Naisten Korisliigan puolivälierien ennakkokatsaus 2/2: Huima ennakkosuosikkina Vimpeliä vastaan, PeKan ja HyPon sarjasta odotettavissa tasaista taistelua

18.3.2015 Naisten Korisliigan pudotuspelit alkavat torstaina, kun tasaisimmat, kiinnostavimmat ja ennakkoon hienoimmat kevään pelit lähimuistiin potkaistaan käyntiin. Mestaruudesta taistelee tosissaan useampi joukkue, ja ensimmäisellä kierroksella mestaruutta tavoitteleva Huima saa vastaansa sarjanousija Vimpelin Vedon, kestomenestyjä Peli-Karhujen kohdatessa niinikään sarjanousijan, Hyvinkään Pontevan.

...Vimpelin Vedon ja joukkuetta nykyisin edustavan Korinne Campbellin...

...kun taas Breanna Brock ja Peli-Karhut lähtevät kenties puolivälierien etukäteen tasaisimmassa pudotuspelisarjassa kaatamaan...

...Taru Tuukkasta ja Hyvinkään Pontevaa. Kuvat: Tytti Nuoramo & Kai Kilappa

Runkosarjassa toiseksi hallitsevan metarin Catzin taakse sijoittunut Äänekosken Huima lähtee puolivälieräsarjaan Vimpelin Vetoa vastaan selkeänä ennakkosuosikkina, se ei liene kovin suuri valtionsalaisuus. Huiman materiaalin laajuus, terävimmän kärjen terävyys ja valmennuksen kokemus kevään peleistä tekevät ottelusarjasta äärimmäisen vaikean Vedolle.

 

Se ei poista kuitenkaan sitä tosiasiaa, että Vimpelissä ollaan tehty nousukaudella äärimmäisen hienoa ja kunnioitettavaa työtä. Taakse jäivät runkosarjassa perinteikkäät seurat Turun Riento ja Tapiolan Honka, eikä Forssan Alkukaan Vedon edellä vielä muutama viikko ennen runkosarjan päätöstä ollut.

 

Vertailut seurojen välillä on helppo aloittaa joukkueiden jenkkivahvistuksista. Huiman tunnetuin nimi tällä saralla on eittämättä ikinuori Kenya Robinson, joka kauden aikana lähenteli jopa tripla-tuplaa pariin otteeseen. Vimpelli pisti kaksi kolmasosaa jenkkitriostaan uusiksi kauden aikana, ja monipuolisen Breanna Salleyn seuraksi saapuneet Alexandra Stelfox sekä Korinne Campbell ovat olleet Vedon palapeliin sopivan kokoiset palaset.

 

Voiton vertailussa vievät kuitenkin Huiman tehokaksikko, kenties koko sarjan paras vahvistus-duo, takamies Michaela Houser ja sentteri Chandra Harris. Kaksikosta etenkin Harris on ollut Taru Tuukkasen ohella sarjan paras läpi kauden. Kaksikko pitää huolen siitä, että Huiman mahdollisuudet mestaruuden tavoittelussa ovat kenties paremmat kuin kertaakaan tällä vuosikymmenellä.

 

Myös suomalainen runko menee ratkaisevasti äänekoskelaisille, Camilla Grönbergin tarjotessa tasaisinta tukea Huiman jenkkikolmikolle, Noora Lakaniemen kompatessa. Vedon Ulriikka Nuolikoski ja etunimikaima Ulriikka Latvala tarjoavat kumpainenkin omat tehokkaat 20 minuuttiaan, mutta ihan edellämainitun Huiman kaksikon tasolle eivät Vedon pelaajat yllä.

 

Parhaassa tapauksessa Veto pystyy tarjoamaan ainakin kotonaan kunnon haasteen Huimalle, mutta ennakko-odotukset ovat selvät: Mestaruudesta tosissaan taisteleva Huima heiluttaa tahtipuikkoa, ja Veto tekee kaikkensa hidastaakseen äänekoskelaisten tahtia.

 

 

Peli-Karhut saa vastaansa sarjanousija Hyvinkään Pontevan

 

 

Hyvinkään Pontevan voitot ja Taru Tuukkasen dominoivat otteet ovat kulkeneet lähestulkoon käsi kädessä tällä kaudella. Sarjan kenties paras sentteri, ellei jopa paras pelaaja, on onnistunut johdattamaan sarjanousija Pontevan useaan kovaan voittoon tällä kaudella. Mukaanlukien kahdesti puolivälieräsarjan vastuksesta, Peli-Karhuista.

 

Jokainen joukkueiden välinen runkosarjan kohtaaminen päättyi alle kuuden pisteen marginaalilla, HyPon vieden kauden kaksi ensimmäistä kohtaamista ja sentteri Breanna Brockilla vahvistunut PeKa viimeisen koitoksen.

 

Brockin tuoma koko onkin mielenkiintoisin lisämauste ottelusarjaan. Ennen sentterin saapumista kotkalaisten riveihin, puuttui PeKalta puhdas sentteri täysin, ja vaikka Tuukkasen tilastot PeKaa vastaan runkosarjassa olivat ”vain” 20 pistettä, 11 levypalloa ja 3,7 syöttöä ottelua kohden, joutuivat kotkalaiset silti kiinnittämään niin paljon huomiota puhtaasti Tuukkasen pysäyttämiseen että se avasi Pontevan hyökkäykselle muita tapoja rokottaa PeKan puolustusta. Brockin mukaan tuleminen auttaa tuossa mielessä PeKaa erittäin paljon.

 

HyPon materiaalin leveys ei ihan pysty vastaamaan ainakaan paperilla PeKan vastaavalle, mutta Titta-Riina Lepistön ja Mirka Kilpijärven tehdessä keskimäärin kaksinumeroiset pistelukemat per ottelu, ja nuoremman polven sentterin Laura Saarisen keskiarvojen lähennellessä tupla-tuplaa, ovat hyvinkääläiset kova vastus PeKalle toivottavasti pitkässä puolivälieräsarjassa.

 

PeKan jenkkikolmikon mennessä yhden pelaajan osalta uusiksi, on joukkue saanut uuden ulottuvuuden etenkin hyökkäyspeliinsä. Sentteri Brock on tullut vakuuttavasti sisään joukkueeseen, mutta myös laituri Natasha Thames on nostanut pelaamisensa tasoa tasaisesti takamies Keira Peakin saatua lähtöpassit joukkueesta. Oma tapauksensa on joulukuun pelaajaksi valittu Jasmine Gill, joka on ollut läpi kauden yksi monipuolisimmista ja vakuuttavimmista laitureista koko sarjassa.

 

Alavartalovamman vuoksi pyöreästi laskettuna kuukauden päivät vuodenvaihteen tienoilla sivussa ollut Reetta Piipari tuo kotkalaisten takakentälle sen tason varmuutta, kokemusta ja pelinjohtamista, ettei vastaavaa ole tarjolla yhdenkään toisen joukkueen takakentällä. Piiparin rytmittäessä PeKan hyökkäystä, on HyPo kovan haasteen edessä ottelusarjan jokaisessa ottelussa.

 

Lähtökohtaisesti PeKa on ottelusarjassa ennakkosuosikki, mutta kauden otteluiden mentyä 2-1 hyvinkääläisille, on sarja kuitenkin varsin avoin, eikä kummankaan joukkueen jatkoon meneminen olisi varsinaisesti suuri shokki. Se on kuitenkin varmaa, että kuumat ottelut tulevat viihdyttämään kovaäänisiä katsomoita niin Hyvinkään Martinhallissa, kuin Kotkan Steveco Areenallakin.

 

Koripallokauden hienoimmat ottelut polkaistaan siis käyntiin torstaina, kun Lappeenrannassa, Kotkassa ja HElsingissä pallo irtoaa ylösheittoon kello 18.30, ja Äänekoskella tyylikkäästi puoli tuntia "myöhässä", kello 19.00.

 
27.7.2022 15:02 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2022-2023 on julkaistu

Kamppailu Suomen mestaruudesta naisien osalta käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa ja mestari on selvillä viimeistään 27.4. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 18 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

21.7.2022 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta Vesiluoma siirtyy Ruotsin pääsarjan Alvik Basketiin

Espoo Basket Teamin kantaviin voimiin jo yli puoli vuosikymmentä kuulunut Lotta Vesiluoma, 25, siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille, kun Vesiluoma on tehnyt sopimuksen Ruotsin pääsarjassa pelaavan Alvik Basketin kanssa.

18.7.2022 10:03 Naisten Korisliiga

Magdalene Agyei ja Meri Damoiseaux jatkavat ToPossa

Torpan Poikien naisten Korisliiga-joukkue on tehnyt kaksi jatkosopimusta, kun Magdalene Agyei, 23, ja Meri Damoiseaux, 21, jatkavat joukkueessa myös ensi kauden.

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

25.5.2022 09:40 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaaja Elena Melto päättää uransa: ”Olen onnellinen, että tein nuorena päätöksen muuttaa koripallon perässä Suomeen”

Elena Melto on harvinainen tapaus, sillä hänet on palkittu Naisten Korisliigassa sekä vuoden ulkomaalaisvahvistuksena että vuoden kotimaisena pelaajana. Nyt Lappeenrannan Catzin tähtilaituri nostaa tossunsa naulaan.

18.5.2022 20:13 Naisten Korisliiga

Elena Melto naisten Korisliigan Vuoden pelaaja, sarjan nuorisokaarti putsasi palkintopöytää

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 36-vuotiaan, Catzia edustavan Elena Melton sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Palkinnot osuivat laajalla skaalalla eri joukkueille, kun finalistijoukkueet olivat ainoat kahden palkinnon saaneet.

27.4.2022 20:43 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut on Suomen mestari

914 silmäparia seurasi Kouvolassa, kun Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen Suomen mestaruuden. Se voitti neljännen ottelun 88-82.

24.4.2022 18:54 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut siirtyi johtoon finaalisarjassa

Naisten Korisliigan kolmas finaali pelattiin Kotkassa. PeKa nappasi kotikentällään voiton 74-64 ja siirtyi finaalisarjassa 2-1 johtoon.

22.4.2022 13:06 Korisliiga

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä yli 1,2 miljoonaa euroa tukea Korisliigan seuroille

OKM myönsi tukea eritysavustuksena Korisliigan ja naisten Korisliigan joukkueille koronapandemiasta aiheutuneiden tappioiden kattamiseksi. Kyseessä oli neljäs koronaan liittyvä OKM:n eritysavustus.

21.4.2022 20:05 Naisten Korisliiga

PeKa tasoitti finaalisarjan

Naisten Korisliigan finaaleissa pelattiin toinen ottelu. Peli-Karhut tasoitti ottelusarjan vieraskentällä, kun se haki voiton 64-49.

18.4.2022 19:41 Naisten Korisliiga

Kouvottarille ensimmäinen kiinnitys Suomen mestaruuteen

Naisten Korisliigan finaalit käynnistyivät vierasvoitolla Kotkassa, kun Kouvottaret haki voiton 95-78.

18.4.2022 11:20 Naisten Korisliiga

Finaaliennakko: Kouvottaret ja Peli-Karhut ratkaisevat Suomen mestarin

Naisten Korisliigan finaalit alkavat tänään Kotkassa. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Ruutu näyttää kaikki ottelut suorana kanavillaan.

17.4.2022 14:50 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalien otteluohjelma on vahvistettu

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy maanantaina 18.4. klo 17.00 Kotkassa. Mestariksi vaaditaan kolme voittoa. Ruutu lähettää kaikki naisten finaaliottelut monikameratuotantona ja selostettuna kanavillaan.

15.4.2022 21:26 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut eteni finaaliin

Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen finaalipaikan, kun se kaatoi ratkaisevassa viidennessä finaalissa HBA-Märskyn 81-64. Finaalissa joukkue kohtaa Kouvottaret.

15.4.2022 09:02 Susiladies

Janette Aarnio on valinnut yliopistokseen South Floridan

HBA-Märskyä kuluneella kaudella edustanut Janette Aarnio, 19, on valinnut menevänsä ensi kaudeksi South Floridan yliopistoon. Helsingin NMKY:n kasvatti on ehtinyt pelata jo neljä maaottelua Susiladiesin paidassa.

13.4.2022 20:26 Naisten Korisliiga

HBA jälleen parempi ratkaisuhetkillä

HBA oli välieräsarjassa jo toista kertaa selkä seinää vasten. Se ei vieläkään suostunut häviämään vaan nappasi voiton trillerin päätteksi 68-66 ja siirsi välieräsarjan ratkaisun viidenteen otteluun.

11.4.2022 21:53 Naisten Korisliiga

Kouvottaret eteni finaaleihin – HBA pakotti PeKa:n neljänteen peliin

Naisten Korisliigan ensimmäinen finaalijoukkue on Kouvottaret, joka eteni välieristä jatkoon suoraan voitoin 3-0. HBA puolestaan pakotti Peli-Karhut ainakin neljänteen otteluun.

9.4.2022 19:43 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voiton päässä finaaleista

Välieräsarjan toisessa ottelussa ToPo emännöi avausottelun vienyttä Kouvottaria. Vierasjoukkue ryösti voiton Helsingistä ja siirtyi ottelusarjassa 2-0 johtoon.

6.4.2022 20:04 Naisten Korisliiga

Kouvottaret piti ToPo:n tähdet kurissa

Kouvottaret ja ToPo avasivat välieräsarjan Kouvolassa. Kouvottaret puolusti alusta alkaen vahvasti ja nappasi ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan 66-56.

5.4.2022 10:38 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan maaliskuun Valopilkku on Rashida Timbilla

Timbilla tuikki maaliskuussa Kouvottarien ja koko sarjan kirkkaimpana tähtenä. Hänen johdollaan Kouvottaret nappasi sarjassa toisen sijan.

Näytä lisää vastaavia