Naisten Korisliiga -kauden 2016/17 ennakko 1/2: Espoo United, Kouvottaret ja HBA tuovat uusia tuulia, HyPo ja ViVe nälkäisinä kauteen

29.9.2016 Naisten Korisliiga käynnistyy osaltaan kolmen ottelun voimin lauantaina. Sarjaan uusia tuulia tuovat divarista nousseet Kouvottaret, Helmi Basket HBA sekä Tapiolan Hongan tuoreempi versio, Espoo United. Viime kaudella vahvasti Lappeenrannan Catziä horjuttaneet Vimpelin Veto sekä hopeaa saalistanut Hyvinkään Ponteva lähtevät jälleen mitalin kiilto silmissä kauteen.

Wilesia Hardy palaa Vimpeliin viimeistelemään, minkä loukkaantuminen keskeytti viime kaudella.

Elina Mikkolan Kouvottaret raivasivat tiensä kahdessa kaudessa kakkosdivarista Korisliigaan.

Reetta Piipari pyörittää jälleen peliä Naisten Korisliigassa vuoden tauon jälkeen.

Helmi Tulonen johdattaa HBA:n "koulujoukkueen" Naisten Korisliigaan ensimmäistä kertaa.

Taru Tuukkanen uskoo HyPon pystyvän ylläpitämään korisbuumia Hyvinkäällä myös tällä kaudella. Kuvat: Francois Perthuis, Kai Kilappa, Oma Design.

Ryminällä kakkosdivarista naisten I divisioonassa vietetyn kauden jälkeen pääsarjatasolle noussut Kouvottaret lähtee kauteen päävalmentaja Mika Hartosen keräämällä sopivalla sekoituksella nuoruuden intoa sekä kokemusta.

- Olin jäämässä sivuun lajin parista, mutta käytyäni keskusteluja muutaman pelaajan kanssa sai minut palaamaan Kouvolaan ja aloittamaan Kouvottarien valmentamisen, Hartonen kertoo.

Kouvolaan täksi kaudeksi uusien tuulien mukana on purjehtinut Korisliiga-kokemusta omaavat Ulriikka Nuolikoski, Ida Myllyoja sekä Kaisa Lind. Amerikkalaispelaajien tontit täyttävät suoraan yliopistoista saapuvat Jacqueline Luna-Castro ja Khadjah Sessions.

- Tavoitteenamme on pelata vauhdikasta koripalloa.

Helmi Basket HBA täynnä talenttia

Naisten maajoukkuevalmentaja Pekka Salmisen luotsaama nousijajoukkue Helmi Basket HBA koostuu puolestaan lukioikään kuuluvien pelaajien ikäluokkiensa maajoukkuetähdistä, joista muun muassa Helmi Tulonen sekä Selina Dockery ovat päässeet haistelemaan jo naistenkin maajoukkueen ilmapiiriä.

- Meille jokainen päivä ja ottelu on oppimista ja tuleva kausi tulee olemaan erittäin mielenkiintoinen, HBA-luotsi Salminen miettii.

Euroopan huipulle sekä yliopistopiireihin pelaajia jalostava Helsinki Basketball Academy on alkavan kauden käynnistyessä uudenlaisen haasteen edessä, sillä viime kaudella joukkueelta odotettiin menestystä. 

- Olimme ennakkosuosikkeja divarissa viime kaudella, mutta tällä kaudella lähdemme varmasti altavastaajan asemasta kauteen, joten siinä on suurin ero meille liigan ja divarin välillä, joukkueen peliä pyörittävä Nina Augustin pohtii.

Naisten Korisliigaa jäähallissa Espoossa

Oman mausteensa alkavaan kauteen tuo vielä viime kaudella Tapiolan Honkana kotiottelunsa Tapiolan urheiluhallissa pelannut Espoo United, joka vie tällä kaudella suurimman osan kotiotteluistaan Metro Areenalle.

Mikäpä on jäähallitason puitteissa pelata, kun päävalmentaja Kimmo Kujansivulla on tuoda parketille kotijoukkueen peliasussa Reetta Piiparin, Dionne Poundsin, Heta Korpivaaran sekä kotimaan pääsarjaan Tampan yliopistosta palanneen Ellen Nurmin kaltaisia nimiä. Unohtamatta nuorten maajoukkueissa loistaneita Minna Malia, Leila Kaajasaloa tai Kia Vaalavirtaa.

- On mahtavaa saada mahdollisuus päästä pelaamaan Reetan, ”Didin” ja Hetan kaltaisten pelaajien kanssa. Lähtiessäni ToPosta Yhdysvaltoihin olin vielä aikamoinen keltanokka, mutta yliopistossa kasvoin enemmän joukkuetta johtavan pelaajan rooliin, josta on varmasti apua myös Espoossa, Nurmi valoittaa.

- Tilanteemme on valmentajan näkökulmasta erittäin hyvä. Meillä on sopivassa suhteessa nuoria pelaajia sekä kokeneempia vastuunkantajia. Meidän pelissämme kannattaa tarkkailla pelitapamme kehittymistä kauden mittaan, Kimmo Kujansivu summaa.

Vimpelillä tavoite parantaa viime kaudesta

Lähinnä pesäpallokaupunkina tunnettu Vimpeli oli tekemässä itsestään myös koripallokaupunkia viime kaudella, mutta joukkueen pelistä lähti suuren suuri palanen pois koko sarjan pisteykkösen Wilesia Hardyn loukkaantumisen myötä ja runkosarjassa kolmanneksi sijoittuneen Vedon kohtalona oli tippua puolivälierissä suoraan 3-0 Äänekosken Huimalle.

Tulevalla kaudella joukkueen tavoite on penkin päässä operoivan Jarkko Havun mukaan parantaa viime kaudesta voittamalla ainakin yksi pudotuspeliottelu. Tätä tavoitetta lähtevät täyttämään ViVen omien kasvattien lisäksi joukkueeseen palaava Hardy, amerikkalaispelaajat Ashley Luke, Olivia Nash sekä Forssasta siirtynyt Noora Järvikangas.

- Kaksi kauttaa on matkaa takana Naisten Korisliigassa ja matka on ollut erittäin mielenkiintoinen. Kolmanteen kauteen lähdemme oikein luottavaisin mielin, etenkin kun joukkueen runko on pysynyt samana, Havu iloitsee.

Ponteva on luonut korisbuumin Hyvinkäälle

Kauden 2015/16 päätteeksi seurahistorian ensimmäisen Naisten Korisliiga -mitalin saalistanut Hyvinkään Ponteva loi kaupunkiin hurjan koripallobuumin pudotuspelien aikana ja kotifinaalissa Catzia vastaan joukkuetta kannusti loppuunmyyty Martinhalli. Kokenut Taru Tuukkanen toivoo saman menon jatkuvan myös tällä kaudella.

- Onhan se ollut mahtavaa olla mukana tälläisessä ja toivottovasti buumi jatkuu fanien ja kaupungin toimesta tälläisenä myös alkavalla kaudella.

Joukkue menetti takakentältä kaksi tärkeää palasta kesän aikana, kun Anni Mäkitalo suuntasi Ranskaan ja Anni Jämsä Saksaan. Kaksikkoa paikkaa kuitenkin tuoreen päävalmentajan Miikka Sopasen rekrtyoima Darius Faulk sekä paluun pääsarjatasolle tekevä Kaisa Höök.

- Olen vasta hiljattain päässyt joukkueen mukaan nuorten maajoukkuetehtävien päätyttyä, mutta HyPo ei ole onneksi ensimmäinen uusi joukkue urallani, joten olen osannut valmistautua tähän kuitenkin. Meillä on myös sellainen joukkue, että mikäli valmentaja ei täysin munaa, ei hän pysty pilaamaan täysin pelaajien pelaamista, Sopanen valoittaa joukkueensa tilannetta.

 
27.7.2022 15:02 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2022-2023 on julkaistu

Kamppailu Suomen mestaruudesta naisien osalta käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa ja mestari on selvillä viimeistään 27.4. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 18 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

21.7.2022 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta Vesiluoma siirtyy Ruotsin pääsarjan Alvik Basketiin

Espoo Basket Teamin kantaviin voimiin jo yli puoli vuosikymmentä kuulunut Lotta Vesiluoma, 25, siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille, kun Vesiluoma on tehnyt sopimuksen Ruotsin pääsarjassa pelaavan Alvik Basketin kanssa.

18.7.2022 10:03 Naisten Korisliiga

Magdalene Agyei ja Meri Damoiseaux jatkavat ToPossa

Torpan Poikien naisten Korisliiga-joukkue on tehnyt kaksi jatkosopimusta, kun Magdalene Agyei, 23, ja Meri Damoiseaux, 21, jatkavat joukkueessa myös ensi kauden.

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

25.5.2022 09:40 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaaja Elena Melto päättää uransa: ”Olen onnellinen, että tein nuorena päätöksen muuttaa koripallon perässä Suomeen”

Elena Melto on harvinainen tapaus, sillä hänet on palkittu Naisten Korisliigassa sekä vuoden ulkomaalaisvahvistuksena että vuoden kotimaisena pelaajana. Nyt Lappeenrannan Catzin tähtilaituri nostaa tossunsa naulaan.

18.5.2022 20:13 Naisten Korisliiga

Elena Melto naisten Korisliigan Vuoden pelaaja, sarjan nuorisokaarti putsasi palkintopöytää

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 36-vuotiaan, Catzia edustavan Elena Melton sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Palkinnot osuivat laajalla skaalalla eri joukkueille, kun finalistijoukkueet olivat ainoat kahden palkinnon saaneet.

27.4.2022 20:43 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut on Suomen mestari

914 silmäparia seurasi Kouvolassa, kun Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen Suomen mestaruuden. Se voitti neljännen ottelun 88-82.

24.4.2022 18:54 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut siirtyi johtoon finaalisarjassa

Naisten Korisliigan kolmas finaali pelattiin Kotkassa. PeKa nappasi kotikentällään voiton 74-64 ja siirtyi finaalisarjassa 2-1 johtoon.

22.4.2022 13:06 Korisliiga

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä yli 1,2 miljoonaa euroa tukea Korisliigan seuroille

OKM myönsi tukea eritysavustuksena Korisliigan ja naisten Korisliigan joukkueille koronapandemiasta aiheutuneiden tappioiden kattamiseksi. Kyseessä oli neljäs koronaan liittyvä OKM:n eritysavustus.

21.4.2022 20:05 Naisten Korisliiga

PeKa tasoitti finaalisarjan

Naisten Korisliigan finaaleissa pelattiin toinen ottelu. Peli-Karhut tasoitti ottelusarjan vieraskentällä, kun se haki voiton 64-49.

18.4.2022 19:41 Naisten Korisliiga

Kouvottarille ensimmäinen kiinnitys Suomen mestaruuteen

Naisten Korisliigan finaalit käynnistyivät vierasvoitolla Kotkassa, kun Kouvottaret haki voiton 95-78.

18.4.2022 11:20 Naisten Korisliiga

Finaaliennakko: Kouvottaret ja Peli-Karhut ratkaisevat Suomen mestarin

Naisten Korisliigan finaalit alkavat tänään Kotkassa. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Ruutu näyttää kaikki ottelut suorana kanavillaan.

17.4.2022 14:50 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalien otteluohjelma on vahvistettu

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy maanantaina 18.4. klo 17.00 Kotkassa. Mestariksi vaaditaan kolme voittoa. Ruutu lähettää kaikki naisten finaaliottelut monikameratuotantona ja selostettuna kanavillaan.

15.4.2022 21:26 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut eteni finaaliin

Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen finaalipaikan, kun se kaatoi ratkaisevassa viidennessä finaalissa HBA-Märskyn 81-64. Finaalissa joukkue kohtaa Kouvottaret.

15.4.2022 09:02 Susiladies

Janette Aarnio on valinnut yliopistokseen South Floridan

HBA-Märskyä kuluneella kaudella edustanut Janette Aarnio, 19, on valinnut menevänsä ensi kaudeksi South Floridan yliopistoon. Helsingin NMKY:n kasvatti on ehtinyt pelata jo neljä maaottelua Susiladiesin paidassa.

13.4.2022 20:26 Naisten Korisliiga

HBA jälleen parempi ratkaisuhetkillä

HBA oli välieräsarjassa jo toista kertaa selkä seinää vasten. Se ei vieläkään suostunut häviämään vaan nappasi voiton trillerin päätteksi 68-66 ja siirsi välieräsarjan ratkaisun viidenteen otteluun.

11.4.2022 21:53 Naisten Korisliiga

Kouvottaret eteni finaaleihin – HBA pakotti PeKa:n neljänteen peliin

Naisten Korisliigan ensimmäinen finaalijoukkue on Kouvottaret, joka eteni välieristä jatkoon suoraan voitoin 3-0. HBA puolestaan pakotti Peli-Karhut ainakin neljänteen otteluun.

9.4.2022 19:43 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voiton päässä finaaleista

Välieräsarjan toisessa ottelussa ToPo emännöi avausottelun vienyttä Kouvottaria. Vierasjoukkue ryösti voiton Helsingistä ja siirtyi ottelusarjassa 2-0 johtoon.

6.4.2022 20:04 Naisten Korisliiga

Kouvottaret piti ToPo:n tähdet kurissa

Kouvottaret ja ToPo avasivat välieräsarjan Kouvolassa. Kouvottaret puolusti alusta alkaen vahvasti ja nappasi ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan 66-56.

5.4.2022 10:38 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan maaliskuun Valopilkku on Rashida Timbilla

Timbilla tuikki maaliskuussa Kouvottarien ja koko sarjan kirkkaimpana tähtenä. Hänen johdollaan Kouvottaret nappasi sarjassa toisen sijan.

Näytä lisää vastaavia