Naisten universiadijoukkueelle historialliset pronssimitalit

5.8.2023 13:00 Naisten universiadijoukkue pääsi päätössummerin soidessa kohottamaan kädet kohti areenan kattoa, kun se kaatoi kisojen pronssiottelussa Kiinan Taipein 56–49 (23–19). Mitali on Suomen koripallohistorian ensimmäinen arvokilpailuissa ja kesäuniversiadihistorian ensimmäinen palloilumitali Suomelle.

Suomi pääsi juhlimaan historian ensimmäistä arvokisamitalia. Kuva: Olympiakomitea

Sara Bejedin kaukaa lähtenyt onnistunut kolmen pisteen heitto ja sitä seurannut vapaaheitto vei Suomen 56–42-johtoon, kun ottelua oli jäljellä reilut kolme minuuttia. Kiinan Taipei yritti vielä lopussa kammeta itsensä mukaan mitalitaisteluun, mutta Suomen käsi ei tärissyt ja joukkue pääsi juhlimaan historiallista pronssimitalia.

- Äärimmäisen onnellinen olo näiden nuorten urheilijoiden puolesta. He ovat tämän kahden viikon ajan harjoitelleet ja tehneet valtavan määrän töitä tämän upean saavutuksen eteen ja olleet ahkeria paitsi kentällä myös sen ulkopuolella. Nyt tämä ahkeruus toi tuloksen, joka oli pronssinen, päävalmentaja Ilkka Palviainen kiitteli suojattejaan.

Ottelun alku oli vähäkorinen, kun avausneljänneksen jälkeen tulostaululla oli lukemat 8–3 Suomen eduksi. Ottelun edetessä molemmat joukkueet saivat enemmän onnistumisia myös hyökkäyskorilla. Ottelu eteni tasaisena aina päätöskympille asti, kunnes Suomi onnistui säkittämään kaksi kovaa kolmen pisteen suoritusta, josta Kiinan Taipei ei enää toipunut.

Suomen voiton takeena oli uhrautuva ja kollektiivinen puolustuspelaaminen.

- Tämä ottelu oli tyypillinen arvokisojen mitaliottelu, joissa harvoin pelataan kisojen parasta peliä. Molemmilla joukkueilla oli tarkka tieto toistensa vahvuuksista. Pitkässä turnauksessa myös väsymys näyttelee omaa rooliaan turnauksen loppupuolella. Päätimme, että tänään voitetaan tai hävitään joukkueena.

- Tänään taas 12 pelaajaa toi jokainen jotain tärkeää joukkueelle. Vaikka hyökkäyspelaaminen oli haastavaa tänään, pelaajat laittoivat sellaisen puolustusklinikan pystyyn, joka antoi meille mahdollisuuden voittaa. Viimeisen neljänneksen alussa saimme tärkeän runin myös hyökkäyspäässä, joka kantoi meidät lopulta voittoon, Palviainen perkasi ottelun jälkeen.

Suomen korkeimman pistemäärän keräsi 12 pistettä heittänyt Teresa Seppälä, joka sai tulitukea 11/12-tuplatuplan tehneeltä Helmi Tuloselta.

Mitali oli Suomen koripallohistorian ensimmäinen. Myöskään koskaan kesäuniversiadihistoriassa Suomi ei ollut voittanut ennen tätä yhtään mitalia joukkuepallopeleistä.

- Tämä oli meille todella antoisa ja opettava kaksiviikkoinen. Valmistautumisemme onnistui hyvin ja turnauksen alussa pelasimme tuoreena fantastista korista. Hävisimme vain yhden ottelun (Japani-välierä) ja siinä vastustaja oli sinä päivänä yksinkertaisesti parempi. Meidän hyvät hetkemme turnauksessa olivat äärimmäisen hyviä ja huonot hetket eivät olleet niin huonoja, ettemme olisi pystyneet kilpailemaan ottelujen voitoista.

- Täällä oli todella hienoa olla mukana, koska olosuhteet olivat ensiluokkaiset ja urheilijat saivat keskittyä pelkästään urheilemiseen. Haluan kiittää koko meidän valmennusryhmäämme, joiden ahkeruus näkyi niin punttisalilla, huollossa, harjoituksissa sekä videopalavereissa. Oli etuoikeus tehdä töitä tämän ryhmän kanssa, Palvinen kiitteli.

Suomi-Kiinan Taipei 56–49 (8-3, 23-19, 39–32), maaottelu (naisten haastajamaajoukkue), universiadit (pronssiottelu), Chengdu (Kiina) 5.8.2023

Suomi: Teresa Seppälä 12/7, Helmi Tulonen 11/12, Sara Bejedi 9/6, Elina Koskimies 7/3, Roosa Kosonen 4/6, Lotta Vehka-aho 4/1, Janette Aarnio 4/1, Lotta-Maj Lahtinen 3/7/5 riistoa, Roosa Lehtoranta 2/2, Saana Kujala 0/1, Veera Pirttinen 0/0, Ebba Pekonen 0/0

Kiinan Taipei: Wen-hsuan HSU 9/3, Yu-lien HSU 8/4

 
4.12.2023 12:01 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier loisti Serie A1:n kärkiottelussa

Awak Kuier oli pelipäällä, kun hän johdatti Reyer Venezian 22 pisteellään voittoon Italian Serie A1:n kärkiottelussa. Anissa Pounds pääsi nautiskelemaan suomalaiskohtaamisen voitosta Saksassa ja Sofia Pelander sai komean tupla-tuplan Ruotsissa.

1.12.2023 09:49 Suomalaiset ulkomailla

EuroCupissa saatiin lohkovaihe päätökseen - kolme Susiladies-pelaajaa pudotuspeleihin

EuroCupin alkulohko saatiin päätökseen tällä viikolla. Pudotuspeleissä suomalaispelaajista nähdään Awak Kuier, Lotta-Maj Lahtinen sekä Elina Aarnisalo.

27.11.2023 11:46 Suomalaiset ulkomailla

Koskimies tuuletti Saksan suomalaiskohtaamisen voittoa – Aarnisalo loisti Belgiassa

Elina Koskimies pääsi kuittailemaan suomalaishengessä, kun Keltern kaatoi Roosa Lehtorannan Angels Nördlingenin Saksassa. Elina Aarnisalo säkenöi Belgian liigan kärkiottelussa ja Sofia Pelander dominoi koria Ruotsissa.

24.11.2023 18:54 Susiladies

Naisten koripallon EM-kisat Suomeen – Euroopan parhaat mittelevät Espoossa 2027

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on myöntänyt naisten koripallon EM-kisojen 2027 järjestelyoikeuden Suomelle ja Liettualle. Päätös kruunaa suomalaisen koripalloilun historiallisen kotiarvokisaputken: alle 18-vuotiaiden miesten EM-kisat 2024, miesten EM-kisat 2025 ja naisten EM-kisat 2027.

24.11.2023 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Kuierin ja Lahtisen joukkueet varmistivat jatkopaikan EuroCupissa

Awak Kuierin Reyer Venezia ja Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquet varmistivat paikkansa EuroCupin pudotuspeleissä nappaamalla voitot. Elina Koskimies ja Linda-Lotta Lehtoranta juhlivat myös voittoa.

20.11.2023 10:14 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier ja Helmi Tulonen loistivat Italiassa

Awak Kuier ja Helmi Tulonen palasivat vahvasti maajoukkuetauon jälkeen tositoimiin seurajoukkueissaan. Lotta-Maj Lahtinen ja Sara Rokkanen esiintyivät myös edukseen.

18.11.2023 20:45 Susiladies

Susiladiesin Game Worn pelipaidat EM-karsinnoista huutokaupataan vähävaraisten tueksi

Lauantaihin 25.11. asti käynnissä olevassa huutokaupassa on myynnissä Susiladiesin EM-karsintojen viralliset pelipaidat. Huutokaupan tuotto käytetään lyhentämättömänä vähävaraisten perheiden koripalloharrastusta tukevaan We deliver -rahastoon.

14.11.2023 13:51 Pääjuttu

Jussi Laakso Saksan Bundesliigan Crailsheimin päävalmentajaksi

Korisliigan hallitseva vuoden valmentaja, viime keväänä Helsinki Seagullsin Suomen mestariksi valmentanut riihimäkeläislähtöinen Jussi Laakso, 47, on allekirjoittanut loppukauden kestävän päävalmentajasopimuksen Saksan Bundesliigaa pelaavan Crailsheim Merlinsin kanssa. Sopimus on Laakson ensimmäinen valmentajapesti Suomen ulkopuolella.

13.11.2023 10:23 Susiladies

Slovenia päihitti Bulgarian – Susiladies lohkon kakkossijalla ensimmäisen EM-karsintaikkunan jälkeen

Susiladiesin EM-karsintalohkon toisessa ottelussa Slovenia voitti Bulgarian 78-63 (35-36). Ensimmäisen karsintaikkunan jälkeen Suomi on täten piste-eron turvin B-lohkon kakkosena.

12.11.2023 19:02 Susiladies

Susiladies piinasi huippumaa Unkaria – loppuunmyyty kotiyleisö näki huikean taistelun, joka lopulta päättyi vieraiden juhlaan

Torstaina upean vierasvoiton Bulgariasta hakenut Suomi joutui isänpäiväsunnuntaina tiukan paikan eteen, kun vastassa oli menneen kesän EM-nelonen Unkari. Loppuunmyyty kotiyleisö näki taistelevan Susiladies-ryhmän, joka jätti kentälle kaiken. Lopussa Unkarin kokemus oli liikaa ja se otti 56–67-vierasvoiton.

12.11.2023 07:35 Susiladies

Susiladiesin kokoonpano Unkaria vastaan valittu – ottelu katsottavissa suorana lähetyksenä Jimiltä

Susiladiesin päävalmentaja Ilkka Palviainen on nimennyt kokoonpanonsa tänään sunnuntaina 12.11. klo 16:00 Urhea-hallissa, Helsingissä, pelattavaan EM-karsintaotteluun Unkaria vastaan. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä Jimiltä.

11.11.2023 15:26 Susiladies

Jussi Laakso EM-välieräjoukkue Unkarista: ”Puhumme todella kovalaatuisesti ryhmästä”

Susiladiesin EM-karsintasavotan seuraava tanssipari on kesän 2023 EM-välieräjoukkue Unkari, jonka Suomi kohtaa sunnuntaina 12.11. klo 16:00 Urhea-hallissa, Helsingissä. Susiladiesin valmentaja Jussi Laakso käy lävitse Unkarin vahvuudet ja avainpelaajat.

10.11.2023 14:47 Susiladies

Unkari on EM-välieräjoukkue ja kahden Euroliiga-joukkueen maa

Susiladies saa vastaansa sunnuntaina vieraakseen Unkarin, joka osoitti kesän 2023 EM-kisoissa olevansa erinomaisessa vireessä etenemällä välieriin asti. Unkarin naiskoripallon tasosta kertoo myös kaksi joukkuetta Euroliigassa. Suomi ja Unkari kohtaavat toisensa sunnuntaina 12.11. klo 16:00 Urhea-hallissa, Helsingissä.

9.11.2023 22:02 Susiladies

Susiladiesille unelma-alku EM-karsintoihin! Bulgaria kaatui Samakovin huutomyrskyssä

Susiladies aloitti tuoreet EM-karsintansa parhaalla mahdollisella tavalla, kun Suomi voitti Bulgarian vieraskentällä Samakovissa loppunumeroin 65-75 (35-33). Awak Kuier oli ilmiliekeissä 27 pisteen, 11 levypallon ja 5 torjunnan illalla, kun taas Lotta-Maj Lahtinen säkitti kaksi kylmäpäistä kolmosta ratkaisuhetkillä.

9.11.2023 10:33 Susiladies

Susiladiesin kokoonpano Bulgariaa vastaan on nimetty – ottelu suorana lähetyksenä YouTubesta

Susiladiesin päävalmentaja Ilkka Palviainen on nimennyt kokoonpanonsa tänään torstaina 19.11. klo 19:00 Samokovissa pelattavaan EM-karsintaotteluun. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä FIBA:n YouTube-kanavalta.

8.11.2023 13:36 Susiladies

Jussi Laakso uudistuneesta Bulgariasta: ”Meillä on valistuneita arvauksia, mitä on tulossa”

Susiladies kohtaa huomenna torstaina 9.11. klo 19:00 Bulgarian ensimmäisessä EM-karsintaottelustaan Samakovissa. Susiladiesin valmentaja Jussi Laakso käy lävitse nuorentuneen ja uudistuneen Bulgarian nykytilanteen, avainpelaajat sekä Suomen iskupaikat.

7.11.2023 12:57 Susiladies

Bulgaria on hienosta historiastaan huolimatta keskellä jälleenrakennusta

Susiladiesin torstain EM-karsintavastustaja Bulgaria omaa hienon historian, joka vilisee arvokisamitaleja. Liki kolme vuosikymmenen suvantovaiheen jälkeen Bulgaria on nuorentanut joukkueensa ja hakee uutta nousua Euroliiga-pelaaja Borislava Hristovan kantaessa kapteeninnauhaa.

6.11.2023 20:50 Susiladies

Susiladies-debyyttiään kärkkyvä Teresa Seppälä: ”Universiadit oli porras tähän”

Tampereen Pyrinnön kasvatti, nykyään Sienan yliopistossa Yhdysvaltojen NCAA:ta pelaava Teresa Seppälä, 21, oli voittamassa kesällä historiallisen pronssimitalin naisten universiadeista. Nyt Yhdysvalloista Suomeen EM-karsintaikkunaan matkustanut Seppälä kärkkyy ensimmäistä otteluaan naisten maajoukkueessa.

6.11.2023 11:05 Susiladies

Susiladies saalistaa paikkaa vuoden 2025 EM-kisoihin kolmen karsintaikkunan aikana

Susiladies aloittaa tällä viikolla karsintansa vuonna 2025 pelattaviin EM-kisoihin. Karsinnat pelataan kolmessa ikkunassa ja jokainen lohkoykkönen saa EM-kisapaikan, minkä lisäksi neljä parasta toiseksi sijoittunutta saavat kisapaikan.

5.11.2023 19:49 Susiladies

Susiladies on kokoontunut yhteen Urhea-halliin – EM-karsinnat käynnistyvät Bulgarialla vieraissa ja Unkarilla kotona

Susiladies on kokoontunut tänään sunnuntaina yhteen 14 pelaajan kokoonpanolla Helsingin Urhea-halliin. Suomi kohtaa ensi viikolla torstaina 9.11. Bulgarian vieraissa ja sunnuntaina 12.11. Unkarin Urhea-hallissa.

Näytä lisää vastaavia