Naisten Korisliiga-ennakko 3/3: PeKa, FoA, Honka ja ToPo mitalinkiilto silmissä kauteen

30.9.2021 11:00 Ennakkojen viimeisessä osassa äänessä Peli-Karhut, Forssan Alku, Tapiolan Honka sekä ToPo. Monien papereissa nelikkoa voidaan povata sarjan kärkeen alkavalla kaudella.

Peli-Karhut on luotettavissa käsissä tällä kaudella, kun peliä pyörittää viime kauden arvoikkaimmaksi pelaajaksi palkittu Linda-Lotta Lehtoranta. Kuva: Ville Vuorinen

PeKa jälleen yksi ennakkosuosikeista

Kotkalaisten viime kausi oli suuri menestys. Joukkue voitti Naisten Korisliigan ja nappasi pystin myös Suomen Cupissa. Mestarivalmentaja Roope Mäkelä siirtyi KTP:n penkin päähän. PeKa:n päävalmentajan paikan otti puolestaan Mika Hartonen, joka toimi viime kaudella joukkueen apuvalmentajana. Peliin on pyritty tuomaan uusi asioita.

- Apuvalmentaja Mauri Laihon kanssa olemme pyrkineet nopeuttamaan peliä ja lisäämään intensiteettiä molemmissa päissä, Hartonen kertoo.

Harjoituskaudella pieni pelaajarinki on tuottanut hieman ongelmia. Lisäharmia ovat tuoneet loukkaantumiset.

- Olemme treenanneet hyvin ja treenipelit ovat sujuneet tuloksellisesti hyvin. Yhteisten kokemusten puute on näkynyt ailahteluna, Hartonen pohtii.

Joukkueen runko on pääosin pysynyt kasassa. Elena Melto siirtyi takaisin Lappeenrantaan ja Minna Sten ripusti tossut naulaan viime kauden päätteeksi. Forssasta joukkueeseen siirtyivät Petra Noponen ja Ella Salminen.

Suomeen tykästynyt Zykera Rice jatkaa joukkueessa jo kolmatta kautta. Täksi kaudeksi hän saa seurakseen myös toisen amerikkalaisen, kun Naomi Davenport tekee debyyttinsä Naisten Korisliigassa. Muita avainpelaajia ovat tutut Linda-Lotta Lehtoranta ja Roosa Lehtoranta.

Kivenkovalla kokoonpanolla vuodesta toiseen pelaavan PeKa:n tavoitteena on jälleen Suomen mestaruus. Sinne on kuitenkin pitkä matka ja lyhyemmän aikavälin tavoitteitakin löytyy.

- Tavoitteena on pysyä terveenä, saada lisää yhteisiä kokemuksia, luottaa toisiimme ja voittaa riittävästi pelejä.

Hartosen toivoo, että parketeilla nähdään tällä kaudella nopea, ennakkoluuloton ja voittava joukkue, jonka peliä on myös mukava katsoa. Tähtiä vilisevästä joukkueesta voisi nostaa esiin melkein kenet tahansa.

Petra Noposen ja Elina Oravakankaan kohdalla odotan seuraavaa steppiä uralla. Molemmat ovat tehneet hyvin töitä harjoituskaudella, Hartonen päättää.

Peli-Karhut 21-22 pähkinänkuoressa


FoA:lla tavoitteena mitali

Forssan Alku lähtee kauteen uudistuneella joukkueella. Viime kauden pronssijoukkueesta monet siirtyivät uusille paikkakunnille, mutta tilalle on saatu hankittua laadukkaita korvaajia. Yksi heistä on Catzin paidassa ihastuttanut Roosa Kosonen, joka pelaa nyt ensimmäisen kautensa Lappeenrannan ulkopuolella. Paikkakunnan vaihto ei juurikaan ole vaikuttanut kesätreeneihin.

- Kesän harjoittelu sujui mukavasti. Aikalailla samalla tavalla kuin aikaisempina vuosinakin. Harjoittelin itsenäisesti alkukesästä hieman enemmän. Elokuussa päästiin joukkueen kanssa harjoituksiin, Kosonen kertoo.

Henkilökohtaiseksi tavoitteekseen 21-vuotias pelaaja kertoo kehittymisen pelaajana. Forssasta hän toivoo myös uusia juttuja omaan pelaamiseen. Joukkueen kauteen valmistautuminen on sujunut hyvin.

- Harjoituksissa on ollut hyvä meininki. Tietysti välillä on ollut vähän hakemista, mutta se on uudelle kokoonpanolle ihan normaalia tässä vaiheessa kautta, Kosonen pohtii.

Viime kauden joukkueesta muualle siirtyivät Anni Mäkitalo, Mia Loyd, Ella Salminen ja Petra Noponen. Kososen lisäksi Alun paidassa nähdään uusina pelaajina mm. Davida Dale, Wendi Bibbins, Tuulia Anttonen (os. Timo), Iina Mäkelä ja Polina Serebriakova.

Joukkueesta löytyy Kososen mukaan paljon heittovoimaa sekä kokoa. Se tuleekin näkymään joukkueen pelissä.

- Joukkueessa on paljon hyviä pelaajia, mutta erityisesti kannattaa seurata Ninni Salmea, Anttosta ja Tinna Rantalaista, Kosonen kertoo.

Tavoitteet joukkueella ovat kunnianhimoiset.

- Mitalia lähdetään hakemaan ja olisihan se hienoa, jos saataisiin viime kauden pronssi kirkastettua, Kosonen päättää.

Forssan Alku 21-22 pähkinänkuoressa


Honka lähtee kauteen nuorella joukkueella tavoitteena mestaruus

Viime kauden hopeajoukkueessa Tapiolan Hongassa puhaltavat uudet tuulet, kun päävalmentajana pitkään toiminut Kimmo Kujansivu hyppäsi sivuun ja hänen tilallaan aloitti ensimmäistä kauttaan päävalmentajana Naisten Korisliigassa toimiva Niko Nyholm.

Honka on jo pitkään tehnyt laadukasta juniorityötä ja joukkueen runko rakentuukin pitkälti omien kasvattien ympärille. Pelaajapolkua edustusjoukkueeseen on myös pyritty kehittämään.

- Olemme seurassa lähteneet uudistamaan naisten ja vanhempien tyttöjunioreiden ohjelmaa. Täksi kaudeksi harjoitusmääriä on lisätty ja pelaajaringissä on enemmän pelaajia. Pyrimme tarjoamaan pelaajille kasvualustan, jonka kautta he voivat ponnistaa seuraavalle tasolle, Nyholm kertoo.

Joukkueen kauteen valmistautuminen on sujunut hyvin. Joukkue onkin saanut alleen laadukkaita harjoituksia.

- Olemme päässeet harjoittelemaan isolla ryhmällä. Painopiste on ollut henkilökohtaisten taitojen kehittämisessä. Olemme pyrkineet tuomaan pelaajille lisää työkaluja ja ratkaisumalleja pelaamiseen, Nyholm sanoo.

Viime kauden jälkeen joukkueesta poistuivat molemmat ulkomaalaisvahvistukset. Kotimaisista nimistä Taru Tuukkanen siirtyi täksi kaudeksi ToPo:n paitaan ja vuoden tulokkaaksi valittu Elina Aarninsalo sekä Henna Sandvik jatkavat pelejään HBA-Märskyn paidassa.

Joukkueeseen on heidän tilalleen nostettu uusia pelaajia omista junioreista. Ulkomaalaisvahvistuksina nähdään Desiree Ramos ja Carmen Tyson-Thomas. Alexandra Ailus ja Lotta-Kaisa Paltemaa ovat jälleen vuoden kokeneempia ja heille on isoa roolia tarjolla.

- Meillä on koossa persoonallinen ja laadukas joukkue, josta mielenkiintoiset seurattavat eivät lopu, Nyholm toteaa.

Nuori joukkue pyrkii tällä kaudella pelaamaan aloitteellisesti ja ahkerasti. Honka haluaa pelata kollektiivista koripalloa, jossa korostuu pelaajien kyky tehdä hyviä valintoja. Tavoitteetkin ovat korkealla.

- Haluamme harjoitella laadukkaasti ja voittaa mestaruuden, Nyholm päättää.

Tapiolan Honka 21-22 pähkinänkuoressa


ToPo lähtee kauteen mitali mielessä

Viime kaudella niukasti pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt Torpan Pojat on hankkinut täksi kaudeksi huiman määrän kokemusta. Joukkueeseen on liittynyt Naisten Korisliiga -legenda Taru Tuukkanen, paluun sarjaan tekevä Henna Salomaa ja toista kertaa Euroopassa pelaava Kelsey McClure. Tuukkanen tuo kokemuksensa lisäksi myös muita asioita helsinkiläisjoukkueeseen.

- Tuon joukkueeseen kokemuksen lisäksi rauhallisuutta, sitoutumista, seurahenkeä, järkeä, nopean pään ja hitaat jalat, hän toteaa.

Henkilökohtaiset tavoitteet ovat pelaajalle selvät.

- Haluan olla mukana nostamassa ToPo:a seuraavalle tasolle, pysyä pelikuntoisena ja auttaa nuorempia pelaajia läpimurroissa. Tavoitteena on myös saada Munkkaan hyvä fiilis kotipeleissä sekä seuran kovin katsojakeskiarvo, Tuukkanen toteaa.

Harjoituskausi ei ole sujunut täysin ongelmitta. Osa joukkueen pelaajista on puuttunut joukkueen harjoitusvahvuudesta.

- Ollaan harjoiteltu kovaa, mutta valmistautuminen on ollut rikkonaista, koska pelaajia on puuttunut. Ei olla vielä päästy kertaakaan koko joukkueen kanssa kentälle. Kausi on kuitenkin pitkä ja toivotaan, että ollaan parhaimmillamme keväällä, Tuukkanen toteaa.

Tällä kaudella tullaan näkemään ToPo, joka on pirtsakka sekoitus nuoruutta ja kokemusta.

- Peleissä nähdään varmasti paljon vauhtia ja vaarallisia tilanteita, mutta toivottavasti pystymme kontrolloimaan tilanteita mahdollisimman hyvin. Lisäksi tullaan näkemään saumatonta yhteistyötä valmentajien ja pelaajien välillä, Tuukkanen pohtii.

43-vuotias pelaaja kertoo joukkueen tavoitteeksi mitalin. Joukkueesta hän nostaa esiin muutaman nimen.

- Tällä kaudella kannattaa seurata Magdalene Agyein lentoa, Salomaan paluuta ja Meri Kanervan läpimurtoa, Tuukkanen päättää.

ToPo 21-22 pähkinänkuoressa

Naisten Korisliiga käynnistyy 1.10., kun avausottelussa HBA kohtaa Espoo Basket Teamin. Lauantaina ohjelmassa on neljä ottelua. Kaikki naisten Korisliigan ottelut ovat katsovissa maksullisen Ruutu+-palvelun kautta. 

 
18.1.2022 21:56 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja Topo kasvattivat voittosaldoaan

Naisten Korisliigassa palattiin tositoimiin kahdella otellulla. Voitokkaasti paluun tekivät Kouvottaret ja ToPo.

16.1.2022 20:33 Suomen Cup

Suomen Cup jälleen Kotkaan

Kotkan Peli-Karhut uusi Suomen Cupin voittonsa, kun se kukisti jännittävien vaiheiden jälkeen ToPo:n 77-64.

15.1.2022 16:36 Suomen Cup

ToPo ja Peli-Karhut Suomen Cupin finaaliin, ToPon Bronson hurjasteli tripla-tuplan

Sunnuntaisessa naisten Suomen Cupin finaalissa kohtaavat Torpan Pojat ja hallitseva cup-mestari Peli-Karhut. Välierät tarjosivat kaksi jännää ottelua, jotka ratkesivat vasta päätösneljänneksellä.

7.1.2022 17:31 Naisten Korisliiga

Naomi Davenport on Naisten Korisliigan joulukuun Valopilkku

Ensimmäistä kauttaan Suomessa pelaava amerikkalainen johdatti Peli-Karhut kolmeen voittoon joulukuussa.

5.1.2022 10:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga keskeytetään heikentyneen koronatilanteen takia

Aikuisten pääsarjaryhmä on tiistaina illalla pitämässään kokouksessaan päättänyt keskeyttää naisten Korisliigan ajalle 5.–17.1. vallitsevan koronatilanteen vuoksi.

30.12.2021 17:13 Naisten Korisliiga

Marraskuun Valopilkku Kym Royster: ’’Meillä on joukkueessa ratkaisijoita joka pelipaikalle’’

Kauden suurimpana yllättäjänä voidaan pitää Vimpelin Vetoa, joka on sarjassa toisella sijalla. Joukkueen pelaajat ovat myös napanneet henkilökohtaisia palkintoja, kun kaikki kauden Valopilkku palkinnot ovat menneet Vimpeliläisille. Tällä kertaa haastattelussa Kym Royster.

20.12.2021 07:39 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti käynnistyy maanantaina klo 10

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 14.–16. tammikuuta uudessa Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyy tänään maanantaina klo 10.

18.12.2021 19:47 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga joulutauolle neljän ottelun saattelemana – voitot ViVE:lle, PeKa:lle, Kouvottarille sekä EBT:lle

Naisten Korisliigassa pelattiin viimeiset ottelut tämän vuoden puolella. Seuraavan kerran pelataan 5.1.2022.

15.12.2021 21:01 Naisten Korisliiga

Catzille tärkeä voitto – myös Honka, PeKa ja ToPo kartuttivat voittosaldoaan

Naisten Korisliigassa pelattiin toiseksi viimeinen pelipäivä ennen joulutaukoa. Voittoihin ylsivät Catz, Honka, PeKa ja ToPo.

11.12.2021 16:47 Suomen Cup

HBA leimasi viimeisenä joukkueena lippunsa välieriin

Viimeisessä puolivälierässä HBA sai vieraakseen Vimpelin vedon. Helsinkiläisjoukkue otti jo toisen voiton Vimpelistä tämän viikon aikana ja varmisti samalla paikkansa Suomen Cupin välierissä. Ottelu päättyi 86-75.

10.12.2021 12:00 Suomen Cup

Suomen Cupin puolivälierät vauhtiin perjantaina

Molempien sarjojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta yrittävät selvittää tiensä 14.-16.1.2022 pelattavaan Final Four –turnaukseen. Loppuhuipennus järjestetään Urhea-hallissa Helsingissä. Puolivälieriä pelataan perjantaina ja lauantaina.

3.12.2021 16:20 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan marraskuun Valopilkku on Kym Royster

Royster pelasi loistavan kuukauden ja on ollut yksi iso syy siihen, että Vimpeli taistelee sarjan kärkipaikasta.

2.12.2021 09:13 Susiladies

Susiladiesin Sara Rokkanen liittyy Peli-Karhujen paitaan

Susiladiesin Sara Rokkanen, 25, palaa naisten Korisliigaan, kun Rokkanen on tehnyt pelaajasopimuksen Peli-Karhujen kanssa. 22 ottelua naisten maajoukkueessa pelannut Rokkanen pelasi aiemmin tällä kaudella Espanjan kakkossarjaa Maresmessa.

2.12.2021 08:49 Susiladies

Linda-Lotta Lehtoranta Israeliin vahvistamaan Neve David Ramlaa EuroCupissa

Susiladiesin takakentän luottopelaaja, Peli-Karhuissa naisten Korisliigaa aiemmin tällä kaudella pelannut, Linda-Lotta Lehtoranta, 30, siirtyy Israeliin, jossa hän vahvistaa Neve David Ramlaa EuroCupissa.

1.12.2021 21:07 Naisten Korisliiga

Hongalle vieraspisteet Kouvolasta

Kouvottaret sai vieraita Espoosta. Vierasjoukkue oli otteluun lähdettäessä neljä pistettä kotijoukkueen takana, mutta kavensi 85-77 voitolla eron kahteen pisteeseen.

27.11.2021 19:38 Naisten Korisliiga

Burnett ja Timbilla johdattivat tripla-tuplillaan joukkueensa voittoihin – voitot myös ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille

Naisten Korisliiga jatkui viidellä ottelulla. Voitot merkittiin Vimpelille, Kouvottarille, ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille.

26.11.2021 12:34 Pääjuttu

Susiladies-yhteistyöverkosto on aloittanut toimintansa

Nais- ja tyttökoripalloilun kehittämiseen keskittyvä yhteistyöverkosto on kokoontunut syksyn aikana kaksi kertaa ja seuraava tapaaminen on sovittu tammikuulle. Verkoston toiminnassa on ollut mukana ensimmäisessä vaiheessa päävalmentajat kymmenestä pääsarjojemme seurasta.

22.11.2021 15:11 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit on valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

19.11.2021 07:16 NCAA

Henna Sandvik on sitoutunut NCAA:n lopputurnauksen ”Elite Eightiin” yltäneeseen Indianaan

Tapiolan Hongan kasvatti, tällä kaudella HBA-Märskyssä naisten Korisliigaa pelaava, Henna Sandvik, 18, on sitoutunut Indianan yliopistoon. Susiladiesin EM-karsintajoukkueeseen kuuluva Sandvik aloittaa freshman-kautensa ”Hoosiersissa” syksyllä 2022.

Näytä lisää vastaavia