Naisten Korisliigan ennakkokatsaus 3/3: Catz tavoittelee triplaa, PeKa revanssia sekä FoA kehittymistä ja mitalia

3.10.2013 17:27 Lappeenrannan Catz hakee Naisten Korisliigassa kolmatta peräkkäistä mestaruutta paluumuuttaja Dionne Poundsin (174 cm/28 vuotta) johdolla. Kotkan Peli-Karhut hävisi viime kautena finaaleissa Catzeille, mutta hakee tänä kautena revanssia kultamitalista. Forssan Alku sai mieluisain paluumuuttajan päävalmentaja Tarmo Petterin muodossa ja hakee kaudesta mitalia.

Suomen Naarassusien luottopelureihin kuuluva Dionne Pounds palasi yhden Espanjan-vuoden jälkeen Catz-paitaan.

Mittavan ammattilaisuran Euroopassa tehnyt, PeKa-paidan tulevalla kaudella päälleen pukeva Taru Tuukkanen on yksi Naisten Korisiligan nimekkäistä paluumuuttajista.

Naarassusissa kesällä debytoinut Anniina Äijänen lukeutuu uusiutuneen Forssan Alun nuorisotähtiin. Kuvat: Francois Perthuis & Ville Vuorinen & Tuomas Venhola.

Viimeiset kaksi kautta lappeenrantalainen Catz on tehnyt selvää jälkeä runkosarjassa: kahden kauden yhteenlaskettu tappiosaldo näyttää häkellyttävästi vain viittä tappiota. Kahden mestaruuden jälkeen päävalmentajan Mika Haakana tähtää aina vaikeaa triplaa.

- Meillä on sopiva vaihtuvuus joukkueessa. Toinen jenkkivahvistus vaihtui, Dionne Pounds palasi joukkueeseen plus meillä on erittäin hyviä nuoria pelaajia vielä tulossa. Taitaa olla, että seitsemän pelaajaa pelasi viime kesänä nuorten tai naisten maajoukkueissa, päävalmentaja Haakana kertoo.

- Haluamme voittaa kolmannen perättäisen mestaruuden. Käsittääkseni Lappeenrannassa mikään pallojoukkue ei ole vastaavaa tehnyt.

Amerikkalaisvahvistus Alexandria Anderson (186/27) aloittaa kolmannen kautensa Catzin riveissä. Häntä tähdittämään hankittiin Hongassa viime kaudella loistanut laituri Jordan Murphee (183/26) sekä Suomen Naarassusi Dionne ”Didi” Pounds, joka palaa Espanjasta takaisin Lappeenrantaan. Eikä pidä unohtaa, että kissalaumassa jatkaa myös viime finaalien MVP Jelena Reshetko (184/27). Kovasta kokoonpanosta on ilmiselvästi kyse, mutta päävalmentaja Haakana löytää edelleen kehitettävää.

- Aina on kehitettävää. Esimerkiksi Didille olen nostanut enemmän puolustushaastetta, että puolustuksessa pitää tehdä vähän enemmän hommia. Hän on ostanut sen todella hyvin, että harjoituspeleissä hän on ollut meidän paras puolustaja. Sitä kautta on Didi kehittynyt ja myös Catz, pelaajaurallaan kaksi Suomen mestaruutta voittanut Haakana analysoi.

Lisätietoja: Catz Lappeenranta

Piipari ja Tuukkanen tähdittävät PeKaa

Kotkalainen Peli-Karhut jäi hopealle Catzin juhliessa mestaruutta. Kokoonpanossa tapahtui paljon muutoksia, kun ulkomaalaisvahvistukset laitettiin uusiksi, Linda-Lotta Lehtoranta lähti Saksaan ammattilaiseksi, Anissa Pounds opiskelemaan Yhdysvaltoihin ja Kaisa Höök siirtyi Hyvinkään Pontevaan.

- Sen takia hankittiin pitkiä pelaajia korvaamaan, kuten Taru Tuukkanen ja Mara Höfer. Pahoja menetyksiä tuli, mutta kyllä ne pyritään jollain tavalla paikkaamaan, PeKan päävalmentaja Seppo Kurki sanoo.

Taru Tuukkanen (192/35) pääseekin pelaamaan aisaparinsa Reetta Piiparin (170/33) kanssa. Kaksikon yhteinen pelaaminen alkoi jo Xavierin yliopistossa ja on jatkunut Espanjan Liga Femeninassa sekä Suomen Naarassusissa.

- Toivottavasti meidän yhteispeli tulee toimimaan yhtä hyvin kuin se on toiminut tähänkin asti ympäri maailmaa, peräti 146 naisten maajoukkueen peliä pelannut Tuukkanen ennustaa.

Viime kauden hopeamitalistin tavoite kaudelle 2013/2014 on selkeä: Peli-Karhut haluaa pudotuspelien kautta mestaruuteen.

Lisätietoja: Peli-Karhut

Tarmo Petter haluaa johdattaa Alun mitaleille

Forssan Alussa koettiin Peli-Karhujen jälkeen pelaajarintamalla suuria muutoksia, kun suuri osa pelaajistosta lähti hakemaan uusia haasteita ulkomailta. Valmennuksessa sen sijaan palattiin vanhaan tuttuun, eli virolaiseen Tarmo Petteriin, joka johti Alun Suomen mestaruuteen keväällä 1999.

- Tulander soitti ja kyseli, että olisinko minä kiinnostunut tulemaan toiselle kierrokselle Suomeen ja minä olin, välivuodet Virossa valmentanut Petter kertoo.

Alku on viimeiset kaksi kautta edennyt Naisten Korisliigan neljän parhaan joukkoon. Tavoitteet pysyvät korkealla: forssalaiset tahtovat kehittää nuoria pelaajiaan sekä saada siinä ohessa mitalin.

Nuorta joukkuetta vahvistavat Kerah Nelson (180/23) ja Latara Darrett (178/25). Alkuun siirtyi myös Nokialta pistenikkari Katri Menna (170/27), tulevaisuudenlupaus Elisa Runsas (180/18) sekä Suomen Naarassusissa kesällä debytoinut Anniina Äijänen (189/18).

- Valmentajana meillä on todella mielenkiintoinen tilanne, koska meidän pelaajat ovat hyviä. Joukkueen kokoaminen jäi kuitenkin viime tinkaan, joten vähän pelkään, että meidän potentiaali ei ihan ensimmäisissä peleissä vielä näy, Petter analysoi.

Lisätietoja: Forssan Alku

Naisten Korisliiga –kausi käynnistyy lauantaina 5.10. neljällä ottelulla.

 
2.12.2022 15:00 Korisliiga

Korisliigojen kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä Korisliigan sekä naisten Korisliigan kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia.

30.11.2022 20:52 Naisten Korisliiga

Reili Richardsonin hirmuilta johdatti Pyrinnön voittoon – EBT:lle kuudes voitto peräkkäin

Naisten Korisliiga palasi tauolta neljällä ottelulla. Kouvottaret ja ToPo katkaisivat tappioputkensa. Muita voittajia olivat EBT ja Pyrintö.

28.11.2022 11:45 Suomen Cup

Suomen Cupin valintatilaisuus maanantaina suorana YouTubessa klo 13

Molempien Korisliigojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta selvittivät tiensä Suomen Cupin puolivälieriin. Yksiosaiset puolivälierät pelataan joulukuun alkupuolella.

24.11.2022 13:30 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat ratkenneet

Korisliigan ja naisten Korisliigan tulevan talven Suomen Cupin rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä. Joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä. Valintatilaisuus järjestetään 28.11. ja se näytetään suorana YouTubessa.

19.11.2022 19:52 Naisten Korisliiga

PeKa ja EBT vahvistivat kumpikin asemiaan Naisten Korisliigan sarjajohtajina

Naisten Korisliigan kahta ensimmäistä sijaa pitävät Peli-Karhut ja Espoo Basket Team ottivat kumpikin voiton illan ottelustaan.

18.11.2022 21:14 Naisten Korisliiga

Kati Ollilainen sivusi sarjan syöttöennätystä HBA:n voitossa

Naisten Korisliiga jatkui perjantaina yhdellä ottelulla. HBA haki vierasvoiton Lappeenrannasta selvin lukemin 105-58.

17.11.2022 10:14 NCAA

Kati Ollilainen on sitoutunut Wyomingin yliopistoon syksyksi 2023

HBA-Märskyn riveissä hienoa kautta pelaava Kati Ollilainen, 19, on valinnut yliopistonsa Yhdysvalloissa, kun Helsingin NMKY:n kasvatti on sitoutunut siirtymään Wyomingin yliopistoon syksyllä 2023.

13.11.2022 19:36 Naisten Korisliiga

Vimpeli tiputti Catzin kyydistä

Naisten Korisliigakierros saatiin sunnuntaina pakettiin, kun Lappeenrannan Catz emännöi Vimpelin Vetoa. Sarjapisteet vei vierasjoukkue, kun se voitti 72-62.

12.11.2022 22:05 Naisten Korisliiga

Pyrintö voitti ToPo:n trillerissä – EBT nousi toiseksi

Sarja jatkui kolmella ottelulla. Päivän voittajia olivat Pyrintö, EBT sekä FoA.

9.11.2022 21:59 Naisten Korisliiga

PeKa nappasi kärkipaikan – Forssa vastasi illan suurimmasta yllätyksestä

Sarja jatkui viidellä ottelulla. Niissä voittajiksi ylsivät Honka, ViVe, EBT, FoA sekä Peli-Karhut.

5.11.2022 22:12 Naisten Korisliiga

Kärkijoukkueet vahvistivat asemiaan sarjassa – Pyrintö pilasi Elena Melton juhlaillan

Sarja jatkui neljällä ottelulla. Päivän voittajia olivat ToPo, Peli-Karhut, EBT ja Pyrintö.

3.11.2022 14:47 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja on HBA:n Elina Aarnisalo

Lokakuun kuukauden pelaajaksi on valittu vasta 17-vuotias Elina Aarnisalo, joka on napannut pistetilaston kärkipaikan itselleen hurjilla tilastoillaan.

30.10.2022 19:12 Naisten Korisliiga

EBT haki voiton Kouvolasta

Illan ainoassa ottelussa Kouvottaret sai vieraakseen EBT:n. Vierasjoukkue oli ottelussa vahvempi ja nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa 81-71.

29.10.2022 21:28 Naisten Korisliiga

ToPo aiheutti Peli-Karhuille kauden ensimmäisen tappion – Vimpeli ylivoimainen Espoossa

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina kaksi ottelua. Sarjapisteitä niissä saalistivat ToPo ja ViVe.

22.10.2022 19:31 Naisten Korisliiga

Vieraat vahvoilla Naisten Korisliigassa – Peli-Karhut illan ainoa kotivoittaja

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina neljä kamppailua. Voittajiksi selviytyivät, Pyrintö, ToPo, Kouvottaret ja Peli-Karhut.

21.10.2022 20:38 Naisten Korisliiga

HBA katkaisi tappioputkensa

Naisten Korisliigassa kaksi joukkuetta nähtiin parketilla perjantaina. Illan ainoassa ottelussa HBA voitti FoA:n jännittävän ottelun päätteeksi 79-72.

16.10.2022 19:01 Naisten Korisliiga

Kouvottarille kotivoitto

Naisten Korisliiga jatkui sunnuntaina yhdellä ottelulla. Kouvottaret nappasi siinä voiton HBA:sta.

15.10.2022 18:52 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa vierasvoittojen ilta – Peli-Karhut vei kärkikamppailun

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina kolme ottelua. Sarjapisteitä nappasivat Honka, ViVe ja ainoana joukkueena puhtaalla pelillä jatkava PeKa.

8.10.2022 18:46 Naisten Korisliiga

EBT ja PeKa jatkavat sarjan kärjessä – Vimpeli voitti jatkoajalla

Naisten Korisliiga jatkui kolmella ottelulla. Voittajina otteluista selvisivät EBT, Peli-Karhut ja trillerin jälkeen Vimpelin Veto.

7.10.2022 19:59 Naisten Korisliiga

ToPo vei Helsingin paikalliskamppailun

Helsingissä nähtiin kauden ensimmäinen Helsingin paikalliskamppailu, jossa HBA emännöi ToPo:a. Vierasjoukkue oli ottelussa todella vahva ja voitti selvästi 99-58.

Näytä lisää vastaavia