Naisten Korisliigassa neljän pelin ilta - Märsky esitti huiman nousun

12.2.2020 20:52 HBA-Märsky esitti hienon nousun ja voitti EBT:n 74-73. Illan muissa otteluissa voittoihin ylsivät Kouvottaret, FoA ja Peli-Karhut.

HBA-Märsky esitti huiman nousun Kuierin johdolla. Kuva:Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Märsky esitti huiman nousun.

HBA sai Mäkelänrinteen uintikeskukselle vieraakseen Espoo Basket Teamin. Molemmat joukkueet taistelevat tiukasti pudotuspelipaikoista. HBA otti ottelusta lopulta voiton pistein 74-73 ja nappasi tärkeät kaksi pistettä itselleen.

Ottelu oli kaksijakoinen. Ensimmäisellä puoliajalla vierasjoukkue oli parempi ja näytti painelevan voittoon. EBT johti ottelua parhaimillaan 20 pisteellä. Ottelussa espoolaisten puolustus toimi hyvin ja se pakotti HBA:n 20 pallonmenetykseen.

Toiselle puoliajalle tuli aivan erilainen kotijoukkue. HBA kuroi eroa kiinni pikkuhiljaa ja nousi lopulta pisteen voittoon. Joukkue oli tarkempi kaaren takaa. Kolmen pisteen heitot upposivat 38 prosenttisesti, kun vierasjoukkueen heittoprosentti jäi 22 prosenttiin.

Awak Kuier oli tuttuun tapaan isossa roolissa Märskyn voitossa. Hän tilastoi 32 pistettä ja keräsi 12 levypalloa. Häntä myös rikottiin ottelussa seitsemän kertaa. EBT:n tehokkain oli Hannah Little, joka teki 21 pistettä ja napsi 14 levypalloa.

Ottelutilasto

HyPo vain suupala Kouvottarille

Sarjassa toisena oleva Kouvottaret matkasi keskiviikkona HyPon vieraaksi Hyvinkäälle. Vierasjoukkue ei antanut HyPolle mitään mahdollisuuksia ja vei pisteet lukemin 88-60.

Ensimmäinen puoliaika joukkueiden välillä oli vielä tasainen. Puoliajalla vierasjohto oli vain neljä pistettä.

Kolmannella neljänneksellä joukkueiden välinen ero repesi. Kouvottaret vei jakson nimiinsä 33-13. Vierasjoukkue oli tarkempi kahden pisteen heitoissa. 36 yrityksestä 21 upposi sukan läpi. HyPolla oli ottelussa pallonhallinnan kanssa, sillä menetyksiä kertyi 21 kappaletta.

- Meiltä hyvä joukkuesuoritus, varsinkin toinen puoliaika ja hyvä puolustuspeli, Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen sanoi.

Ameryst Alston oli ottelussa todella tehokas. Hän pelasi ottelussa vain 26 minuuttia, mutta teki siinä ajassa 28 pistettä, jakoi viisi syöttöä ja riisti pallon neljästi. Camille Zimmerman lähenteli ottelussa tripla-tuplaa. Hänelle kertyi 17 pistettä, 12 levypalloa ja seitsemän syöttöä. HyPon kapteeni Titta-Riina Lepistö teki joukkueelleen 19 pistettä.

- Olen tosi tyytyväinen tyttöjen peliin. Taisteltiin eka puoliaika erittäin hyvin, pystyttiin ottamaan niitten vahvuuksia pois, mitä me oltiin suunniteltukin. Mutta sitten kolmannella puoliajalla sitten kompastuttiin, vähän loppui bensa kesken kaiken ja Kouvottaret oppi sen, mistä niitten pitää pistää pallot pussiin, HyPon valmentaja Päivi Vajavaara totesi.

FoA voittoon heittopelinsä avulla

Sarjanelonen Forssan alku kohtasi kotikentällään sarjassa kahdeksantena majailevan ToPon. Kotijoukkue nappasi pisteet ottelusta Keondria Callowayn johdolla 92-80.

Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin tasaisia otteita. Kotijoukkueen puolustus sai kuitenkin pidettyä Naisten Korisliigan pistetilastoa johtavan Alex Louinin hyvin kurissa ja puoliajalla mentiin kotijoukkueen johtaessa peliä kolmella pisteellä.

FoA meni menojaan kolmannella jaksolla. Joukkue vei sen nimiinsä 27-18. ToPo ei enään viimeisellä neljänneksellä päässyt taistelemaan voitosta.

- Taisteltiin joukkueena tänään ihan hyvin. Meille tuli sitten kuitenkin pieni notkahdus ja forssalaiset pääsivät rokottamaan. He heittivät tänään todella hyvin kolmosia, ToPon Ida Myllyoja pohti.

Forssalaisjoukkue heitti ottelussa paljon kolmen pisteen heittoja. 44 yrityksestä 16 upposi koriin. Calloway osui kaaren takaa yhdeksän kertaa hyvällä prosentilla.

- Henkilökohtaiset tilastot ovat hieno lisä, mutta pelasimme tänään joukkueena todella hyvin ja otimme tärkeän voiton, Calloway totesi ottelun jälkeen.

Calloway pelasi Suomen uransa parhaan ottelun. Hän oli kentän ylivoimainen hahmo ja tilastoi 37 pistettä, kuusi levypalloa ja kuusi syöttöä. Louin oli vierasjoukkueen paras pelaaja pisteiden valossa. Hän upotti ottelussa 18 pistettä, mutta osumatarkkuus jätti toivomisen varaa.

Peli-Karhuilta huima viimeinen neljännes.

Sarjaa jothtava Kotkan Peli-Karhut sai keskiviikkona vieraita Lappeenrannasta. Kotijoukkue nappasi ottelusta lopulta selvän voiton huiman viimeisen neljänneksen ansiosta 87-55.

Ensimmäinen puoliaika pelattiin pienoisessa kotkalaiskomennossa. Joukkue pääsikin kuuden pisteen johdossa puoliajalle.

Peli-Karhut hallitsi pienoisesti myös kolmatta jaksoa. Ottelun ratkaisu nähtiin kuitenkin vasta viimeisellä neljänneksellä. Sen aikana kotijoukkueen puolustus ei antanut vierasjoukkueelle kuin kolme pistettä. PeKa vei jakson nimiinsä 24-3.

Kotkalaiset hallitsivat ottelussa korinalustaa. Joukkueen kahden pisteen heittojen prosentti oli huomattavasti korkeampi, kuin vierailla.

Tiasha Gray jatkoi helmikuun hyviä otteitaan. Hän teki 26 pistettä, keräsi 7 levypalloa ja riisti pallon viidesti. Zykera Rice tilastoi 25 pistettä ja yhdeksän levypalloa. Viimeisellä neljänneksellä väsähtäneen Catz Lappeenrannan Erica Covile teki 15 pistettä ja napsi kymmenen levypalloa.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.

4.3.2024 12:13 Naisten Korisliiga

ToPon IImar’I Thomas naisten Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Upeaa kautta pelaavan Torpan Poikien IImar’I Thomas on valittu naisten Korisliigan helmikuun parhaaksi pelaajaksi.

2.3.2024 19:50 Naisten Korisliiga

Da’Nasia Hoodin heitto varmisti Peli-Karhuille sarjapisteet – ToPo vei nimiinsä kärkipään kohtaamisen

Naisten Korisliiga jatkui kahdella ottelulla. Voitot kirjattiin Peli-Karhuille ja ToPo:lle.

1.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

HBA:lle tärkeät pisteet pudotuspelipaikan kannalta – Kouvottaret äitynyt kovaan vireeseen

Naisten Korisliigassa pelattiin perjantaina kaksi ottelua. Niissä voittoihin ylsivät HBA-Märsky ja Kouvottaret.

24.2.2024 22:00 Naisten Korisliiga

HBA ja PeKa katkaisivat tappioputkensa – ToPo:lle revanssi Kouvottarista

Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Illan voittajia olivat HBA, PeKa, ToPo sekä FoA.

23.2.2024 10:00 Naisten Korisliiga

Tammikuun kuukauden pelaaja Saana Kujala: ’’Olen erittäin ylpeä siitä, miten olemme joukkueena pelanneet’’

Saana Kujala valittiin tammikuussa kuukauden pelaajaksi. Kujalan johdolla Pyrintö nappasi kuukauden aikana kolme voittoa.