Naisten Korisliiga -kauden 2016/17 ennakko 1/2: Espoo United, Kouvottaret ja HBA tuovat uusia tuulia, HyPo ja ViVe nälkäisinä kauteen

29.9.2016 Naisten Korisliiga käynnistyy osaltaan kolmen ottelun voimin lauantaina. Sarjaan uusia tuulia tuovat divarista nousseet Kouvottaret, Helmi Basket HBA sekä Tapiolan Hongan tuoreempi versio, Espoo United. Viime kaudella vahvasti Lappeenrannan Catziä horjuttaneet Vimpelin Veto sekä hopeaa saalistanut Hyvinkään Ponteva lähtevät jälleen mitalin kiilto silmissä kauteen.

Wilesia Hardy palaa Vimpeliin viimeistelemään, minkä loukkaantuminen keskeytti viime kaudella.

Elina Mikkolan Kouvottaret raivasivat tiensä kahdessa kaudessa kakkosdivarista Korisliigaan.

Reetta Piipari pyörittää jälleen peliä Naisten Korisliigassa vuoden tauon jälkeen.

Helmi Tulonen johdattaa HBA:n "koulujoukkueen" Naisten Korisliigaan ensimmäistä kertaa.

Taru Tuukkanen uskoo HyPon pystyvän ylläpitämään korisbuumia Hyvinkäällä myös tällä kaudella. Kuvat: Francois Perthuis, Kai Kilappa, Oma Design.

Ryminällä kakkosdivarista naisten I divisioonassa vietetyn kauden jälkeen pääsarjatasolle noussut Kouvottaret lähtee kauteen päävalmentaja Mika Hartosen keräämällä sopivalla sekoituksella nuoruuden intoa sekä kokemusta.

- Olin jäämässä sivuun lajin parista, mutta käytyäni keskusteluja muutaman pelaajan kanssa sai minut palaamaan Kouvolaan ja aloittamaan Kouvottarien valmentamisen, Hartonen kertoo.

Kouvolaan täksi kaudeksi uusien tuulien mukana on purjehtinut Korisliiga-kokemusta omaavat Ulriikka Nuolikoski, Ida Myllyoja sekä Kaisa Lind. Amerikkalaispelaajien tontit täyttävät suoraan yliopistoista saapuvat Jacqueline Luna-Castro ja Khadjah Sessions.

- Tavoitteenamme on pelata vauhdikasta koripalloa.

Helmi Basket HBA täynnä talenttia

Naisten maajoukkuevalmentaja Pekka Salmisen luotsaama nousijajoukkue Helmi Basket HBA koostuu puolestaan lukioikään kuuluvien pelaajien ikäluokkiensa maajoukkuetähdistä, joista muun muassa Helmi Tulonen sekä Selina Dockery ovat päässeet haistelemaan jo naistenkin maajoukkueen ilmapiiriä.

- Meille jokainen päivä ja ottelu on oppimista ja tuleva kausi tulee olemaan erittäin mielenkiintoinen, HBA-luotsi Salminen miettii.

Euroopan huipulle sekä yliopistopiireihin pelaajia jalostava Helsinki Basketball Academy on alkavan kauden käynnistyessä uudenlaisen haasteen edessä, sillä viime kaudella joukkueelta odotettiin menestystä. 

- Olimme ennakkosuosikkeja divarissa viime kaudella, mutta tällä kaudella lähdemme varmasti altavastaajan asemasta kauteen, joten siinä on suurin ero meille liigan ja divarin välillä, joukkueen peliä pyörittävä Nina Augustin pohtii.

Naisten Korisliigaa jäähallissa Espoossa

Oman mausteensa alkavaan kauteen tuo vielä viime kaudella Tapiolan Honkana kotiottelunsa Tapiolan urheiluhallissa pelannut Espoo United, joka vie tällä kaudella suurimman osan kotiotteluistaan Metro Areenalle.

Mikäpä on jäähallitason puitteissa pelata, kun päävalmentaja Kimmo Kujansivulla on tuoda parketille kotijoukkueen peliasussa Reetta Piiparin, Dionne Poundsin, Heta Korpivaaran sekä kotimaan pääsarjaan Tampan yliopistosta palanneen Ellen Nurmin kaltaisia nimiä. Unohtamatta nuorten maajoukkueissa loistaneita Minna Malia, Leila Kaajasaloa tai Kia Vaalavirtaa.

- On mahtavaa saada mahdollisuus päästä pelaamaan Reetan, ”Didin” ja Hetan kaltaisten pelaajien kanssa. Lähtiessäni ToPosta Yhdysvaltoihin olin vielä aikamoinen keltanokka, mutta yliopistossa kasvoin enemmän joukkuetta johtavan pelaajan rooliin, josta on varmasti apua myös Espoossa, Nurmi valoittaa.

- Tilanteemme on valmentajan näkökulmasta erittäin hyvä. Meillä on sopivassa suhteessa nuoria pelaajia sekä kokeneempia vastuunkantajia. Meidän pelissämme kannattaa tarkkailla pelitapamme kehittymistä kauden mittaan, Kimmo Kujansivu summaa.

Vimpelillä tavoite parantaa viime kaudesta

Lähinnä pesäpallokaupunkina tunnettu Vimpeli oli tekemässä itsestään myös koripallokaupunkia viime kaudella, mutta joukkueen pelistä lähti suuren suuri palanen pois koko sarjan pisteykkösen Wilesia Hardyn loukkaantumisen myötä ja runkosarjassa kolmanneksi sijoittuneen Vedon kohtalona oli tippua puolivälierissä suoraan 3-0 Äänekosken Huimalle.

Tulevalla kaudella joukkueen tavoite on penkin päässä operoivan Jarkko Havun mukaan parantaa viime kaudesta voittamalla ainakin yksi pudotuspeliottelu. Tätä tavoitetta lähtevät täyttämään ViVen omien kasvattien lisäksi joukkueeseen palaava Hardy, amerikkalaispelaajat Ashley Luke, Olivia Nash sekä Forssasta siirtynyt Noora Järvikangas.

- Kaksi kauttaa on matkaa takana Naisten Korisliigassa ja matka on ollut erittäin mielenkiintoinen. Kolmanteen kauteen lähdemme oikein luottavaisin mielin, etenkin kun joukkueen runko on pysynyt samana, Havu iloitsee.

Ponteva on luonut korisbuumin Hyvinkäälle

Kauden 2015/16 päätteeksi seurahistorian ensimmäisen Naisten Korisliiga -mitalin saalistanut Hyvinkään Ponteva loi kaupunkiin hurjan koripallobuumin pudotuspelien aikana ja kotifinaalissa Catzia vastaan joukkuetta kannusti loppuunmyyty Martinhalli. Kokenut Taru Tuukkanen toivoo saman menon jatkuvan myös tällä kaudella.

- Onhan se ollut mahtavaa olla mukana tälläisessä ja toivottovasti buumi jatkuu fanien ja kaupungin toimesta tälläisenä myös alkavalla kaudella.

Joukkue menetti takakentältä kaksi tärkeää palasta kesän aikana, kun Anni Mäkitalo suuntasi Ranskaan ja Anni Jämsä Saksaan. Kaksikkoa paikkaa kuitenkin tuoreen päävalmentajan Miikka Sopasen rekrtyoima Darius Faulk sekä paluun pääsarjatasolle tekevä Kaisa Höök.

- Olen vasta hiljattain päässyt joukkueen mukaan nuorten maajoukkuetehtävien päätyttyä, mutta HyPo ei ole onneksi ensimmäinen uusi joukkue urallani, joten olen osannut valmistautua tähän kuitenkin. Meillä on myös sellainen joukkue, että mikäli valmentaja ei täysin munaa, ei hän pysty pilaamaan täysin pelaajien pelaamista, Sopanen valoittaa joukkueensa tilannetta.

 
23.7.2021 10:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2021-2022 on julkaistu

Kamppailu Suomen mestaruudesta naisien osalta käynnistyy lokakuun alussa ja mestari on selvillä viimeistään 26.4.2022. Myös naisten Korisliigassa siirrytään formaattiin, jossa joukkueet jaetaan tammikuussa ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

17.7.2021 13:21 Naisten Korisliiga

Magdalene Agyei ja Meri Damoiseaux jatkavat ToPossa

Torpan Poikien naisten Korisliiga-joukkue on solminut kaksi jatkosopimusta. Viime kausien luottopelaaja Magdalene Agyei, 22, jatkaa joukkueessa, jonka lisäksi myös Meri Damoiseaux, 20, on solminut jatkosopimuksen ToPon kanssa.

14.7.2021 13:03 Naisten Korisliiga

Elena Melto tekee paluun Lappeenrannan Catziin

Naisten Korisliigan Catz Lappeenranta sai riveihinsä kovan luokan paluumuuttajan, kun kaksi edellistä kautta Peli-Karhuissa pelannut Elena Melto, 35, palaa kasvattajaseuraansa. Melton ja Catzin välinen sopimus on yksivuotinen.

12.7.2021 14:43 Naisten Korisliiga

Vuoden kehittynein pelaaja Roosa Kosonen siirtyy Forssan Alkuun

Naisten Korisliigan kauden 2020/21 kehittyneimmäksi pelaajaksi valittu Roosa Kosonen, 21, siirtyy Catz Lappeenrannasta Forssan Alkuun. Alku on myös tehnyt sopimuksen Tampereen Pyrinnöstä siirtyvän Tinna Rantalaisen kanssa.

28.6.2021 11:06 Susiladies

Minna Sten on päättänyt lopettaa koripallouransa

Kaksinkertainen naisten Korisliigan vuoden puolustuspelaaja, kolminkertainen Suomen mestari ja 76 naisten maaottelua pelannut Minna Sten, 33, on päättänyt lopettaa uransa.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

7.5.2021 14:40 Naisten Korisliiga

Linda-Lotta Lehtoranta on naisten Korisliigan Vuoden pelaaja, mestari Peli-Karhut rohmusi palkintoja

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 29-vuotiaan Linda-Lotta Lehtorannan sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Suomen mestari Peli-Karhujen edustajia palkittiin neljässä kategoriassa.

5.5.2021 10:22 Naisten Korisliiga

Tähtipelaaja Zykera Rice vuoden jatkosopimukseen Peli-Karhujen kanssa

Tuore Suomen mestari Peli-Karhut solmi jatkosopimuksen Gonzagan yliopiston kasvatin Zykera Ricen kanssa.

29.4.2021 12:14 Naisten Korisliiga

Mestaruushaastattelussa Roosa Lehtoranta: ’’ Sillä on iso merkitys, että ensimmäinen mestaruus tulee siellä, mistä kaikki on lähtöisin’’

Kotkan Peli-Karhut juhli sunnuntaina Suomen mestaruutta. Joukkueen riveissä ensimmäisestä mestaruudestaan pääsi nauttimaan seuran oma kasvatti Roosa Lehtoranta.

25.4.2021 17:19 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut vei Suomen mestaruuden

Finaalisarjan neljäs ottelu pelattiin Espoossa. Peli-Karhut nousi toisella puoliajalla voittoon 75-57 ja pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta. Joukkue voitti kauden aikana kaiken mahdollisen, sillä se vei tällä kaudella myös Suomen cupin.

24.4.2021 12:02 Korisliiga

Koriksen supersunnuntai valtaa Ruudun – kuuden tunnin lähetyksessä katkolla miesten sekä naisten mestaruus

Tulevana sunnuntaina vietetään todellista korisfanien juhlaa, kun Ruutu välittää naisten 4. ja miesten 5. finaaliottelun suorana kanavillaan. Ennakkostudio käynnistyy jo klo 14.30. Peli-Karhut ja Vilpas voivat voitolla varmistaa Suomen mestaruuden.

22.4.2021 20:10 Naisten Korisliiga

Hongalle avausvoitto finaalisarjassa

Kotkan Peli-Karhuilla oli mahdollisuus ratkaista Suomen mestaruus suoraan kolmessa ottelussa. Vierasjoukkue ei kuitenkaan tähän suostunut ja hallitsi päivän ottelua oikeastaan alusta loppuun. Ratkaisu siirtyi ainakin neljänteen peliin, kun Honka voitti 90-64.

20.4.2021 09:10 Erotuomarit

Naisten toisessa finaalissa tehtiin historiaa: naispuolinen nelikko vastasi oikeuden jakamisesta

Tapiolan Hongan ja Peli-Karhujen toisessa finaalissa tehtiin suomalaista korishistoriaa, kun ottelun koko erotuomarikolmikko sekä komissaari olivat naisia.

19.4.2021 20:16 Naisten Korisliiga

PeKa otti toisen kiinnityksen Suomen mestaruuteen

Finaalien toinen ottelu pelattiin Espoossa. Honka oli pitkään ottelussa kuskin paikalla, mutta lopulta voitto matkasi Kotkaan 82-77. PeKa:lla on mahdollisuus varmistaa Suomen mestaruus torstaina.

19.4.2021 13:30 NCAA

Emerita Mashaire siirtyy tulevaksi kaudeksi Cincinnatin yliopiston vahvuuteen

HBA-Märskyssä kautensa päättänyt, Suomen nuorisomaajoukkueista tuttu Emerita Mashaire, 20, on sitoutunut Cincinnatin yliopistoon, jonne hän siirtyy tulevaksi kaudeksi. Leppävaaran Pyrinnön kasvatti pussitti HBA:lle naisten Korisliigassa 9,1 pistettä per ottelu.

17.4.2021 18:39 Naisten Korisliiga

Forssa nappasi pronssimitalit

EBT ja Forssan Alku päättivät kautensa pronssiottelussa, joka pelattiin Espoossa. FoA oli parempi ja päätti kautensa voittoon 74-55.

17.4.2021 12:56 Naisten Korisliiga

Elena Melto kovaan rajapyykkiin, Peli-Karhut sivusi pudotuspelien kolmosennätystä

Naisten Korisliigan avausfinaalin vieneen Peli-Karhujen Elena Melto otti 200. riistonsa pudotuspelissä. PeKa tykitti 17 onnistunutta kolmen pisteen heittoa, joka sivuaa ennätystä.

16.4.2021 20:38 Naisten Korisliiga

PeKa ylivoimainen ensimmäisessä finaalissa

Naisten Korisliigan finaalit saatiin käyntiin Kotkassa. PeKa vei ottelua heti alusta asti ja nappasi voiton 101-68.

15.4.2021 10:07 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaaliennakko: Honka haastaa kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittaneen PeKa:n

Finaaleissa kohtaavat runkosarjan voittaja Peli-Karhut ja kakkonen Tapiolan Honka. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa ja Ruutu näyttää kaikki finaalit monikameratuotantona.

Näytä lisää vastaavia