Naisten Korisliigassa viisi ottelua - Taistelu kärkipaikasta tiivistyy

19.2.2020 21:22 Kouvottaret nappasi tärkeän voiton Forssan Alusta kärkikamppailussa. Illan muita voittajia olivat Catz, EBT, Tapiolan Honka ja HBA-Märsky.

Kouvottaret nousi tasapisteisiin Peli-Karhujen kanssa Camille Zimmermanin johdolla. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Catz murskasi HyPon

Catz Lappeenranta sai vieraakseen Hyvinkään Pontevan. Pisteet jäivät Lappeenrantaan 82-50.

Catz oli jo ensimmäisellä puoliajalla huomattavasti parempi ja tuplasi vierasjoukkueen pistesaldon. Puoliaikatilanne oli 38-19.

- Nyt, kun HyPon paras pelaaja oli pois niin se helpotti meidän urakkaa. Eka jakso oli vähän vaikee. Ei ollut ihan paras heittopäivä, Catzin päävalmentaja Mika Haakana pohti.

Toisella puoliajalla sama kaava jatkui ottelussa. Varsinkin kolmella ensimmäisellä jaksolla Catzin puolustus oli rautaa ja viimeinen jakso oli lähinnä kosmetiikkaa.

- Aristeltiin alussa, kun Baltic puuttui. Kun sitten vapauduttiin niin pallo pyöri kohtuullisen hyvin. Jonkunhan ne heitot piti ottaa, kun kaverit loi hyviä paikkoja, HyPon Iina Keski-Saari sanoi.

Hypo onnistui ottelussa pelitilanneheitoissaan vain 27 prosenttisesti. Lisäksi levypallot tarttuivat paremmin lappeenrantalaisten käsiin. Catz keräsi ottelussa 49 levypalloa, kun vierasjoukkue jäi 35 levypalloon.

Tuulia Timo teki kotijoukkueesta 16 pistettä. Natalie Day upotti 15 pistettä ja keräsi samaisen määrän levypalloja. Keski-Saari oli HyPon tehokkain 17 pisteellä. 

Ottelutilasto

Kouvottaret voittoon kärkiottelussa

Keskiviikon kierroksen kärkiottelu nähtiin Kouvolassa. Siinä sarjakakkonen Kouvottaret sai vieraakseen sarjassa kolmantena olevan FoA:n. Kotijoukkue otti ottelusta voiton 71-56 ja nousi tasapisteisiin Peli-Karhujen kanssa.

Ensimmäinen puoliaika pelattiin kotijoukkueen komennossa. Puoliajalle mentiin Kouvottarien 16 pisteen johdossa. Erityisesti Ameryst Alston oli vaikea pideltävä forssalaisille. Hän upotti puoliaikaan mennessä 17 pistettä.

Ottelun kolmas jakso jatkui pienoisessa kouvolalaishallinnassa. Toisella puoliajalla FoA sai puolustuksensa toimimaan paremmin, mutta ei päässyt missään vaiheessa uhkaamaan kotijoukkuetta. 

Camille Zimmerman oli lopulta kotijoukkueen tehokkain. Hän teki 22 pistettä ja keräsi 14 levypalloa. FoA:n korkeimman pistemäärän keräsi Laura Saarinen, joka teki 11 pistettä. 

Ottelutilasto

EBT yllätti Peli-Karhut

Peli-Karhut kohtasi EBT:n vieraskentällä. Kotijoukkue yllätti sarjakärjen 77-76.

Ottelu oli ensimmäisellä puoliajalla tasainen ja molempien joukkueiden puolustukset toimivat loistavasti. Heittoprosentit jäivät molemmilla alhaisiksi, mutta puoliajalle mentiin PeKan komennossa 32-27.

EBT piristyi toiselle puoliajalle ja vei nimiinsä kolmannen, sekä neljännen jakson. Ottelu ratkesi vasta viime hetkillä, kun PeKan Elena Melto pääsi vielä yrittämään ottelun tasoitusta vapaaheittoviivalta. Melto ei kuitenkaan onnistunut toisessa vapaaheitossaan ja pisteet jäivät Espooseen.

- Emme pelanneet toisella jaksolla tarpeeksi hyvää puolustusta ja se maksoi meille tänään ottelun, PeKan Zykera Rice kommentoi.

Hannah Little teki ottelussa 18 pistettä ja keräsi yhtä monta levypalloa. Kotkan Rice pussitti 25 pistettä ja nappasi kymmenen levypalloa. EBT:n vaihtopenkki onnistui ottelussa paremmin kuin vierasjoukkueen ja teki 18 pistettä.

- Halusimme tänään voittaa enemmän. Tilastojen valossa heitimme joukkueena paremmin ja ansaittiin voitto, Ulriikka Nuolikoski sanoi.

Ottelutilasto

Honka peittosi ToPon Munkkiniemessä pitkän kaavan kautta

Sarjanelonen Honka matkasi Helsinkiin pudotuspelipaikoista taistelevan ToPon vieraaksi. Ottelu venyi aina jatko-ajalle asti, mutta lopulta Honka oli parempi pistein 85-81

Ottelu pysyi tasaisena ensimmäisen puoliajan. Vierasjoukkue pääsi kuitenkin Haiden Palmerin johdolla puoliajalle kolmen pisteen kaulan turvin.

Honka näytti menevän ottelussa menojaan, kun se kasvatti johtoaan kolmannella jaksolla. Topo kuitenkin nousi hyvän viimeisen jakson ansiosta jatkoajalle, mutta voittoon asti se ei riittänyt.

Alex Louin teki ToPolle 23 pistettä ja keräsi 12 levypalloa. Myös Ida Myllyojalle kirjattiin tupla-tupla 16 pisteellä ja 11 levypallolla. Palmer upotti ottelussa 23 pistettä, keräsi kymmenen levypalloa ja antoi kahdeksan syöttöä. Chelsea Waters otti ottelussa 19 levypalloa ja teki 14 pistettä.

Ottelutilasto

HBA:lle tärkeä voitto Vimpelistä

Märsky matkasi tärkeään vierasotteluun Vimpeliin. HBA otti ottelusta 87-76 voiton ja kasvatti joukkueiden välisen eron kuuteen pisteeseen.

HBA sai otteluun terävän alun ja paineli ensimmäisellä jaksolla seitsemän pisteen johtoon. 

ViVe sai hyökkäyspelinsä toimimaan toisella jaksolla. Joukkue kuroi eron kolmeen pisteeseen puoliaikaan mennessä. 

Toisella puoliajalla HBA kuitenkin osoitti olevansa askeleen edellä, vieden molemmat jaksot nimiinsä.

Vimpelin kaukoheitot eivät uponneet ottelussa ja joukkue osui kaaren takaa vain kolmesti. Levypallopelissä vierasjoukkue oli myös etevämpi Awak Kuierin johdolla.

Kuier teki ottelussa jälleen huiman tilastorivin. Hän teki 36 pistettä ja napsi 17 levupalloa. Ebba Pekonen säesti 15 pisteellä. Kotijoukkueen Abria Trice upotti ottelussa 20 pistettä ja keräsi 13 levypalloa.

Ottelutilasto


 

 
26.11.2020 20:51 Naisten Korisliiga

FoA haki vieraspisteet Helsingistä

Forssan Alku matkasi torstain ainoassa ottelussa Helsinkiin HBA-Märskyn vieraaksi. Vierasjoukkue oli ottelussa liian kova nuorelle helsinkiläisjoukkueelle ja nappasi pisteet mukaansa 73-66.

26.11.2020 14:05 Naisten Korisliiga

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään etäyhteydellä. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

26.11.2020 09:51 Korisliiga

Miesten ja naisten Suomen Cupin valintatilaisuus suorana tänään klo 13 YouTubessa

Molempien Korisliigojen runkosarjan kahdeksan joukkuetta selvittivät tiensä Suomen Cupin puolivälieriin. Yksiosaiset puolivälierät käynnistyvät joulukuussa.

25.11.2020 21:07 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut katkaisi EBT:n voittoputken – myös Catz ja Kouvottaret voitokkaita

Peli-Karhut venytti voittoputkensa kahdeksan ottelun mittaiseksi ja katkaisi samalla EBT:n voittoputken. Muissa ottelussa voitot nappasivat Catz ja Kouvottaret.

25.11.2020 10:18 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kärkikamppailu Korisliigan TV-tuotannolla ja selostettuna tänään Ruudussa

Peli-Karhut matkaa keskiviikkona Espoo Basket Teamin vieraaksi. Tappiottomina kautensa aloittaneiden joukkueiden kohtaamista voi seurata Ruudussa kello 18.20 alkaen.

24.11.2020 20:31 Naisten Korisliiga

Honka ei antanut vierailleen mahdollisuuksia

Sarjassa kolmantena oleva Tapiolan Honka sai tiistain ainoassa ottelussa vieraita Vimpelistä. Kotijoukkue vei ottelusta pisteet vakuuttavasti 100-60.

24.11.2020 14:28 Naisten Korisliiga

Tulevien päivien naisten Korisliiga-ottelut sekä miesten I divisioona A:n ja B:n ottelut Uudellamaalla pelataan ilman yleisöä

Seurojen tuli sunnuntaihin mennessä ilmoittaa, pelaavatko ottelut ilman yleisöä vai siirretäänkö ottelut. Uudenmaan osalta päätöstä päivitetään loppuviikosta, kun mahdollisista uusista määräyksistä kerrotaan.

21.11.2020 19:45 Naisten Korisliiga

Vimpeli, Kouvottaret ja PeKa kotivoittoihin – EBT haki pisteet Forssasta

Naisten Korisliigassa nähtiin neljä ottelua. PeKa ja EBT jatkoivat voittoputkiaan. Myös Vimpeli ja Kouvottaret voittoihin.

20.11.2020 20:30 Naisten Korisliiga

Tapiolan Honka palasi maajoukkuetauolta voitolla

Naisten Korisliiga palasi maajoukkuetauolta perjantaina yhdellä ottelulla. Sarjan kärkipäässä majaileva Tapiolan Honka vei pisteet Lappeenrannasta.

20.11.2020 19:45 Korisliiga

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

19.11.2020 18:00 Naisten Korisliiga

Gordon vahvistamaan Vimpelin Vetoa

Vimpelin Veto on kiinnittänyt joukkueeseensa Kayla Gordonin. Hän korvaa joukkueessa Destinee Youngin.

17.11.2020 17:23 Naisten Korisliiga

Lokakuun pelaaja Hannah Little: ''Naisten Korisliiga on hyvä ja kilpailullinen sarja''

Lokakuun pelaaja Hannah Little pelaa toista kauttaan EBT:n riveissä. Päätös paluusta joukkueeseen oli helppo. Suurimmat syyt paluuseen olivat joukkuekaverit sekä päävalmentaja Niko Hellman.

5.11.2020 20:54 Naisten Korisliiga

Catz ja ToPo voittoihin trillereissä – EBT liian kova Kouvottarille

Naisten Korisliiga jäi parin viikon pituiselle tauolle. Catz nappasi avausvoittonsa. Myös ToPo:lle ja EBT:lle voitot.

4.11.2020 20:47 Naisten Korisliiga

PeKa voittoon kärkipään pelissä – FoA:lle selkeä voitto

Naisten Korisliiga jatkui kahdella ottelulla. Peli-Karhut jatkoi voittoputkeaan ja FoA kellisti Pyrinnön.

4.11.2020 09:27 Naisten Korisliiga

Mariah King Catzin korin alle

Naisten Korisliigan häntäpäähän ajautunut Lappeenrannan Catz saa kaipaamansa pitkän pään pelaajan, Mariah King (s. 1990) on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen kissojen kanssa.

3.11.2020 16:00 Naisten Korisliiga

Jordan Jones palaa Catziin

Lappeenrannan Catz saa mieluisia uutisia pelaajamarkkinoilta, kun seurassa viime kaudella vahvasti esiintynyt Jordan Jones tekee paluun Lappeenrantaan.

3.11.2020 12:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja on EBT:n Hannah Little

Naisten Korisliigan lokakuun kuukauden pelaajaksi on valittu hurjat tehot lokakuussa iskenyt espoolaisjoukkueen sentteri Hannah Little.

1.11.2020 16:59 Naisten Korisliiga

HBA haki voiton Vimpelistä

HBA matkasi sunnuntain ainoassa ottelussa Vimpeliin. Otteluun lähdettäessä Märsky oli kuudennella sijalla ja ViVe sijalla kahdeksan. Voitto matkasi tällä kertaa Helsinkiin 78-60.

31.10.2020 19:42 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut juhlisti Laura Lehtorantaa voitolla – myös EBT, FoA ja Kouvottaret voittoihin

Peli-Karhut voitti kotonaan Catzin. Ennen ottelua joukkueen monivuotisen kapteenin Laura Lehtorannan pelinumero jäädytettiin. Muissa otteluissa voittoihin ylsivät EBT, FoA ja Kouvottaret.

29.10.2020 20:22 Naisten Korisliiga

EBT ja FoA selviin voittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin torstaina kaksi ottelua. Illan otteluissa EBT ja FoA nappasivat selkeät voitot.

Näytä lisää vastaavia