Naisten Korisliigassa viisi peliä - HBA:lle ja FoA:lle tärkeät voitot

22.2.2020 20:02 HBA voitti ToPon ja nappasi tärkeät pisteet kamppailussa pudotuspelipaikoista. Illan muita voittajia olivat FoA, Kouvottaret, PeKa ja EBT.

Hannah Little kirjautti tripla-tuplan. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

HBA otti tärkeän voiton paikallisvastustajasta

HBA-Märsky kohtasi paikallisvastustaja ToPon lauantain ensimmäisessä ottelussa. Kotijoukkue nappasi ottelusta tärkeän voiton 87-65 ja kasvatti eron kahdeksantena olevaan vierasjoukkueeseen kuuteen pisteeseen.

Märsky otti johtoaseman itselleen heti ensimmäisellä jaksolla. Joukkue vei ensimmäisen jakson nimiinsä 25-15, eikä enään luopunut johdostaan. Toinen jakso oli tasaisempi, mutta puoliajalla kotijoukkueen johto oli 12 pistettä.

Puoliajan jälkeen HBA varmisti voittonsa viemällä kolmannen neljänneksen 27-14. Ilman Alex Louinia pelannut ToPo vei viimeisen jakson, mutta sillä ei ollut vaikutusta ottelun voittajaan.

Joukkueelta hieno taistelu, vaikka olimmekin takaa-ajajia koko ottelun.  Ilman vahvistuksia kaikille pelaajille on nyt enemmän ratkaisupaikkoja tarjolla, ne pitää vain oppia käyttämään, ToPon päävalmentaja Niko Kuusi totesi.

Awak Kuier teki ottelussa 27 pistettä ja otti kahdeksan levypalloa. Myös Ebba Pekonen pelasi pirteästi. Hänelle kirjattiin yhdeksän pistettä ja kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Hanna Valkeinen oli vierasjoukkueen paras pisteiden valossa. Hän upotti 16 pistettä.

Keskittyminen ei tänään ollut koko aikaa 100%.  Meidän on pitänyt opetella pelaamaan pienemmällä pelaajamäärällä ja se asettaa pelaajia välillä epätavallisiin rooleihin kentällä, mutta siitä pitää oppia.  Kommunikointi kentällä on avain joukkuepelaamiseen ja kun se on kunnossa, puolustuksemme toimii, saamme levypalloja ja pääsemme juoksemaan nopeita, HBA:n päävalmentaja Mirka Dettmann sanoi.

Ottelutilasto

Forssan Alku nousi sarjassa kolmanneksi

Sarjakolmonen Tapiolan Honka matkasi Forssaan neljäntenä majailevan Alun vieraaksi. 

Ensimmäinen puoliaika meni niukasti forssailaisille. Espoolaisjoukkueen Haiden Palmerin hyvistä otteista huolimatta puoliajalle mentiin seitsemän pisteen kotijohdossa.

Kolmannella jaksolla kotijoukkue kasvatti johtoaan. Honka ei enään viimeisellä jaksolla päässyt uhkaamaan FoA:aa. 

Keondria Calloway pelasi hyvän ottelun. Hän upotti 28 pistettä, joista 12 pistettä kolmen pisteen heitoilla. Taru Tuukkaselle kirjattiin tupla-tupla 15 pisteellä ja 15 levypallolla.

Palmer tilastoi lopulta 25 pistettä. 

Voiton ansiosta FoA ohitti Hongan sarjataulukossa.

Ottelutilasto

Peli-Karhut liian vahva ViVelle

Sarjakärki Kotkan Peli-Karhut pelasi Vimpelin Vetoa vastaan kotikentällään. Kotkalaiset voittivat ottelun 100-78.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja vierasjoukkue pysyi pelissä hyvin mukana ensimmäisen jakson ajan. Vähitellen kotkalaisjoukkueen materiaalin leveys alkoi näkymään ja puoliajalla joukkue johti peliä 14 pisteellä.

Toisella puoliajalla kotijoukkue kasvatti johtoaan Zykera Ricen johdolla. Joukkueen johto kävi suurimillaan 32 pisteessä.

Peli-Karhut dominoi ottelussa levypalloja. Joukkueelle kirjattiin 52 levypalloa, kun vieraille kirjattiin vain 34 levypalloa. 

Rice upotti 31 pistettä ja keräsi 16 levypalloa. Zikera Lewis pelasi erityisesti ensimmäisellä puoliajalla hyvin ja upotti 28 pistettä. Vimpelin Amy Griffin teki 20 pistettä.

Ottelutilasto

Kouvottaret Catzia vahvempi

Catz Lappeenranta matkasi Kouvolaan Kouvottarien vieraaksi. Sarjakakkonen oli ottelussa lopulta vahvempi ja pisteet jäivät Kouvolaan 82-65. 

Ensimmäisellä puoliajalla vierasjoukkue pysyi hyvin pelissä mukana. Puoliajalla Kouvottaret johti peliä neljällä pisteellä.

Kotijoukkue teki ottelussa 29 pistettä hyökkäyslevypalloista ja meni toisella puoliskolla menojaan. Suurimillaan johto kävi 18 pisteessä. 

Ameryst Alston teki ottelun isoimman pistemäärän 31 pistettä. Hänelle kirjattiin myös viisi koriin johtanutta syöttöä. Claire Lamunu tilastoi tupla-tuplan. Hän teki 20 pistettä ja nappasi 17 levypalloa. Vierasjoukkueen tehokkain oli Erica Covile 22 pisteellä ja kymmenellä levypallolla.

Ottelutilasto

EBT:lle voitto Hyvinkäältä

Espoon Basket Team kohtasi Hyvinkäällä HyPon. Vierasjoukkue vei ottelusta pisteet hyvän puolustuksensa ansiosta 72-49.

EBT piti kotijoukkueen ensimmäisellä puoliajalla 22 pisteessä. Myös HyPon puolustus toimi hyvin. Puoliajalle lähdettiin espoolaisten kahdeksan pisteen johtoasemasta.

Myös kolmannella jaksolla vierasjoukkue piti HyPon 11 pisteessä ja kasvatti johtonsa suurimillaan 23 pisteeseen. HyPo pelasi ilman Kristina Balticia ja se näkyi joukkueen pelissä selvästi. EBT vei nimiinsä myös viimeisen neljänneksen ja otti tärkeän voiton pudotuspelipaikkoja ajatellen. 

Hannah Little kirjasi tripla-tuplan 21 pisteellä, 14 levypallolla ja 11 riistolla. Erityisesti riistomäärä on sellainen jota ei joka päivä nähdä. Inga Orekhova debytoi EBT:ssä, mutta ei vielä kirjauttanut pisteitä. Titta-Riina Lepistö teki HyPolle 16 pistettä.

Ottelutilasto


 

 
26.11.2020 14:05 Naisten Korisliiga

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään etäyhteydellä. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

26.11.2020 09:51 Korisliiga

Miesten ja naisten Suomen Cupin valintatilaisuus suorana tänään klo 13 YouTubessa

Molempien Korisliigojen runkosarjan kahdeksan joukkuetta selvittivät tiensä Suomen Cupin puolivälieriin. Yksiosaiset puolivälierät käynnistyvät joulukuussa.

25.11.2020 21:07 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut katkaisi EBT:n voittoputken – myös Catz ja Kouvottaret voitokkaita

Peli-Karhut venytti voittoputkensa kahdeksan ottelun mittaiseksi ja katkaisi samalla EBT:n voittoputken. Muissa ottelussa voitot nappasivat Catz ja Kouvottaret.

25.11.2020 10:18 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kärkikamppailu Korisliigan TV-tuotannolla ja selostettuna tänään Ruudussa

Peli-Karhut matkaa keskiviikkona Espoo Basket Teamin vieraaksi. Tappiottomina kautensa aloittaneiden joukkueiden kohtaamista voi seurata Ruudussa kello 18.20 alkaen.

24.11.2020 20:31 Naisten Korisliiga

Honka ei antanut vierailleen mahdollisuuksia

Sarjassa kolmantena oleva Tapiolan Honka sai tiistain ainoassa ottelussa vieraita Vimpelistä. Kotijoukkue vei ottelusta pisteet vakuuttavasti 100-60.

24.11.2020 14:28 Naisten Korisliiga

Tulevien päivien naisten Korisliiga-ottelut sekä miesten I divisioona A:n ja B:n ottelut Uudellamaalla pelataan ilman yleisöä

Seurojen tuli sunnuntaihin mennessä ilmoittaa, pelaavatko ottelut ilman yleisöä vai siirretäänkö ottelut. Uudenmaan osalta päätöstä päivitetään loppuviikosta, kun mahdollisista uusista määräyksistä kerrotaan.

21.11.2020 19:45 Naisten Korisliiga

Vimpeli, Kouvottaret ja PeKa kotivoittoihin – EBT haki pisteet Forssasta

Naisten Korisliigassa nähtiin neljä ottelua. PeKa ja EBT jatkoivat voittoputkiaan. Myös Vimpeli ja Kouvottaret voittoihin.

20.11.2020 20:30 Naisten Korisliiga

Tapiolan Honka palasi maajoukkuetauolta voitolla

Naisten Korisliiga palasi maajoukkuetauolta perjantaina yhdellä ottelulla. Sarjan kärkipäässä majaileva Tapiolan Honka vei pisteet Lappeenrannasta.

20.11.2020 19:45 Korisliiga

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

19.11.2020 18:00 Naisten Korisliiga

Gordon vahvistamaan Vimpelin Vetoa

Vimpelin Veto on kiinnittänyt joukkueeseensa Kayla Gordonin. Hän korvaa joukkueessa Destinee Youngin.

17.11.2020 17:23 Naisten Korisliiga

Lokakuun pelaaja Hannah Little: ''Naisten Korisliiga on hyvä ja kilpailullinen sarja''

Lokakuun pelaaja Hannah Little pelaa toista kauttaan EBT:n riveissä. Päätös paluusta joukkueeseen oli helppo. Suurimmat syyt paluuseen olivat joukkuekaverit sekä päävalmentaja Niko Hellman.

5.11.2020 20:54 Naisten Korisliiga

Catz ja ToPo voittoihin trillereissä – EBT liian kova Kouvottarille

Naisten Korisliiga jäi parin viikon pituiselle tauolle. Catz nappasi avausvoittonsa. Myös ToPo:lle ja EBT:lle voitot.

4.11.2020 20:47 Naisten Korisliiga

PeKa voittoon kärkipään pelissä – FoA:lle selkeä voitto

Naisten Korisliiga jatkui kahdella ottelulla. Peli-Karhut jatkoi voittoputkeaan ja FoA kellisti Pyrinnön.

4.11.2020 09:27 Naisten Korisliiga

Mariah King Catzin korin alle

Naisten Korisliigan häntäpäähän ajautunut Lappeenrannan Catz saa kaipaamansa pitkän pään pelaajan, Mariah King (s. 1990) on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen kissojen kanssa.

3.11.2020 16:00 Naisten Korisliiga

Jordan Jones palaa Catziin

Lappeenrannan Catz saa mieluisia uutisia pelaajamarkkinoilta, kun seurassa viime kaudella vahvasti esiintynyt Jordan Jones tekee paluun Lappeenrantaan.

3.11.2020 12:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja on EBT:n Hannah Little

Naisten Korisliigan lokakuun kuukauden pelaajaksi on valittu hurjat tehot lokakuussa iskenyt espoolaisjoukkueen sentteri Hannah Little.

1.11.2020 16:59 Naisten Korisliiga

HBA haki voiton Vimpelistä

HBA matkasi sunnuntain ainoassa ottelussa Vimpeliin. Otteluun lähdettäessä Märsky oli kuudennella sijalla ja ViVe sijalla kahdeksan. Voitto matkasi tällä kertaa Helsinkiin 78-60.

31.10.2020 19:42 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut juhlisti Laura Lehtorantaa voitolla – myös EBT, FoA ja Kouvottaret voittoihin

Peli-Karhut voitti kotonaan Catzin. Ennen ottelua joukkueen monivuotisen kapteenin Laura Lehtorannan pelinumero jäädytettiin. Muissa otteluissa voittoihin ylsivät EBT, FoA ja Kouvottaret.

29.10.2020 20:22 Naisten Korisliiga

EBT ja FoA selviin voittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin torstaina kaksi ottelua. Illan otteluissa EBT ja FoA nappasivat selkeät voitot.

28.10.2020 21:09 Naisten Korisliiga

Honka ylivoimaiseen voittoon – voitot myös Peli-Karhuille ja ToPo:lle

Naisten Korisliiga jatkui keskiviikkona kolmella ottelulla. Voittoihin ylsivät Honka, PeKa ja ToPo.

Näytä lisää vastaavia