Naisten Korisliigassa viisi ottelua - Taistelu kärkipaikasta tiivistyy

19.2.2020 21:22 Kouvottaret nappasi tärkeän voiton Forssan Alusta kärkikamppailussa. Illan muita voittajia olivat Catz, EBT, Tapiolan Honka ja HBA-Märsky.

Kouvottaret nousi tasapisteisiin Peli-Karhujen kanssa Camille Zimmermanin johdolla. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Catz murskasi HyPon

Catz Lappeenranta sai vieraakseen Hyvinkään Pontevan. Pisteet jäivät Lappeenrantaan 82-50.

Catz oli jo ensimmäisellä puoliajalla huomattavasti parempi ja tuplasi vierasjoukkueen pistesaldon. Puoliaikatilanne oli 38-19.

- Nyt, kun HyPon paras pelaaja oli pois niin se helpotti meidän urakkaa. Eka jakso oli vähän vaikee. Ei ollut ihan paras heittopäivä, Catzin päävalmentaja Mika Haakana pohti.

Toisella puoliajalla sama kaava jatkui ottelussa. Varsinkin kolmella ensimmäisellä jaksolla Catzin puolustus oli rautaa ja viimeinen jakso oli lähinnä kosmetiikkaa.

- Aristeltiin alussa, kun Baltic puuttui. Kun sitten vapauduttiin niin pallo pyöri kohtuullisen hyvin. Jonkunhan ne heitot piti ottaa, kun kaverit loi hyviä paikkoja, HyPon Iina Keski-Saari sanoi.

Hypo onnistui ottelussa pelitilanneheitoissaan vain 27 prosenttisesti. Lisäksi levypallot tarttuivat paremmin lappeenrantalaisten käsiin. Catz keräsi ottelussa 49 levypalloa, kun vierasjoukkue jäi 35 levypalloon.

Tuulia Timo teki kotijoukkueesta 16 pistettä. Natalie Day upotti 15 pistettä ja keräsi samaisen määrän levypalloja. Keski-Saari oli HyPon tehokkain 17 pisteellä. 

Ottelutilasto

Kouvottaret voittoon kärkiottelussa

Keskiviikon kierroksen kärkiottelu nähtiin Kouvolassa. Siinä sarjakakkonen Kouvottaret sai vieraakseen sarjassa kolmantena olevan FoA:n. Kotijoukkue otti ottelusta voiton 71-56 ja nousi tasapisteisiin Peli-Karhujen kanssa.

Ensimmäinen puoliaika pelattiin kotijoukkueen komennossa. Puoliajalle mentiin Kouvottarien 16 pisteen johdossa. Erityisesti Ameryst Alston oli vaikea pideltävä forssalaisille. Hän upotti puoliaikaan mennessä 17 pistettä.

Ottelun kolmas jakso jatkui pienoisessa kouvolalaishallinnassa. Toisella puoliajalla FoA sai puolustuksensa toimimaan paremmin, mutta ei päässyt missään vaiheessa uhkaamaan kotijoukkuetta. 

Camille Zimmerman oli lopulta kotijoukkueen tehokkain. Hän teki 22 pistettä ja keräsi 14 levypalloa. FoA:n korkeimman pistemäärän keräsi Laura Saarinen, joka teki 11 pistettä. 

Ottelutilasto

EBT yllätti Peli-Karhut

Peli-Karhut kohtasi EBT:n vieraskentällä. Kotijoukkue yllätti sarjakärjen 77-76.

Ottelu oli ensimmäisellä puoliajalla tasainen ja molempien joukkueiden puolustukset toimivat loistavasti. Heittoprosentit jäivät molemmilla alhaisiksi, mutta puoliajalle mentiin PeKan komennossa 32-27.

EBT piristyi toiselle puoliajalle ja vei nimiinsä kolmannen, sekä neljännen jakson. Ottelu ratkesi vasta viime hetkillä, kun PeKan Elena Melto pääsi vielä yrittämään ottelun tasoitusta vapaaheittoviivalta. Melto ei kuitenkaan onnistunut toisessa vapaaheitossaan ja pisteet jäivät Espooseen.

- Emme pelanneet toisella jaksolla tarpeeksi hyvää puolustusta ja se maksoi meille tänään ottelun, PeKan Zykera Rice kommentoi.

Hannah Little teki ottelussa 18 pistettä ja keräsi yhtä monta levypalloa. Kotkan Rice pussitti 25 pistettä ja nappasi kymmenen levypalloa. EBT:n vaihtopenkki onnistui ottelussa paremmin kuin vierasjoukkueen ja teki 18 pistettä.

- Halusimme tänään voittaa enemmän. Tilastojen valossa heitimme joukkueena paremmin ja ansaittiin voitto, Ulriikka Nuolikoski sanoi.

Ottelutilasto

Honka peittosi ToPon Munkkiniemessä pitkän kaavan kautta

Sarjanelonen Honka matkasi Helsinkiin pudotuspelipaikoista taistelevan ToPon vieraaksi. Ottelu venyi aina jatko-ajalle asti, mutta lopulta Honka oli parempi pistein 85-81

Ottelu pysyi tasaisena ensimmäisen puoliajan. Vierasjoukkue pääsi kuitenkin Haiden Palmerin johdolla puoliajalle kolmen pisteen kaulan turvin.

Honka näytti menevän ottelussa menojaan, kun se kasvatti johtoaan kolmannella jaksolla. Topo kuitenkin nousi hyvän viimeisen jakson ansiosta jatkoajalle, mutta voittoon asti se ei riittänyt.

Alex Louin teki ToPolle 23 pistettä ja keräsi 12 levypalloa. Myös Ida Myllyojalle kirjattiin tupla-tupla 16 pisteellä ja 11 levypallolla. Palmer upotti ottelussa 23 pistettä, keräsi kymmenen levypalloa ja antoi kahdeksan syöttöä. Chelsea Waters otti ottelussa 19 levypalloa ja teki 14 pistettä.

Ottelutilasto

HBA:lle tärkeä voitto Vimpelistä

Märsky matkasi tärkeään vierasotteluun Vimpeliin. HBA otti ottelusta 87-76 voiton ja kasvatti joukkueiden välisen eron kuuteen pisteeseen.

HBA sai otteluun terävän alun ja paineli ensimmäisellä jaksolla seitsemän pisteen johtoon. 

ViVe sai hyökkäyspelinsä toimimaan toisella jaksolla. Joukkue kuroi eron kolmeen pisteeseen puoliaikaan mennessä. 

Toisella puoliajalla HBA kuitenkin osoitti olevansa askeleen edellä, vieden molemmat jaksot nimiinsä.

Vimpelin kaukoheitot eivät uponneet ottelussa ja joukkue osui kaaren takaa vain kolmesti. Levypallopelissä vierasjoukkue oli myös etevämpi Awak Kuierin johdolla.

Kuier teki ottelussa jälleen huiman tilastorivin. Hän teki 36 pistettä ja napsi 17 levupalloa. Ebba Pekonen säesti 15 pisteellä. Kotijoukkueen Abria Trice upotti ottelussa 20 pistettä ja keräsi 13 levypalloa.

Ottelutilasto


 

 
5.9.2022 07:53 Naisten Korisliiga

Kevään Suomen mestari Sara Rokkanen siirtyy Forssan Alkuun

Naisten Korisliiga-kautteen valmistautuva Forssan Alku tiedotti viime viikolla uudesta pelaajasopimuksesta, kun 22 ottelua Susiladiesissa pelannut Sara Rokkanen, 26, siirtyy Forssaan. Rokkanen oli voittamassa viime keväänä Suomen mestaruuden Peli-Karhujen riveissä.

31.8.2022 10:34 Sääntötiedote

Koripallon virallisiin pelisääntöihin muutoksia

Tähän artikkeliin on koottu FIBA:n sääntömuutoksen tärkeimmät kohdat. Muutokset astuvat Suomessa voimaan 1.9.2022.

30.8.2022 15:18 Naisten Korisliiga

Reili Richardson Pyrinnön naisten liigajoukkueeseen

Tampereen Pyrintö on solminut yksivuotisen sopimuksen yhdysvaltalaisen Reili Richardsonin, 23, kanssa. Richardson on 180-senttinen takapelaaja, joka pelasi koko yliopistouransa Arizona State Universityn joukkueessa.

30.8.2022 08:29 Naisten Korisliiga

Venla Määttänen jatkaa EBT:ssä, Sierra Moore uutena mukaan

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva EBT on solminut jatkosopimuksen Venla Määttäsen kanssa. Viime kaudella Turkin kakkosliigassa pelannut Sierra Moore liittyy joukkueen vahvuuteen.

25.8.2022 14:47 Susiladies

Susiladiesin Silja Viita siirtyy Forssan Alkuun

Susiladiesissa kymmenen ottelua pelannut, viime kaudella Ruotsin pääsarjaa pelannut, Silja Viita, 20, on tehnyt ensi kauden kattavan pelaajasopimuksen Forssan Alun kanssa. Viita pelasi edellisen kerran naisten Korisliigaa kaudella 2020-21 HBA:ssa.

22.8.2022 12:17 Naisten Korisliiga

Lotta Hämäläinen palaa Espoo Basket Teamiin

Lotta Hämäläinen, 26, ja Espoo Basket Team ovat solmineet sopimuksen naisten Korisliiga-kaudelle 2022-23. Sopimus sisältää ulkomaanoption vuoden vaihteeseen asti.

22.8.2022 09:13 Susiladies

Susiladiesin Ebba Pekonen on tehnyt sopimuksen Torpan Poikien kanssa

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Torpan Pojat on kiinnittänyt Susiladies-takapelaaja Ebba Pekosen, 21, ensi kaudeksi. Pekonen pelasi kaudella Ruotsin pääsarjassa, josta hän siirtyi joulukuussa Espanjan kakkostasolle.

19.8.2022 14:07 Naisten Korisliiga

ToPon naiset jatkavat Kuusen ja Syrjäsen komennossa

Niko Kuusi on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen viime kauden päätteeksi pronssia voittaneen ToPon kanssa. GM Jussi Syrjänen jatkaa myös naisten Korisliiga-kauteen valmistautuvan helsinkiläisjoukkueen valmennuksessa.

19.8.2022 10:37 Naisten Korisliiga

Vähäuski sekä Räty jatkosopimuksiin Kouvottarien kanssa - Mäkelä liittyy joukkueen vahvuuteen

Kouvottaret on solminut 1-vuotiset jatkosopimukset viime kauden runkopelaajiin kuuluneiden Henriikka Vähäuskin ja Johanna Rädyn kanssa. Lisäksi Kouvojen kasvatti Chalina Mäkelä liittyy uutena tulokkaana Kouvottarien riveihin.

19.8.2022 08:43 Naisten Korisliiga

Simona Růžková ja Pyrinnön naisten liigajoukkue sopimukseen

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Tampereen Pyrintö on solminut tulevaa kautta koskevan sopimuksen 23-vuotiaan tšekkiläispelaajan kanssa.

18.8.2022 09:46 Naisten Korisliiga

Carmen Tyson-Thomas siirtyy EBT:hen, Mäntylä ja Lähde jatkosopimuksiin

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Espoo Basket Team ja Carmen Tyson-Thomas ovat solmineet sopimuksen tulevalle kaudella. Lisäksi seura solmi jatkosopimukset omien kasvattien Kiia Mäntylän ja Ruska Lähteen kanssa.

15.8.2022 09:52 Naisten Korisliiga

Cayro Lyza-Toomingas Forssan Alkuun

Forssan Alku on tehnyt kauden 2022-2023 kattavan sopimuksen 18-vuotiaan Cayro-Lyza Toomingasin kanssa.

11.8.2022 10:59 Naisten Korisliiga

Makeda Nicholas Kouvottarien toinen ulkomaalaisvahvitus - seura kiinnitti 3 suomalaispelaajaa

Kouvottaret on solminut yksivuotisen sopimuksen yhdysvaltalaisen Makeda Nicholaksen kanssa. Uusina kasvoina riveihin liittyy Claudia Kärnä sekä Essia Hurme. Viime kauden joukkueesta Pinja Leppänen jatkaa Kouvottarissa.

5.8.2022 10:04 Naisten Korisliiga

Meri Kanerva ja ToPo jatkosopimukseen, Aarrejoki uutena mukaan

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva ToPo on tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen Meri Kanervan kanssa. Annika Aarrejoki siirtyy joukkueeseen JBA:n riveistä.

5.8.2022 09:37 Naisten Korisliiga

Tuulia Anttonen palaa Vimpelin Vetoon

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Vimpelin Veto on solminut tulevaa kautta koskevan sopimuksen seuran oman kasvatin Tuulia Anttosen, 25, kanssa.

4.8.2022 13:36 Naisten Korisliiga

Tera Reed vahvistamaan Pyrinnön naisten liigajoukkuetta

Yksivuotisella sopimuksella Tampereelle saapuva Akiene Tera Reed, 23, on Uuden-Seelannin ja Yhdysvaltojen kaksoiskansalainen, joka on pelannut yliopistourallaan NCAA-sarjaa Virginiassa (VCU) ja Etelä-Kaliforniassa (USC).

4.8.2022 13:35 Naisten Korisliiga

Jemina Airaksinen siirtyy Forssan Alkuun

Lähestyvään naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Forssan Alku on vahvistanut kokoonpanoaan 185-senttisellä ja 4/5-paikoilla viihtyvällä Jemina Airaksisella.

30.7.2022 12:21 Naisten Korisliiga

Susiladies-debyyttinsä tänä kesänä tehnyt Ninni Salmi siirtyy Vimpelin Vetoon

Kesäkuussa debyyttinsä naisten maajoukkueessa tehnyt Ninni Salmi, 25, on tehnyt pelaajasopimuksen naisten Korisliigassa pelaavan Vimpelin Vedon kanssa.

30.7.2022 12:08 Naisten Korisliiga

Heta Äijänen Kouvottarien vahvuuteen – Tierra Hodges aloittaa ammattilaisuransa Kouvolassa

Kouvottaret on solminut tulevaa kautta koskevan pelaajasopimuksen 186-senttisen Tampereen Pyrinnön kasvatin Heta Äijäsen, 25, kanssa. Äijäsen lisäksi 175-senttinen yhdysvaltalaispelaaja Tierra Hodges , 24, on allekirjoittanut ensimmäisen ammattilaissopimuksensa Kouvottarien kanssa.

27.7.2022 15:02 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2022-2023 on julkaistu

Kamppailu Suomen mestaruudesta naisien osalta käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa ja mestari on selvillä viimeistään 27.4. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 18 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

Näytä lisää vastaavia