Naisten Korisliigassa täysi kierros, Lappeenrannan Catzilta myrskyvaroitus

7.10.2017 Lappeenrannan Catz jyräytti lauantaina naisten Korisliigassa moukaroimalla Äänekosken Huimaa vastaan karut lukemat 120–59 (76–35). Kotkan Peli-Karhut voitti lauantaina kotihallissaan paikalllisvastustaja Kouvottaret Kouvolasta lukemin 71–62 (31–24). Hyvinkään Ponteva takoi avausvoittonsa Forssan Alkua vastaan suurella piste-erolla lukemin 58–81 (28–44). Tapiolan Honka päihitti Espoo Basket Teamin 77–70 (37–34) ja Vimpelin Veto pelasi kotivoiton HBA:ta vastaan numeroin 87–77 (41–43).

Aleighsa Welch oli kentän tähtiä Catzin murskavoitossa Huimasta. Kuva: Ville Vuorinen

Akila Sims oli liekeissä Peli-Karhujen voittaessa Kouvottaret. Kuva: Matti Koskinen

Hongan Kiana Johnson auttoi joukkuettaan 8 pisteellä voitossa paikallisvastus EBT:stä. Kuva: Ville Vuorinen

Lappeenrannan Catz jyräytti lauantaina naisten Korisliigassa lukemat, josta murskavoitto-termin käyttökin olisi vähättelyä. Catz hallitsi kentän tapahtumia täydellisesti ja voitti Äänekosken Huiman karuin lukemin 120–59.


 

Kentällä oli ottelun alusta alkaen vain yksi joukkue, kun Catz vei avausneljänneksen 42–14. Joukkue ei hidastellut yhtään toisella jaksolla, vaikka Huima pääsi hetkellisesti mukaan otteluun. Tauon jälkeen Huima koki todella synkkiä hetkiä viimeistellen kolmannella jaksolla vain 2 pistettä.


 

Catzin tehokkain pelaaja lauantaina oli Aleighsa Welch, joka viimeisteli 25 pistettä, 8 levypalloa ja 2 syöttöä. Elena Reshetko (21/10/3) viimeisteli tupla-tuplan ja Valencia McFarland (18/4/8) tuki piste-iloittelua pirteästi. 8 pistettä upottanut Johanna Kalin uskoi, että vahva joukkuetekeminen vahvisti voiton Lappeenrantalaisille.
– Saatiin aika hyvin heittoja ja ne upposivatkin hyvin. Puolustimme myös hyvin ja pelasimme koko joukkueena loppuun asti.


Äänekosken Huiman riveistä Tyler Gilber (16/11/1), Jazmine Perkins (16/6/5) ja Syriya McGuire (10/2/4) pääsivät kaksinumeroisille lukemille. Perkins näkee, että Huiman joukkuetekemisessä on vielä paljon petrattavaa.

– Meidän pitää harjoitella enemmän, tehdä enemmän joukkueena.


 

Lisätietoja: Ottelutilastot 

 

 

Peli-Karhut vei Kymenlaakson derbyn
 

Kotkan Peli-Karhut vei Kymenlaakson paikalliskamppailun lauantaina lukemin 71–62 (31–24). Kotkalaiset ottivat tasaisen avausjakson jälkeen johtoaseman haltuunsa. Kouvottaret pääsi iskuetäisyydelle kolmannella jaksolla, mutta Peli-Karhujen hyvä pelivire ratkaisi sarjapisteet kotkalaisille.

 

Peli-Karhujen tehokkain oli lauantaina myös sarjan avausottelussa loistanut Akilah Sims, joka iski 20 pistettä, nappasi 8 levypalloa ja jakoi 4 syöttöä. Megan Mullins(13/7/2) ja Daisha Simmons (13/9/5) iskivät niin ikään kaksinumeroiset lukemat.
 

Kouvottarien parhaimmistoa lauantaina oli Kouvolaan palannut Whitney Frazier 23 pisteellä ja 7 leypallolla. Brittany Carter (19/15/2) ja Layne Murphy (13/10/1) tilastoivat tupla-tuplat.


 

Lisätietoja: Ottelutilastot 


 

Ponteva avausvoittoon Forssan reissulla

 

Hallitseva naisten Korisliigan mestari otti kuluvan kauden avausvoittonsa ottelussa Forssan Alkua vastaan vieraskentällä lukemin 81–58. HyPo sai otteluun erinomaisen alun, eikä FOA päässyt pirteästä kolmannesta jaksosta huolimatta hätyyttelemään kunnollista takaa-ajoasemaa.

 

Tupla-tuplan viimeistellyt Pontevan sentteri Taru Tuukkanen (20/20/5) tuli otteluun hyvällä peli-ilmeellä ja Annika Köster (14/10/1) ja Candice Warthen (12/4/2) tukivat pisterallia tehokkaasti.

 

FOA:n tehokkaimpiin kuuluivat Mia Loyd (18/16/4) tupla-tuplallaan, Hanna Vapamaa (12/4/1) ja Meral Bedretdin (9/5/2).


 

Lisätietoja: Ottelutilastot


Tapiolan Honka vierasvoittoon EBT:stä

 

Tapiolan Honka karkasi lauantaina Espoo Basket Teamilta 77–70 -voittoon. Honka on voittanut molemmat kauden avausottelunsa.
 

Espoonlahden urheiluhallissa pelattu naisten Korisliigan paikalliskamppailu käytiin pitkälti tasaisissa merkeissä. Ottelu oli tasan vielä viimeisen neljänneksen alkupuolella, kunnes Honka onnistui kääntämään voittolukemat Tapiolan suntaan.
 

Vierasjoukkueen tehokkain pelaaja lauantaina oli Roosa Lehtoranta 18 pisteellään. Myös Wilesia Hardyn (15/8/2) ja Heta Korpivaaran (14/6) peli-ilme siivitti Honkaa voittoon. EBT:n riveistä Zykira Lewis (21/4) ja Kamilah Jackson (16/13/6) sekä Lotta Aaltonen (13/7/2) pelasivat pirteän ottelun.


 

Lisätietoja: Ottelutilastot 


 

Vimpelin veto niukkaan kotivoittoon HBA:sta

 

Vimpelin Veto pelasi lauantaina vahvan ottelun Helsingin HBA:ta vastaan. Tiukka kamppailu päättyi lopulta kotijoukkue Vedon voittolukemiin 87–77 (41–43).
 

Ottelun alku käytiin todella tasaisissa merkeissä. Helsinkiläiset vieraat pääsivät niukasti niskan päälle tauolle mentäessä, mutta kolmannella jaksolla Vimpeli nosti pelin tasoaan huomattavasti. Viimeinen jakso kamppailtiin tiukoissa tunnelmissa HBA:n hengittäessä jatkuvasti niskaan. Vimpeli onnistui kuitenkin Pachiyaanna Robertsin tehoilla ja Lotta Vehka-ahon loppuminuuttien kolmosella pitämään pelin hallussaan.
 

Vimpelin Vedon tehokkaimmat pelaajat olivat lauantaina Avyanna Young (24/9/4), Pachiyaanna Roberts (18/9) ja Sydney Coffey (16/4/2). HBA:n riveistä Lotta-Maj Lahtinen (15/8/5) ja Elina Arike (13/5) pelasivat pirteän ottelun.
 

Vimpelin Vedon päävalmentaja Jarkko Havu kommentoi ottelua äärimmäisen tasaväkiseksi.

– Todella kova vääntö ja hatunnosto HBAlle, he taistelivat erittäin hyvin. Mitään ei saatu ilmaiseksi ja voiton eteen täytyi tehdä hommia tosi lujaa. Paikkaa vastaan meidän hyökkäys ensimmäisellä puoliajalla oli vaikeuksissa, mutta toisella jaksolla hyökkääminen sujui jo hieman paremmin.

HBA:n päävalmentaja Pekka Salminen oli tyytyväinen omiensa peli-ilmeeseen, mutta harmitteli joukkueen Sara Bejedin loukkaantumista ottelun alussa.

– Pelasimme hienon ottelun ja olen ylpeä joukkueesta. Bejedin loukkaantuminen aiheutti takakentälle ongelmia, mutta Lahtinen paikkasi upeasti pelaten isot minuutit. Sarjasta tulee luultavasti hyvinkin tasainen.


 

Lisätiedot: Ottelutilastot 
 
27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

Näytä lisää vastaavia