Naisten Korisliigan puolivälierien ennakkokatsaus 2/2: Huima ennakkosuosikkina Vimpeliä vastaan, PeKan ja HyPon sarjasta odotettavissa tasaista taistelua

18.3.2015 Naisten Korisliigan pudotuspelit alkavat torstaina, kun tasaisimmat, kiinnostavimmat ja ennakkoon hienoimmat kevään pelit lähimuistiin potkaistaan käyntiin. Mestaruudesta taistelee tosissaan useampi joukkue, ja ensimmäisellä kierroksella mestaruutta tavoitteleva Huima saa vastaansa sarjanousija Vimpelin Vedon, kestomenestyjä Peli-Karhujen kohdatessa niinikään sarjanousijan, Hyvinkään Pontevan.

...Vimpelin Vedon ja joukkuetta nykyisin edustavan Korinne Campbellin...

...kun taas Breanna Brock ja Peli-Karhut lähtevät kenties puolivälierien etukäteen tasaisimmassa pudotuspelisarjassa kaatamaan...

...Taru Tuukkasta ja Hyvinkään Pontevaa. Kuvat: Tytti Nuoramo & Kai Kilappa

Runkosarjassa toiseksi hallitsevan metarin Catzin taakse sijoittunut Äänekosken Huima lähtee puolivälieräsarjaan Vimpelin Vetoa vastaan selkeänä ennakkosuosikkina, se ei liene kovin suuri valtionsalaisuus. Huiman materiaalin laajuus, terävimmän kärjen terävyys ja valmennuksen kokemus kevään peleistä tekevät ottelusarjasta äärimmäisen vaikean Vedolle.

 

Se ei poista kuitenkaan sitä tosiasiaa, että Vimpelissä ollaan tehty nousukaudella äärimmäisen hienoa ja kunnioitettavaa työtä. Taakse jäivät runkosarjassa perinteikkäät seurat Turun Riento ja Tapiolan Honka, eikä Forssan Alkukaan Vedon edellä vielä muutama viikko ennen runkosarjan päätöstä ollut.

 

Vertailut seurojen välillä on helppo aloittaa joukkueiden jenkkivahvistuksista. Huiman tunnetuin nimi tällä saralla on eittämättä ikinuori Kenya Robinson, joka kauden aikana lähenteli jopa tripla-tuplaa pariin otteeseen. Vimpelli pisti kaksi kolmasosaa jenkkitriostaan uusiksi kauden aikana, ja monipuolisen Breanna Salleyn seuraksi saapuneet Alexandra Stelfox sekä Korinne Campbell ovat olleet Vedon palapeliin sopivan kokoiset palaset.

 

Voiton vertailussa vievät kuitenkin Huiman tehokaksikko, kenties koko sarjan paras vahvistus-duo, takamies Michaela Houser ja sentteri Chandra Harris. Kaksikosta etenkin Harris on ollut Taru Tuukkasen ohella sarjan paras läpi kauden. Kaksikko pitää huolen siitä, että Huiman mahdollisuudet mestaruuden tavoittelussa ovat kenties paremmat kuin kertaakaan tällä vuosikymmenellä.

 

Myös suomalainen runko menee ratkaisevasti äänekoskelaisille, Camilla Grönbergin tarjotessa tasaisinta tukea Huiman jenkkikolmikolle, Noora Lakaniemen kompatessa. Vedon Ulriikka Nuolikoski ja etunimikaima Ulriikka Latvala tarjoavat kumpainenkin omat tehokkaat 20 minuuttiaan, mutta ihan edellämainitun Huiman kaksikon tasolle eivät Vedon pelaajat yllä.

 

Parhaassa tapauksessa Veto pystyy tarjoamaan ainakin kotonaan kunnon haasteen Huimalle, mutta ennakko-odotukset ovat selvät: Mestaruudesta tosissaan taisteleva Huima heiluttaa tahtipuikkoa, ja Veto tekee kaikkensa hidastaakseen äänekoskelaisten tahtia.

 

 

Peli-Karhut saa vastaansa sarjanousija Hyvinkään Pontevan

 

 

Hyvinkään Pontevan voitot ja Taru Tuukkasen dominoivat otteet ovat kulkeneet lähestulkoon käsi kädessä tällä kaudella. Sarjan kenties paras sentteri, ellei jopa paras pelaaja, on onnistunut johdattamaan sarjanousija Pontevan useaan kovaan voittoon tällä kaudella. Mukaanlukien kahdesti puolivälieräsarjan vastuksesta, Peli-Karhuista.

 

Jokainen joukkueiden välinen runkosarjan kohtaaminen päättyi alle kuuden pisteen marginaalilla, HyPon vieden kauden kaksi ensimmäistä kohtaamista ja sentteri Breanna Brockilla vahvistunut PeKa viimeisen koitoksen.

 

Brockin tuoma koko onkin mielenkiintoisin lisämauste ottelusarjaan. Ennen sentterin saapumista kotkalaisten riveihin, puuttui PeKalta puhdas sentteri täysin, ja vaikka Tuukkasen tilastot PeKaa vastaan runkosarjassa olivat ”vain” 20 pistettä, 11 levypalloa ja 3,7 syöttöä ottelua kohden, joutuivat kotkalaiset silti kiinnittämään niin paljon huomiota puhtaasti Tuukkasen pysäyttämiseen että se avasi Pontevan hyökkäykselle muita tapoja rokottaa PeKan puolustusta. Brockin mukaan tuleminen auttaa tuossa mielessä PeKaa erittäin paljon.

 

HyPon materiaalin leveys ei ihan pysty vastaamaan ainakaan paperilla PeKan vastaavalle, mutta Titta-Riina Lepistön ja Mirka Kilpijärven tehdessä keskimäärin kaksinumeroiset pistelukemat per ottelu, ja nuoremman polven sentterin Laura Saarisen keskiarvojen lähennellessä tupla-tuplaa, ovat hyvinkääläiset kova vastus PeKalle toivottavasti pitkässä puolivälieräsarjassa.

 

PeKan jenkkikolmikon mennessä yhden pelaajan osalta uusiksi, on joukkue saanut uuden ulottuvuuden etenkin hyökkäyspeliinsä. Sentteri Brock on tullut vakuuttavasti sisään joukkueeseen, mutta myös laituri Natasha Thames on nostanut pelaamisensa tasoa tasaisesti takamies Keira Peakin saatua lähtöpassit joukkueesta. Oma tapauksensa on joulukuun pelaajaksi valittu Jasmine Gill, joka on ollut läpi kauden yksi monipuolisimmista ja vakuuttavimmista laitureista koko sarjassa.

 

Alavartalovamman vuoksi pyöreästi laskettuna kuukauden päivät vuodenvaihteen tienoilla sivussa ollut Reetta Piipari tuo kotkalaisten takakentälle sen tason varmuutta, kokemusta ja pelinjohtamista, ettei vastaavaa ole tarjolla yhdenkään toisen joukkueen takakentällä. Piiparin rytmittäessä PeKan hyökkäystä, on HyPo kovan haasteen edessä ottelusarjan jokaisessa ottelussa.

 

Lähtökohtaisesti PeKa on ottelusarjassa ennakkosuosikki, mutta kauden otteluiden mentyä 2-1 hyvinkääläisille, on sarja kuitenkin varsin avoin, eikä kummankaan joukkueen jatkoon meneminen olisi varsinaisesti suuri shokki. Se on kuitenkin varmaa, että kuumat ottelut tulevat viihdyttämään kovaäänisiä katsomoita niin Hyvinkään Martinhallissa, kuin Kotkan Steveco Areenallakin.

 

Koripallokauden hienoimmat ottelut polkaistaan siis käyntiin torstaina, kun Lappeenrannassa, Kotkassa ja HElsingissä pallo irtoaa ylösheittoon kello 18.30, ja Äänekoskella tyylikkäästi puoli tuntia "myöhässä", kello 19.00.

 
29.9.2023 22:07 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga käyntiin trillerillä – Vimpeli avasi kauden voitolla

Naisten Korisliiga saatiin käyntiin, kun HBA emännöi päivän ainoassa pelissä Vimpelin Vetoa. Heti kauden avauksessa jouduttiin ratkaisua hakemaan jatkoajalta. Sen päätteksi ViVe oli parempi 94-93.

28.9.2023 09:59 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 3/3: Peli-Karhut, Torpan Pojat, Vimpelin Veto

Viime vuoden kultamitalisti Peli-Karhut on vahvistunut tulevalle kaudelle, mutta nälkäiset haastajat ja viime vuoden mitalistit Torpan Pojat sekä Vimpelin Veto yrittävät syrjäyttää Peli-Karhut valtaistuimeltaan.

27.9.2023 12:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 2/3: EBT, FoA, Honka

Viime kauden keskikastin joukkueet lähtevät haastamaan ennakkosuosikkeja tulevalla kaudella. Espoolaisseurojen EBT:n ja Tapiolan Hongan juniorimyllyt tuottavat pelaajia liigatasolle, kun taas Forssan Alku naarasi riveihinsä viime kaudella Kouvottarissa hienoa jälkeä tehneen Heta Äijäsen. Naisten Korisliiga käynnistyy 29.9.

26.9.2023 12:22 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 1/3: HBA, Kouvottaret ja Pyrintö

Kouvottaret ja Tampereen Pyrintö lähtevät haastamaan ennakkosuosikkeja tulevalla kaudella ja tavoittelemaan SM-mitalia. HBA:n tavoitteena on esittää energistä ja tehokasta koripalloa, jossa vauhtia riittää. Naisten Korisliiga käynnistyy perjantaina 29.9., kun HBA kohtaa Vimpelin Vedon.

25.8.2023 09:00 Korisliiga

Korisliigat jatkuvat Ruudussa - Koripalloliitto ja Nelonen Media jatkosopimukseen

Korisliiga ja naisten Korisliiga näkyy alkavalla kaudella Ruutu-palvelussa. Vuonna 2020 käynnistynyt yhteistyö jatkuu monivuotisella jatkosopimuksella.

16.8.2023 10:11 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaajana palkittu Roosa Kosonen ja Peli-Karhut jatkosopimukseen

Viime kaudella naisten Korisliigassa SM-kultaa voittanut Peli-Karhut on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen päättyneen kauden naisten Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valitun Roosa Kososen kanssa.

20.6.2023 19:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2023–24 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2023–24. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 9 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään tulevalla kaudella 64 joukkuetta.

4.6.2023 17:44 Naisten Korisliiga

Petra Noponen palaa Tapiolan Honkaan

Välikauden verran sivussa ollut Petra Noponen, 26, palaa Naisten Korisliigaan kasvattajaseuransa Tapiolan Hongan edustusjoukkueeseen. Noponen, 174 cm, pelasi pääsarjatasolla edellisen kerran kaudella 2021-22, jolloin hän juhli Peli-Karhujen kanssa Suomen mestaruutta.

1.6.2023 13:50 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan vuoden pelaaja Roosa Kosonen: ”Yksin ei pärjää, vaikka pelaisi kuinka hyvin”

Monipuolinen laitapelaaja Roosa Kosonen liittyi syksyllä Kotkan Peli-Karhujen menestysjoukkueeseen uutena mutta jätti välittömästi jälkensä.

1.6.2023 08:40 Korisliiga

Jussi Laakso ja Mika Haakana pokkasivat Vuoden valmentaja -palkinnot

Seagullsin mestarivalmentaja Jussi Laakso on Korisliigan vuoden valmentaja. Naisten Korisliigassa valinta osui Peli-Karhut mestaruuteen luotsanneeseen Mika Haakanaan.

31.5.2023 14:50 Naisten Korisliiga

Niemi ja Kanerva palkittiin korisliigojen kehittyneimpinä, Carroll ja Thomas Vuoden ulkomaalaispelaajat

Korihaiden Trey Niemi ja ToPon Meri Kanerva äänestettiin korisliigojen vuoden kehittyneimmiksi pelaajaksi. Seagullsin Jeffrey Carroll ja ToPon IImar’I Thomas puolestaan parhaat ulkomaalaispelaajat.

30.5.2023 14:25 Korisliiga

Blomgren ja Vehka-aho Vuoden puolustuspelaajat, Kaukiainen ja Kujala toivat penkiltä voimaa

Vilppaan Perttu Blomgren ja Peli-Karhujen Lotta Vehka-aho äänestettiin liigojen puolustuspelaajaksi. Parhaiksi kuudensiksi pelaajaksi puolestaan Kauhajoen Severi Kaukiainen ja ToPon Saana Kujala.

29.5.2023 15:07 Korisliiga

Ogun ja Tumba Vuoden tulokkaat, Selkee ja Kaminen Vuoden erotuomarit

Korisliigojen kapteenit ja päävalmentajat ovat äänestäneet vuosittaiset valinnat sarjojen vuoden parhaiksi. EBT:n Nicole Ogun ja Kataja Basketin Thomas Tumba äänestettiin Vuoden tulokkaiksi.

21.4.2023 20:43 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille viides peräkkäinen Suomen mestaruus

Peli-Karhut nappasi seurahistorian kahdeksannen mestaruuden. Se vei kolmannen ottelun 85-83 ja koko finaalisarjan otteluvoitoin 3-0.

18.4.2023 21:25 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut vei huiman trillerin ja siirtyi finaaleissa 2-0 johtoon

PeKa nappasi toisen voiton naisten finaalisarjassa. Joukkue haki vierasvoiton kahden jatkoajan jälkeen 103-93 ja on voiton päässä mestaruudesta.

16.4.2023 19:29 Naisten Korisliiga

ViVe avasi mitalitilinsä

Vimpelin Veto päätti kautensa pronssijuhliin, kun joukkue kukisti pronssiottelussa Forssan Alun jännittävien vaiheiden jälkeen 80-76. Mitali oli ViVe:n seurahistorian ensimmäinen.

15.4.2023 18:30 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille ensimmäinen kiinnitys mestaruuteen

Kotkan Peli-Karhut aloitti finaalisarjan väkevästi. Joukkue nappasi johdon itselleen, kun se voitti kotikentällään 80-71.

14.4.2023 07:00 Naisten Korisliiga

Suomen Cupin finaalista tutut PeKa ja ToPo taistelevat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigakausi huipentuu lauantaina alkavaan finaalisarjaan. Vastakkain ovat viidettä peräkkäistä mestaruuttaan tavoitteleva PeKa sekä ensimmäistä mestaruuttaan havitteleva ToPo.

11.4.2023 16:37 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalien otteluohjelma vahvistettu

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy lauantaina 15.4. klo 17.00 Kotkassa. Mestariksi vaaditaan kolme voittoa. Ruutu lähettää kaikki naisten finaaliottelut monikameratuotantona ja selostettuna kanavillaan.

10.4.2023 19:18 Naisten Korisliiga

ToPo:lle ensimmäinen finaalipaikka

ToPo nappasi seurahistoriansa ensimmäisen finaalipaikan Naisten Korisliigassa. Joukkue voitti neljännessä ottelussa vieraskentällä ViVe:n 84-77 ja eteni finaaleihin otteluvoitoin 3-1.

Näytä lisää vastaavia