Naisten Korisliigassa viisi peliä - HBA:lle ja FoA:lle tärkeät voitot

22.2.2020 20:02 HBA voitti ToPon ja nappasi tärkeät pisteet kamppailussa pudotuspelipaikoista. Illan muita voittajia olivat FoA, Kouvottaret, PeKa ja EBT.

Hannah Little kirjautti tripla-tuplan. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

HBA otti tärkeän voiton paikallisvastustajasta

HBA-Märsky kohtasi paikallisvastustaja ToPon lauantain ensimmäisessä ottelussa. Kotijoukkue nappasi ottelusta tärkeän voiton 87-65 ja kasvatti eron kahdeksantena olevaan vierasjoukkueeseen kuuteen pisteeseen.

Märsky otti johtoaseman itselleen heti ensimmäisellä jaksolla. Joukkue vei ensimmäisen jakson nimiinsä 25-15, eikä enään luopunut johdostaan. Toinen jakso oli tasaisempi, mutta puoliajalla kotijoukkueen johto oli 12 pistettä.

Puoliajan jälkeen HBA varmisti voittonsa viemällä kolmannen neljänneksen 27-14. Ilman Alex Louinia pelannut ToPo vei viimeisen jakson, mutta sillä ei ollut vaikutusta ottelun voittajaan.

Joukkueelta hieno taistelu, vaikka olimmekin takaa-ajajia koko ottelun.  Ilman vahvistuksia kaikille pelaajille on nyt enemmän ratkaisupaikkoja tarjolla, ne pitää vain oppia käyttämään, ToPon päävalmentaja Niko Kuusi totesi.

Awak Kuier teki ottelussa 27 pistettä ja otti kahdeksan levypalloa. Myös Ebba Pekonen pelasi pirteästi. Hänelle kirjattiin yhdeksän pistettä ja kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Hanna Valkeinen oli vierasjoukkueen paras pisteiden valossa. Hän upotti 16 pistettä.

Keskittyminen ei tänään ollut koko aikaa 100%.  Meidän on pitänyt opetella pelaamaan pienemmällä pelaajamäärällä ja se asettaa pelaajia välillä epätavallisiin rooleihin kentällä, mutta siitä pitää oppia.  Kommunikointi kentällä on avain joukkuepelaamiseen ja kun se on kunnossa, puolustuksemme toimii, saamme levypalloja ja pääsemme juoksemaan nopeita, HBA:n päävalmentaja Mirka Dettmann sanoi.

Ottelutilasto

Forssan Alku nousi sarjassa kolmanneksi

Sarjakolmonen Tapiolan Honka matkasi Forssaan neljäntenä majailevan Alun vieraaksi. 

Ensimmäinen puoliaika meni niukasti forssailaisille. Espoolaisjoukkueen Haiden Palmerin hyvistä otteista huolimatta puoliajalle mentiin seitsemän pisteen kotijohdossa.

Kolmannella jaksolla kotijoukkue kasvatti johtoaan. Honka ei enään viimeisellä jaksolla päässyt uhkaamaan FoA:aa. 

Keondria Calloway pelasi hyvän ottelun. Hän upotti 28 pistettä, joista 12 pistettä kolmen pisteen heitoilla. Taru Tuukkaselle kirjattiin tupla-tupla 15 pisteellä ja 15 levypallolla.

Palmer tilastoi lopulta 25 pistettä. 

Voiton ansiosta FoA ohitti Hongan sarjataulukossa.

Ottelutilasto

Peli-Karhut liian vahva ViVelle

Sarjakärki Kotkan Peli-Karhut pelasi Vimpelin Vetoa vastaan kotikentällään. Kotkalaiset voittivat ottelun 100-78.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja vierasjoukkue pysyi pelissä hyvin mukana ensimmäisen jakson ajan. Vähitellen kotkalaisjoukkueen materiaalin leveys alkoi näkymään ja puoliajalla joukkue johti peliä 14 pisteellä.

Toisella puoliajalla kotijoukkue kasvatti johtoaan Zykera Ricen johdolla. Joukkueen johto kävi suurimillaan 32 pisteessä.

Peli-Karhut dominoi ottelussa levypalloja. Joukkueelle kirjattiin 52 levypalloa, kun vieraille kirjattiin vain 34 levypalloa. 

Rice upotti 31 pistettä ja keräsi 16 levypalloa. Zikera Lewis pelasi erityisesti ensimmäisellä puoliajalla hyvin ja upotti 28 pistettä. Vimpelin Amy Griffin teki 20 pistettä.

Ottelutilasto

Kouvottaret Catzia vahvempi

Catz Lappeenranta matkasi Kouvolaan Kouvottarien vieraaksi. Sarjakakkonen oli ottelussa lopulta vahvempi ja pisteet jäivät Kouvolaan 82-65. 

Ensimmäisellä puoliajalla vierasjoukkue pysyi hyvin pelissä mukana. Puoliajalla Kouvottaret johti peliä neljällä pisteellä.

Kotijoukkue teki ottelussa 29 pistettä hyökkäyslevypalloista ja meni toisella puoliskolla menojaan. Suurimillaan johto kävi 18 pisteessä. 

Ameryst Alston teki ottelun isoimman pistemäärän 31 pistettä. Hänelle kirjattiin myös viisi koriin johtanutta syöttöä. Claire Lamunu tilastoi tupla-tuplan. Hän teki 20 pistettä ja nappasi 17 levypalloa. Vierasjoukkueen tehokkain oli Erica Covile 22 pisteellä ja kymmenellä levypallolla.

Ottelutilasto

EBT:lle voitto Hyvinkäältä

Espoon Basket Team kohtasi Hyvinkäällä HyPon. Vierasjoukkue vei ottelusta pisteet hyvän puolustuksensa ansiosta 72-49.

EBT piti kotijoukkueen ensimmäisellä puoliajalla 22 pisteessä. Myös HyPon puolustus toimi hyvin. Puoliajalle lähdettiin espoolaisten kahdeksan pisteen johtoasemasta.

Myös kolmannella jaksolla vierasjoukkue piti HyPon 11 pisteessä ja kasvatti johtonsa suurimillaan 23 pisteeseen. HyPo pelasi ilman Kristina Balticia ja se näkyi joukkueen pelissä selvästi. EBT vei nimiinsä myös viimeisen neljänneksen ja otti tärkeän voiton pudotuspelipaikkoja ajatellen. 

Hannah Little kirjasi tripla-tuplan 21 pisteellä, 14 levypallolla ja 11 riistolla. Erityisesti riistomäärä on sellainen jota ei joka päivä nähdä. Inga Orekhova debytoi EBT:ssä, mutta ei vielä kirjauttanut pisteitä. Titta-Riina Lepistö teki HyPolle 16 pistettä.

Ottelutilasto


 

 
30.3.2020 13:47 Naisten Korisliiga

Etäopiskelu ja -harjoittelu tuonut uusia haasteita liigatulokas Kati Ollilaisen arkeen

Kati Ollilainen pelasi Naisten Korisliigan debyyttikauttaan HBA:ssa, kun kausi keskeytettiin. Samoihin aikoihin opiskeluihin tuli iso muutos, kun lähiopetus pistettiin tauolle.

25.3.2020 09:07 Naisten Korisliiga

Anni Mäkitalo korostaa terveyden tärkeyttä: ”Kauden keskeytys oli ehdottomasti oikea päätös”

Tällä kaudella Naisten Korisliigassa Forssan Alkua edustaneen Anni Mäkitalon mukaan kauden keskeyttämispäätös oli aluksi kova pala purtavaksi, mutta samalla ainut oikea ratkaisu.

19.3.2020 18:32 Korisliiga

Koripallon kilpailukauden lopettamistoimista päätetty

Suomen Koripalloliiton sarjoissa pelataan yli 12.000 ottelua vuosittain ”Stadista Sallaan”. Sarjakaudet päättyivät viime viikolla ennenaikaisesti koronavirusepidemian takia. Suomen Koripalloliiton hallitus on etäkokouksessaan päättänyt sarjakauden päättämiseen liittyvistä toimenpiteistä.

13.3.2020 17:30 Korisliiga

Myös miesten ja naisten Korisliiga- ja divisioonakaudet päätökseen

Suomen Koripalloliitto on perjantaina 13.3.2020 päättänyt lopettaa myös miesten ja naisten Korisliigojen ja I divisioonien pelikaudet koronaviruksen (COVID-19) takia.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

11.3.2020 14:40 Koripalloliitto tiedottaa

Tilannepäivitys koronavirukseen liittyen – koripallossa jätetään kättelyt pois

Päivitetty 11.3. klo 14.40. Suomen Koripalloliitto korostaa huolellisen käsihygienian merkitystä kaikessa kanssakäymisessä. Koripalloliitto suosittelee lisäksi, että jokaisella pelaajalla on aina oma juomapullo ja pyyhe eikä yhteisiä juomapulloja ja pyyhkeitä käytetä.

11.3.2020 13:50 Pelaajat

Huff, Kotti ja Tuukkanen FIBA:n Time Out 2.0 -koulutusohjelmaan

Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n Time Out –koulutusohjelma tarjoaa peliuransa päättymistä lähestyville eurooppalaisille huippupelaajille mahdollisuuden opiskella urheilujohtamista kansainvälisessä ympäristössä.

7.3.2020 20:55 Naisten Korisliiga

Kouvottaret sarjakärkeen - FoA heitti taululle hurjat pisteet

Kouvottaret nousi Naisten Korisliigan sarjakärkeen, kun se kukisti kotonaan Vimpelin. Forssa puolestaan teki omassa ottelussaan 118 pistettä ja voitii HBA:n. Muissa otteluissa voittoihin ylsivät Catz, ToPo ja Tapiolan Honka.

6.3.2020 20:05 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan asiakastyytyväisyyskysely on avattu, auta meitä kehittymään

Oletko käynyt viime aikoina naisten Korisliigan ottelussa? Mitä mieltä olit ottelutapahtumasta? Sytyttikö kotijoukkueen taistelutahto?

4.3.2020 21:03 Naisten Korisliiga

Honka kaatoi HBA:n

Tapiolan Honka kohtasi keskiviikon ainoassa Naisten Korisliigan ottelussa HBA:n. Sarjapisteet jäivät Espooseen 74-72.

4.3.2020 12:40 Naisten Korisliiga

Zykera Rice on Naisten Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Peli-Karhujen Zykera Rice on valittu helmikuun kuukauden pelaajaksi. Kotkalaisjoukkue jatkaa sarjan kärjessä tasapisteissä Kouvottarien kanssa.

29.2.2020 19:03 Naisten Korisliiga

Vimpelin Veto nappasi voiton ja tarrasi kiinni pudotuspelipaikkaan - Peli-Karhut täysin ylivoimainen

ViVe voitti kotonaa HyPon. Voiton ansiosta joukkue kasvatti eroaan viimeiseen sijaan kahdeksaan pisteeseen ja nousi samalla pudotuspelipaikalle. Päivän muissa otteluissa voittoihin ylsivät FoA, PeKa ja Kouvottaret.

20.2.2020 13:08 Naisten Korisliiga

WNBA-kokemusta omaava Orekhova vahvistamaan EBT:tä

Naisten Korisliigassa pelaava EBT on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen Inga Orekhovan kanssa. 30-vuotias pelaaja on pelannut viimeksi kaudella 2015-16 Belgian pääsarjassa.

19.2.2020 21:22 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa viisi ottelua - Taistelu kärkipaikasta tiivistyy

Kouvottaret nappasi tärkeän voiton Forssan Alusta kärkikamppailussa. Illan muita voittajia olivat Catz, EBT, Tapiolan Honka ja HBA-Märsky.

12.2.2020 20:52 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa neljän pelin ilta - Märsky esitti huiman nousun

HBA-Märsky esitti hienon nousun ja voitti EBT:n 74-73. Illan muissa otteluissa voittoihin ylsivät Kouvottaret, FoA ja Peli-Karhut.

8.2.2020 19:59 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa viisi ottelua - PeKa ja Honka voittoihin paikallisotteluissa

Peli-Karhut ja Tapiolan Honka voittoihin paikalliskamppailuissa. Muissa otteluissa voitot Catzille, FoAlle ja Vimpelin Vedolle.

5.2.2020 15:15 Naisten Korisliiga

HBA-Märskyn Awak Kuier on Naisten Korisliigan tammikuun pelaaja

Awak Kuier on valittu Naisten Korisliigan tammikuun pelaajaksi. Valinta on 18-vuotiaalle Kuierille uran ensimmäinen.

1.2.2020 20:08 Naisten Korisliiga

Tapiolan Honka nousi sarjassa kolmanneksi

Lauantain ensimmäisessä ottelussa Tapiolan Honka sai vieraakseen Catz Lappeenrannan. Honka otti ottelussa tärkeän voiton 79-71 ja nousi sarjassa kolmanneksi. Muissa otteluissa voittoihin ylsivät Vimpelin Veto ja EBT.

31.1.2020 20:19 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut vakuuttavaan voittoon HyPosta

Perjantain otteluun sarjakakkosena lähtenyt kotkalaisjoukkue otti perjantain ainoassa pelissä vakuuttavan voiton Hyvinkään Pontevasta pistein 100-51. Voiton ansiosta joukkue nousi takaisin sarjan kärkeen.

30.1.2020 21:21 Naisten Korisliiga

Kouvottaret nousi Naisten Korisliigan kärkeen

Sunnuntaina kirvelevän tappion Suomen Cupin finaalissa kärsinyt Kouvottaret matkasi torstain ainoassa Naisten Korisliigan ottelussa Helsinkiin HBA-Märskyn vieraaksi. Kouvottaret haki voiton 88-74. Awak Kuier donkkasi ottelussa ensimmäisenä pelaajana Naisten Korisliigan historiassa.

Näytä lisää vastaavia