Naisten Korisliiga -kauden 2016/17 ennakko 1/2: Espoo United, Kouvottaret ja HBA tuovat uusia tuulia, HyPo ja ViVe nälkäisinä kauteen

29.9.2016 Naisten Korisliiga käynnistyy osaltaan kolmen ottelun voimin lauantaina. Sarjaan uusia tuulia tuovat divarista nousseet Kouvottaret, Helmi Basket HBA sekä Tapiolan Hongan tuoreempi versio, Espoo United. Viime kaudella vahvasti Lappeenrannan Catziä horjuttaneet Vimpelin Veto sekä hopeaa saalistanut Hyvinkään Ponteva lähtevät jälleen mitalin kiilto silmissä kauteen.

Wilesia Hardy palaa Vimpeliin viimeistelemään, minkä loukkaantuminen keskeytti viime kaudella.

Elina Mikkolan Kouvottaret raivasivat tiensä kahdessa kaudessa kakkosdivarista Korisliigaan.

Reetta Piipari pyörittää jälleen peliä Naisten Korisliigassa vuoden tauon jälkeen.

Helmi Tulonen johdattaa HBA:n "koulujoukkueen" Naisten Korisliigaan ensimmäistä kertaa.

Taru Tuukkanen uskoo HyPon pystyvän ylläpitämään korisbuumia Hyvinkäällä myös tällä kaudella. Kuvat: Francois Perthuis, Kai Kilappa, Oma Design.

Ryminällä kakkosdivarista naisten I divisioonassa vietetyn kauden jälkeen pääsarjatasolle noussut Kouvottaret lähtee kauteen päävalmentaja Mika Hartosen keräämällä sopivalla sekoituksella nuoruuden intoa sekä kokemusta.

- Olin jäämässä sivuun lajin parista, mutta käytyäni keskusteluja muutaman pelaajan kanssa sai minut palaamaan Kouvolaan ja aloittamaan Kouvottarien valmentamisen, Hartonen kertoo.

Kouvolaan täksi kaudeksi uusien tuulien mukana on purjehtinut Korisliiga-kokemusta omaavat Ulriikka Nuolikoski, Ida Myllyoja sekä Kaisa Lind. Amerikkalaispelaajien tontit täyttävät suoraan yliopistoista saapuvat Jacqueline Luna-Castro ja Khadjah Sessions.

- Tavoitteenamme on pelata vauhdikasta koripalloa.

Helmi Basket HBA täynnä talenttia

Naisten maajoukkuevalmentaja Pekka Salmisen luotsaama nousijajoukkue Helmi Basket HBA koostuu puolestaan lukioikään kuuluvien pelaajien ikäluokkiensa maajoukkuetähdistä, joista muun muassa Helmi Tulonen sekä Selina Dockery ovat päässeet haistelemaan jo naistenkin maajoukkueen ilmapiiriä.

- Meille jokainen päivä ja ottelu on oppimista ja tuleva kausi tulee olemaan erittäin mielenkiintoinen, HBA-luotsi Salminen miettii.

Euroopan huipulle sekä yliopistopiireihin pelaajia jalostava Helsinki Basketball Academy on alkavan kauden käynnistyessä uudenlaisen haasteen edessä, sillä viime kaudella joukkueelta odotettiin menestystä. 

- Olimme ennakkosuosikkeja divarissa viime kaudella, mutta tällä kaudella lähdemme varmasti altavastaajan asemasta kauteen, joten siinä on suurin ero meille liigan ja divarin välillä, joukkueen peliä pyörittävä Nina Augustin pohtii.

Naisten Korisliigaa jäähallissa Espoossa

Oman mausteensa alkavaan kauteen tuo vielä viime kaudella Tapiolan Honkana kotiottelunsa Tapiolan urheiluhallissa pelannut Espoo United, joka vie tällä kaudella suurimman osan kotiotteluistaan Metro Areenalle.

Mikäpä on jäähallitason puitteissa pelata, kun päävalmentaja Kimmo Kujansivulla on tuoda parketille kotijoukkueen peliasussa Reetta Piiparin, Dionne Poundsin, Heta Korpivaaran sekä kotimaan pääsarjaan Tampan yliopistosta palanneen Ellen Nurmin kaltaisia nimiä. Unohtamatta nuorten maajoukkueissa loistaneita Minna Malia, Leila Kaajasaloa tai Kia Vaalavirtaa.

- On mahtavaa saada mahdollisuus päästä pelaamaan Reetan, ”Didin” ja Hetan kaltaisten pelaajien kanssa. Lähtiessäni ToPosta Yhdysvaltoihin olin vielä aikamoinen keltanokka, mutta yliopistossa kasvoin enemmän joukkuetta johtavan pelaajan rooliin, josta on varmasti apua myös Espoossa, Nurmi valoittaa.

- Tilanteemme on valmentajan näkökulmasta erittäin hyvä. Meillä on sopivassa suhteessa nuoria pelaajia sekä kokeneempia vastuunkantajia. Meidän pelissämme kannattaa tarkkailla pelitapamme kehittymistä kauden mittaan, Kimmo Kujansivu summaa.

Vimpelillä tavoite parantaa viime kaudesta

Lähinnä pesäpallokaupunkina tunnettu Vimpeli oli tekemässä itsestään myös koripallokaupunkia viime kaudella, mutta joukkueen pelistä lähti suuren suuri palanen pois koko sarjan pisteykkösen Wilesia Hardyn loukkaantumisen myötä ja runkosarjassa kolmanneksi sijoittuneen Vedon kohtalona oli tippua puolivälierissä suoraan 3-0 Äänekosken Huimalle.

Tulevalla kaudella joukkueen tavoite on penkin päässä operoivan Jarkko Havun mukaan parantaa viime kaudesta voittamalla ainakin yksi pudotuspeliottelu. Tätä tavoitetta lähtevät täyttämään ViVen omien kasvattien lisäksi joukkueeseen palaava Hardy, amerikkalaispelaajat Ashley Luke, Olivia Nash sekä Forssasta siirtynyt Noora Järvikangas.

- Kaksi kauttaa on matkaa takana Naisten Korisliigassa ja matka on ollut erittäin mielenkiintoinen. Kolmanteen kauteen lähdemme oikein luottavaisin mielin, etenkin kun joukkueen runko on pysynyt samana, Havu iloitsee.

Ponteva on luonut korisbuumin Hyvinkäälle

Kauden 2015/16 päätteeksi seurahistorian ensimmäisen Naisten Korisliiga -mitalin saalistanut Hyvinkään Ponteva loi kaupunkiin hurjan koripallobuumin pudotuspelien aikana ja kotifinaalissa Catzia vastaan joukkuetta kannusti loppuunmyyty Martinhalli. Kokenut Taru Tuukkanen toivoo saman menon jatkuvan myös tällä kaudella.

- Onhan se ollut mahtavaa olla mukana tälläisessä ja toivottovasti buumi jatkuu fanien ja kaupungin toimesta tälläisenä myös alkavalla kaudella.

Joukkue menetti takakentältä kaksi tärkeää palasta kesän aikana, kun Anni Mäkitalo suuntasi Ranskaan ja Anni Jämsä Saksaan. Kaksikkoa paikkaa kuitenkin tuoreen päävalmentajan Miikka Sopasen rekrtyoima Darius Faulk sekä paluun pääsarjatasolle tekevä Kaisa Höök.

- Olen vasta hiljattain päässyt joukkueen mukaan nuorten maajoukkuetehtävien päätyttyä, mutta HyPo ei ole onneksi ensimmäinen uusi joukkue urallani, joten olen osannut valmistautua tähän kuitenkin. Meillä on myös sellainen joukkue, että mikäli valmentaja ei täysin munaa, ei hän pysty pilaamaan täysin pelaajien pelaamista, Sopanen valoittaa joukkueensa tilannetta.

 
25.3.2020 09:07 Naisten Korisliiga

Anni Mäkitalo korostaa terveyden tärkeyttä: ”Kauden keskeytys oli ehdottomasti oikea päätös”

Tällä kaudella Naisten Korisliigassa Forssan Alkua edustaneen Anni Mäkitalon mukaan kauden keskeyttämispäätös oli aluksi kova pala purtavaksi, mutta samalla ainut oikea ratkaisu.

19.3.2020 18:32 Korisliiga

Koripallon kilpailukauden lopettamistoimista päätetty

Suomen Koripalloliiton sarjoissa pelataan yli 12.000 ottelua vuosittain ”Stadista Sallaan”. Sarjakaudet päättyivät viime viikolla ennenaikaisesti koronavirusepidemian takia. Suomen Koripalloliiton hallitus on etäkokouksessaan päättänyt sarjakauden päättämiseen liittyvistä toimenpiteistä.

13.3.2020 17:30 Korisliiga

Myös miesten ja naisten Korisliiga- ja divisioonakaudet päätökseen

Suomen Koripalloliitto on perjantaina 13.3.2020 päättänyt lopettaa myös miesten ja naisten Korisliigojen ja I divisioonien pelikaudet koronaviruksen (COVID-19) takia.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

11.3.2020 13:50 Pelaajat

Huff, Kotti ja Tuukkanen FIBA:n Time Out 2.0 -koulutusohjelmaan

Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n Time Out –koulutusohjelma tarjoaa peliuransa päättymistä lähestyville eurooppalaisille huippupelaajille mahdollisuuden opiskella urheilujohtamista kansainvälisessä ympäristössä.

4.3.2020 12:40 Naisten Korisliiga

Zykera Rice on Naisten Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Peli-Karhujen Zykera Rice on valittu helmikuun kuukauden pelaajaksi. Kotkalaisjoukkue jatkaa sarjan kärjessä tasapisteissä Kouvottarien kanssa.

5.2.2020 15:15 Naisten Korisliiga

HBA-Märskyn Awak Kuier on Naisten Korisliigan tammikuun pelaaja

Awak Kuier on valittu Naisten Korisliigan tammikuun pelaajaksi. Valinta on 18-vuotiaalle Kuierille uran ensimmäinen.

26.1.2020 21:03 Naisten Korisliiga

Naisten Suomen Cupin mestaruus Kotkaan

Yli tuhatpäinen yleisö oli saapunut seuraamaan naisten Suomen Cupin finaalia Kouvolan Jatke Areenalle. Kotijoukkueen fanit joutuivat kuitenkin pettymään, kun Peli-Karhut pääsi juhlimaan mestaruutta 96-82.

24.1.2020 13:14 Suomen Cup

Ennakko: Naisten Suomen Cupin finaalissa luvassa huima Kymenlaakson paikalliskamppailu

Kouvottaret kohtaa sunnuntaina Kouvolan Jatke Areenalla Peli-Karhut. Ottelu alkaa kello 19.00 ja se on nähtävissä YLE TV2:ssa suorana lähetyksenä. Voittajajoukkueelle on luvassa 10.000 euron pääpalkinto.

16.1.2020 21:13 Naisten Korisliiga

HBA-Märsky kaatoi Hongan - Awak Kuierilla huimat tilastot

HBA-Märsky kesti vierasjoukkueen kirin ja voitti 83-78. Voiton kulmakivenä toimi Awak Kuier, joka teki 47 pistettä

13.1.2020 10:15 Naisten Korisliiga

Joulukuun kuukauden pelaajan Elena Melton mukaan joukkueella on edelleen varaa parantaa peliään

Joulukuussa Naisten Korisliigan pelaajaksi valittiin Peli-Karhujen Elena Melto. Hän on matkustanut Lappeenrannan ja Kotkan välillä koko kauden ajan, mutta se ei ole näkynyt hänen otteissaan.

2.1.2020 09:24 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille kärkipaikan ratkaissut Elena Melto on Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja

Sarjakärki Peli-Karhuja edustava 24,3 pistettä ja 30,3:n teholukeman tilastoinut Elena Melto valittiin Naisten Korisliigassa joulukuun pelaajaksi.

31.12.2019 13:51 Susijengi

2019 oli suomalaisen tyttökoripallon supervuosi

WU18-tyttöjen B-divisioonan EM-kulta, WU20-naisten B-divisioonan EM-hopea ja WU16- tyttöjen EM-kisojen 10. sija nostivat tyttöjuniorit Suomi-koriksen puheenaiheiksi vuodella 2019. Vuoden muita kohokohtia olivat mm. Lauri Markkasen näytöt Chicago Bullsissa, Antti Zittingin nimitys FIBA:n hallitukseen sekä Karhu Basketin ja Peli-Karhujen tuplamestaruudet.

18.12.2019 21:29 Naisten Korisliiga

Kuier palasi kentälle, mutta Louin veti pidemmän korren – Honka ja ToPo illan voittajat

Naisten Korisliigassa pelattiin tänään kaksi ottelua, joissa voittajiksi selvisivät Tapiolan Honka ja Torpan Pojat. HBA-Märskyn Awak Kuier palasi takaisin pelikentille, mutta Alex Louinin johtama ToPo oli lukiolaisille liikaa.

14.12.2019 21:21 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvisti johtoaan Naisten Korisliigassa – Claire Lamunu loukkaantui, mutta 17-vuotias Henriikka Vähäuski paikkasi huippusuorituksella

Voittajia Naisten Korisliigassa olivat tänään Kouvottaret, Catz Lappeenranta ja Tapiolan Honka. Illan näyttävin sentterien kaksintaistelu käytiin yli 20 vuotta pelanneen Taru Tuukkasen ja vasta 17-vuotiaan Henriikka Vähäuskin välillä.

12.12.2019 20:54 Naisten Korisliiga

Vimpelin Veto oli vedossa – Amy Griffinillä ennätyksiä hipova 58:n teholukema

Naisten Korisliigan toiseksi viimeistä sijaa pitävä Vimpelin Veto haki HBA-Märskyn luota reilun 58–91-voiton. Ottelun tehosankari oli Amy Griffin.

3.12.2019 10:12 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja jälleen Kouvottarista – marraskuun valinta on Camille Zimmerman

Kouvottarissa kovaa jälkeä tehnyt Camille Zimmerman on Naisten Korisliigan marraskuun pelaaja.

1.12.2019 19:49 Naisten Korisliiga

Yllätyskäänne Kymenlaakson derbyssä – Peli-Karhut katkaisi Kouvottarien voittoputken yli 50 pisteen voitossa

Peli-Karhut järjesti yllätyksen Kotkassa katkaisemalla Kouvottarien voittoputken kymmeneen otteluun ja nappaamalla samalla sarjataulukon kärkipaikan itselleen.

23.11.2019 20:57 Pääjuttu

Suomen Cupien kahdeksikot selvillä – Puolivälieräparit valitaan torstaina

Sekä naisten että miesten Suomen Cupin finaalin voittaja saa kymmenen tuhannen euron ja hävinnyt kolmen tuhannen euron rahapalkinnon.

9.11.2019 20:43 Naisten Korisliiga

EBT juhli sarjapisteitä kotonaan, Kouvottaret ja Catz voittivat vieraskentillä

Kouvolalaisjoukkue jatkaa yhä sarjakärjessä ilman ainuttakaan tappiota.

Näytä lisää vastaavia