhni Novgorodissa Belgiaa 76-69 Sergei Karasjov ja Dmitri Kulagin johtotähtinään.

Jokaisen neljän jatkokarsintalohkon kolme parasta joukkuetta lunastaa paikkansa Kiinan MM-kisoissa, jotka pelataan 31.8.-15.9.2019.

Kiinaan kisapassinsa leimaa kaikkiaan 32 joukkuetta, joista isäntämaan (Kiina) lisäksi seitsemän Aasiasta, viisi Afrikasta, seitsemän Pohjois- tai Etelä-Amerikasta ja kaksitoista Euroopasta.

Susijengin MM-karsinnat, helmikuu 2018

  • Perjantai 23.2. klo 21:45 Islanti – Suomi @ Reykjavik
  • Sunnuntai 25.2. klo 18:30 Susijengi – Bulgaria @ Helsingin Jäähalli
Lisätietoja: Euroopan MM-karsinnat
 
26.2.2023 09:48 Susijengi

Susijengin MM-karsinnat huipentuvat maanantain Saksa-otteluun – voitolla lohkovoittoon

Vuosien 2021–23 MM-karsinnat huipentuvat maanantaina Espoo Metro Areenalla, kun viime syksyn EM-kisat pronssiin päättänyt isokokoinen ja organisoitunut Saksa saapuu Susijengin vieraaksi. Panoksena ottelussa on ei enempää eikä vähempää kuin karsintalohkon voitto.

20.2.2020 21:42 Susijengi

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

19.2.2019 10:25 Susijengi

Susijengin MM-karsintaottelu jälleen loppuunmyyty

Susijengi pääsee huipentamaan MM-karsinnat otteluissa, joista panosta ei puutu. Torstain kotiotteluun Ranskaa vastaan joukkue saa tuekseen jälleen täyden Espoo Metro Areenan.

14.2.2019 14:17 Susijengi

Susijengi nimetty helmikuun ratkaisevaan MM-karsintaikkunaan

Päävalmentaja Henrik Dettmann on lähettänyt kuudelletoista pelaajalle kutsun osallistua Susijengin viimeisen ja ratkaisevan MM-karsintaikkunan maanantaina käynnistyvään leiritykseen. Susijengin matkalla kohti Kiinan MM-kisoja viimeiset kannot kaskessa ovat lohkokärki Ranska sekä Susijengin kanssa viimeisestä kisapaikasta kisaava Venäjä.

4.12.2018 14:34 Susijengi

Huikea voitto sähköisti Susijengin Ranska-ottelun lipunmyyntiä entisestään – jo 5200 lippua myyty

Susijengin MM-kisapaikan kohtalo ratkeaa helmikuun karsintaikkunassa, kun joukkue kohtaa Espoossa lohkokärki Ranskan ja matkaa sen jälkeen Venäjän vieraaksi. Maanantai-iltana sinnikkyytensä osoittanut Susijengi on saamassa Ranska-otteluun tuekseen jälleen täyden kotiareenan.

5.7.2018 10:49 Susijengi

Susijengin Islanti-ottelussa tehtiin Euroopan karsintojen yleisöennätys

Maanantaina loppuunmyyty Hartwall Arena todisti, kun Susijengi peittosi Islannin pistein 91-77 (44-41) ja eteni MM-jatkokarsintoihin alkulohkon kakkosena.

3.7.2018 10:58 Susijengi

Miten jatkossa? Näin jatkuu Susijengin matka kohti Kiinan MM-kisoja

Susijengi eteni maanantai-iltana lohkokakkosena jatkoon omasta MM-karsintojen alkulohkostaan peittoamalla Islannin täpötäyden Hartwall Arenan valvovan silmän alla. Susijengillä on edessään syys-, marras- ja helmikuussa pelattavat kivikovat karsintaikkunat.

29.6.2018 21:19 Susijengi

Susijengi taipui Tshekin kovassa käsittelyssä – Nuutinen Suomen valopilkku

Tshekin fyysisyys hyydytti Susijengin Pardubicessä, ja sinnikkäästä taistelusta huolimatta suomalaiset joutuivat Tshekistä kotimatkalle 77-73 (37-36) -tappio niskassaan. MM-karsintojen ensimmäisen vaiheen ratkaisut nähdään maanantaina.

25.6.2018 21:24 Pääjuttu

Susijengi karisti Viron MM-kenraalissa, Markkanen pani ranttaliksi

Susijengi jätti vähän jossiteltavaa Hartwall Areenalla, kun suomalaiset löylyttivät Viroa tuplamaaotteluiden toisessa osassa 95-76 (43-24). Kesän ensimmäisen esiintymisensä susipaidassa tehnyt Lauri Markkanen kuritti Viroa 23 pisteen ja 12 levypallon arvoisesti.

21.6.2018 22:04 Pääjuttu

Susijengi selviytyi Saku Suurhallin hermopaineesta, tulokkaat toivat virtapiikin

Susijengin eläimellinen puolustus poiki ensin jatkoajan ja sen jälkeen 69-76 (38-37) -jatkoaikavoiton Virosta valmistavassa maaottelussa Saku Suurhallissa, Tallinnassa.

31.5.2018 14:01 Susijengi

Susijengin Viro-ottelun lipunmyynti käynnissä – kesän avaus Hartwall Arenalla 25.6.

Susijengi palaa kotiyleisön eteen Hartwall Arenalla 25. kesäkuuta, kun se kohtaa Viron MM-karsintojen kenraalissa. Lipunmyynti Viro-otteluun on käynnissä.

24.5.2018 15:47 Susijengi

Juhlitaan yhdessä lisenssiennätystä! Susijengi kohtaa Viron korisperheen kiitosottelussa

Susijengi aloittaa kesän kotiottelut Hartwall Arenalla Viroa vastaan 25. kesäkuuta. Ottelu on koko korisperheen juhlatapahtuma historiallisen 20 000 lisenssin rajan rikkomisen kunniaksi.

30.4.2018 09:00 Susijengi

Susijengi ja Islanti iskevät yhteen Hartwall Arenalla – lipunmyynti käynnissä

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun lipunmyynti on käynnissä.

30.4.2018 Susijengi

Susijengi–Islanti-otteluun varattu jo yli 6500 lippua

Susijengi päättää MM-karsintojen ensimmäisen vaiheen kotiottelulla Islantia vastaan. Hartwall Arenalla pelattavan ottelun lipunmyynti on käynyt vilkkaana ja alakatsomoihin on jäljellä enää hajapaikkoja.

19.4.2018 Katsojat

Susijengi ja Islanti palaavat Hartwall Arenalle – lipunmyynti käynnistyy

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun julkinen lipunmyynti käynnistyy 30. huhtikuuta, mitä ennen faniyhdistys sekä 6. pelaaja -uutiskirjeen tilaajat pääsevät käyttämään ennakko-osto-oikeuttaan.

15.4.2018 11:00 Pääjuttu

Lauri Markkanen Susijengin vahvuudessa kesän MM-karsintapeleissä

Sensaatiomaisen tulokaskauden NBA:n kaikkien aikojen menestyksekkäimpiin seuroihin lukeutuvan Chicago Bullsin paidassa päättänyt Lauri Markkanen, 20, nähdään Susijengin paidassa kesän 2018 MM-karsintaotteluissa. Susijengi jatkaa karsintataivaltaan juhannuksen jälkeen Tshekkiä ja Islantia vastaan.

14.4.2018 09:00 Liittoa koskeva tiedote

EM-kotikisat oli vuoden 2017 paras kuluttajatapahtuma

Elämys Group vastaanotti parhaan kuluttajatapahtuman palkinnon Evento Awards -gaalassa.

24.3.2018 Haastattelu

Lauri Markkanen: ”Olen vähitellen tottunut tähän rytmiin”

Lauri Markkasen ensimmäinen kausi NBA:n Chicago Bullsissa on kääntynyt loppusuoralleen. Tulokaskausi on ollut vasta 20 vuotta täyttävälle Markkaselle ikimuistoinen, mutta jyväskyläläisen HoNsUn kasvatin tavoitteena on pitkä ammattilaisura maailman parhaassa koripalloliigassa ja tulokaskausi on siinä vain ensimmäinen luku.

26.2.2018 10:00 Pääjuttu

Susijengi ylistää fanejaan taisteluvoiton jälkeen

MM-karsintojen sunnuntai-illan jännitysnäytelmässä Helsingin Jäähallissa Bulgarian kukistanut Susijengi kaipasi haastavassa asemassa faniensa tukea ja sai täsmälleen sitä, mitä tilasi. Yli 5.200 suomalaisfania kannatti Susijengin yli karikoiden ja täytti oman ruutunsa täydellisesti Susijengin petratessa asemiaan MM-jatkokarsintaa kohti edetessä.

26.2.2018 Pääjuttu

Islanti kiharoitti Susijengin MM-karsintalohkon ennakkoasetelmia

Perjantaina Susijengin voittanut Islanti jatkoi onnistunutta kasvojenpesuaan sunnuntaina pitämällä tappiottomana kolme ensimmäistä MM-karsintaotteluaan pelanneen Tshekin takanaan Reykjavikissa. Kun MM-karsintalohkosta on pelattu kaksi kolmannesta, lohkon loppuasetelmat ovat edelleen täysin auki.

Näytä lisää vastaavia